Keystone logo
Agrocampus Ouest

Agrocampus Ouest

Agrocampus Ouest

Introducere

Școala franceză de agricultură, alimentație, horticultură și științe a peisajului ( Agrocampus Ouest ) este o școală internă a Institutului Național de Învățământ Superior pentru Agricultură, Alimentație și Mediu, numită „Insitut Agro”.

Institutul Național de Învățământ Superior pentru Agricultură, Alimentație și Mediu, sau „Institutul Agro”, a fost creat la 1 ianuarie 2020, prin fuzionarea a două instituții agricole de învățământ superior existente: Agrocampus Ouest (AO) și Montpellier SupAgro (MSA).

Institutul nou creat este conceput pentru a oferi Franței o instituție de conducere, la nivel universitar, axată pe alimente, agricultură și mediu. Are trei obiective principale: instruirea studenților, efectuarea cercetărilor academice și aplicate și transferul de cunoștințe către societate.

În fiecare an, Institutul formează peste 3.750 de ingineri agricoli, masteranzi și doctoranzi în cele 5 campusuri ale sale pentru a aborda provocările societale și de mediu ale lumii printr-o abordare sistemică. Angajează 210 profesori de cercetare, care lucrează în 36 de unități de cercetare. O echipă internațională dedicată, cu o abordare practică, lucrează alături de academicieni și cercetători.

Locații

 • Rennes

  Rue de Saint-Brieuc,65, 35000, Rennes

  • Angers

   Rue André le Notre,2, 49000, Angers

   Întrebări