Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Introducere

În inima Europei Centrale, există o universitate pe care trebuie să o cunoști. Universitatea de Tehnologie și Economie din Budapesta , sau așa cum numim pur și simplu BME, are un trecut bogat - așa cum a fost creat în 1782. BME este primul loc din Ungaria unde inginerii au fost educați la nivel universitar, în timp ce însăși Facultatea de Inginerie Mecanică a fost creat în 1871.

Campusul este situat în Budapesta (capitala Ungariei ), lângă Dunăre , cel mai internațional râu din lume care leagă 10 țări.

Orașul are un cartier castel medieval cu palate, situri culturale și centrul istoric al orașului, plin de atracții. Budapesta este înconjurată de păduri întinse spre vest, ideale pentru drumeții. Dacă ai fi vrut să te reîncarci după o zi de drumeții, știai că Budapesta are un cartier cu așa-numitele „puburi de ruină” ? Desigur, puteți găsi nu numai pub-uri, ci și o mulțime de cluburi și locuri de mâncare de stradă în jur. Și totul în mai puțin de 10 minute de călătorie cu rețeaua densă de transport public din Budapesta.

Să presupunem că decideți să vă relaxați după prelegeri. Nici o problemă! Puteți face o plimbare frumoasă pedealul Gellért de 200 de metri (cu o priveliște superbă asupra orașului nostru frumos) sau puteți vizita centrul termal Gellért (construit în anii 1200). Apropo, orașul are 14 spa-uri și parcuri acvatice, oferind o gamă largă de opțiuni pentru recreere.

În weekendurile de vară, podul istoric Liberty (de asemenea, la câteva minute de mers pe jos de Uni) devine un pod pietonal, cu concerte live, jam sessions sau chiar lecții de yoga în aer liber.

BME are 3 laureați ai Premiului Nobel; unul dintre ei a fost student și lector al Facultății noastre: Dénes Gábor , care a câștigat Premiul Nobel pentru descoperirea hologramei, Theodor von Kármán , „tatăl tehnologiei rachetelor” în SUA, și László Heller , creatorul sistemului de răcire Heller pentru centrale electrice.

Dacă nu sunteți sigur ce domeniu alegeți în cadrul ingineriei mecanice, avem câteva vești bune. Facultatea de inginerie mecanică oferă licență în inginerie mecanică în două specializări: inginerie de proces și proiectare și tehnologie inginerească. La nivel de MSc, oportunitățile dvs. sunt și mai largi; modelul nostru de inginerie mecanică MSc oferă cinci specializări:

- Design și tehnologie,

- Inginerie termică,

- Mecanica solidelor

- Mecanica fluidelor și

- Inginerie Nucleara.

Dintre specializări, trebuie să alegeți două, un major și un minor. Ingineria nucleară poate fi aleasă ca o singură specificație majoră + minoră.

La Facultatea de Inginerie Mecanică BME, cu siguranță nu sunteți singur. O echipă de mentori internaționali vă ajută să vă stabiliți la Budapesta.

Dacă vă interesează un anumit subiect, vă puteți alătura unui grup de studenți profesioniști, puteți obține cunoștințe mai profunde și puteți crea noi realizări.

La BME, există o gamă largă pentru a vă petrece timpul liber. La început, BME are o viață socială vibrantă: concerte, petreceri care durează până în zori, unde îți dezgolești aburul și te distrezi.

Și există orașul în sine: la Budapesta , nu te poți plictisi, nici ziua, nici noaptea. Vă puteți întâlni noii prieteni, vă puteți accelera nivelul de cofeină, vă puteți potoli setea în sute de cafenele fanteziste new wave lângă BME sau puteți vizita restaurante sau servicii de fast-food din centrul orașului.

Dacă sunteți interesat, veniți să studiați la Facultatea de Inginerie Mecanică BME!

Mai multe informații: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Linkuri care vă pot ajuta:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

Centrul Sportiv BME

Caracteristici Campus

Dacă îți place să studiezi și să faci și sport, ești la locul potrivit la BME. 20 de studenți ai BME sunt membri ai asociației sale sportive oficiale (MAFC) și au câștigat 32 de medalii de aur la olimpiadă (dintre care 8 au fost de la Facultatea de Inginerie Mecanică).

În calitate de student BME, puteți avea o intrare cu reducere la Centrul Sportiv BME , cu sală de sport, aerobic, futsal, spinning, squash, judo, alpinism indoor și yoga.

Există o instalație de înot nou-nouță în partea de sud a campusului, cu o piscină de 25 de metri lungime.

Dar, desigur, malurile Dunării sunt ideale pentru sesiuni lungi de jogging sau mers cu bicicleta.

    Locații

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Întrebări