Keystone logo
Ca' Foscari University of Venice

Ca' Foscari University of Venice

Ca' Foscari University of Venice

Introducere

Despre Ca' Foscari

Înființată inițial ca prima școală de afaceri din Italia în 1868, Universitatea Ca' Foscari din Veneția este acum o instituție multidisciplinară care oferă o gamă largă de programe de studiu în economie și management, limbi moderne, științe umaniste și științe.

Ca' Foscari are sediul în minunatul oraș Veneția. Cu canale și bărci în loc de străzi și mașini , centrul istoric cu adevărat singular al acestui oraș a fost un loc vibrant de schimb cultural și economic de peste un mileniu, iar frumusețea artei și arhitecturii sale l-au făcut un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Datorită moștenirii culturale stimulatoare a contextului său cosmopolit dinamic, Ca' Foscari se caracterizează prin intersecția sinergetică a tradiției și inovației intelectuale , oferind studenților și profesorilor săi oportunitatea unică de a învăța și de a lucra într-unul dintre cele mai remarcabile orașe ale lumii.

Locație

Universitatea Ca' Foscari este situată în orașul de renume mondial Veneția, un centru urban unic situat într-o lagună de pe coasta de nord-est a Italiei, care este direct legată de Marea Adriatică.

Veneția este un oraș din nord-estul Italiei și capitala regiunii Veneto. Este construit pe un arhipelag situat într-o lagună de mică adâncime care cuprinde peste 100 de insule conectate prin pasarele. Deoarece canalele iau locul drumurilor, oamenii se deplasează prin oraș pe jos și cu barca. De fapt, Veneția este cel mai mare oraș urban modern fără mașini din Europa.

Orașul este caracterizat de o bogăție de arhitectură și artă istorică uimitoare, deoarece Republica istorică Veneția a fost un port comercial înfloritor și o putere maritimă majoră în Evul Mediu și Renaștere, așa că unele dintre siturile orașului sunt incluse pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial. .

Cu toate acestea, pe lângă un trecut plin de culoare, Veneția are un prezent la fel de vibrant, deoarece continuă să fie un centru al artei și culturii contemporane .

A trăi în centrul istoric al Veneției înseamnă a trăi un stil de viață conștient de mediu. Datorită necesității de a merge pe jos în majoritatea locurilor, spațiile publice ale orașului devin noduri sociale. De fapt, unul dintre cele mai așteptate momente în ziua studentului venețian este așa-numitul aperitivo in campo sau aperitiv în aer liber: de după-amiază până seara târziu, zone precum Campo Santa Margherita și Erbarìa de la Rialto se transformă în locuri în care oamenii se adună să discute și să asculte muzică în timp ce beau spritz și mănâncă cicchetti - aperitivul și gustările locale tradiționale pentru care Veneția este renumită.

Experiență de studiu

Oferta de studii a Universității Ca' Foscari din Veneția este împărțită în 8 Departamente responsabile cu activitățile de cercetare și predare de licență și masterat , 3 școli și prestigiosul Collegio Internazionale (Colegiul Internațional). Alături de acestea există alte trei structuri:

 • Școala Superioară Ca' Foscari, care coordonează doctoratele de cercetare.
 • Ca' Foscari Challenge School, care organizează Programe de Master Profesional (nivel 1 și 2) și alte oportunități de educație executivă.
 • Școala de Educație Internațională Ca' Foscari, care promovează cursuri intensive de vară și toamnă, programe de orientare, programe de an de fundare și alte activități extracurriculare pentru studenții italieni și internaționali.

Dedicat să ofere studenților o educație stimulativă, competitivă și de ultimă oră, Ca' Foscari a creat o rețea academică extinsă de universități partenere care se întinde pe tot globul și, ca rezultat, oferă o varietate de diplome de licență și masterat comune și duble. și are peste 500 de acorduri de schimb internaționale active . Ca o consecință a devotamentului Universității de a cultiva o comunitate academică internațională, Ca' Foscari oferă, de asemenea, un număr semnificativ de programe de studiu predate în limba engleză.

