Keystone logo
Brazilian School of Public and Business Administration

Brazilian School of Public and Business Administration

Brazilian School of Public and Business Administration

Introducere

Scoala

Prima școală de administrație publică din America Latină, Școala braziliană de administrație publică de la Fundația Getulio Vargas (FGV EBAP) a fost înființată la Rio de Janeiro la 15 aprilie 1952, printr-un parteneriat între Națiunile Unite (ONU) și FGV, pentru a răspunde cererilor de profesioniști calificați în acest domeniu.

În 2002, a fost redenumită Brazilian School of Public and Business Administration (EBAPE), ceea ce reflectă activitățile sale în sectorul privat, care de fapt a fost în vigoare de la înființare. În aceste decenii, și-a consolidat credibilitatea și legitimitatea prin uimitoarea sa capacitate de a oferi cunoștințe de nivel superior elevilor săi, aducându-i într-un proces de producție clasat drept excelent.

Spiritul pionier

 • Prima școală din America Latină care oferă un master în administrație;
 • Primele cărți ale Braziliei despre munca administrativă au fost publicate de această școală;
 • Prima instituție din Brazilia care a folosit sistemul de înscriere la curs și credite;
 • Prima președinție și sediul Asociației Naționale pentru Studii Absolvente și Cercetări în Administrație (ANPAD)
 • În 1961, fostul congresman federal și profesor EBAPE Alberto Guerreiro Ramos a întocmit Proiectul de regulament pentru profesia de administrator, confirmat prin Legea nr. 4.769 promulgată la 9 septembrie 1965.
 • Prima școală din Brazilia recunoscută de cele patru instituții internaționale de acreditare pentru programele sale remarcabile, facultate și curriculum în Administrație: AACSB, EQUIS-EFMD, ICAPA și NASPAA.

Misiune

Pentru a construi și a disemina cunoștințele în management, consolidând în același timp sinergia dintre sectorul public și cel privat, prin formarea profesioniștilor pentru a influența cu rigoare conceptuală și metodologică, idei și acțiuni relevante pentru dezvoltarea Braziliei.

Caracteristici Campus

Structura tehnologică oferită studenților de către FGV EBAPE este compatibilă cu excelența sa academică. Laboratoarele sale IT sunt echipate cu software științific, complet cu afișaje LCD, cititor/recordatoare DVD și un bazin de tipărire, toate disponibile pentru utilizare în timpul programului de funcționare al sediului, cu excepția cazului în care laboratoarele sunt utilizate pentru cursuri practice.

Această școală de afaceri oferă, de asemenea, acces la internet Wi-Fi și un personal de asistență bine calificat care oferă asistență și rezolvă dificultățile legate de computer pentru studenți și facultăți.

Sălile sale de clasă cu aer condiționat pot găzdui fiecare aproximativ cincizeci de studenți, în timp ce Fundația Getulio Vargas oferă și cinci săli de spectacole care pot găzdui evenimente, seminarii, ateliere și cursuri.

Locație

Oraș: Rio de Janeiro

Cel mai faimos oraș al Braziliei, Rio de Janeiro este renumit în întreaga lume pentru economia sa puternică și promițătoare. Cu o populație de peste cincisprezece milioane de locuitori, formând a doua cea mai mare piață din Brazilia, oferă condiții avantajoase pentru companiile nou-venite și apreciază investițiile noi. Dar niciunul dintre aceste beneficii nu poate depăși potențialul său turistic: în fiecare an, primește mii de vizitatori din întreaga lume, atrași de plajele sale frumoase și de alte atracții naturale, inclusiv Carnaval, și mai ales de ospitalitatea plină de viață a oamenilor săi.

FGV EBAPE

Clădirea modernă este compusă din trei etaje și un subsol cu o suprafață totală de cinci mii patru sute de metri pătrați (echivalent cu aproape șaizeci de mii de metri pătrați). Spațiul poate găzdui 616 studenți și oferă 120 de zone de studiu. Clădirea oferă un lounge mare modern pentru studenți la nivelul de intrare; două săli de prelegeri în stil Harvard, cu o capacitate de până la 70 de persoane și cinci săli de clasă mari - fiecare găzduind 48 de studenți - cu locuri fixe și birouri care sunt aranjate într-un rând tradițional.

