Keystone logo
Turcia

Studiu Masterat în Turcia 2024

Studiază în Turcia

Înființată în 1923, Turcia este literalmente o punte între Europa și Asia, țara se află pe ambele continente. Deși majoritatea se află în Asia de Vest și are frontiere comune cu Siria, Irak, Iran și Irak, o mică parte este situat în sud-estul Europei și are frontiere comune cu Bulgaria, Grecia, și Georgia. Această țară are, de asemenea, linii de coastă pe trei mări, inclusiv Marea Egee, Marea Neagră și Marea Mediterană. Turcia este o țară multiculturală, cu o istorie lungă reflectat în multe site-uri istorice și monumente din intreaga tara unde vizitatorii pot găsi urme de legende, cum ar fi Alexander. Turcia a fost un membru fondator al Organizației Națiunilor Unite și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Climă

Deși zonele de coastă din Turcia au în general un climat mediteranean moderat, caracteristici cum ar fi câmpii deschise și munți pentru a face o mare varietate de condiții climatice.Temperatura medie ridicată în Istanbul este de aproximativ 29 de grade C în luna august, iar scăzut mediu este de aproximativ 3 grade C in ianuarie. Temperaturile medii din regiunile Anatolia mediteraneene și sud-est sunt la fel de mare ca 35 de grade C, iar temperatura medie a scăzut de la Ankara sunt la nivelul -7 grade C.

Cultură

Turcia și-a îmbrățișat lung multiculturalismul, și țara se străduiește să integreze ideile seculare și de vest în societatea și cultura lor. La fondarea sa, alfabetul latin a înlocuit alfabetul arab, și femeile au primit dreptul de a vota. În Turcia modernă, oamenii de diferite credințe și tradiții trăi în armonie. Rochie variază de la haine de Vest, cum ar fi blugi pentru uzura seara elegant și îmbrăcăminte tradițională, care include eșarfe colorate și capace.

Costul de trai

Costurile de trai din Turcia sunt mici, și un student international care se pot aștepta să plătească aproximativ $ 400 - $ 500 (SUA), în fiecare lună pentru cheltuielile de locuințe, produse alimentare și diverse. Cărți și alte taxe vor rula aproximativ 150 dolari (SUA) pe semestre. Pentru a menține costurile în jos, universitățile oferă, în general cămine sau alte locuințe pentru studenții internaționali.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  168
 • Ponderea utilităților

  21
 • Abonament la internet

  9
 • Transport local

  20

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  4
 • Bilet de cinema

  3
 • Pint de bere locală

  2

Despre Turcia

Învățământul Superior în Turcia

Învățământului superior la universități include diplomă de licență, diplome de doctorat master. În plus față de gradul de master, o Diploma de Inginerie Superior este, de asemenea, acorda, care este echivalentul de o diplomă de master. Ambele grade necesita o teză să fie completat și apărat. Universitățile sunt împărțite în două tipuri, cu 104 de universități de stat și 62 de universități private. Universitățile turcești sunt deținute în ceea ce privește ridicat, cu 5 școli din top 400 la nivel mondial, în funcție de 2012 de ori mai mare Mondial pentru Educație University Rankings .

De ce să studieze în Turcia?

Elevii urmăresc de master în orice disciplină academică vor găsi un mediu multicultural sigur, primitoare și plină de satisfacții, care este o punte între culturi occidentale și din Orientul Mijlociu.Instituțiile de învățământ superior din Turcia sunt cunoscute pentru relativ înaltă calitate pentru școlarizare scăzut și multe programe sunt predate în limba engleză. Non-engleză studenții vorbitori care frecventează programele tradiționale vor găsi, de asemenea, mai multe oportunități de a învăța limba engleză, deoarece acestea finaliza studiile primare.

Universitățile din Turcia

Programe de la universitățile de stat sunt, în general, predate în limba turcă, deși unele programe sunt predate în limba engleză, germană sau franceză. Elevii nu competenți în limba turcă care intră în programele de turci poate lua un an de cursuri de limbă înainte de a urma studiile. Cele mai multe programe internaționale, sunt predate la universitățile private, în cazul în care limba de predare este cea mai mare parte limba engleză. Universitățile private sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de universități fundație.

În prezent, aproximativ 30.000 de studenți internaționali sunt înscriși în programe de educație din țară, cu toate acestea, Turcia are un scop de a crește acest număr la 150.000.Deși cele mai multe discipline academice sunt disponibile, programe de populare pentru studenții internaționali sunt Relatii Internationale, Studii Estice mediteraneene, Multicultural Studii de afaceri, inginerie, management de afaceri și ospitalitate.

Școlarizare și Programul Durata

De școlarizare pe semestru la universitatile de stat cu predare în limba turcă este de aproximativ $ 100 - $ 200 (SUA) pentru cetățenii turci și studenți din Azerbaidjan, Bashkortostan, Bosnia și Herțegovina, Daghestan, Karachay-Cherkessia, Kazahstan, Kârgâzstan, Macedonia, Mongolia, Republica Moldova, Nahcivan , Uzbekistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Tartarstan, Turkmenistan și Ucraina. Școlarizare student international pe semestru la universitatile de stat cu predare în limba turcă este de aproximativ $ 300 - 600 dolari (SUA). Scolarizare este de aproximativ 1,5 până la 2 ori mai mare la instituții de stat cu predare în limba engleză.

