Keystone logo
Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Beijing Jiaotong University - School of Software Engineering

Introducere

Informații generale

Beijing Universitatea Jiaotong este o universitate cheie la nivel național în administrarea directă a Ministerului Educației și acum este susținută în comun de către Ministerul Educației, China Railway Corporation și guvernul municipal din Beijing. BJTU este una dintre primele universități selectate în „National 211 Proiectul“ și proiectul „Forța de aderență 985 Disciplină Platforma de inovare“, una dintre primele instituții autorizate să ofere diplome de master și doctorat. BJTU, ca organizație de conducere, a stabilit Centrul de Inovare pentru colaborare feroviar de siguranță Tranzit, care este una dintre primele 14 de centre de colaborare aprobate de guvernul chinez pentru a intra în „National 2011 proiecte“. BJTU a fost selectat în top 100 al „QS BRIC cinci țări“ timp de 3 ani consecutivi, 6 discipline au intrat în top 400 al World University QS.

Ca unul dintre cele trei origini ale Universității Jiaotong, istoria BJTU poate fi datate 1896. BJTU a crescut de la Beijing a Căilor Ferate Institutul de Management, prima instituție de învățământ superior din China, care a fost angajat sa gazduiasca talente de management de cale ferată și a inițiat educația Chinei moderne în managementul de cale ferată și de telecomunicații. În 1917, a fost reorganizat în Beijing Railway Management School și de la Beijing Post și Școala de telecomunicații. În 1921, a fuzionat cu Colegiul Industrial Shanghai, Tangshan Colegiul Industrial pentru a forma Universitatea Jiaotong. După reorganizarea Universității Jiaotong din 1923, campusul de la Beijing a fost redenumit la Beijing Universitatea Jiaotong. În 1950, școala a fost numit de Nord Universitatea Jiaotong, iar președintele a fost celebrul expert pod Mao Yisheng. In 1952, Universitatea Jiaotong de Nord a fost revocat, prin urmare, campusul Beijing și Tang a devenit independentă și școală a fost redenumit Beijing Institutul Căilor Ferate. In 1970, numele Northern Jiaotong a fost reluat. În 2000, aceasta a fuzionat cu Electric Power Colegiul Beijing și administrația a fost transferată de la Ministerul Căilor Ferate la Ministerul Educației. În 2003, numele de la Beijing Universitatea Jiaotong a fost reluată. Unii oameni de renume din istoria Chinei a primit educație la Universitatea, inclusiv Liu Han, fondator al primului post de radio din China, Ying Shangcai, inventatorul primului motor cu abur de mare putere a Chinei, Zheng Zhenduo, scriitor și critic și istoric literar, Jin Shixuan celebru, autor al Chinei prima monografie de management de cale ferată, Xu Jing, pionier al economiei de transport feroviar în China, și Yang Rumei, unul dintre primii patru contabili majore în China. Unii cercetători celebri a lucrat la Universitatea, inclusiv Xiang Zhejun, procurorul șef al Trial Tokyo și Ma Yinchu, demograf celebru și economist.

Pe 10 septembrie 2016, BJTU a avut loc o sărbătoare simplă și solemnă sub tema „Jiao Tong, chineză vis“. În ședința celebrare, scrisoarea de felicitare lui Liu Yandong a fost citit. Wang Anshunm, primarul de la Beijing și Du Zhanyuan, ministru adjunct al Ministerului Educației au participat la întâlnire și a rostit discursuri. Mai mult decât atât, miniștrii de Ministerul Transporturilor din Rusia și Mongolia a trimis, de asemenea, scrisorile de felicitare. Și, cinci președinți de cinci Jiaotong Universități emise în comun Declarația de la Beijing de la Universitatea Jiaotong, care a marcat un nou capitol pentru Universitatea Jiaotong în noul viitor. Reprezentanți din China de asociere a Căilor Ferate, Asociația chineză pentru Știință și Tehnologie, Societatea chineză de învățământ superior, Academia Chineză de Inginerie, Secrecy Biroul de Stat, Biroul a Căilor Ferate de Stat, Comitetul Municipal Beijing și districtele relevante si judete, directori de școală și unități de co-construcție, mai mult de 20 de Academia Chineză de Științe, 6 oficiali Ambasada Chinei, 31 de universități de peste mări, 6 Hong Kong, Macao și Taiwan universități și 22 de universități continentală, precum și absolvenți, profesori și studenți au participat la întâlnire sărbătoare. În același timp, a avut loc, de asemenea, BJTU mai mult de 10 activități majore, cum ar fi 2016 Global Summit-ul de la Universitatea președinților, China Transport senior Forum și petrecere celebrare.

