Studii de DoctoratLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnlineMaster
Keystone logo
Vizitați site-ul școlii
Aarhus University Masterat în soluri și schimbări globale (Erasmus Mundus)
Aarhus University

Masterat în soluri și schimbări globale (Erasmus Mundus)

Aarhus, Danemarca

2 Years

Engleză

La zi

Aug 2025

EUR 16.300 / per year *

În campus

* pentru studenții din afara UE/SEE|pentru cetățenii UE/SEE/Elveția: 4.500 EUR pe an

Introducere

Masterul internațional Erasmus Mundus în soluri și schimbări globale (IMSOGLO) oferă o experiență educațională internațională unică, cu un curriculum axat pe soluri și schimbări globale, reunind expertiza grupurilor de cercetare din patru universități de renume din UE.

Coloana vertebrală a programului este o abordare multidisciplinară în domeniul fizicii, al materialelor (inclusiv nanostructuri) și al informaticii, care va face din dumneavoastră un expert calificat și un inginer cuantic. Prin această abordare multidisciplinară, veți aborda aspecte și provocări precum energia, materialele, sănătatea, securitatea și mediul înconjurător.

Programul a primit prestigioasa etichetă Erasmus Mundus din partea UE și este oferit în comun de:

  • Universitatea din Ghent (Belgia)
  • Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții (Austria)
  • Universitatea din Göttingen (Germania)
  • Universitatea Aarhus (Danemarca)

Schimbările globale afectează capacitatea viitoare a solului

Creșterea presiunii demografice, industrializarea și utilizarea intensivă a terenurilor cauzează epuizarea resurselor naturale și limitează performanțele terenurilor în ceea ce privește funcțiile acestora, cum ar fi producția de biomasă, sechestrarea carbonului, purificarea apei etc. Efectele adiționale ale schimbărilor climatice și ale schimbărilor globale menționate mai sus influențează capacitatea de regenerare a solurilor și pot provoca chiar degradarea acestora.

Capacitatea viitoare a solurilor de a susține viața (umană) este în joc, iar acest lucru a fost conștientizat de organizațiile naționale și internaționale și de organismele guvernamentale, cum ar fi UE. Au fost elaborate programe de protecție a mediului și de creștere a rezilienței ecosistemelor. Au fost elaborate și puse în aplicare numeroase directive care se bazează pe cunoștințele științifice privind răspunsul solului la presiunile externe.

Aceste cunoștințe științifice sunt disponibile în universitățile europene, dar sunt destul de dispersate din cauza specializării grupurilor de cercetare și a mărimii acestora, ceea ce face dificil pentru studenți să urmeze un program de studii axat pe soluri și schimbări globale în fiecare universitate în parte.

Efectele alarmante ale schimbărilor globale asupra solurilor, observate în întreaga lume, subliniază necesitatea de a instrui mai multe persoane din întreaga lume pentru a înțelege modul în care solurile reacționează la schimbările globale și pentru a putea dezvolta strategii de prevenire și remediere și pentru a crește rezistența solului. Universitățile participante la IMSOGLO sunt foarte bine echipate pentru a oferi cursuri de formare stimulative și specifice privind interacțiunile solului cu schimbările globale unui public internațional de studenți.

Științe agricole la Universitatea Aarhus

Domeniul de științe agricole de la Universitatea Aarhus face parte din elita instituțiilor de științe agricole din întreaga lume și desfășoară cercetări de ultimă oră. Domeniile principale de cercetare sunt: clima și resursele naturale, mediul și bioenergia, agricultura ecologică, calitatea alimentelor, producția de animale de fermă și producția vegetală.

Sustenabilitatea este un principiu fundamental. Scopul este de a căuta soluții care să contribuie la dezvoltarea durabilă din punct de vedere ecologic și economic a industriilor agricole și alimentare.

Științele agricole în clasament

Științele agricole de la Universitatea Aarhus ocupă locul al paisprezecelea în lume în clasamentul US News Best Global Universities 2019, iar în clasamentul National Taiwan University 2018 ocupă locul al patrulea în Agricultură, Știința produselor lactate și animale și locul al nouălea în Știința solului. Agricultură și silvicultură la AU este clasat pe locul treizeci și cinci în 2019 QS World University Rankings by Subject.

