Keystone logo
Accademia Italiana

Accademia Italiana

Accademia Italiana

Introducere

Fondată în 1984, Accademia Italiana , cu locații în Florența și Roma, este una dintre cele mai prestigioase instituții la nivel universitar pentru modă, design și fotografie.

Cei care se apropie de Institutul nostru sunt mereu motivați de o mare energie și de dorința de a-și dirija și exploata propriile capacități creative.

Aici, la Accademia Italiana , ei caută cel mai bun loc pentru a-și dezvolta potențialul creativ. Aici găsesc cadrul perfect pentru creșterea profesională și specializarea în diverse domenii de design, artistice și lingvistice.

La încheierea perioadei de studiu, fiecare student este pregătit să înceapă o carieră profesională.

Miile de studenți care au trecut prin Accademia Italiana , de la începuturile sale până în prezent, și sutele de profesioniști care de-a lungul anilor au intrat în contact cu Institutul nostru au creat un flux constant de idei care creează un flux continuu de vitalitate, mișcare. , și putere.

Accademia Italiana se mută în viitor plină de această energie, prezentându-se astăzi ca unul dintre cele mai calificate institute de pregătire artistică, profesională și lingvistică.

Astăzi, mai mult ca niciodată, calitatea specială a academiei reiese din metodele noastre speciale de a trata diferitele discipline. În programele noastre academice, am căutat întotdeauna să îmbinăm trecutul cu viitorul, tradițiile istorice, cu evoluția rapidă a noilor tehnologii.

Experiența noastră în clasă și laborator este concepută pentru a oferi studenților contacte din lumea reală și experiență practică, practică și în lumea reală. Legăturile noastre cu lumea muncii permit studenților noștri să-și verifice cunoștințele într-un mod tangibil.

Cufundați într-un mediu internațional, studenții își dezvoltă capacitatea de a se confrunta cu diversele culturi, îmbogățindu-și și lărgindu-și orizonturile, recunoscând că în viitor vor trăi într-o societate globală, singura posibilă în lumea de mâine, și tocmai în această realitate își vor putea aduce propria contribuție creativă, profesională și culturală.

Zilele porților deschise ale <span translate="no">Accademia Italiana</span>

Descoperiți programele noastre și faceți cunoștință cu facultatea noastră

Statistică

 • Studenti internationali:

  50%

 • 0
 • Raport student-facultate:

  8 la 1

Caracteristici Campus

Campusul Florenței

Sediul Accademia Italiana se află în Florența, în Piazza Pitti 15, în prestigioasa clădire Temple Leader din inima cartierului istoric Florența. Clădirea este protejată de Comisia pentru Arte Plastice pentru importanța sa istorică și pentru frescele cu subiecte mitologice și alegorice care împodobesc încăperile interioare (Venus pe Car, Ierusalimul Eliberat, Bacchus, Cele Trei Grații și altele).

Școala ocupă trei etaje care sunt folosite pentru săli de curs, săli de design, laboratoare de calculatoare, arhive de materiale și bibliotecă. Există o sală mare de adunări la ultimul etaj, într-o logie cu vedere panoramică la Piazza Pitti. Clădirea are două terase, una la etajul al patrulea cu o vedere pitorească a acoperișurilor florentine.

Spațiul Atelier este situat în istoricul Palazzo Bargagli la Lungarno Delle Grazie 22. Clădirea a fost complet restaurată cu câțiva ani în urmă.

La parter se află o sală pentru ședințe foto folosită de studenții de fotografie, în timp ce la ultimul etaj sunt ateliere de cusut, modelare și tricotaje pentru design vestimentar, construcție de modele pentru studenții de design interior și de produs și un studio de artă, atelier de design și cameră întunecată pentru cursurile de artă și fotografie.

Atelierele au două terase care oferă o vedere la 360° asupra Florenței. Ambele clădiri au acoperire wifi completă.

Campusul din Roma

Din iulie 2023, Accademia Italiana a deschis porțile noului său sediu din Roma. Noul Campus este situat în fosta vamă feroviară din Roma, în Via Dello Scalo San Lorenzo 10, un complex de clădiri din 1925 de către arhitectul Angiolo Mazzoni del Grande. Reamenajarea acestor spații a fost realizată datorită parteneriatului dintre lanțul olandez The Social Hub și Accademia Italiana , cu scopul de a găzdui primul campus dedicat designului din Italia.

Noul sediu oferă 2.000 de metri pătrați de săli de clasă, ateliere și spații pentru studiu și experimentare; proiectul de interior a fost realizat datorită co-proiectării spațiilor cu studenții de la Design de la Accademia Italiana , care au desenat cu propriile mâini spațiile pe care le vor locui la persoana întâi. Clădirea a fost proiectată după criterii ecologice care maximizează eficiența și limitează consumul de energie al campusului și a obținut certificarea BREEAM, (Building Research Establishment Environmental Assessment Method sau „metodologia de evaluare a mediului a clădirilor”) care este printre cele mai recunoscute. și răspândită în lume pentru a măsura nivelul de durabilitate și performanță al clădirilor.

