Keystone logo
CentraleSupélec

CentraleSupélec

CentraleSupélec

Introducere

CentraleSupélec este o instituție publică sub cartă ministerială, dedicată științelor și ingineriei. Această cartă este împărtășită între Ministerul Învățământului Superior, Cercetării și Inovării și Ministerul Economiei, Industriei și Tehnologiilor Digitale.

CentraleSupélec a fost înființată oficial la 1 ianuarie 2015, reunind două școli de inginerie de top din Franța; Ecole Centrale Paris și Supélec. Cooperarea dintre cele două mari școli ale noastre, așa cum sunt ele cunoscute în sistemul francez, a luat amploare progresiv din 2009, cu o alianță susținută în trei domenii de bază: educație inginerească, educație executivă și cercetare.

Din 1969, școlile noastre au împărtășit același proces de admitere; prin concursuri de admitere. Asemănările dintre populațiile noastre de studenți au condus în mod natural la o anumită armonie în ceea ce privește abordarea noastră față de inovare, antreprenoriat, internaționalizare și dezvoltarea leadershipului. Călătoria noastră spre a deveni CentraleSupélec , ne-a permis să ne consolidăm cercetările pentru a acoperi toate științele de inginerie și sisteme.

Astăzi ne lăudăm cu mai multe campusuri în toată țara; în regiunea Parisului, Metz și Rennes. Avem 4200 de studenți și 370 de membri ai facultății și cercetători, toți interacționând cu rețeaua noastră globală: trei campusuri internaționale (China, India și Maroc) și cinci laboratoare asociate (Brazilia, Canada, Statele Unite și China). De asemenea, avem parteneriate de succes cu 176 de universități internaționale și 140 de instituții corporative. Excelența noastră academică și de cercetare se bazează în colaborările noastre ferme și fructuoase cu mari instituții naționale precum CNRS, CEA, INRIA, ISERM și ONERA.

O ofertă academică rotunjită, renumită pentru excelență

CentraleSupélec este o instituție de clasă mondială cu patru activități de bază:

 • Programul prestigios Ingénieurs Généralistes (în prezent sub pistele Centrale și, respectiv, Supélec).
 • Cercetare în domeniul științelor ingineriei și sistemelor.
 • Programul de doctorat, cu rețeaua sa vibrantă de opt școli doctorale, precum și un program de masterat.
 • Programul Executive Education care include Master Specialized (în 23 de domenii) și Certificate Executive.

Un nou program de inginerie în 2018

În 2018, am lansat noul CentraleSupélec Curriculum de inginerie. Este conceput pentru a sublinia agenția studenților în cadrul unui program academic de consolidare a abilităților; un program care vizează dezvoltarea expertizei, promovarea autonomiei și dezvoltarea carierei încă de la început.

În centrul acestui program se află combinarea științelor fundamentale și aplicate, abordate dintr-o perspectivă complexă într-un cadru multidisciplinar. Aceste discipline includ matematica, fizica, informatica si tehnologia, energia, mecanica si ingineria industriala.

„ CentraleSupélec răspunde nevoilor comunității științifice globale în formarea și sprijinirea studenților noștri, în conformitate cu nevoile actuale ale societății, conducând-o în același timp către traiectorii viitoare. Viziunea noastră este cea a întregului inginer. Unul care gândește independent și este responsabil din punct de vedere social și ecologic. Fie el sau ea un creator sau un lider de afaceri, absolventul CentraleSupélec va putea reuni excelența științifică, expertiza tehnică și o deschidere de spirit bazată pe valorile umanismului, respectului, împărtășirii și cooperării; valori care ne definesc ca instituţie.' Romain Soubeyran, președintele CentraleSupélec .

O instituție publică de top cu o rețea internațională

Clasați printre primele 200 de universități din lume de către QS, avem o rețea de 176 de universități partenere din 45 de țări și 80 de acorduri cu două grade. Populația noastră de studenți internaționali este de 30%, cu 24% de membri internaționali ai facultății, de asemenea. Avem o rețea de absolvenți de 35.000 de oameni din întreaga lume.

De asemenea, continuăm să ne dezvoltăm prezența în China, India și alte țări importante ale viitorului. În 2005, Ecole Centrale Paris, împreună cu Groupe Ecole Centrale, a devenit prima școală de inginerie franceză de top care își exportă modelul pedagogic în străinătate, odată cu crearea Ecole Centrale Pekin în China. În 2014, Mahindra Ecole Centrale a fost lansată în India, iar în 2015, Ecole Centrale Casablanca a fost lansată în Maroc. Pe lângă campusurile noastre de peste mări, avem și parteneriate active cu instituții academice și de cercetare din întreaga lume, cu cinci laboratoare internaționale asociate în China, Statele Unite, Singapore și Canada.

