Keystone logo
© CESI
CESI - École d'Ingénieurs

CESI - École d'Ingénieurs

CESI - École d'Ingénieurs

Introducere

Excelență în afara cutiei

CESI, o Școală Absolventă de Inginerie fondată în 1958 de companii industriale, are astăzi 28.000 de studenți în 25 de campusuri din Franța, dotați cu echipamente educaționale de ultimă generație, 106.000 de absolvenți, 8.000 de companii partenere și 130 de parteneriate cu universități din întreaga țară. lume.

CESI a dezvoltat un model unic în învățământul superior. Școala noastră absolventă de inginerie își ajută studenții în domenii precum

 • Industrie și inovație
 • IT și Inginerie software/Tehnologie digitală
 • Calitate, Siguranță, Mediu și Dezvoltare Durabilă
 • Inginerie civilă și construcții

prin oferta sa de formare care cuprinde următoarele programe: Programul „Grande École”, Licență, Master Profesional, Programe Executive Post-Graduate®, Programe Executive, Ph.D. Program și programe pentru studenți internaționali. Convinsă de necesitatea îmbinării științei și tehnologiei cu științele sociale, CESI se remarcă și prin programele de Resurse Umane și Management.

Alegerea Programelor Internaționale CESI

În calitate de student internațional, vorbitor de limbă franceză și de limbă engleză, aveți posibilitatea de a studia diferite programe CESI în Franța, în funcție de nivelul dvs. de educație, de la diplome de licență la diplome postuniversitare sau diplome echivalente obținute în străinătate:

 • Programul „Grande École” (master)
 • Master’s Degree in Engineering
 • Master în Informatică
 • Programe Executive Postuniversitare®

Unele dintre programele noastre oferă un așa-numit an pregătitor, permițându-vă să vă îmbunătățiți abilitățile academice sau lingvistice și, astfel, ușurându-vă să vă continuați studiile: Pathway de studii în inginerie .

Pentru că primirea dumneavoastră este unul dintre angajamentele CESI, echipele noastre vă vor sprijini în pregătirea pentru sosirea dumneavoastră și în îngrijirea tuturor procedurilor administrative, indiferent de programul pe care îl alegeți.

Aspectul internațional se află în centrul planului nostru strategic și educațional. Care este scopul? Pentru a vă oferi o experiență cu adevărat multiculturală, o oportunitate de a vă lărgi orizonturile și o fereastră către piața muncii din Franța și din străinătate. Toate programele de formare CESI respectă standardele europene și internaționale, în special prin împărțirea anului universitar în semestre sau prin acordarea de credite ECTS. Mai mult, CESI deține charterul ERASMUS+ și lucrează cu mulți actori internaționali precum Campus France sau CDIO Initiative.

Statistică

Numerele cheie

 • 60 de ani de experiență în pregătirea inginerească
 • 106.000 de absolventi
 • 28.000 de studenți instruiți în fiecare an în cele 25 de campusuri ale noastre
 • 9 Executive Post-Graduate Programs® certificate de CGE
 • 130 de universități partenere din întreaga lume
 • 8.000 de companii partenere

  Caracteristici Campus

  25 de campusuri în Franța

  CESI acoperă întreg teritoriul francez cu cele 25 de campusuri ale sale.

  Asociații pline de experiență pentru a vă dezvolta abilitățile

  BDE (Consiliul Studenților) și BDS (Consiliul Sportiv) contribuie la viața comunității din campus. Ales în fiecare an de către studenți, BDE este responsabilă de toate evenimentele din campus.

  Există peste 100 de cluburi și asociații în cele 25 de campusuri ale noastre.

  Datorită acestor activități, elevii își dezvoltă abilități suplimentare.

  Elevii pot conduce sau participa la o varietate de activități și pot participa la diferite evenimente sportive, culturale sau umanitare, adesea la scară națională:

  • Participare la competițiile Grandes Écoles: e=M6, Course Croisière de l'EDHEC, Euromanager, 4L Trophy, 24H de Stan, Coupe de France de robotique, Défi H, Challenge du Monde des Grandes Ecoles.
  • Organizarea misiunilor umanitare: apă potabilă în Nicaragua, bibliotecă în Mexic, ajutor reciproc pentru Haiti.
  • Activitati culturale si sportive: muzica, karting, fotbal, volei, salsa, organizare de weekend-uri (schi, capitale europene).