Cerințele de admitere

Cerințe academice

O diplomă de licență (minimum 180 de credite ECTS) în științe pure sau aplicate (de exemplu, chimie, biologie, geologie, inginerie civilă sau agricolă, științele mediului sau agricole etc.) sau un nivel echivalent de la o universitate sau o școală de inginerie recunoscută.

Sunt necesare cunoștințe academice suficiente (cel puțin 40 ECTS în total) în domeniul științelor naturale, științele naturale fiind definite ca fiind fizică, chimie, matematică, ecologie, biologie, geografie, științele mediului și științele agricole.

Cerințe lingvistice

Deoarece limba de predare este engleza, toți candidații trebuie să prezinte dovezi ale cunoștințelor de limbă engleză. Testele de limbă acceptate sunt:

  • TOEFL IBT 90
  • ACADEMIC IELTS 6,5 scor general cu un minim de 6 pentru scris
  • ESOL CAMBRIDGE Engleză CAE (Avansat)

Limba de predare nu este acceptată ca dovadă a cunoștințelor de limba engleză, cu excepția candidaților care au obținut o diplomă de licență și/sau de masterat într-o instituție de învățământ superior dintr-o țară în care limba engleză este limba oficială și în care limba engleză este singurul mod de predare (Australia, Canada, Ghana, Irlanda, Noua Zeelandă, Nigeria, Filipine, Trinidad și Tobago, Marea Britanie și SUA).

Pentru admiterea studenților în septembrie 2023, IMSOGLO nu oferă burse Erasmus Mundus. Pentru admiterea din septembrie 2023, doar candidații cu următoarele naționalități (țări participante la Programul Erasmus+) pot aplica pentru o bursă de studii IMSOGLO Consortium: Austria, Belgia, Bulgaria, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia.

Structura programului

Acest program de 2 ani conține 120 de unități de credit ECTS și conduce la obținerea diplomei comune de masterat internațional în soluri și schimbări globale.

Primul semestru de 30 ECTS este comun pentru toți studenții și se desfășoară la Universitatea din Ghent.

Ulterior, programul are două opțiuni de specializare de 90 ECTS:

  • Specializarea "Biogeochimia solului și schimbările globale" se desfășoară la Universitatea de Resurse Naturale și Științe ale Vieții din Viena și la Universitatea din Göttingen.
  • Specializarea "Resursele fizice ale terenurilor și schimbările globale" se desfășoară la Universitatea Ghent și la Universitatea Aarhus.

Solurile și schimbările globale

1 & 2 Semestru

Gent Semestrul 1 + 2 (60 ECTS)

3 Semestru

  • Evaluarea riscului de eroziune a solului (5 ECTS)
  • Ciclul carbonului și schimbările climatice (10 ECTS)
  • Cursuri opționale (5 ECTS)

4 Semestru

Teza de master în Soluri și schimbări globale (30 ECTS)

Carieră

Cu un masterat internațional de științe în soluri și schimbări globale, veți fi instruit în gestionarea solului în contextul schimbărilor globale, fie cu accent pe agroecosisteme, fie pe gestionarea integrată a terenurilor. Veți dobândi cunoștințe aprofundate despre ce este necesar pentru a salva solurile noastre de la degradare, cum să le facem rezistente la schimbările climatice și cum să le redăm sănătatea.

Veți fi echipat pentru a urma o varietate de căi de carieră: cercetător de nivel înalt, cadru universitar sau politician. Acest lucru înseamnă că există oportunități de angajare în agențiile regionale de mediu, birourile municipale de conservare a naturii, serviciile de consultanță agricolă, instituțiile de învățământ, ONG-urile care se ocupă de natură și mediu, companiile de consultanță în domeniul ingineriei, precum și instituțiile UE, ministerele și alte autorități publice.

Cercetarea este, de asemenea, o cale de carieră evidentă. După finalizarea tezei, studenții pot solicita admiterea la programul de doctorat al universității.

Citește mai multe pe site-ul web al instituției

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Clasamente

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Cerințe de admitere la program

Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea pentru a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

Despre Școală

Întrebări