Keystone logo
Agrocampus Ouest Master internațional în dezvoltare rurală (IMRD)
Agrocampus Ouest

Master internațional în dezvoltare rurală (IMRD)

0 Semesters

Franceză, Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Acest masterat este un Master Erasmus Mundus complet integrat și competitiv la nivel global, proiectat de un consorțiu larg de universități europene și non-europene în dezvoltare rurală. Oferă oportunitatea de a deveni un expert internațional în dezvoltarea rurală în diversitatea sa de abordări și aplicații. Universitatea din Gent este institutul coordonator al programului IMRD.

Programul de curs este un program academic de nivel înalt care vizează instruirea elevilor de top din întreaga lume în specialiști în dezvoltare rurală integrată, axată pe aspecte socio-economice și instituționale, nu numai din Uniunea Europeană, ci și din cele dezvoltate, în curs de dezvoltare și țările în tranziție din afara UE.

Scopul IMRD este de a instrui profesioniști care contribuie la rezolvarea provocărilor socio-economice, a resurselor naturale și a agriculturii din comunitățile rurale. Abordarea multidisciplinară, studiul comparativ al modelelor din UE și din afara UE, un program de studiu flexibil și cerințele unice de mobilitate stimulează studenții să obțină o perspectivă largă a dezvoltării rurale și să construiască o rețea internațională.

Este un program de masterat care acoperă patru semestre (2 ani) și 120 ECTS . Este organizat în comun de șase parteneri europeni de bază și nouă parteneri asociați din afara Europei .

Programul începe în fiecare an la începutul lunii septembrie la Universitatea din Ghent (Belgia) cu un curs pregătitor, „BePreP” și un eveniment inițial. Programul este format din 5 module, cu opțiunea unui stagiu, fiecare dintre acestea putând fi urmărit într-o locație diferită.

Toți studenții IMRD trebuie să petreacă cel puțin un semestru în cel puțin două universități partenere din UE . În funcție de pista urmată, pot fi necesare cerințe specifice de mobilitate suplimentare.

Studenții pot obține diploma IMRD printr-una din cele 5 piste de mobilitate:

IMRD

Piesa Erasmus Mundus

Pista VLIR-UOS

IMRD +

Pista ATLANTIS: un program cu grad dublu cu Universitatea din Arkansas

Piesa EKAFREE: un program cu dublă diplomă cu Universitatea Coreea și Universitatea Națională din Seul

Piesa EERUDEV: un program cu grad dublu cu Escuela Superior Politécnica del Litoral

Urmărirea uneia dintre pistele IMRD + duce la un grad dublu - gradul comun: Master internațional în dezvoltare rurală. Și un al doilea grad în Economie Agricolă (Universitatea din Arkansas sau Universitatea Națională din Seul), Economie (Universitatea Coreea) sau Dezvoltare Rurală (ESPOL).

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • MSc în dezvoltarea rurală durabilă
  • Daliburgh, Regatul Unit
  • Online
 • Master's Degree in Education in Rural Areas
  • Barcelona, Spania
 • Master în Managementul Resurselor Naturale pentru Dezvoltare Rurală Tropicală
  • Florence, Italia