Keystone logo
Suedia

Studiu Masterat în Suedia 2024

Studiază în Suedia

Suedia este situată în Europa de Nord și este marginita de Marea Baltică și Marea Nordului Finlanda, Norvegia și. Suedia este bine-cunoscut pentru literatură, filme, moda, si un sistem universal de ingrijire a sanatatii. Speranta medie de viata pentru femei este de 83.5 ani pentru bărbați și 79.5 ani, care este printre cel mai lung din lume. Industrii majore includ lemn, minereu de fier, telecomunicații, auto, si produse farmaceutice.

Clima în Suedia

Suedia are o clima relativ ușoară. În Stockholm, temperatura medie a lunii ianuarie este de -3 grade C, iar temperatura medie in iulie este o rece 17 de grade C. Deși Stockholm primește doar aproximativ 6 ore de lumina in ianuarie, 18 ore pe zi sunt normale în timpul verii.

Cultură

Cultura suedeză se învârte în jurul anotimpurile.Suedezii au un stil de viață foarte activ și petreacă timpul zilei în vara participa la sporturi în aer liber, teatre in aer liber si festivaluri de muzică. Serile întunecate în timpul iernii atrage oamenii la activități de interior, cum ar fi filme. Suedezii sunt, de asemenea, renumit pentru promovarea modului de viață durabil, cu accent pe alimente ecologice, haine ecologice, reciclarea, gestionarea deșeurilor, și conservarea energiei.

Costul de trai

Cheltuieli minime lunare pentru un student (excluzând taxele de școlarizare și) va fi de aproximativ 7.000 de coroane suedeze (aproximativ 700 euro), mai ales pentru hrană și cazare. Studenții sunt obligați să demonstreze Consiliului suedez pentru migrație, care au fonduri suficiente pentru a trăi în Suedia. Valorile actuale pe lună timp de zece luni în fiecare an sunt SEK 7300 pentru student, SEK 3.500 pentru un soț, și SEK 2.100 pentru fiecare copil. Aceste sume pot fi reduse pentru studenții care pot demonstra că au cazare gratuită.Studenții sunt, de asemenea, permisiunea de a lucra în timp ce ei sunt la școală.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  428
 • Ponderea utilităților

  30
 • Abonament la internet

  28
 • Transport local

  74

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  8
 • Bilet de cinema

  13
 • Pint de bere locală

  6

Despre Suedia

Învățământului superior în Suedia

Suedia este un lider mondial în învățământul superior, cu trei școli în top 100 la nivel mondial în 2010, ca fiind clasificate de clasament Academic de universități din lume . Există trei niveluri de programe de învățământ superior - licență, masterat, doctorat și cercetare sau. Suedez fonduri guvernamentale aproximativ 80 la suta din costul de învățământ superior.

De ce studiu efectuat în Suedia?

Aproximativ 600 programe de masterat sunt predate în limba engleză și în jur de 30.000 de studenți internaționali a studia în Suedia în prezent.

Universități suedeze încuraja creativitatea, inițiativa personală și gândirea independentă. Mediul academic este relaxat, cu relații informale între studenți și instructori. Elevii lucrează deseori în grupuri mici și să petreacă mai puțin timp cu instructori.În plus, multe programe de masterat partener cu industria pentru a oferi experiențe din lumea reală care îmbunătățesc studii academice.

Universitățile

Suedia are 14 de universități de stat și 20 de colegii universitare publice, precum și mai multe instituții independente, cum ar fi Stockholm School of Economics. Există multe școli specializate, cum ar fi Institutul Regal de Arte și Institutul Regal de Tehnologie.

Școlarizare și Programul Durata

Schimb de studenți suedeză, Elveția, UE / SEE și nu plătesc nici o taxă. În 2011, universitățile au început de încărcare de școlarizare pentru studenții din alte țări. Fiecare instituție își stabilește propriile școlarizare, aproximativ SEK 80.000 de 140.000 pe an. Studii de masterat în arte poate fi mult mai mare.

Guvernul suedez a instituit două programe de burse pentru elevii care au nevoie de asistență financiară.Un program este pentru studenții din țările în curs de dezvoltare și acoperă atât de școlarizare și cheltuielile de trai. Alt program este pentru alți elevi cetățeni ai altor state și acoperă doar de școlarizare.

Un an de studiu cu normă întreagă este echivalent la 60 de ore de credit compatibile cu Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS). Există două opțiuni pentru o diplomă de masterat:

1. "Masterexamen", care are nevoie de 2 ani și 120 de ECTS, gradul poate fi acordat numai de către universități și institute de cercetare.
2. "Magisterexamen", care necesită doar 1 an și de 60 ECTS, gradul poate fi acordat de către toate instituțiile de învățământ superior.

Lungimea programului depinde de disciplină academică și instituția care oferă gradul.

Anul universitar

Anul universitar este format din două semestre, fiecare aproximativ 20 de săptămâni în lungime.Semestrului de toamnă se execută de la sfârșitul lunii august, prin mijlocul lunii ianuarie și semestrul de primavara se execută de la mijlocul lunii ianuarie până în iunie.

Oportunități post-universitare

Întreprinderile valoare inovatoare gândirea, experiența practică și abilități de lucru în echipă, care absolvenții instituțiilor suedeze posedă. Studenții străini sunt binevenite să rămână în Suedia după absolvire în cazul în care pot găsi de lucru, în special în zonele în care există lipsa forței de muncă, cum ar fi inginerie și de contabilitate.

