Keystone logo
Statele Unite ale Americii

Studiu Masterat în Statele Unite ale Americii 2024

Studiază în Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii este localizată în emisfera nordică în America de Nord, la sud de Canada și la nord de granița cu Mexic. Este compusă din 50 de state: 48 de state continentale, plus Alaska și Insulele Hawaii.

SUA este cunoscută pentru multe libertăți, incluzând libertatea de exprimare și cea religioasă, dreptul de a urma un stil de viață care este independent de guvernământ sau de constrângerile legii, atât timp cât sunt respectate și drepturile celorlalți. Este fondată pe Constituția Americii și este susținută de Declarația de Independență semnată în 1776, care a declarat SUA stat independent de Marea Britanie. SUA este cunoscută pentru o varietate educațională universitară, o cultură bogată, artă și legi care respectă omul de rând. Oamenii care vin în SUA trebuie să respecte legile, dar vor găsi o populație deschisă, primitoare față de toate naționalitățile și față de toți cei care caută oportunități în interiorul granițelor sale.

Clima

Clima in SUA este foarte diversificată. Sud-estul are o climă fierbinte de deșert, foarte caldă vara și cu nu mai puțin de 60°F (16 °C) iarna. Nord-vestul pacific are o climă temperat oceanică, cu toamne umede și ierni uscate și cu primăveri și veri răcoroase. Partea central-nordică, central-vestică și New England au o climă continentală umedă. Aici există patru anotimpuri puternice cu veri fierbinți și însorite și cu ierni înzăpezite, iar temperaturile pot varia de la -20°F( -29°C) iarna, la 90°F (32°C) vara. Câmpia de Sud și Coasta atlantică au o climă umedă temperată cu veri lungi și fierbinți și ierni răcoroase. În final, partea de sud-est are o climă caldă sub-tropicală cu temperaturi de la 30 la 50°F (-1 la 10°C) iarna, și de la 70 la 90°F (21 la 32°C) vara.

Societatea și costul de trai

Societatea din SUA este la fel de diversificată precum țara însăși. Nu există un sistem de clase sociale, deși unii s-ar putea să nu fie de acord cu asta, ținând cont de prezenta economie. Există mulți antreprenori și indivizi bogați care au făcut o avere și există și muncitori în fabrici care fac un salariu minim pe economie.

Costul de trai a crescut in SUA în ultimii ani, dar variază, depinzând de statul în care te afli. Costul de trai în California este mult mai ridicat decât cel din Arkansas, de exemplu. Mult depinde și de zona statului în care locuiești. Există multe diferențe de la stat la stat, dar toate au avantaje și dezavantaje.

SUA este o țară minunată cu multe libertăți pentru cei care aleg să studieze și să locuiască aici. Studiul în SUA oferă multe oportunități palpitante.

Asigurarea de sănătate

Studenții pot fi eligibili pentru a se alătura unui plan de asigurări de sănătate studențești sau să își găsească un plan de asigurare privat. În timp ce costurile asigurării de sănătate sunt foarte ridicate, există o varietate de planuri de sănătate din care să alegi de la companii de asigurare. Este important să fii sigur că ești asigurat înainte de plecare, deoarece costurile de sănătate pot deveni foarte scumpe pentru un student internațional dacă nu ai asigurare. Multe informații pot fi cu ușurință găsite online, iar estimările gratuite sunt la îndemână. Uneori anumite școli oferă planuri pe care le poți urma pe perioada de școlarizare. Vorbește cu școala ta pentru a afla dacă aceasta îți poate oferi o asigurare cu universitatea, înainte de a pleca. Poate fi parte din taxele de școlarizare sau e posibil să trebuiască să plătești în plus pentru ea.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  944
 • Ponderea utilităților

  65
 • Abonament la internet

  65
 • Transport local

  64

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  5

Despre Statele Unite ale Americii

Învățământul superior în Statele Unite ale Americii

Învățământul superior în SUA este renumit la nivel mondial. Deși taxele de școlarizate pot fi mari, există multe planuri de ajutor financiar incluzând împrumuturi, burse sau finanțări. Oamenii călătoresc adesea în SUA în căutarea diferitelor opțiuni de învățământ superior.

A studia în SUA îți poate oferi o experiență bogată cultural și social, dar și o abordare deplină și bine conturată a educației pe care nu o poți găsi nicăieri altundeva. SUA oferă un meniu întreg de educație superioară care îi pregătește pe studenți pentru viața de după colegiu, astfel încât ei să poată aleagă atât să rămână în SUA, cât și să se întoarcă în țara natală după completarea studiilor.

