Keystone logo
© TESS
Academie Charpentier

Academie Charpentier

Academie Charpentier

Introducere

De ce să alegeți Academia Charpentier?

Deoarece Academia Charpentier este de mai bine de 70 de ani, Grande Ecole de Arte Aplicate, care tratează designeri de interior și directori artistici. Credincios valorilor originii, creativității, omenirii, contemporaneității și bucurându-se de o amprentă artistică foarte puternică, a păstrat o dimensiune umană.

Bunicul din 1958 al Académie de la Grande Chaumière, apoi un centru de libertate creativă și experimentare plastică, își continuă munca de explorare în lumea artelor aplicate, încurajată de o nouă direcție care acum lucrează pentru a consolida fundamentele școlii făcând parte din modernitate.

Alegerea Academiei Charpentier este:

să studieze într-una dintre cele mai bune școli private de arte aplicate, datorită recunoașterii de către Comisia Națională de Certificare a Recunoașterii Profesionale a diplomelor de arhitect interior și director artistic la nivelul I,
să lucreze în ateliere de dimensiuni umane și să fie însoțiți individual de profesori care sunt toți profesioniști în disciplina lor,
să deschidă lumea muncii prin ateliere, concursuri, parteneriate, conferințe și stagii obligatorii, perfecționând desenul și aprofundând tehnica prin participarea la atelierele de lucru ale lui La Grande Chaumière (modele live),
beneficiați de filosofia școlii bazată pe revelația propriei identități artistice și grafice,
să urmeze un semestru în străinătate prin intermediul programului Erasmus (Italia, Spania, Bulgaria, Germania, etc.)
și bucurați-vă de o rețea de peste 12.000 de absolvenți.

Tranmautritam / Pexels

116300_pexels-photo-285814.jpeg

Proiect de înființare și pedagogie, care să însoțească viitori profesioniști

Relația dintre dobândirea competențelor, creativitatea și realitatea meseriei

Atenția acordată fiecărui elev

Provocarea integrării profesionale într-un context în care modelele, tehnicile și meseriile evoluează în mod constant este de a dezvolta în fiecare elev o viziune a lumii, o facultate de adaptare, un aparat critic, calitățile sale de analiză. Fiecare student este, prin urmare, recunoscut de către profesorii săi și însoțit individual, fără a diminua importanța dinamicii grupului.

Relație permanentă cu meseriile

Relația permanentă cu meseriile este fundamentul educației. Echipa pedagogică a școlii este compusă din profesioniști, implicați în știrile disciplinelor la care antrenează elevi. Ele reprezintă, de asemenea, viitoarele lor legături cu lumea muncii și orientarea concretă a studenților în viața lor profesională. Pentru a le pregăti, Academia Charpentier se asigură că studenții lor urmează stagii în companii sau agenții, participă la examene competitive. Arhitectură de interior, design sau comunicare vizuală și expoziții. Parteneriatele instituite consolidează această cerință și fac posibilă punerea proiectelor într-un context real.

Transversalitatea

Bogat în cele două departamente, Arhitectură de Interior / Design și comunicare vizuală / Grafică, Academia Charpentier promovează o punere în comun a abilităților și încrucișarea punctelor de vedere cu ocazia proiectelor sau a cursurilor comune. Această transversalitate este imperativă astăzi. Într-adevăr, un arhitect trebuie să învețe să comunice proiectul său, iar un designer grafic are nevoie să învețe să lucreze în spațiu.

Pixabay / Pexels

116299_pexels-photo-276267.jpeg

Deschiderea din exterior

Un exercițiu cu dublă utilizare

Subiectele studiate, studiile efectuate de studenți sunt sugerate sau propuse pe baza datelor reale. Acestea sunt exerciții cu dublă utilizare, atât "repetiții", cât și simulări ale unei situații concrete și materiale didactice.

Conferințele date de personalități proeminente în domeniul lor sunt o ocazie de a înțelege diferitele viziuni ale lumii actuale, de a auzi punctul de vedere al unui loc de muncă, de a gândi în grupuri și de a scrie apoi în mod individual.

Evenimente și concursuri

O pedagogie sa îndreptat spre viitor

Studenții noștri participă la expoziții și concursuri ad-hoc sau periodic, ceea ce le permite să fie judecați în contextul concurenței profesionale:

VIA (Promovarea inovației în mobilier), Festivalul Internațional de Postere Chaumont, Minimaousse, Ugitech, Camif, Procos Trophy, Festivalul Premier Regard, Concursul Medion / Microsoft, Decitre, Steel

Locații

  • Île-de-France

    Rue Jules Chaplain,2, 75006, Île-de-France

Întrebări