Mobilitate de ieșire

Datorită celor peste 500 de acorduri de cooperare între universitățile internaționale și Ca' Foscari, puteți petrece ceva timp studiind în străinătate în peste 70 de țări din întreaga lume . Biroul Internațional promovează mobilitatea de ieșire a studenților Ca' Foscari prin participarea la programele de mobilitate internațională de top, dezvoltarea relațiilor cu universitățile și companiile gazdă din străinătate și oferirea de stimulente pentru participarea tuturor membrilor comunității universitare.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina web .

Viață de student

Puține alte universități oferă posibilitatea de a studia și de a efectua cercetări într-unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, un oraș cu totul unic, unde poți rătăci ore întregi și chiar să te bucuri de a te rătăci, să bei un Spritz într-una dintre frumoasele piețe din Veneția, să vizitezi muzee și expoziții de renume mondial, călătoriți cu barca prin insulele mai mici ale lagunei, bucurați-vă de plajele Lido și gustați mâncare delicioasă.

La Ca' Foscari, tradiția culturală și inovația intelectuală se pot reuni: a trăi în Veneția înseamnă a trăi arta, arhitectura, dezvoltarea, cercetarea, atenția pentru mediu și descoperirea tradițiilor străvechi și a diferitelor culturi.

În plus, Ca' Foscari garantează studenților o experiență de studiu completă, prin furnizarea unei game largi de activități sportive și asociații studențești :

 • Rețeaua de studenți Erasmus (ESN) – Cu peste 12.000 de membri din 36 de țări, Rețeaua de studenți Erasmus sprijină și promovează rețelele internaționale, oferind studenților oportunități de înțelegere culturală și auto-dezvoltare conform principiului studenților care ajută studenții.
 • Centrul Sportiv Universitar (CUS) – CUS oferă studenților posibilitatea de a participa la o mare varietate de sporturi datorită facilităților sale din centrul istoric al Veneției.
 • Radio Ca' Foscari – Creat de studenții de la Ca' Foscari, postul de radio online al universității este un mijloc de comunicare extrem de popular. Studenții interesanți pot lua parte la funcționarea acestuia pe baza abilităților și experienței lor individuale.
 • Corul și Orchestra Universității – De mai bine de douăzeci și cinci de ani, corul și orchestra lui Ca' Foscari au oferit studenților oportunitatea de a explora și de a-și stimula dragostea pentru muzică. Repertoriile grupurilor se schimbă de la an la an și variază de la piese medievale la piese contemporane.
 • Shylock University Theatre Center (CUT) – Shylock este o asociație culturală care are ca scop promovarea inovației tehnico-artistice în domeniul spectacolului teatral. Organizează ateliere de formare și experimentale, găzduiește producții și spectacole în vizită și desfășoară proiecte de cercetare și producție.

În plus, dacă alegi să locuiești în centrul istoric al Veneției, cu siguranță îți va plăcea să trăiești la nivel local și sustenabil datorită faptului că distanțele sunt gestionabile și nu există mașini sau trafic cu care să concurezi.

Ca' Foscari ajută studenții pe toată durata carierei universitare, oferind o gamă largă de împrumuturi, granturi și burse prin intermediul Biroului său de ajutor financiar . Suport personalizat este disponibil studenților internaționali, studenților care lucrează și studenților cu dizabilități.

Burse de studiu

Ca universitate publică din Europa, Ca' Foscari nu numai că menține taxele de școlarizare scăzute, dar oferă și ajutor financiar direcționat pentru studenții internaționali cu rezultate înalte.

Universitatea Ca' Foscari oferă studenților internaționali cu performanțe înalte pachete de burse regenerabile de diferite dimensiuni, variind de la 6.500 de euro pe an pentru studenții de licență până la 8.000 de euro pe an pentru studenții de la master.

Aceste pachete de burse sunt concepute pentru a oferi sprijin pe toată durata unei diplome de câștigător de premii. Pentru a fi eligibil pentru a aplica, veți avea nevoie de minimum 8,5/10 CGPA. Informații complete despre cerințe pe pagina web dedicată .

Guvernul regional oferă, de asemenea, ajutor financiar pentru studenții internaționali din familii cu venituri mici, pentru care puteți aplica după înscriere.

