Keystone logo
© BESIGN The Sustainable Design School
BESIGN The Sustainable Design School

BESIGN The Sustainable Design School

BESIGN The Sustainable Design School

Introducere

Alăturați-vă zilei noastre porți deschise din 9 martie - Înregistrați- vă aici

Școala Internațională de Proiectare în Inovare Durabilă pentru Soluții Umane

BESIGN Școala de design durabil - Școala de design în inovație durabilă

Înființată în 2013, BESIGN The Sustainable Design School este o instituție internațională de învățământ superior dedicată designului durabil și inovației pentru oameni.

Un cuvânt al fondatorilor:"O convingere comună puternică ne-a ghidat activitatea în fondarea BESIGN The Sustainable Design School: schimbările profunde care au loc în lumea de astăzi ne cer să abordăm inovația într-un mod cu totul diferit, radical. Prin împărtășirea experiențelor noastre pedagogice și profesionale reciproce, suntem convinși că: Designul, ca mijloc de gândire, joacă un rol esențial în inovarea nouă și durabilă pentru toți.

Obiectivele dezvoltării durabile

BESIGN Școala de Design Durabil urmărește cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ca un instrument creativ.

Un curriculum transversal cu multe intrări multidisciplinare

Privilegiem procesul de integrare bazat pe schimburi și competențe personale. Prioritatea noastră: este să vă cunoaștem și să vă apreciem talentele.

Schimburi internaționale - internaționale

BESIGN Școala de design durabil este membră a Asociației Cumulus, o rețea internațională care reunește 280 de școli de design și universități din întreaga lume.

 • Université de Buenos Aires, Facultatea de Arhitectură, du Design și de l'Urbanisme (UBA - FADU) - Argentina
 • Universitatea de Științe și Arte din America Latină (UCAL) - Peru
 • Srishti Institute of Art, Design & Technology - India
 • Ringling College of Art & Design - SUA
 • Universitatea Özyegin - Turcia
 • Academia de Stat din Tbilissi - Georgia
 • Universita degli studi della campania luigi vanvitelli - Italia
 • Universitatea Jiangnan - China
 • Universidad del desarrollo (UDD) - Chile
 • HIT Institutul Tehnologic Holon - Israel
 • Universitatea din Montréal - Canada
 • Universitatea din Shizuoka - Japonia
 • UPES - India

Experiență profesională - proiecte de parteneriat

Începând cu primul an de studii, „înveți făcând” în contextul parteneriatelor profesionale.

„Aceste companii majore vin să lucreze cu studenții noștri pentru că au o viziune intuitivă asupra zilei de mâine, trăiesc deja cu cunoștințele și împărtășirea economiilor de mâine, sunt născute într-o lume digitală și aspiră să-i ajute pe alții într-un mod responsabil! »
Maurille Larivière

Proiecte - Ce sunt?

Proiectele profesionale implementate în fiecare an permit o nouă generație de studenți creativi, curioși, preocupați de lume.

Faza 1 - Scurtă și problematică
Întâlnirea cu reprezentanții companiei parteneriate este un punct cheie. În timpul acestui schimb, studenții sunt prezentați în proiect, identifică nevoile, ajustează brief-ul și elaborează strategii de perspectivă.

Faza 2 - Analiza
Secvențele de cercetare și sesiuni de imersiune permit studenților să integreze nevoile companiei, pe de o parte, și să definească personaje esențiale pentru reflecția strategică, pe de altă parte — includerea obiectivelor de dezvoltare durabilă aferente proiectului.

Faza 3 - Ideare
Această fază permite generarea unei game largi de idei inovatoare, de la cele mai utopice la cele mai concrete. Idearea îi va conduce pe elevi să găsească răspunsuri conceptuale.

Etapa 4 - Realizare Ideile selectate sunt analizate, reelaborate și desenate de către studenți pentru a valida relevanța lor pentru viitorii utilizatori.
Folosind modele (reprezentare vizuală digitală 3D) și prototipare (machetă funcțională și dinamică), studenții conferă un aspect real, vizual, soluțiilor validate.

Faza 5 - Prototiparea
Toate fazele de lucru sunt formalizate și ilustrate prin diferite suporturi fizice și digitale. Obiectivul este de a explica companiei reflecția realizată, pozițiile adoptate și rezultatele proiectului.

Cu noi metode inovatoare:

 • «Design Thinking»
 • Inovație în materie de furaje
 • Analiza ciclului de viață, ecoconcepție, cunoștințe de design în biomimică ®
 • 17 Obiective de dezvoltare durabilă

Partenerii noștri instituționali

232415_232377_image-Feb-27-2024-12-18-53-8704-PM1.png

Caracteristici Campus

BESIGN The Sustainable Design School, situat într-un loc privilegiat în Cagnes-sur-Mer, în inima Coastei de Azur, oferă un campus de 2000 m dotat cu: un laborator de informatică, atelier de modele, studio de muzică, studio de fotografie, sală de creativitate, grădină comună, terase .

Colaborarea cu FabLab ECOLAB Côte d'Azur (imprimante 3D, tăietoare cu laser, scanere 3D) permite studenților să creeze obiecte pentru proiectele lor de design.

 • Universitatea: Membru al Université Côte d'Azur (UCA), studenții noștri au acces la cursuri de cercetare și doctorat, precum și la schimburi academice cu alți membri ai UCA.
 • Admitere: La cerere (dosar de înscriere, carte de identitate, rezultate școlare, portofoliu) și interviu individual.
 • Finanțare: ajutorul financiar este disponibil prin fondul de dotare „ BESIGN The Sustainable Design School Friends”.

  Admitere

  Alăturați-ne

  Diversitatea studenților, din medii și domenii de studiu diferite, contribuie la inovarea durabilă și la practicile acesteia.

  Astăzi, ne confruntăm cu întrebări importante referitoare la evoluția viabilă a planetei noastre. Schimbările nu sunt doar necesare, ci și inevitabile pentru a ne permite tuturor să trăim în condiții acceptabile. Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie subliniate imaginația și inovația. Studenții noștri pot acționa în baza acestor oportunități incredibile.

  Pentru a aborda cel mai bine complexitatea problemelor mondiale actuale, BESIGN The Sustainable Design School oferă un program transversal, internațional și multidisciplinar. Pedagogia este pusă în practică prin proiecte concrete depuse de întreprinderi care împărtășesc valorile noastre.

  Statistica absolvenților

  Mărturii studențești

  Locații

  • Nice

   Nice, Franţa

  Întrebări