Keystone logo
© Ecole Centrale Méditerranée
Centrale Méditerranée

Centrale Méditerranée

Centrale Méditerranée

Introducere

Centrale Méditerranée , avem o lume de transformat. Centrale Méditerranée este una dintre cele mai prestigioase școli publice de inginerie din Franța, care aparține grupului Ecoles Centrale, un grup de învățământ superior de renume internațional, cu o rețea globală puternică de 35.000 de absolvenți. Angajatorii recunosc abilitățile științifice și tehnice puternice ale absolvenților Ecoles Centrale și capacitatea lor de a proiecta și conduce proiecte complexe și inovatoare. Mediu de cercetare: Membrii facultății Centrale Méditerranée aparțin a 8 laboratoare de chimie, fizică, fotonică, mecanică, inginerie chimică și științe informatice. Aceste laboratoare de top sunt legate de Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS) și sunt renumite pentru cercetarea științifică de înaltă calitate în Franța și în străinătate. Viața studențească: Cluburile studențești fac parte din experiența studențească: studenți internaționali, Ingineri fără frontiere, Sports&Sailing, Arts, Fablab Marseille, Ginfo (IT) și E-Gab (robotică)... printre altele. În timpul vieții dvs. de student, veți dezvolta un spirit de succes reciproc și de respect uman, determinarea de a iniția soluții și de a rezolva probleme și un simț al responsabilității față de mediu și societății. Studiați la Marsilia sau Nisa și descoperiți sudul Franței 300 de zile însorite pe an!

guvernare

Centrale Méditerranée pune în aplicare o guvernare capabilă să anticipeze viitorul, să răspundă provocărilor cotidiene, deschisă inteligenței colective și creativității oamenilor care merg în campusul său în fiecare zi: studenți, profesori și personal.'

Viziune, misiune, valori

Brandul Centrale Méditerranée este punctul nostru comun de sprijin pentru a ghida modul în care vorbim despre școală și despre proiectul Centrale Méditerranée . Îndeplinește nevoia noastră de coerență în jurul a ceea ce ne unește. Noua identitate reflectă marca și susține mesajele noastre.

Viziunea noastra

Omenirea se confruntă cu provocări fără precedent într-o lume din ce în ce mai complexă și interdependentă.

Pentru a răspunde la aceasta, știința și tehnologia trebuie puse în slujba binelui comun.

Prin urmare, organizațiile au nevoie de noi generații de ingineri și manageri inovatori, deschiși la cooperare și la nivel internațional și impregnați cu un mare simț al responsabilității.

Misiunea noastră

 • Formă
 • Căuta
 • Inovează

Pentru a le permite cursanților noștri să devină manageri științifici implicați în transformarea organizațiilor și a lumii.

Valorile noastre

 • Cerinta
 • Inovaţie
 • Căutarea binelui comun
 • Deschidere către alții și către lume

Caracteristici Campus

Marsilia

Marsilia, un oraș focean, bogat în 2.600 de ani de istorie, aflat la răscrucea Mării Mediterane, are multe atuuri: marea, soarele, natura și cultura .
Clasificat drept oraș de artă și istorie, își dezvoltă dinamismul economic și cultural, aflat în plină expansiune.

Adesea stigmatizat, astăzi se confruntă cu o puternică renaștere a atractivității și este identificat ca un plămân pentru tinerii creativi. Câștigător al etichetei europene „100 de orașe neutre din carbon până în 2030”, orașul Marsilia și Metropolis lucrează împreună la proiecte de structurare pentru a trece spre neutralitatea carbonului .

Al doilea cel mai mare centru public de cercetare din Franța, regiunea găzduiește și al doilea cel mai mare contingent de personal CNRS.
Totodată, teritoriul este marcat și de dezvoltarea la cel mai înalt nivel a numeroase sectoare industriale, în special în domeniile aeronautică, microelectronică, transport, energie, chimie etc.

Grozav

Frumos, este Promenade des Anglais, sunt aproximativ 300 de zile de soare și sunt munți înzăpeziți în fundal.

Un oraș și o regiune dinamică, cu o ofertă culturală bogată, punctată de unul dintre cele mai faimoase carnavale din lume, mai multe festivaluri de jazz de renume internațional și, de asemenea, Festivalul de la Cannes.

Nice Côte d'Azur reunește 2.700 de cercetători pentru aproximativ 26.000 de studenți din sectoare de ultimă oră, cum ar fi

 • Microelectronică
 • Telecomunicatii si retele
 • Inginerie software
 • Industria spațială și aeronautică
 • Științe ale vieții și ale mediului
 • Sănătate-biotehnologii-agrochimie
 • Industria aromatică.

Nisa este, de asemenea, al doilea centru național de conferințe după Paris și unul dintre primele centre europene în domeniul medical.

Astăzi, acest teritoriu a lansat o nouă provocare : construirea Coastei de Azur a secolului XXI. Ca parte a Operațiunii de interes național în curs de desfășurare, Câmpia Varului este destinată să devină coloana vertebrală a acestui nou univers economic cu un cartier de afaceri nou-nouț, un tehnopol urban și districte ecologice... este locul în care se află Centrale Méditerranée.

  Burse și finanțare

  Pentru ca niciun student sau student la inginerie să nu fie, din motive financiare, penalizat în educația sa, există numeroase ajutoare de finanțare sub diferite forme.

  Ajutor de finanțare

  În prezent, orice student francez poate obține, în funcție de situația familială:

  • O bursă națională de studii superioare (bcs) acordată de Rectorat,
  • O bursă departamentală de Învățământ Superior acordată de anumite Consilii Generale (dosar a se ridica de la primăria căminului familiei),
  • Un împrumut onorific acordat de Rectorat,
  • O bursă de călătorie (în funcție de țara de destinație) de către Rectorat,
  • Grant de mobilitate de la Ministerul Educației Naționale.

  Alte finanțări

  Alte ajutoare și împrumuturi există și se acordă în special, împrumuturile pentru studenți garantate de stat, fără condiții de garanție sau de resurse, sunt oferite de bănci (Société Générale, Crédit Mutuel, CIC, Banques Populaires și Băncile de Economii).

  Alocație Erasmus+

  Alocația Erasmus + se acordă studenților care își desfășoară o parte din studiile în Europa , ca parte a unui schimb între instituții.

  Acest ajutor poate fi combinat cu bursa BCS.

  Asistență pentru mobilitate internațională

  Asistența pentru mobilitate internațională, în valoare de 400 de euro pe lună, este un supliment plătit, printre altele, burselor BCS pentru sejururi de studii în străinătate între 2 și 9 luni consecutive.

  Trebuie să contactați departamentul de relații internaționale al școlii:

  • Ecole Centrale Marsilia

  Debarcaderul, parcela 3

  Pentru a vă permite să vă finalizați cursul la Centrale Méditerranée în cele mai bune condiții posibile, asociația absolvenților Centrale Méditerranée a încheiat un parteneriat cu Crédit Agricole Alpes-Provence.

  Acest lucru oferă acces la împrumuturi bancare în condiții foarte privilegiate.

  Locații

  • Marseille

   Pôle de l'Etoile, Technopole de Château Gombert, 38 rue Joliot-Curie, Marseille Cedex 13. , 13451 , Marseille

   • Nice

    Bâtiment Premium Meridia, 61/63 Avenue Simone Veil Nice., 06200, Nice

    Întrebări