Obligativitatea vizelor

Majoritatea studenților cetățeni ai altor state care intenționează să stea mai mult de trei luni trebuie să obțină un permis de ședere înainte de a ajunge în Suedia. Costurile permis de ședere 1.000 SEK și nu este rambursabil, în plus, studenții nu ar trebui să se aplice pentru permisul până când nu au fost acceptate de studii full-time și plătit pentru primul termen.Elevii de planificare sejururi de mai puțin de trei luni necesită doar o viză. Cerințele specifice variază în funcție de țară.

Non-nordice studenții din UE / SEE pot locui în Suedia pentru mai mult de trei luni, fără un permis de ședere, dar trebuie să se înregistreze cu consiliul de Migrație în termen de trei luni de la sosirea și demonstra dovada de studii de învățământ superior, de asigurări de sănătate, și cheltuielile de trai.

De Asigurari de Sanatate

Nordic, UE / SEE și studenții elvețieni trebuie să se înregistreze pentru asigurări de sănătate din țara lor de origine și de a obține un card european de asigurări sociale de sănătate. Suedia are, de asemenea, beneficii medicale reciproce cu unele țări, astfel încât elevii ar trebui să verificați pentru a vedea dacă acestea pot beneficia de acest beneficiu inainte de a cauta alte asigurări.

Elevii din alte țări sunt eligibili pentru beneficiile pentru sanatate suedeze în cazul în care au drept de ședere în Suedia, pentru mai mult de un an pentru a studia.Acest beneficiu nu este automată, studenții trebuie să se înregistreze la biroul lor și impozitelor locale în beneficiul poate dura mai multe luni pentru a stabili. Studenții care stau mai puțin de un an trebuie să obțină propria asigurare de sanatate, cu toate acestea, multe universități au programe de low-cost pentru studenți.

Sfaturi

Studenții străini care au nevoie de un permis de ședere ar trebui să planifice șederea lor bine în avans, deoarece procesul poate fi foarte lungă.

Deși Suedia este membru al UE, țara încă mai folosește coroane (SEK) pentru valută. Carduri de credit populare, cum ar fi Visa, MasterCard și Eurocard sunt acceptate pe scară largă în întreaga țară.

Cerințe pentru Viză

 1. Viză de scurtă ședere - dacă veniți în Suedia pentru mai puțin de trei luni.
 2. Viză de lungă ședere de tip D (Permis de rezident pentru studii) - dacă intenționați să rămâneți în Suedia mai mult de trei luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de scurtă ședere; Viză de lungă ședere tip D

Preț și valută

SEK 1000

Taxa de solicitare a vizei de student este în prezent de 1000 SEK.

Cine poate solicita viza?

Cetățenii din UE/SEE/comitate nordice pot locui și studia în Suedia fără permis de ședere sau viză.

Cetăţenii Elveţiei trebuie să solicite o viză dacă studiul lor durează mai mult de trei luni. Cu toate acestea, ei își pot începe studiile imediat după sosirea în Suedia sau pot aplica înainte de anunțarea admiterii la universitate.

Studenții care sunt cetățeni ai țărilor din afara UE sau SEE și doresc să studieze în Suedia vor avea nevoie de o viză de student sau un permis de ședere. Dacă intenționați să rămâneți în Suedia pentru mai puțin de trei luni, veți avea nevoie de viză în cazul în care nu sunteți cetățean al uneia dintre acele țări care sunt scutite de obligația de a viza în Suedia. Dacă cursul tău de studii va dura mai mult de trei luni, vei avea nevoie de un permis de ședere pentru a intra și a studia în Suedia.

Pentru a fi eligibil pentru un permis de ședere, trebuie să fi fost admis la studii cu normă întreagă într-un program sau curs care necesită să fii prezent la universitate sau colegiu universitar.

Unde puteți face cererea?

Online / Ambasada sau consulatul Suediei

După finalizarea procesului de solicitare a vizei online, trebuie să faceți o programare la ambasada sau consulatul Suediei pentru un interviu, să fiți fotografiat și să vă luați amprentele și să primiți cardul de ședere.

website:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Cum se face cererea?

Pentru a solicita un permis de ședere pentru studii, va trebui să:

 • Plătiți prima rată a taxei de școlarizare.
 • Pregătiți-vă documentația justificativă. Acestea includ copii ale pașaportului și ale scrisorii dvs. de admitere, precum și demonstrarea faptului că vă puteți întreține financiar în timpul perioadei de student în Suedia. Dacă veți rămâne în Suedia mai puțin de un an, veți avea nevoie și de dovada asigurării complete de sănătate.
 • Trimiteți cererea online.
 • Plătiți taxa de aplicare.

Puteți găsi o prezentare completă a documentației necesare aici: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Când trebuie să aplicați?

Întrucât procesul de solicitare a permiselor de ședere poate fi îndelungat, ar trebui să aplicați imediat ce ați primit notificarea de admitere. Timpul actual de așteptare pentru un permis de ședere pentru studii este de trei luni sau mai mult, așa că asigurați-vă că depuneți cererea cât mai curând posibil după achitarea primei rate a taxei de școlarizare. O cerere pe hârtie durează mult mai mult decât o aplicație online, așa că aplicați online, dacă este posibil.

Vizele și permisele de ședere pentru studenții internaționali în Suedia depind de durata cursului dumneavoastră de studiu.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

În calitate de cetățean al UE, aveți dreptul de a lucra în Suedia fără permis de muncă.

Cetăţenii din afara UE/SEE vor avea nevoie de un permis de muncă. Angajatorul din Suedia va solicita un permis de muncă în numele dumneavoastră.

Ai voie să lucrezi fără restricții orare, dar ești sfătuit să nu-ți neglijezi studiile. Va trebui să dovediți că ați făcut progrese în studii și să arătați rezultate academice satisfăcătoare.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.