Keystone logo
Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Aristotle University of Thessaloniki School of Journalism and Mass Communications

Introducere

AUTh a fost fondată în 1925 și este cea mai mare universitate cuprinzătoare din Grecia. Campusul principal se află în centrul orașului Salonic și se întinde pe o suprafață de aproximativ 33,4 hectare. Acesta cuprinde 10 facultăți care constau din 40 de școli și 1 facultate cu o singură școală. Unele facilități educaționale și administrative sunt situate în afara campusului, în afara orașului Salonic, sau chiar în alte orașe din motive practice și operaționale. Aproximativ 88.283 de studenți studiază la AUTh, 77.198 în programe de licență și 6.588 în programe postuniversitare. Sunt și 3.952 la nivel de doctorat). Există 1.682 de membri ai facultății. De asemenea, sunt 311 membri ai SLTP (Personal Didactic de Laborator Special). Facultății sunt asistați și de 144 de membri ai STLP (Personal Special Laborator Tehnic). Biroul de Administrație este format din 278 de angajați permanenți și 256 de angajați cu contract de drept privat pe durată nedeterminată. Majoritatea personalului său academic a fost instruit în universități de renume din Europa, Statele Unite și chiar în Australia și Japonia.

Școala de jurnalism și comunicări de masă

În ultimii ani, Școala de Jurnalism și Comunicații de masă a fost în mod repetat printre primele 50 de școli de media/comunicații din Europa și este membru al Asociației Europene de Predare a Jurnalismului (EJTA).

De la înființarea sa în 1991, SJMC oferă programe de licență cu normă întreagă, de patru ani, atât în Jurnalism, cât și în Comunicații de masă. Scopul pe termen lung al operațiunilor școlii este de a oferi studenților o pregătire teoretică și practică în jurnalism, de a promova cercetarea în jurnalism și comunicații de masă, precum și de a susține drepturile și responsabilitățile jurnaliștilor greci. Programul său de masterat predat în limba engleză se bazează pe experiența sa de 15 ani în formarea studenților internaționali în programul său personalizat predat în limba engleză pentru studenții Erasmus. Mai presus de toate, se bazează pe succesul de 25 de ani al școlii în promovarea învățării prin construirea teoriei, abilități tehnice de vârf și formare profesională și reflectă angajamentul său ferm față de inovare, excelență, educație interdisciplinară și perspective internaționale.

Nu în ultimul rând, Departamentul a primit de două ori Catedra Jean Monnet de Diplomație Publică Europeană (2020) și Jurnalism de Integrare Europeană (2016) pentru furnizarea unui program coerent de predare postuniversitară în Jurnalism European.

Situată pe strada Egnatia nr. 46, în afara Campusului Universitar, Școala ocupă o clădire neoclasică cu șase etaje în centrul orașului. Populația actuală de studenți a școlii include aproape 700 de studenți, 64 de absolvenți și 57 de doctoranzi. În plus, în fiecare an, Școala primește în medie 15 studenți Erasmus, în timp ce, în același timp, formează zeci de profesioniști la mijlocul carierei printr-o gamă largă de programe special concepute de învățare pe tot parcursul vieții.

Locații

  • Thessaloniki

    Egnatia,46, 546 25, Thessaloniki

    Întrebări