Keystone logo
Chalmers University of Technology Master în managementul lanțului de aprovizionare
Chalmers University of Technology

Master în managementul lanțului de aprovizionare

Gothenburg, Suedia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

SEK 160.000 / per year *

În campus

* taxe de școlarizare pentru studenții din afara UE/SEE

Introducere

Acest program de master vă va instrui să înțelegeți, să analizați și să gestionați procesele din spatele lanțurilor de aprovizionare. Veți absolvi cu o perspectivă largă și cunoștințele și know-how-ul necesare pentru a lucra peste granițe, în diferite tipuri de organizații, ajutându-i să facă îmbunătățiri fundamentale în operațiunile lor.

Necesitatea de a organiza și gestiona schimbul global de bunuri, servicii și informații între companii și organizații crește într-un ritm rapid. Conținutul acestor schimburi devine din ce în ce mai tehnic și mai complex, făcând din momentul actual o oportunitate de aur pentru ingineri de a ocupa funcții de conducere în orice, de la marketing, logistică și achiziții, până la transport și producție.

Acest program se concentrează pe proiectarea, managementul și îmbunătățirea strategiilor de management al lanțului de aprovizionare. Este un program multidisciplinar, construit pe mai multe domenii științifice. Managementul lanțului de aprovizionare este un proces vital pentru companiile care doresc să-și îmbunătățească competitivitatea, iar acest program vă va ajuta să vă dezvoltați abilitățile în achiziții, logistică, marketing, transport și management general, pentru a ajuta organizațiile să își atingă întregul potențial.

Veți învăța nu numai să înțelegeți cele mai bune practici și tendințe actuale, ci și să identificați și să analizați schimbările complexe pe care le suferă continuu rețelele de aprovizionare. Învățarea bazată pe probleme, inclusiv studiile de caz și rezolvarea problemelor cu modele cantitative și calitative, va forma un aspect important al educației. Cu cunoștințe teoretice avansate și experiență practică cuprinzătoare a conceptelor conexe, veți învăța cum să îmbunătățiți modurile în care companiile își identifică nevoile de a produce și de a livra cele mai bune produse și servicii clienților lor.

Domeniile fundamentale ale programului privesc managementul lanțului de aprovizionare, achiziții și logistică, în timp ce o gamă largă de cursuri opționale acoperă subiecte, inclusiv producție, transport, management lean, marketing și producție.

​Cariera

Programul de master oferă studenților perspective generale asupra lanțurilor de aprovizionare, permițându-le să lucreze în cadrul și peste funcții intra-companie, precum și granițele dintre companii.

Mari firme multinaționale precum Volvo, Scania, SKF, Skanska, Nestlé, Porsche, Procter & Gamble, Quiksilver, DHL, Schenker și IBM, precum și firme de consultanță de top precum McKinsey, Boston Consulting Group și ADL au angajat mulți studenți care s-au specializat în managementul lanțului de aprovizionare la Chalmers . Alți studenți au ocupat funcții de conducere în întreprinderi mici și mijlocii sau au continuat să obțină un doctorat.

Cerințe generale de intrare

O diplomă de licență în știință, inginerie, tehnologie sau arhitectură

Pentru a îndeplini cerințele generale de intrare pentru un program de master la Chalmers (la nivel avansat/al doilea ciclu), viitorul student trebuie să dețină o diplomă care este echivalentă cu o diplomă de licență suedeză (minimum 3 ani, 180 de credite de învățământ superior suedez) fie în știință, inginerie, tehnologie sau arhitectură.

  • Toți solicitanții trebuie să își documenteze calificările academice formale pentru a-și dovedi eligibilitatea. Doar documentația de la universități recunoscute la nivel internațional va fi aprobată de Consiliul Suedez pentru Învățământul Superior, care gestionează site-ul web universityadmissions.se.
  • Dacă un solicitant este, de asemenea, deținător al unei a doua diplome, cum ar fi o diplomă de master, aceasta poate fi pentru a îndeplini cerințe specifice (cursului), nu poate fi utilizată pentru a îndeplini cerința generală de intrare pe cont propriu.

În ultimul an de studii de licență

Pot fi acceptați studenții din ultimul an de studii care nu dețin încă documentația privind gradul care urmează să fie finalizat.

Restricții

Gradele care sunt construite una pe cealaltă nu pot consta în același curs

Candidații care îndeplinesc cerințele generale de intrare pentru programele de ciclu al doilea (nivel de master) și eventual cerințe specifice de intrare pot fi admiși într-un program de master. Solicitanții nu pot fi evaluați ca necalificați în meritele academice de calificare care includ cursuri din planul programului în acele programe pentru care au aplicat, dacă acest lucru se întâmplă.

Cursuri incluse într-o diplomă de prim ciclu (nivel de licență) sau calificare profesională de minim 180 cr. (180 CP) sau calificarea străină echivalentă care sunt condiții prealabile pentru calificările de master nu pot fi incluse în calificările superioare. Acest lucru se aplică și cursurilor pre-condiții pentru programele de master, indiferent dacă acestea sunt incluse în calificarea de bază. *

*) Cadrul local de calificări pentru Chalmers University of Technology - calificări de ciclul I și II.

Restricții pentru cetățenii din Republica Populară Democrată Coreea (Coreea de Nord)

Chalmers nu poate admite solicitanții cu cetățenie a Republicii Populare Democratice Coreea doar la orice program sau curs, din cauza Regulamentului (UE) 2017/1509 al Consiliului din 30 august 2017 privind măsuri restrictive împotriva Republicii Populare Democrate Coreea și de abrogare a Regulamentului (CE) 329/2007.

Pentru solicitanții cu dublă cetățenie, dintre care unul este al Republicii Populare Democrate Coreea și celălalt al unei alte țări, cetățenia celeilalte țări are prioritate în acest sens.​

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări