Keystone logo
Academy of Fine Arts, Katowice

Academy of Fine Arts, Katowice

Academy of Fine Arts, Katowice

Introducere

Despre Academia de Arte Plastice din Katowice

Suntem artiști, designeri și cercetători. Academia de Arte Frumoase din Katowice este un loc de întâlnire, un domeniu pentru schimbul de idei în jurul participării active la cultură, percepției critice și schimbărilor sociale.

Creați o comunitate diversă de oameni care nu doresc să fie neutri. Neutrul nu este natural.

Din tradiția locului în care funcționăm, ne bazăm pe etica muncii și pe abilitatea de a înțelege natura transformării.

Cifre:

 • 70 de ani de existență
 • 17 ani de independență
 • 2 facultăți
 • 4 zone de studiu
 • 526 de studenți
 • 28 de doctoranzi
 • 134 cadre didactice
 • 212 de angajați în total
 • 1 campus: 3 clădiri
 • Suprafața totală de 21.141,60 m2

Istorie

Academia de Arte Frumoase din Katowice este o instituție independentă de stat de învățământ superior din 2001.

Școala a fost înființată ca o filială a unei instituții din Wrocław în 1947, iar ulterior a funcționat ca parte a celei mai vechi universități de artă din Polonia, Cracovia.
Cel mai important, în timpul creșterii școlare, am păstrat cu succes atmosfera intimă, am dezvoltat un stil de educație axat pe elev și am definit arta și designul ca domenii majore de cercetare.

În 2017, Ministerul Științei și Învățământului Superior a anunțat rezultatele evaluării școlilor academice poloneze. Facultatea de Arte este clasată pe locul A, iar Facultatea de Design A. Nici o altă școală de artă din Polonia nu a fost atât de înaltă.

Priscilla Du Preez / Unsplash

114334_photo-1523240795612-9a054b0db644.jpg

Campus

Campusul ASP este un semn vizibil al integrării noastre.

Cea mai veche dintre cele 3 clădiri - o icoană a arhitecturii moderniste - este în prezent sediul autorităților universitare, al administrației și al Facultății de Design. Departamentele de artă grafică și design grafic sunt adăpostite într-o clădire de cazarmă adaptată și sunt conectate printr-o clădire modernă situată între ele, proiectată ca un loc de educație și spațiu pentru activități culturale. Aici veți găsi Departamentul de Pictură și studiouri disponibile tuturor studenților: pictura, desen, sculptura, studio de film, ateliere de lecții și computere, laboratoare pentru producția de filme, modelare și o sală pentru activități spațiale, care este și un spațiu expozițional pentru operele de mari dimensiuni, sala de bibliotecă, sală de spectacole și cinema, restaurant și un magazin cu materiale de artă.

Gondola Rondo Sztuki din cadrul Academiei este situată în centrul orașului Katowice.

Katowice

Katowice trece printr-un proces de redefinire: dintr-un centru al industriei grele, devine un loc al evenimentelor culturale, al congreselor și al întâlnirilor de afaceri.

Tranziția este reprezentată de Zona Culturii, creată pe locul fostei Căi de Cărți Katowice și cuprinzând Muzeul Silez, Orchestra Simfonică Națională a Radio-ului Polonez și Centrul Internațional de Congrese.

Scara urbană a orașului Katowice este un colaj spațial: casele de familie (vechile case multi-familiale pentru mineri de cărbune), cartierele moderniste și icoanele arhitecturii contemporane ilustrează istoria dinamică a orașului și diversitatea sa - atașamentele locale și aspirațiile globale.

În 2015, Katowice a devenit Orasul creativ al UNESCO ca Orașul Muzicii, găzduind festivaluri muzicale electronice și alternative: Festivalul Tauron Nowa Muzyka, Festivalul OFF, Festivalul Rawa Blues. Orașul a găzduit muzicieni și artiști celebri: Wojciech Kilar, Henryk Mikołaj Górecki, Hans Bellmer și Konrad Swinarski.

Katowice este, de asemenea, locul marilor evenimente internaționale, inclusiv Summit-ul ONU privind clima în 2018 (COP24).

Locații

 • Katowice

  Raciborska,37, 40-074, Katowice

Întrebări