Keystone logo
Centrale Nantes

Centrale Nantes

Centrale Nantes

Introducere

În conformitate cu tradițiile școlilor franceze de inginerie ( grandes écoles d'ingénieurs ), Centrale Nantes , fondată în 1919, formează ingineri versatili la un nivel științific și tehnic foarte înalt. Dotate cu o cultură managerială puternică, ei sunt capabili să plaseze subiecte științifice într-un context global care încorporează problemele de mediu și societale.

Ca membru al Grupului Ecoles Centrales (Lille, Lyon, Marsilia, Nantes și Paris), Centrale Nantes oferă un program de predare de cea mai înaltă calitate studenților selecționați riguros. Peste 2000 de studenți sunt prezenți în campusul din Nantes.

Legăturile noastre extinse cu universitățile de top din lume ne deschid oportunități de studiu internațional. Școala aparține uneia dintre cele mai exclusiviste rețele, care se extinde vreodată, în special spre India, Japonia, Brazilia și Rusia.

Dincolo de această formare renumită, cu sprijinul a numeroase parteneriate instituționale și industriale puternice Centrale Nantes produce cercetare academică și aplicată de clasă mondială. Cercetarea și educația au mers mereu mână în mână la școală. Cursurile științifice se încadrează în domeniile de cercetare ale personalului didactic al școlii și își desfășoară cercetările în laboratoarele școlii. Această osmoză între educație și cercetare va fi valoroasă, benefică și o garanție a calității în studiile dumneavoastră la Centrale Nantes .

Inovație și sprijin

La Centrale Nantes veți fi în ton cu lumea economică, chiar în centrul inovației. Într-un spirit de explorare inovatoare, antreprenoriat și aplicare practică, pregătirea noastră vă va confrunta cu provocările majore ale secolului 21, combinând teoria și „a face”.


Centrale Nantes are două instrumente majore pentru inovare și creație : platforme de cercetare de neegalat (facilități de testare oceanică, teste dinamice și statice, producție rapidă, bancuri de testare a motoarelor etc.) și un incubator cu 20 de ani de experiență în sprijinirea proiectelor de pornire. Deoarece un inginer dezvoltă produse pentru societate, veți afla cum funcționează companiile și vă veți dezvolta capacitatea de a le crea, dezvolta și gestiona. Pentru cei dintre voi care doresc să înființeze propria companie, Centrale Audencia ensa Nantes Business Incubator este acolo pentru a vă ajuta.

Ceea ce contează cel mai mult pentru noi, dincolo de transmiterea de cunoștințe, este să vă sprijinim în planurile dvs. personale și de dezvoltare a carierei, fie că sunt deja bine definite, fie că nu au fost încă abordate. Din acest motiv, fiecare program de antrenament este diferit, iar coaching-ul de care vei beneficia aici îți va spori creșterea personală și dezvoltarea carierei.

Acces la platforme tehnologice de ultima ora

Ca sursă de inovație și deschidere, Centrale Nantes oferă legături puternice cu industria și se bucură de o reputație de excelență în întreaga lume. Unitățile de cercetare ale școlii posedă echipamente experimentale unice în domeniile lor, în special în hidrodinamică navală, mecanică a fluidelor, inginerie civilă, teste de impact, realitate virtuală, robotică și prelucrare mecanică. Laboratoarele de cercetare sunt complet integrate în programul educațional al școlii pentru a asigura studiul prin cercetare pentru studenții la inginerie și pentru a le îmbogăți pregătirea, oferindu-le acces la pedagogii inductive în laboratoare și permițând celor care își încep cariera în cercetare și dezvoltare să se pregătească pentru responsabilități viitoare.

Iată oferta programului de master internațional de top Centrale Nantes : 6 Master Internațional (cursuri predate în limba engleză) cu 14 specializări:

Mediu urban și urban:

 • Atmosferă, apă și mediu
 • Arhitectură, Ambianțe, Urbanitate

Inginerie Mecanică:

 • Compozit avansat, inginerie și știință
 • Dezvoltare avansată
 • Energetica si propulsie
 • Mecanica computațională

Control și robotică:

 • Robotică avansată
 • Procesare semnal și imagini
 • Sistem de control

Inginerie civilă:

 • Materiale și structuri în mediul lor

Inginerie Industriala:

 • Agile de gestionare a fabricilor
 • O întreprindere inteligentă și conectată

Tehnologie marină:

 • Hidrodinamica pentru ingineria oceanelor
 • Master Atlantic la operațiunile navale și ingineria navală

Caracteristici Campus

Informație practică

Biroul internațional îi ajută pe studenții internaționali să îndeplinească cerințele administrative și să obțină cazare în apropierea campusului. Centrale Nantes propune, de asemenea, o mulțime de activități prin diverse cluburi și asociații.

  Burse și finanțare

  CantitateTermen limită de aplicare
  Elite Scholarship3,000 EURFebruary 29, 2024

  Locații

  • Nantes

   Ecole Centrale de Nantes International Relations Office 1 rue de la Noé BP 92101

  Întrebări