Clădirea principală FGV

Situat în zona de sud a Rio de Janeiro, FGV are vedere la una dintre cele mai faimoase și uluitoare priveliști din lume: Sugarloaf. Inaugurat pe 20 decembrie 1968, sediul său a fost proiectat de unul dintre cele mai influente nume din arhitectura internațională modernă: brazilianul Oscar Niemeyer.

Clădirea principală a FGV este orientată spre golful Enseada de Botafogo, cu o pistă de biciclete pe mal și zone verzi ideale pentru plimbări și alte activități în aer liber.

Aproape de cartiere vechi precum Copacabana, Flamengo, Humaitá, Jardim Botânico, Urca, Catete și Gloria, precum și de centrul CBD, este înconjurat de pensiuni și hoteluri, baruri, mall-uri și magazine, stații de metrou și linii de autobuz, precum și clădiri de birouri care găzduiesc sediile principale ale marilor corporații braziliene și multinaționale.

Centrele de cercetare

CBR

Centrul de Cercetare Comportamentală (CBR) se bazează pe cercetarea comportamentală interdisciplinară pentru a înțelege mai bine modul în care forțele economice, de mediu și sociale influențează luarea deciziilor în domenii de interes pentru întreprinderi, entități guvernamentale și neguvernamentale și factori de decizie.

Misiunea CBR este de a spori bunăstarea socială prin cercetare comportamentală.

Folosind perspective din științele comportamentale, identificăm, proiectăm și testăm eficacitatea intervențiilor care vizează abordarea unei probleme sociale semnificative.

CBFR

Centrul de Cercetare Bancară și Financiară din Rio (CBFR) promovează cercetarea internațională de ultimă oră în domeniile bancar și financiar și servește ca un forum pentru transferul de cunoștințe și colaborarea între cadre universitare și practicieni. CBFR își propune să atingă aceste obiective prin cooperarea cu cercetători de top la nivel internațional în domeniile bancare și finanțe din școli din Asia, Europa, America Latină și SUA.

Întrebările de cercetare care sunt investigate de cercetătorii CBFR acoperă domenii largi ale sectorului bancar și financiar, cum ar fi funcționarea piețelor de credit, importanța activității bancare pentru dezvoltarea economică sau interacțiunea dintre reglementările financiare și bancare și calitatea activităților financiare și bancare. Servicii. Pentru a discuta aceste întrebări de cercetare și a disemina rezultatele proiectelor de cercetare, CBFR publică un buletin informativ și o serie de documente de lucru, oferă burse și un program pentru vizitatori și organizează seminarii de cercetare, ateliere de lucru, conferințe internaționale și evenimente politice.

ARC A&A

ARC-A&A – Centrul de Cercetare Aplicată în Contabilitate și Analytics are misiunea de a dezvolta și difuza cunoștințe în contabilitate și analiza datelor.

În acest sens, dezvoltăm cercetare aplicată urmărind să rezolve probleme reale din domeniile planificarii, bugetării, contabilității, auditului și analizei datelor; lucrăm în cooperare cu centre de cercetare similare recunoscute la nivel internațional; pregătim rapoarte de cercetare pentru a fi publicate în principalele reviste academice din zonă; și pregătim cărți albe pentru a influența factorii de decizie, cei care stabilesc standarde și autoritățile de reglementare.

CECIN

Centrul de Studii pentru Competitivitate și Inovare (CECIN) este o inițiativă a Brazilian School of Public and Business Administration a Fundação Getulio Vargas (FGV EBAPE). Ea dezvoltă cercetare aplicată în domeniul competitivității și inovației, încurajând cooperarea proiectelor cu cercetători și organizații publice și private la nivel național și internațional.