Unele dintre cele mai prestigioase universități din SUA includ Harvard, Yale și Stanford, dar există multe alte universități în fiecare stat care oferă un curriculum variat și cursuri specializate de studiu în diferite domenii. de exemplu, UCLA în Los Angeles este cunoscută pentru programul lor excelent de cinematografie, dar Stephen Spielberg și George Lucas au studiat la Universitatea Statului California. Acesta e un foarte bun exemplu că nu trebuie să urmezi o școală de elită pentru a primi o educație bună.

Construcția unui an universitar

Anul universitar din SUA începe de obicei toamna, la sfârșitul lunii august, dar unele semestre pot începe mai devreme. Unii ani academici sunt împărțiți în 2 semestre, altele în 4, iar unele în 3 trimestre. Este important pentru studenții internaționali să aibă totul la un loc înainte de a veni în SUA. Asigură-te să verifici aplicația și data de începere cu universitatea ta.

Taxele de școlarizare și durata de studiu

Taxele de școlarizare variază de la o universitate la alta, așa că verifică asta cu școala pe care vrei să o urmez. Durata unui program poate de asemenea să varieze, depinzând de tipul de program. De exemplu, licența CNA durează doar aproximativ un an și jumătate, pe când Pre-Law durează de cele mai multe ori aproximativ 3-4 ani.

Posibilități de studiu pentru studenții internaționali

Studenții internaționali pot alege dintr-o varietate de cursuri și cariere pentru a-și spori oportunitățile de învățământ și de avansare în carieră după întoarcerea în țara natală. Există de asemenea și multe grupuri de studenți internaționali în campusurile școlilor din SUA.

O diplomă de învățământ superior din SUA le permite studenților să continue căutarea de cunoștințe în afara studiilor obligatorii și le permite să caute o carieră avansată în afara sistemului domestic de învățământ și să fie capabili să lucreze în cercetare sau dezvoltare.

Vize de studiu

Vizele de studiu sunt obligatorii, iar ele trebuie să fie actualizate imediat după sosire. Află dacă ți se cere o viză F-1 sau M-1 - asta depinde de fiecare curs de studiu în parte. Ambasada SUA este cel mai bun loc de contactat pentru a afla această informație. De obicei există informații și pe site-ul școlii, unde sunt explicate detalii legate de vize pentru respectiva școală. Poți contacta și biroul de admitere sau biroul studenților internaționali pentru a afla mai multe informații.

Cerințe pentru Viză

1) Viză F - Acest tip de viză este pentru studenții internaționali care intenționează să urmeze o diplomă academică la un colegiu sau o universitate acreditată din SUA sau să studieze limba engleză la o universitate sau un institut de limbă engleză intensivă. Există trei tipuri de viză F:

 • Vize F-1 pentru studenții cu normă întreagă;
 • Vize F-2 pentru persoanele aflate în întreținerea deținătorilor de viză F-1 (soție și copii necăsătoriți cu vârsta sub 21 de ani, inclusiv cuplurile căsătorite de același sex);
 • Vize F-3 pentru „navetiștii de frontieră” – studenți mexicani și canadieni care locuiesc în țara lor de origine în timp ce frecventează o școală cu normă parțială sau întreagă în SUA.

2) Viză M – Acest tip de viză este pentru studenții internaționali care doresc să se angajeze în studii sau formare profesională sau non-academică la o instituție din SUA. Există trei tipuri de viză M:

 • Vize M-1 pentru studenții care se angajează în studii profesionale sau non-universitare;
 • Vize M-2 pentru persoanele aflate în întreținerea deținătorilor de viză M-1;
 • Vize M-3 pentru „navetiștii de frontieră” ca în vizele F-3, dar pentru studii profesionale sau non-universitare.

3) Viza J – Acest tip de viză este pentru vizitatorii de schimb internațional care participă la programe în SUA care promovează schimbul cultural. Toți solicitanții trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate ale programului în cauză și să fie sponsorizați de un sector privat sau de un program guvernamental. Deținătorii de vize J stau de obicei în SUA pentru o perioadă scurtă de timp, poate unul sau două semestre. Deținătorii de viză J-1 vor trebui să se întoarcă în țara lor de origine timp de cel puțin doi ani la sfârșitul programului de schimb de vizitatori. Există două tipuri de viză J:

 • Vize J-1 pentru studenții de schimb într-un program relevant de schimb;
 • Vize J-2 pentru persoanele aflate în întreținerea deținătorilor de viză J-1.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

viza F; viza M; Viza J

Preț și valută

USD 200

Trebuie să plătiți taxa SEVIS (200 USD), care suportă costul sistemului informatic utilizat pentru a vă înregistra șederea în SUA. Accesați https://fmjfee.com/index.html pentru a plăti taxa și asigurați-vă că imprimați o copie a chitanței și o aduceți la interviul pentru viză. Trebuie să plătiți taxa SEVIS cu cel puțin trei zile înainte de data interviului pentru viză.

