Keystone logo
Ain Shams University

Ain Shams University

Ain Shams University

Introducere

Ain Shams University , ca a treia universitate egipteană, a fost înființată în iulie 1950 sub numele de "Universitatea Ibrahim Pasha". A participat cu cele două universități anterioare, "Universitatea Cairo" (Fua'd primul) și "Universitatea Alexandria" (Farouk I), în îndeplinirea mesajului universităților și satisfacerea cererii crescânde a tinerilor pentru învățământul superior. Când a fost înființată prima dată, Ain Shams University cuprinde o serie de facultăți distinse și institute academice, care mai târziu au fost dezvoltate în universități.

După revoluția din 23 iulie 1952, sa sugerat ca universităților egiptene să li se dea nume care au fost strâns legate de rădăcinile și reperele istorice ale țării. Astfel, la 21 februarie 1954, numele universității a fost schimbat în "Heliopolis", iar apoi, în același an, sa schimbat în denumirea sa actuală "Ain Shams", arabă pentru "Heliopolis" sau "O'n" care a fost cea mai veche universitate din istorie. Universitatea "O'n" a fost înființată cu aproximativ 5000 de ani în urmă și a avut o mare faimă ca centru de cunoaștere și învățare, în special în astronomie, inginerie și medicină. Poate un exemplu perfect al cunoașterii și priceperii profesorilor "O'n" este Imhotep, preotul, ministrul și arhitectul, care la 2700 î.Hr. a proiectat prima structură mare de piatră cunoscută în istorie, Piramida pasului lui Zoser în Sakkara. Westcar Papyrus afirmă de asemenea că fondatorul dinastiei a cincea a fost rectorul Universității "O'n" înainte de a se ridica pe tron. Cu toate acestea, cea mai importantă realizare a Universității "O'n" a fost chemarea la închinarea unei zeități unice, discul solar al lui Aton, la mâna lui Akhenaton, influențat de ideile preoților "O".

Emblema universității, obeliscul și două șoimi, stabilește o legătură între nume și istoria antică a universității. Obeliscul reprezintă casa vieții din orașul "O'n", în vreme ce cele două șoimi sunt simbolice ale lui Horus, zeul egiptean la vremea aceea.

Universitatea este acum situată în zona Palatului Zaafaran, construită în timpul regimului lui Khedive Ismail. Palatul a fost numit astfel pentru că zona din jurul acestuia a fost renumită pentru plantațiile șofran (în arabă Zaafaran). Palatul a fost folosit pentru a găzdui birourile de administrație ale Universității Egiptene când a fost înființată în 1925. A fost folosită de Ministerul Afacerilor Externe (ca pensiune) pentru a găzdui vizitatori importanți. Palatul a fost de asemenea martor la semnarea Tratatului din 1936 între Egipt și Marea Britanie. În sfârșit, în 1952, a ajuns să fie folosit ca sediu administrativ al Ain Shams University .

Fiind o instituție științifică și culturală majoră, Ain Shams University este pe deplin conștientă de aceste provocări și este sigură că are - cu alte universități egiptene - o sarcină dificilă dificilă pentru crearea generației. Aceasta este conștientă și mândră de identitatea și tradițiile sale și este, de asemenea, pregătită pentru crearea unui viitor mai bun pentru țara lor. De fapt, Ain Shams University a jucat un rol incontestabil în dezvoltarea vieții culturale și științifice din Egipt și în îmbogățirea cunoștințelor umane în general.

Universitatea include 15 facultăți și 2 institute de înaltă calitate. În 1950, au existat doar opt facultăți: Facultatea de Arte, Facultatea de Drept, Facultatea de Comerț, Facultatea de Științe, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină, Facultatea de Agricultură și Facultatea de Femei. În 1969, Facultatea de Educație, cunoscută din 1880 ca și colegiu de cadre didactice, a devenit cea de-a noua facultate din universitate. În 1973, facultatea lui Al-Alsun a devenit al zecelea membru al universității. Cu toate acestea, istoria acestei facultăți datează din 1835.

În 1994 a fost emis un decret privind înființarea a încă două facultăți; Facultatea de Farmacie și Facultatea de Stomatologie, studiul real a fost inițiat în anul următor în ambele facultăți. În același an, sa decis stabilirea Facultății de Informatică și Informatică, iar studiul a început în anul următor. Facultatea de Nursing a fost înființată în 1980, iar Institutul de Studii Postuniversitare pentru Copii a fost înființat în 1981. Înființarea Institutului de Cercetări și Studii de Mediu a fost în 1982 .

Ain Shams University cuprinde șapte campusuri, toate situate în Marele Cairo. Administrația universității, facultățile de artă, drept și știință sunt situate toate în campusul principal, El-khalifa El Mamoon Street, Abassia. Facultățile de Comerț, Al-Alsun (limbi), Farmacie, Stomatologie, Informatică și Informatică, Institutul de Copii Postuniversitare și Institutul de Studii și Cercetări de Mediu împreună cu Spitalul Specializat se află în al doilea campus de cealaltă parte a strada menționată mai sus. Facultatea de Medicină și Facultatea de Nursing împreună cu spitalele universitare sunt situate într-un alt campus la Abassia. Facultățile de Inginerie, Educație specifică, Educație, Femei și Agricultură se află fiecare într-un campus separat din Abassia, Heliopolis și Shoubra El-Kheima.

Locații

  • Cairo

    Zaafaran Palace – Ain Shams University – Abbaseyya, , Cairo

    Programe

    Întrebări