Obiectivul general al Centrului de Studii pentru Competitivitate și Inovare este de a deveni o referință braziliană și latino-americană în cercetarea aplicată în domeniile competitivității, managementului public eficient, studii economice, inovare publică și de afaceri, industrii creative și economia experienței.

  Clasamente

  Consolidarea națională

  CAPES - Agenția Federală Braziliană pentru Sprijin și Evaluare a Educației Absolvente
  Coordonare pentru Perfecționarea Personalului din Învățământul Superior

  • Nota maximă pentru programele academice.
   • MSc & PhD;
   • Nota maximă pentru programele de masterat profesional.
   • Executive Master în Administrarea Afacerilor (MEX);
   • Master în Managementul Afacerilor – Intensiv (MEXi);
   • Master în Management (MIM).

  Clasa 4
  Recomandat în 2011 de CAPES, Masterul Profesional în Administrație Publică și-a început activitatea cu nota 4.

  • Master Profesional in Administratie Publica - MAP.

  Sursa: Coordonarea pentru Perfecționarea Personalului din Învățământul Superior (CAPES), 2017 . CAPES este responsabil pentru evaluarea tuturor programelor postuniversitare din Brazilia.


  ENADE - Examenul Naţional de Performanţă a Studentului

  • Cel mai bun program de licență

  Cursul de Licență Administrarea Afacerilor de la FGV EBAPE a obținut punctajul maxim la indicatorii de calitate eliberați de Ministerul Educației în anul 2019. Cursul a obținut un punctaj de 5 la Examenul Național de Performanță a Studenților (ENADE) și Conceptul de curs preliminar (CPC).

  Sursa: Institutul Național de Studii și Cercetare Educaționale Anisio Teixeira (INEP), 2019.


  IGC - Index general al cursurilor instituite

  • Nota maxima 5

  FGV EBAPE este clasificată drept una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior din Brazilia, conform Índice Geral de Cursos (IGC) publicat pe 12 decembrie 2019 de Ministerul Educației (MEC). Școala este una dintre puținele instituții de învățământ superior de top, conform IGC. Doar 2,03% dintre instituțiile de învățământ superior sunt cotate 5 în acest indice.

  Sursa: Institutul Național de Studii și Cercetare Educaționale Anisio Teixeira (INEP), 2019


  Guia Abril

  Ghidul Studentului

  • Nota maximă pentru programul de licență - BSc in Administration

  Pentru al 8-lea an consecutiv, diplomă de 5 stele în Administrarea Afacerilor. Guia do Estudante este un ghid al studenților pentru a alege programele de licență.

  Sursa: conform Guia do Estudante, Editura Abril - 2018.


  Consolidarea internațională

  Școala este una dintre cele mai bune școli de afaceri din lume. În 2014, FGV EBAPE a primit acreditarea internațională EQUIS în cadrul Sistemului European de Îmbunătățire a Calității, care este una dintre cele mai importante certificări din lumea academică. În 2018, FGV EBAPE a primit sigiliul AACSB de către cel mai important organism de acreditare pentru școlile de afaceri din SUA. În martie 2015, Masterul Profesional în Administrație Publică (MAP) oferit de FGV EBAPE a primit acreditarea de către Comisia Internațională de Acreditare a Educației și Formarii în Administrație Publică (ICAPA), care este instituția responsabilă cu acreditarea programelor de educație și formare în administrația publică. . Recent, FGV EBAPE a devenit prima școală din Brazilia care a fost acreditată de Rețeaua Școlilor de Politici Publice, Afaceri și Administrație (NASPAA).

  Acreditări

  Acreditat EFMD EquisAcreditat AACSB

  Mărturii studențești

  Locații

  • Rio de Janeiro

   Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010, , Rio de Janeiro

  • Bailrigg

   Lancaster University, LA1 4YW, Bailrigg

   • Montreal

    McGill University Rue Sherbrooke Ouest,845, H3A 0G4, Montreal

    • Yokohama

     Yokohama National University, 240-8501, Yokohama

     • Bengaluru

      Indian Institute of Management Bangalore, 560051, Bengaluru

      Întrebări