Keystone logo
Abadir - Accademia di Design e Comunicazione Visiva

Abadir - Accademia di Design e Comunicazione Visiva

Abadir - Accademia di Design e Comunicazione Visiva

Introducere

ABADIR este o Academie de Proiectare și Comunicare Vizuală situată pe versanții Muntelui Etna, activă la scară locală, națională și internațională în formarea tinerilor cu privire la disciplinele de proiect și la noile media, oferind colaborări și parteneriate cu companii și instituții italiene și europene .

Prin cursurile noastre de studiu dorim să formăm designeri cu mai multe fațete, capabili să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale unei lumi în continuă evoluție.

Promovăm designul ca o disciplină transformatoare , capabilă să declanșeze schimbarea: conștienți de responsabilitatea socială a proiectantului, propunem activități care generează practici virtuoase în teritoriu, în contextul proiectării bunurilor materiale, serviciilor și comunicării.

Într-o eră de mari transformări care schimbă modul în care trăim și lucrăm, abilitățile de proiectare și digitale sunt discipline cheie pentru a face față și a gestiona schimbările care au loc și sunt mai ales pentru Sicilia, pentru dezvoltarea instituțiilor sale. afaceri și meșteșuguri.

ABADIR aspiră să devină una dintre forțele motrice în formarea pentru Sicilia și zona mediteraneană în toate sectoarele în care creativitatea joacă un rol din ce în ce mai important. În conformitate cu ceea ce se întâmplă în domenii mai competitive, ne propunem să ne concentrăm oferta pe domenii de lucru cu potențial mai mare, dar care necesită o regândire radicală a profesionalismului angajat.

În cadrul Departamentului de Proiectare, școala oferă trei tipuri de cursuri de formare:

 • Cursuri de diplomă academică de primul nivel
 • Cursuri de masterat de nivel I
 • Ateliere, ateliere și seminarii

154096_01.AccademiaABADIR_PhotocreditsKimOhrling.jpg

ABADIR Ieri și Azi

 • În 2012, au fost activate Cursul de trei ani în proiectare și comunicare vizuală și Masterul în proiectarea produselor din ușă.
 • În 2013, în colaborare cu IdLab Studio, a fost lansată o experimentare privind învățarea mixtă și formarea online, care se dezvoltă printr-o serie de cursuri pentru platforma europeană Iversity și cu introducerea, în oferta de formare, a nivelului 1 Master Relational Design , lansat în 2014.
 • Din 2015, ABADIR este partener al Universității din Milano Bicocca în cadrul programului de masterat MADIM Level I în management și transformare digitală .
 • În 2016, în colaborare cu AIAP - Asociația Italiană de Proiectare a Comunicării Vizuale și Caffè Moak, a organizat prima ediție a concursului Sicilia Felicissima , care intenționează să promoveze proiecte de comunicare vizuală născute din colaborarea dintre designeri și companii sau organizații din Italia și în străinătate.Sicilieni.
 • În 2017, noi procese de internaționalizare sunt declanșate prin aderarea la Programul Erasmus + .
 • În 2018, Academia a fost înscrisă în registrul pentru munca școlară alternativă a Camerei de Comerț pentru Sicilia de Est (Catania, Ragusa, Siracuza).
 • În 2019 s-a născut Observatorul Activităților Productive , care vizează încurajarea dialogului dintre elevii școlii și realitățile teritoriului.
 • În 2019 s-a născut Departamentul de Cercetare și Dezvoltare condus de arhitectul Federico De Giuli cu scopul de a consolida relațiile cu zona de producție și lumea muncii.
 • În 2020, este lansat masterul de nivel 1 al inovației patrimoniului.

Locații

 • Sant'Agata li Battiati

  Via G. Leopardi, 8, 95030, Sant'Agata li Battiati

  Întrebări