Cazare

Biroul de locuințe al Ca' Foscari este un serviciu pentru studenții, cercetătorii, profesorii și personalul administrativ italieni și internaționali care vin să studieze sau să lucreze la Ca' Foscari. Oferă informații utile și contacte pentru a găsi soluții de cazare convenabile și convenabile în Veneția și în zona din apropiere.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina web .

Sprijin în carieră și Ziua carierei

Oficiul pentru carieră organizează stagii de practică și stagii de muncă atât în Italia, cât și în străinătate, organizează, de asemenea, târguri de carieră, acțiuni de recrutare și ateliere pentru a ajuta studenții actuali și proaspeții absolvenți să dobândească abilitățile profesionale de care au nevoie pentru a fi competitivi pe piața muncii.

Ziua carierei este un eveniment de o zi întreagă dedicat recrutării, în cadrul căruia studenții și proaspeții absolvenți se pot întâlni cu managerii companiilor participante și pot cunoaște lumea muncii. Studenții pot vizita standurile companiilor, își pot distribui CV-urile, pot participa la interviuri și pot obține informații despre oportunitățile profesionale și opțiunile de carieră care le sunt disponibile. Ziua Carierei implică, de asemenea, o serie de ateliere, seminarii și prezentări ale companiei.

Statistică

Ca' Foscari are aproximativ 24.000 de studenți și găzduiește peste 1.500 de studenți internaționali în fiecare an . În convingerea fermă că învățământul superior și cercetarea de ultimă oră trebuie să fie atât inovatoare, cât și internaționale, universitatea a creat o rețea academică extinsă de universități partenere de pe tot globul , permițându-i să ofere o varietate de diplome comune și duble de licență și master și peste 500 de acorduri de schimb active cu instituții din întreaga lume. Ca' Foscari își pregătește, de asemenea, studenții pentru locul de muncă competitiv la nivel mondial și încurajează o comunitate academică internațională, incluzivă, oferind programe de studiu predate în limba engleză atât la nivel de licență, cât și de absolvent.

  Caracteristici Campus

  Campusul principal al lui Ca' Foscari este situat în inima centrului istoric al Veneției, dar are și campusuri suplimentare pe continent.

  Oferă studenților utilizarea:

  • 6 biblioteci
  • Școala pentru Educație Internațională
  • Școala de Provocare postuniversitară
  • un centru de studii lingvistice: Centrul oferă cursuri de limbi străine în engleză, franceză, rusă, spaniolă și germană la diferite niveluri
  • spații expoziționale
  • un teatru
  • un centru sportiv
  • cantine: Universitatea are cantine în multe locații, atât în centrul istoric al Veneției, cât și în campusurile continentale din Mestre, Marghera și Treviso
  • asociaţiile studenţeştiS
  • birouri studenți: ex. Unitatea de primire internațională oferă o gamă largă de servicii pentru beneficiarii internaționali, cum ar fi îndrumări și asistență pentru procedurile de înscriere, recunoașterea calificărilor academice, procesul de solicitare a vizei, permisul de ședere, servicii pentru studenți, probleme de sănătate și transport.

   Clasamente

   Ca' Foscari se află pe locul al treilea în Italia pentru excelența cercetării sale și a câștigat atât de multe dintre râvnitele burse de cercetare Marie Curie ale Comisiei Europene, încât este una dintre cele mai de succes zece universități din Europa în acest sens. La nivel global, QS World University Rankings plasează Ca' Foscari printre primele 100 de universități pentru limbi moderne, primele 150 pentru Istorie, cele mai bune 200 pentru Lingvistică și Geografie și primele 250 pentru Economie și Econometrie și Contabilitate și Finanțe.

   Locații

   • Venice

    Linguistic Campus Dorsoduro, 3246, 30123, Venice

   • Venice

    Economic Campus San Giobbe, Cannaregio 873, 30121, Venice

    • Venice

     Humanistic Campus Malcanton Marcorà, Dorsoduro 3484/D, 30123, Venice

     • Venice

      Linguistic Campus Ca' Cappello San Polo 2035, Calle del Magazen, 30125, Venice

      • Venice

       Scientific Campus Via Torino 155, 30170, Venice

       • Treviso

        Treviso Campus Palazzo San Paolo, Riviera Santa Margherita 76, 31100, Treviso

        • Roncade

         H-Campus Via Sile 6, 31056, Roncade

         Întrebări