De școlarizare anuală la universități fundație este de obicei 6.000 dolari (SUA), la 20.000 dolari (SUA), cu toate acestea, universitățile fundație, de asemenea, mulți studenți cu burse care acoperă 30 la 40 la suta de școlarizare lor.

Grade mai master dura doi ani pentru a finaliza, dar acest lucru variază în funcție de program și instituție.

Pentru a ajuta la acoperirea costurilor, studenții internaționali pot găsi locuri de muncă cu o universitate ca un cercetător, cu toate acestea, studenții internaționali nu au dreptul de a lucra în alte organizații din sectorul public sau privat.

Anul universitar

Anul universitar din Turcia se bazează pe două semestre și se execută din octombrie până în iunie.

Oportunități post-universitare

După absolvire, studenții internaționali pot găsi oportunități de angajare în calitate de cercetători sau de personalul de la universități, în special a universităților cu programele predate în limba engleză.Studenții turci și studenții internaționali, cu bune abilitati de limba turcă vor găsi oportunități disponibile în alte industrii, precum și. Cetățenii non-turce vor trebui să obțină un permis de muncă după ce au fost oferit un loc de muncă.

Obligativitatea vizelor

Studenții internaționali trebuie să aibă o viză de student, și viza trebuie să fie obținute înainte de a ajunge în Turcia sau studentul nu va fi permis să se înscrie la o universitate. Elevii trebuie să fi fost acceptat la o universitate turc înainte de a aplica pentru viza de student la un consulat turc în țara lor de origine. Procesul durează aproximativ 8 săptămâni, și pașaportul elevului vor fi ștampilate cu viză de student, odată aprobat.

De Asigurari de Sanatate

Toate universități oferă asistență medicală gratuită la instalațiile lor medicale.Cu toate acestea, această grijă este în general limitat la serviciile de urgență și de tratament pentru condiții minore, astfel încât studenții internaționali sunt încurajați să cumpere de asigurări de sănătate pentru a acoperi alte cheltuieli medicale care pot apărea. Politica ar trebui să acopere atât Turcia, Europa și Asia. Multe politici de asigurare private sunt disponibile în Turcia.

Elevii care dețin un permis de ședere pentru mai mult de 6 luni va fi, de asemenea, înregistrată la instituția de securitate socială turcă (SGK) și sunt obligați să obțină și să plătească pentru o politică locală de asigurări de sănătate.

Cerințe pentru Viză

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student

Preț și valută

Taxa de procesare a vizei variază în funcție de naționalitatea dumneavoastră.

Cine poate solicita viza?

Toți studenții internaționali trebuie să obțină o viză de student pentru a studia în Turcia. Excepție fac acele persoane care sunt dependente legale asociate cu o persoană aflată în Turcia cu o viză diplomatică.

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Turciei

Toți studenții internaționali trebuie să solicite viza de student la cea mai apropiată ambasadă sau consulat al Turciei.

website:

Cum se face cererea?

Pentru a obține o viză de student pentru Turcia, trebuie mai întâi să vă înscrieți la o universitate, școală sau un curs de limbă turcesc certificat de Ministerul Educației.

Trebuie să completați un formular de cerere de viză și să îl trimiteți la ambasada Turciei cu documentele necesare care includ de obicei următoarele:

 • Pașaport: valabil pentru o perioadă mai mare de 90 de zile
 • 2 fotografii marimea pasaportului
 • Scrisoare de acceptare din partea instituției de învățământ superior din Turcia
 • Dovada asigurării de sănătate
 • Dovada biletului de întoarcere
 • Dovada unor mijloace financiare suficiente pentru a vă sprijini studiile și locuința în Turcia
 • Certificat de politie
 • Certificat medical

Studenții trebuie să solicite în continuare un permis de ședere la autoritățile locale (dacă studentul se află în Turcia) în termen de 1 lună de la sosirea lor în Turcia. Următoarele documente trebuie depuse la Compartimentul Relații Externe de la Sediul Poliției Locale:

 • Formular de cerere și taxe
 • Document de călătorie: 2 exemplare împreună cu viza de student
 • 4 fotografii dimensiune pașaport
 • Scrisoare sau document de la instituție: Trebuie să fie eliberat de universitatea gazdă, care să declare datele de începere și de încheiere a studiului în Turcia

Pentru a vă reînnoi permisul de ședere, trebuie să vizitați autoritățile locale cu 60 de zile înainte de expirarea permisului de ședere.

Când trebuie să aplicați?

În general, durează aproximativ opt săptămâni din ziua în care depuneți cererea până când primiți viza.

Viza de student este valabilă în general un an pentru o singură intrare. Deși o limită de timp va fi indicată pe viza dvs., viza dvs. de student rămâne valabilă atâta timp cât sunteți înscris la școală.

Timp de procesare

8 Weeks

Oportunități de lucru

De obicei, studenții internaționali nu au dreptul legal de a lucra în timp ce studiază în Turcia. Studenții pot efectua lucrări de cercetare în universitățile turcești ca cercetători internaționali.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.