BJTU a ocupat Președinte Forumul China-Rusia Universitatea Jiaotong în 2015, premierul Li Keqiang a trimis o scrisoare de felicitare. Până în prezent, BJTU a stabilit sino Rusia Jiaotong Institute din St Petersburg, sino centrul rus de mare viteză de cercetare feroviară, sino centru de cercetare feroviară Marea Britanie de mare viteză, de laborator comun internațional de exploatare și servicii de securitate feroviară de mare viteză și platformă internațională de cercetare științifică lanțului de aprovizionare la nivel mondial și logistică. BJTU desfășoară în mod activ de gestionare a traficului de formare industriei străine și extinde reputația și influența internațională.

Discipline lui BJTU bine clasat în a treia rundă a evaluării academice naționale. Stiinta Sistemul a fost prima informație, inginerie de transport pe locul al treilea și comunicare de inginerie a fost al 8-lea. Până în prezent, știința Sistemul clasat pe primul la nivel national in trei runda consecutiv de evaluare.

BJTU este situat în Beijing, capitala Chinei cu est și de vest campusuri în Haidian District. Acesta acoperă o suprafață totală de aproape 1.000 de mu (1 mu aproximativ egal cu 667 de metri pătrați), iar zona sa de construcție este de 910 de mii de metri pătrați. Universitatea a stabilit, de asemenea, un nou campus Weihai și a pus-o în folosință în 2015. Fiecare campus are facilități de predare și de cercetare solide precum și un mediu frumos.

BJTU a realizat distincție oferă o gamă de programe academice, datorită dezvoltării sale în peste o sută de ani. BJTU a favorizat un sentiment puternic de colaborare și inovare. Universitatea a devenit o bază importantă pentru a dovedi talentele, talentele deosebite în special în domeniul tehnologiei informației și de tranzit feroviar urban, pentru dezvoltarea economică și socială a Chinei. Universitatea a fost strâns legată de industrializarea națiunii, urbanizarea, informationization de la înființarea sa. BJTU contribuie la sistemul de transport global, în special pentru a accelera dezvoltarea transportului feroviar, precum și promovează integrarea de la Beijing, Tianjin și Hebei, care contribuie în mod activ contribuția la transportul național, logistica, inginerie informații, noi inginerie energetică și economia socială de la Beijing . BJTU a stabilit un obiectiv de dezvoltare și strategia de „trei etape“, pentru a fi primele universități de clasă în mijlocul acestui secol.

După trei secole de dezvoltare, școala a constituit un avantaj al informațiilor, al managementului și al altor discipline pentru caracteristicile de trafic ale științei și tehnologiei. Universitatea dispune de un sistem complet curriculum a industriei, de management, economie, literatură, drept și filozofie. BJTU are 14 școli, inclusiv școala de inginerie electronică și informații, școală a tehnologiei informatice și de informare, Facultatea de Economie și Management, Facultatea de inginerie civilă, școală de inginerie mecanică, electronică și de control, școală de electrice, școală de știință, școală de inginerie software, școală de marxismului, școală de arhitectură și design, Facultatea de drept, școala de securitate națională, absolvent de școală și școala de la distanță și formare continuă. campusul din Beijing Universitatea Jiaotong Haibin a fost co-fondat cu întreprinderile din Huanghua, provincia Hebei. BJTU are două nivel național 1 cheie de trafic și de transport inginerie disciplines-- și informare și inginerie de comunicare, două la nivel de 2 Economie industriale disciplines-- naționale, poduri și inginerie tunel. Până în prezent, BJTU are 8 discipline cheie la nivel național. Există 15 stații de cercetare post-doc, 20 de nivel 1-discipline care oferă programe de doctorat, 34 la nivelul 1 de discipline care oferă programe de masterat, 13 programe de gradul profesional, cum ar fi MBA, EMBA, M.Eng, M. Acc, M.Law si etc.

