Keystone logo
Agricultural University Of Athens

Agricultural University Of Athens

Agricultural University Of Athens

Introducere

Agricultural University Of Athens (AUA) oferă educație și cercetare universitară și postuniversitară la nivel înalt în științe agricole, iar viziunea sa este de a atinge excelența educațională și de cercetare, astfel încât să ocupe o poziție dinamică în mediul academic internațional.

Fidel rolului său tradițional de a răspunde nevoilor productive și de dezvoltare ale economiei și societății elene, AUA intervine și se dezvoltă în conformitate cu dezvoltarea și orientarea educației și științei moderne. Mai mult, este în contact continuu cu societatea, astfel încât să facă propuneri și să ofere soluții la problemele care apar în sectorul agro-nutrițional .

Agricultural University Of Athens (AUA) este a treia cea mai veche universitate din Grecia, după Universitatea din Atena și Universitatea Națională Tehnică din Atena ( Metsovio ).

A fost înființat prin lege în 1920 (Legea 1844/1920) ca Institut independent de învățământ superior cu statut universitar sub denumirea de Cea mai înaltă școală agricolă din Atena (HASA).

În 1989, HASA a fost redenumită Agricultural University Of Athens și organizată în șapte departamente academice independente (Decretul prezidențial 377/1989) și, deși titlul său grec a fost modificat în 1995 (Decretul prezidențial 226/1995), cel englez (AUA) a rămas neschimbat.

Conform articolului 1 din Regulamentul intern al AUA, „AUA oferă educație atât la nivel de licență, cât și la nivel postuniversitar, acoperind toate sectoarele activității agricole. Programele sale educaționale , care combină predarea teoretică cu exercițiile de laborator și instruirea practică, se bazează pe experiența empirică și sunt strâns legate de problemele și perspectivele agriculturii grecești. Programele AUA vizează echiparea absolvenților săi pentru rolul lor de agricultori / agroniști competenți, care pot oferi instrucțiuni și sprijin fermierului, pot participa la planificarea dezvoltării agricole a țării și , prin cercetările lor, pot contribui la soluționarea problemelor din cadrul sectorul agricol și la gestionarea resurselor naturale pentru producția de produse agricole. AUA servește drept centru de cercetare de bază și aplicată, vizând dezvoltarea științei agricole și autonomia agriculturii grecești în beneficiul populației agricole și al poporului grec ”.

Potrivit Decretului prezidențial 80/2013 , au fost înființate două școli în cadrul universității, care încorporează șapte departamente anterioare: Școala de producție agricolă, infrastructură și mediu și Școala de alimente, biotehnologie și dezvoltare.

Locații

 • Athens

  Iera Odos,75, 118 55, Athens

  • Athens

   Iera Odos,75, 118 55, Athens

   Programe

    Întrebări