Construim astfel un grup global de școli și laboratoare interconectate, pe care intenționăm să le extindem și mai mult în anii următori. Cel mai recent, în octombrie 2015, Grupul École Centrale a semnat un memorandum de înțelegere cu Universitatea din São Paulo în vederea deschiderii unei școli în Brazilia. De asemenea, lucrăm la ideea unei Ecole Centrale din Africa de Sud în Mauritius.

O școală de inginerie de top în cadrul Universității Paris-Saclay

CentraleSupélec a fost o școală cheie în definirea proiectului Université Paris-Saclay, în dezvoltarea școlilor sale doctorale, în programul său de master, precum și în crearea etichetei unei inițiative de excelență (IDEX).

În calitate de școală de inginerie de top în cadrul Universității Paris-Saclay, noi:

 • co-directează cinci școli doctorale: Interfaces, SMEMG, STIC, EOBE și Mathematics Jacques Hadamard
 • oferă o gamă largă de subiecte în cadrul programelor de masterat. Între 2015 și 2019, programul a fost restructurat în jurul a 14 titluri și 40 de cursuri
 • participa la 6 laboratoare de excelenta (LABEX) si 2 echipamente de excelenta (EQUIPEX)
 • partener cu actori de rang înalt de pe Platoul de Saclay (EDF R&D, CEA, CNRS, IRT SystemX etc.)

O școală pentru viitor

Lumea noastră se confruntă cu schimbări fără precedent, în special prin revoluții digitale și date masive. Aceste transformări ale societății nu sunt doar reale, ci aduc cu ele provocări imense pe care inginerii noștri din viitor vor trebui să le conducă.

Avem nevoie de ingineri care pot face față problemelor în cadrul unor sisteme din ce în ce mai complexe, avem nevoie de ingineri care pot gândi științific și, în sfârșit, avem nevoie de ingineri care sunt cu adevărat inovatori. Viziunea noastră la CentraleSupélec pentru absolvenții noștri este ca aceștia să poată reuni diverse domenii de expertiză, să genereze noi soluții, să inițieze și să invoce schimbarea. Misiunea noastră este ca absolvenții noștri să intre în viața profesională cu un accent puternic pe etică, responsabilitate și cetățenie, precum și cu dialog și acțiuni angajate privind preocupările socio-mediu.

Suntem școala acestei lumi în schimbare, suntem din 1829. În fiecare etapă a istoriei noastre, ne-am ajustat și adaptat curriculumul și cercetarea pentru a se potrivi cu vremurile, pentru a se schimba cu vremurile și, mai ales, inginerii noștri și-au definit vremurile și vor continua să facă acest lucru în viitor.

Modelăm viitorul prin:

 • formarea de ingineri-antreprenori multidisciplinari si experti in sisteme complexe
 • dezvoltarea de răspunsuri de cercetare inovatoare la provocările tehnologice, economice, sociale și de mediu majore
 • permițând profesioniștilor în exercițiu să dobândească abilitățile de care au nevoie pentru a se adapta la schimbări și pentru a-și face afacerile mai competitive

Statistică

 • 4300 de studenți, inclusiv 3200 în cadrul curriculum-ului de inginerie
 • 400 de cercetători și profesori
 • 70 de cadre didactice
 • 482 personal nedidactic
 • Bugetul de 105 milioane de euro
 • 3 campusuri în Franța.
 • 105 000 m2 de excelență și inovație în Saclay.

  Clasamente

  Noi suntem:

  • clasat printre cele mai bune universități din lume; locul 177 de către QS;
  • clasat pe locul 28 de QS și pe locul 35 de THE în ceea ce privește capacitatea de angajare.

  Rețeaua de absolvenți CentraleSupélec are 35 000 de absolvenți, într-o serie de sectoare de pe cinci continente.

  CentraleSupélec este, de asemenea, membru fondator al Université Paris-Saclay, al rețelei TIME și al Alliance 4Tech, pe lângă faptul că este partener strategic al ESSEC Business School și deține președinția Groupe École Centrale.

  Locații

  • Gif-sur-Yvette

   Rue Joliot Curie,3, 91190, Gif-sur-Yvette

   Întrebări