BJTU a considerat îmbunătățirea calității cadrelor didactice ca prioritate principală de a rula o universitate și le-a pus în aplicare în mod energic strategia de consolidare a talentelor școlare. Pana acum, BJTU are 2,907 de facultate și membri ai personalului, inclusiv 1.846 de cadre didactice cu normă întreagă. (Printre cadrele didactice cu normă întreagă, 1.199 sunt posturi profesionale și tehnice senior adjuncți și 1733 sunt de studii de master sau de mai sus.) BJTU are 2 academicieni de CAS, 2 academicieni de Academia Chineză de Inginerie, 5 profesori naționali, 6 membri de evaluare academică grup de Titlurilor Comitetul Consiliului de stat, 4 „973“ oameni de știință de seamă, 9 persoane selectate de „program de mii de talanți“, 6 persoane selectate de „program de zece mii“, 8 distinsi profesori și profesori part-time „Yangtze River savant“, 11 candidați national de Talente de proiect, 9 câștigători ai unor fondului național de tineret restante, 11 câștigători de fond restante de tineret, 69 persoane a programului pentru New Century proiect Talente excelent, 158 experți care se bucură de alocația specială de guvern.

BJTU a fost întotdeauna luând talente ca o sarcină cultivarea fundamentală a educației și a cultivat un număr mare de talente în țară în ultimii 100 de ani. BJTU atinge gradul excelent în evaluarea națională de predare de licență în 1997 și 2006. Acum, Universitatea are 14,253 studenti, 7,966 studenti absolventi, doctoranzi 2,891, 6,918 studenți de gradul profesional și 7,810 studenți adulți. Există 820 de studenți internaționali pe termen lung în total.

BJTU a câștigat un premiu național în marele premiu, 3 premii naționale în al treilea premiu, 12 secții naționale în premiul al doilea, 1 la Beijing premiul municipal în marele premiu, 27 de la Beijing premii municipale în primul premiu, 29 de la Beijing premii municipale în premiul al doilea, în ultimii trei de atribuire realizare de predare ani; a aprobat 3 proiecte pilot de educație și 1 învățământul național de reformă școlară pilot de stat în ultimii 5 ani; are 8 discipline de plan național pentru educarea și formarea de ingineri restante și 7 naționale pilot profesionist discipline cuprinzătoare de reformare; distins cu 2 „al 12-lea cincinal“ centre experimentale naționale demonstrative de predare, 2 centre naționale de simulare virtuală de predare experiment, 3 baze naționale de practică extrascolare, 7 inginerie centre naționale de educație practică, 2 Beijing inovare demonstrativă municipale baze practice; instituit centru național de demonstrație de predare; a aprobat 4 clase naționale video de calitate, deschise 22 de proiecte excelente de curs de partajare a resurselor, 42 „cincinal“ 12 de învățământ superior general materiale universitare naționale de planificare de predare de 34 de tipuri. BJTU întărește cultivarea talentelor inovatoare remarcabile prin stabilirea unei clase experimentale de Științe (Si yuan clasa), clasa experimentală de top-notch fundație disciplina talent (Zhi Xing clasa), proiect de peste mări clasa de manager, de transport clasa pilot calea ferată, master (medic) modul de formare clasă talent, Zhan Tianyou clasa, Mao Yisheng de clasă și de clasă internațională. Nivelul de calitate și de formare a BJTU a crescut an de an, rata de ocupare este stabilă la o rată de nivel înalt, de licență și ocuparea forței de muncă absolvent este de peste 98% și mai mult de 50% studenți aleg continuarea studiilor. trupa de artă Student realizat realizări remarcabile în națională și competițiile municipale din Beijing, a câștigat premiul întâi la 1, 2, grupul instrumental 3 și 4 universitare de performanță de artă și a dat spectacole în regiunile de peste mări, Hong Kong și Macao. Versiunea Repetiția „Suite Long March“, realizat de studenți BJTU a provocat repercusiuni puternice în comunitate, drama originala „Mao Yisheng“ a fost selectat ca „coloana vertebrală a Republicii - știința și Inginerie Masterat propagandă elită“. Echipa nivel ridicat de sport a câștigat 112 (ori) primele premii la nivel național și peste nivel național, în toate tipurile de concursuri, inclusiv 76 campionat în competițiile de badminton universitare mondială și alte evenimente majore interne și în străinătate.