De asemenea, va trebui să plătiți o sumă suplimentară de 160 USD pentru taxa de solicitare a vizei în țara dumneavoastră la Ambasada sau Consulatul SUA sau la o bancă desemnată de Ambasada.

Cine poate solicita viza?

Toți studenții internaționali care vin să studieze în SUA trebuie să solicite o viză F, Visa J sau Viza M.

Unde puteți face cererea?

Pe net

Fiecare ambasada SUA are un site web care oferă instrucțiuni despre cum să faceți o programare pentru un interviu pentru viză și alte informații despre procesul de solicitare a vizei.

website:http://www.usembassy.gov/

Cum se face cererea?

 1. În primul rând, școala sau universitatea dvs. vă va trimite un formular care confirmă că ați fost acceptat la o instituție autorizată de Serviciul de Cetățenie și Naturalizare din SUA (USCIS) să înscrie studenți neimigranți.
 2. În al doilea rând, va trebui să faceți o programare pentru un interviu pentru viză și să plătiți unele taxe necesare.
 3. În al treilea rând, Statele Unite folosesc un nou formular de cerere de viză pentru non-imigrant, DS-160, care ar trebui completat online. Acest formular înlocuiește toate celelalte forme.
 4. În al patrulea rând, pregătiți-vă pentru interviul pentru viză. Este esențial să solicitați viza cu mult timp înainte, deoarece acest lucru vă va oferi timp suplimentar dacă există întârzieri la ambasadă sau dacă doriți să contestați o decizie în cazul unei respingeri. Ceea ce porți este important, iar ținuta de afaceri este potrivită.

Documentele necesare pentru interviul pentru viză pot include:

 • Pașaport valabil cel puțin șase luni după perioada de ședere în SUA. De asemenea, poate fi necesar să aduceți toate pașapoartele actuale și vechi.
 • Formularul SEVIS I-20 sau DS-2019 semnat (inclusiv formularele individuale pentru soț/copii)
 • Formularul DS-7002 (doar pentru solicitanții de viză J-1 stagiar și intern)
 • Chitanța taxei SEVIS
 • Pagina de confirmare a aplicației DS-160 cu cod de bare și numărul de identificare al aplicației
 • Chitanța de confirmare a plății taxei MRV
 • Copie tipărită a scrisorii de programare a interviului pentru viză
 • 1-2 fotografii în formatul explicat în cerințele de fotografie.

De asemenea, ar trebui să fiți pregătit să furnizați următoarele documente:

 • Au participat stenograme și diplome de la instituțiile anterioare
 • Scoruri de la testele standardizate cerute de instituția de învățământ, cum ar fi TOEFL, LSAT, GRE, GMAT etc.
 • Dovezi financiare care arată că dumneavoastră sau sponsorul dumneavoastră (de exemplu, părinții sau un sponsor guvernamental) aveți suficiente fonduri pentru a vă acoperi cheltuielile de școlarizare, de călătorie și de trai pe durata șederii dumneavoastră în SUA.

De asemenea, puteți aduce o listă scrisă separată a tuturor angajatorilor și școlilor dvs. anteriori pe care le-ați frecventat pentru referință.

Când trebuie să aplicați?

Aplicarea pentru o viză de student din SUA poate fi un proces lung, așa că asigurați-vă că începeți să vă pregătiți cu mult înainte - cu cel puțin trei până la cinci luni înainte de începerea cursului. Vizele pentru studenți pot fi eliberate cu până la 120 de zile înainte de data din formularul dumneavoastră I-20. Vizele pentru vizitatori de schimb pot fi emise oricând înainte de data de pe DS-2019.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

Vizele F1 și J1 permit posibilitatea de angajare în SUA în timpul șederii dumneavoastră, în timp ce viza M1 nu. Studenții cu vize F-1 pot lucra în campus timp de 20 de ore pe săptămână sau mai puțin. Studenții care doresc să lucreze mai mult timp și în afara campusului trebuie să obțină autorizație prealabilă de la USCIS. Deținătorii de viză J-2 pot solicita autorizație de muncă de la USCIS. Deținătorii de vize F-2 și M nu au voie să lucreze și trebuie să obțină o viză de muncă adecvată dacă își caută un loc de muncă.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cel mai obișnuit motiv pentru care o cerere de student sau vizitator de schimb să fie respinsă este că persoana care solicită viză nu a dovedit ofițerului de viză că se va întoarce în țara lor când își va termina studiile în SUA. Dacă vi se refuză viza poate exista ceva ce puteți face pentru a anula refuzul și puteți contesta decizia. În cele mai multe cazuri, va trebui să furnizați documentație suplimentară care nu a fost prezentată împreună cu cererea inițială.