Școala este întinsă pe două etaje folosite ca săli de clasă teoretice, ateliere, săli de calculatoare și un bistrot bibliografic care combină funcțiile de spațiu de luat masa și de bibliotecă. Institutul mai dispune de o sală de curs situată la primul etaj și un spațiu deschis dedicat găzduirii de evenimente, expoziții și conferințe de arte aplicate, în deplină sinergie cu orașul și teritoriul. La ultimul etaj se află magazinul de țesături, materioteca și spațiile dedicate atelierelor de creație.

Pe lângă clădirea care găzduiește Accademia Italiana , proiectul The Social Hub acoperă o suprafață mare complet regenerată pentru a găzdui un parc public de peste un hectar în care va exista un hotel cu reședințe pentru studenți, zone comune deschise comunității, spații de sport și coworking, săli de întâlniri și evenimente, restaurante, baruri și multe altele.

Serviciul Locuințe

Accademia Italiana oferă studenților săi un serviciu gratuit de locuințe care pune studenții în contact cu proprietarii de apartamente situate în zonele centrale ale Florenței și Romei.

Apartamentele, împărțite cu alți elevi de la școală, sunt complet mobilate și includ wifi, mașină de spălat și televizor.

Prețul mediu al unei camere single este în jur de 500-600 de euro pe lună plus utilități, iar o cameră dublă (împărțită cu un coleg de cameră) este în jur de 400-450 de euro pe lună plus utilități. Pentru o garsoniera sau un apartament cu doua camere, pretul variaza de la 750 la 950 de euro pe luna plus utilitati.

Personalul școlii vizitează apartamentele înainte de a pune camerele la dispoziția elevilor pentru a se asigura că acestea sunt într-o stare corespunzătoare.

Acest serviciu de informare este oferit gratuit de școală, care pune elevii în contact direct cu proprietarii sau proprietarii apartamentelor. Toate acordurile economice, inclusiv modalitatile de plata, sunt stipulate de proprietari.

În cazul în care școala își rezervă o locuință în numele elevului, iar studentul decide să anuleze rezervarea, proprietarul va păstra întregul depozit trimis de student în timpul fazei de rezervare.

Camerele sunt disponibile din septembrie până în mai (pentru studenții înscriși la programele de licență și profesionale) și din octombrie până în mai (pentru studenții la programele de master). Studenții înscriși la programele care încep în ianuarie la Florența pot rezerva locuințe doar pentru un semestru (ianuarie până în mai).

Schimbarea locuinței în timpul anului universitar nu este permisă și va duce la pierderea depozitului.

Studenții care doresc să-și schimbe cazarea la sfârșitul primului an trebuie să-și găsească propria cazare nouă.

  Burse și finanțare

  CantitateTermen limită de aplicare
  Early Bird promotion600 EURFebruary 29, 2024

  Admitere

  Procedura de aplicare variază în funcție de programul pe care îl alegeți.

  Aplicarea la un program de master va necesita o analiză a studiului și a experienței dvs. de muncă (diplomă de licență, transcrieri, CV, scrisoare de prezentare) de către biroul nostru de admitere și un interviu online cu personalul nostru academic.

  Solicitanții la programele de licență vor trebui să participe la un examen de admitere care constă în prezentarea unui mic portofoliu și un interviu de admitere.

  Ca o cerință generală pentru toate programele la nivel universitar din Italia, solicitanții trebuie să aibă cel puțin 12 ani de școlarizare și să posede calificările academice necesare pentru a se înscrie la o universitate din țările lor de origine.

  Nu există cerințe prealabile pentru admiterea la programul Anul de fundare, la cursuri profesionale sau la cursuri de vară. Studenții pot aplica direct prin intermediul site-ului Accademia Italiana , trimițând formularul de înscriere, o copie a unui act de identitate valabil (pașaport pentru studenții internaționali din afara UE), un CV (cv) și o scrisoare de prezentare, ultima diplomă obținută și foaia matricolă.

  Cerinte pentru viza

  Studenții internaționali din Italia ar putea avea nevoie de o viză de student pentru a participa la programe mai lungi, cum ar fi Anul de fundare, diplome de licență și master.

  Biroul de admitere al Accademia Italiana îi ajută pe studenții înscriși să-și gestioneze procesul de solicitare a vizei prin portalul web dedicat Universitaly.

  Accademia Italiana a elaborat un acord cu CIMEA (Centrul de informare privind mobilitatea și echivalența academică) pentru a-și ajuta candidații să obțină documentele necesare pentru a aplica la programele sale oficiale de studii care necesită o Declarație de comparabilitate și verificare.

  Locații

  • Florence

   Piazza Pitti 15, 50125, Florence

  • Rome

   Piazza Della Radio 46, 00146, Rome

  Întrebări