BJTU ia consolidarea inovațiilor științifice și tehnologice ca un obiectiv strategic de dezvoltare, îmbunătățește în mod constant capacitatea de servicii sociale. BJTU dispune de predare, instrumente de cercetare și active de echipamente 1070000000000 yuani RMB; 84.91 mii de cărți bibliotecă de hârtie, cărți electronice, resurse de rețea cu o bază de date caracteristici de transport. BJTU are 47 de platforme provinciale și ministeriale de cercetare la nivel, inclusiv un laborator național cheie, 1 centru național de cercetare de inginerie, 6 laboratoare de inginerie naționale, 1 centru național de cercetare în domeniul energetic, 4 laboratoare naționale acreditate, 1 naționale universitare și tehnologie parc, 9 laboratoare cheie ale Ministerul de centru de cercetare / inginerie educație, 1 Beijing laborator, 10 laboratoare cheie de centru de cercetare Beijing tehnologie de inginerie și alte 13 platforme de cercetare științifică la nivel provincial și ministerial. În ultimii 5 ani, universitatea supravegheat de aproape 11.000 de proiecte de cercetare, cum ar fi 973 Planul Național, Național 863 Planul, Fondul Național de Știință, Fondul Național de Științe Sociale și alte proiecte stabilite de Ministerul Educației, Ministerul Căilor Ferate și așa mai departe. Fondul de cercetare a ajuns la 3,67 miliarde RMB. BTJU a publicat lucrări în 3097 referințe bibliografice SCIE și 5,214 lucrări în referințe bibliografice EI. Au existat 2.107 cereri de brevete și 1360 aprobări. BJTU a găzduit 8 Chineză senior Jiaotong forum și 42 BJTU prelegeri, găzduit și efectuate 40 de conferințe internaționale la nivel înalt. BJTU a câștigat 12 premii naționale, 136 știință și tehnologie premii provinciale, 1 premiu național științe naturale în premiul II, 1 național științei și progresul tehnologiei de atribuire în premiul al doilea și 1 premiu național tehnologie invenție în premiul II precum și de atribuire remarcabile în cercetarea științifică în cele 8 proiecte realizate (științele umaniste și sociale).

BJTU a stabilit relații de cooperare cu peste 205 de universități și faimoase întreprinderi multinaționale din mai mult de 38 de țări, inclusiv Statele Unite, Regatul Unit, Germania și Franța, pentru a cultiva talentele de primă clasă cu viziune globală. Universitatea a înființat institutele Confucius cu KU Leuven în Belgia, Universitatea Southern Texas din Statele Unite și Universitatea din Campinas din Brazilia. BJTU a găzduit sau întreprins conferințe academice internaționale de comunicații fără fir, internaționale de procesare a semnalului, inginerie feroviară, logistică emisii reduse de carbon și alte domenii. Festivalul Internațional de Cultură are loc la fiecare doi ani pentru a promova schimbul de cultura academice chineze și străine. Declarația de „chinez Institutul de Noua Energie“ a fost selectat în „Internaționalizarea Universităților demonstrative Promovarea Planului“. și fonduri externe a crescut an de an. BJTU are 17 experți străini pe termen lung, inclusiv 3 „plan de mii de experți străini“ naționale; 5 proiecte sino străine de educație de cooperare, în scopul de a efectua educația grade universitare și postuniversitare și pentru a spori internaționalizarea școlii. Pentru a oferi juca pe deplin al Asociației Alumni, fundația și consiliul de administrație, BJTU a înființat 37 de Asociații Alumni locale, a absorbit 78 de consilii de administrație, și a stabilit relații strategice de cooperare cu întreprinderile de transport, logistică, informații, energie și alte industrii precum și guvernele locale, care realizate pe termen lung și o cooperare extinsă în instruirea personalului și de cercetare științifică.

„Gândiți-vă la sursa în timp ce bea apa, iubesc țara și onoare Alma Mater.“ Astăzi, cu 120 de ani de istorie glorioasă, Beijing, Universitatea Jiaotong desfășoară misiunea ei, după motto-ul „Învățați și practici“ și spiritul modestie, prudență și inovație, amintindu cererea și așteptările foștilor lideri naționali, și cu pași mari spre obiectivul de a construi o universitate de renume mondial, cu nivel înalt distincție.

Locații

  • Beijing

    Beijing Jiaotong University No.3 Shangyuancun Haidian District, 100044, Beijing

    Întrebări