  Campusurile noastre participă, de asemenea, la Erasmus Days și oferă o serie de evenimente europene și internaționale pe tot parcursul anului, adesea organizate de studenții noștri.

  Seminarul de integrare

  Anul începe cu un seminar de integrare educațională în campus. Acest seminar vă permite să vă cunoașteți clasa și metodele de predare bazate pe probleme și pe proiecte utilizate în școală.

  Weekend-ul de integrare (WEI)

  În fiecare an, o echipă organizează WEI. Acest eveniment cheie adună studenți noi și cei din anii superioare din fiecare campus pentru a-i ajuta să se integreze mai ușor.

  Intotdeauna se alege un loc de exceptie pentru WEI, unde sunt oferite multe activitati sportive si recreative!

   Admitere

   Nivelul de licență

   Nivelul de licență (program de cinci ani de inginerie) este accesibil după o diplomă de învățământ secundar științific sau tehnologic echivalent cu învățământul secundar francez.

   Programul constă în doi ani de studii universitare (care nu duc la o diplomă), urmați de trei ani într-un program de inginerie, care duc la o diplomă de inginerie (diplomă de master).

   Nivel de absolvent

   Nivelul de absolvent (program de inginerie de trei ani) conduce la o diplomă de inginerie (diplomă de master). Este accesibil după o diplomă de licență, o diplomă de licență (bac+3) sau un CPGE (cursuri de licență pentru învățământul superior), precum și anumite diplome de licență bac +2 (cursuri de formare profesională (BTS), diplome tehnice (BUT2), Licenta bac+2) in anumite conditii.

   Acest program este disponibil în franceză sau engleză (Inginerie industrială sau Știință digitală) în anumite campusuri.

   Nivel postuniversitar

   Nivelul postuniversitar (Executive Post-Graduate Programs®) este un program de 12 luni care vă permite să obțineți o specializare foarte specifică sau să vă îmbunătățiți cunoștințele într-un anumit domeniu. Este accesibil după o diplomă de master (bac +5), o diplomă de licență (bac +4) cu cel puțin trei ani de experiență profesională sau o diplomă echivalentă obținută în străinătate.

   Pathway diplomei de inginerie

   Pathway ingineriei franceze

   • Cerințe academice:

   Trebuie să aveți cel puțin o diplomă de licență în materia pe care doriți să o studiați la master, care nu include cerințele de limbă și/sau știință.

   • Cerințe de limbă:

   În franceză: este necesar nivelul A2 conform CEFR. Dacă nu aveți acest nivel, puteți urma un curs intensiv de limbă înainte de a începe calea de inginerie.

   În engleză: dacă aveți un nivel A2 în franceză, este necesar un nivel bun de engleză: IELTS > 6, TOEFL (test pe hârtie) > 600, TOEFL (test online) > 90, TOEIC > 850. Dacă sunteți un Student vorbitor de limba franceză sau dacă are un nivel echivalent cu B2 în limba franceză, cerința pentru engleză este A2.

   Pre-Master's Pathway , în parteneriat cu rețeaua „n+i”.

   • Cerințe academice:

   Trebuie să aveți o diplomă de licență în materia pe care doriți să o studiați la master, care nu include cerințele de limbă și/sau știință.

   • Cerințe de limbă:

   În franceză: este necesar nivelul A2 conform CEFR. Dacă nu aveți acest nivel, puteți urma un curs intensiv de limbă înainte de a începe Pathway Pre-Master.

   Aflați mai multe despre PIL (Language Integration Package) de la nplusi.

   În engleză: dacă aveți un nivel A2 în franceză, este necesar un nivel bun de engleză: IELTS > 6, TOEFL (test pe hârtie) > 600, TOEFL (test online) > 90, TOEIC > 850. Dacă sunteți un Student vorbitor de limba franceză sau are un nivel echivalent cu B2 în limba franceză, cerința pentru engleză este A2.

   Burse și finanțare

   Campus Franța

   În funcție de profilul dvs. sau de țara dvs. de origine, puteți fi, de asemenea, eligibil pentru alte burse. Vă rugăm să consultați broșura de burse Campus France.

   Excelență maior

   Bursele de Excelență-Major sunt acordate pe baza unor criterii de performanță excepționale absolvenților internaționali de liceu din rețeaua de licee franceze din întreaga lume, astfel încât aceștia să poată urma studii superioare în Franța.

   FlyWire

   FlyWire, o companie globală de activare a plăților și software, oferă burse prin Flywire Charitable Foundation, care se angajează să îmbunătățească accesul la educație și asistență medicală de calitate. Bursele sunt acordate studenților eligibili pentru a-i ajuta să gestioneze costurile asociate cu educația lor.

   Bursa Avenir

   Pentru studenții de naționalitate spaniolă sau franco-spaniolă.

   Burse DAAD

   Fondată în Heidelberg în 1925, de atunci DAAD a devenit una dintre cele mai importante organizații de finanțare din lume pentru schimburile internaționale de studenți și cercetători.

   FGYO

   Oficiul Franco-German pentru Tineret (FGYO) vă poate subvenționa șederea.

   Locații

   • Lille

    Campus Arts et Métiers 8 Bd Louis XIV, 59000, Lille

    • Arras

     7 rue Diderot, 62000, Arras

     • Rouen

      80 rue Edmund Halley Rouen Madrillet Innovation Saint-Étienne-du-Rouvray , 76800 , Rouen

      • Reims

       7 bis avenue Robert Schuman, 51100, Reims

       • Nanterre

        93 boulevard de La Seine CS 40177, 92023, Nanterre

        • Caen

         Campus EPOPEA 4 place Boston CITIS bat. Ambassadeur Hérouville-Saint-Clair , 14200, Caen

         • Brest

          2 avenue de Provence, 29200, Brest

          • Le Mans

           44 avenue Frédéric Auguste Bartholdi, 72000, Le Mans

           • Orléans

            1 Allée du Titane, 45100, Orléans

            • Vandœuvre-lès-Nancy

             CESI École d’Ingénieurs 19 Avenue De La Forêt De Haye, 54500, Vandœuvre-lès-Nancy

             • Strasbourg

              2 allée des Foulons Parc des Tanneries BP 50016 Lingolsheim, 67380, Strasbourg

              • Saint-Nazaire

               24, le Paquebot, 44603, Saint-Nazaire

               • Nantes

                1 avenue Augustin Louis Cauchy La Chantrerie CS 10793, 44307, Nantes

                • Dijon

                 22 B rue du Cap Vert Quetigny, 21800, Dijon

                 • La Rochelle

                  Bâtiment Lab In’Tech 8 rue Isabelle Autissier Lagord, 17140, La Rochelle

                  • Angoulême

                   Pôle d’excellence 40 route de la Croix du Milieu La Couronne, 16400, Angoulême

                   • Lyon

                    La Doua 15 avenue Albert Einstein Villeurbanne, 69100, Lyon

                    • Grenoble

                     7 chemin du vieux chêne Inovallée Meylan, 38240, Grenoble

                     • Bordeaux

                      Immeuble le Phénix 264 boulevard Godard CS 90113, 33070, Bordeaux

                      • Toulouse

                       16 rue Magellan Labège, 31670, Toulouse

                       • Montpellier

                        Immeuble Le Quatrième Zone Aéroportuaire de Montpellier Méditerranée Mauguio, 34130, Montpellier

                        • Aix-en-Provence

                         La Canopée 390 Rue Claude Nicolas Ledoux, 13290, Aix-en-Provence

                         • Nice

                          13, avenue Simone Veil, 06200, Nice

                          • Pau

                           8 rue des Frères d’Orbigny, 64000, Pau

                           • Vandœuvre-lès-Nancy

                            Nancy - Spécialité Informatique de CESI 14-16 Allée de la Forêt de la Reine, 54500, Vandœuvre-lès-Nancy

                            • Assat

                             Pôle Aéropolis, Cours de l'Industrie, 1, 64510, Assat

                             • Nantes

                              Chem. de la Censive du Tertre, 44312, Nantes

                              Întrebări