Keystone logo
Spania

Studiu Masterat în Spania 2024

Studiază în Spania

Spania este o țară europeană situată în Peninsula Iberică, în regiunea mediteraneană, ceea ce face o punte între Europa și Africa. Această țară are o istorie culturală îndelungată și bogată și se mândrește cu o mare varietate de teren, inclusiv plaje, pășuni, munți, și zonele deșertice, cum ar fi. Cunoscut pentru artă, muzică, bucătărie și alte activități culturale, Spania este, de asemenea, un lider în dezvoltarea energiei regenerabile, în special în domeniile de energie solară și eoliană. În plus, Spania are un scop de a înlocui un milion de masini cu vehicule electrice până în 2014. Spania produce, de asemenea, aproape jumătate din măsline din lume.

Climă

Spania are una dintre cele mai calde climate din Europa. Deși țara experiențele toate cele patru anotimpuri, climatul general este foarte ușoară, cu temperaturi de iarna de multe ori ridicându-se la 15 grade C în timpul zilei. Temperaturile din Madrid sunt, de obicei, 25-36 grade C în timpul verii și 9-15 grade C în timpul iernii.

Cultură

Cultura spaniolă subliniază arte și preparate sănătoase inspirate de alimente mediteraneene, cum ar fi uleiul de măsline. Spaniola castiliana este limba oficială, dar multe alte dialecte spaniole sunt, de asemenea, recunoscute în întreaga țară. Identități regionale sunt foarte puternice în unele părți ale țării.

Viața de noapte spaniolă este cunoscut pentru continuarea bine în dimineața următoare. O seară tipic ar putea începe cu cina și băuturi sau un film, urmat de o excursie la un bar sau disco. Există multe discoteci toată noaptea și cluburi de după-oră în care festivitățile poate continua în ziua următoare.

Costul de trai

Spania are una dintre cele mai mici costuri de trai în Europa, cu chirie și hrană costa aproximativ 800 € pe lună. Pentru a ajuta cu defraying cheltuieli, studenții internaționali li se permite să lucreze până la 20 ore pe săptămână.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  416
 • Ponderea utilităților

  42
 • Abonament la internet

  33
 • Transport local

  34

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  8
 • Bilet de cinema

  8
 • Pint de bere locală

  3

Despre Spania

Învățământul Superior

Spania nu utilizează spațiul european al învățământului superior (EHES) și împarte grade în trei etape:

 • Grade Grad - studii universitare de licență
 • Universitare de masterat grade - studii superioare
 • Diplomele de doctorat - studii postuniversitare


Universități spaniole oferă, de asemenea, "master neoficiale" numite Maestrias. Aceste grade implică, de obicei 1-2 ani de studiu și să se concentreze pe studii practice pentru profesiile de specialitate.

Înainte de a aplica pentru studii postuniversitare, în plus față de un student studenți grad sunt, de obicei, de asteptat sa aiba 2-3 ani de experiență de lucru în domeniul lor.

Studenții străini care doresc să studieze în Spania trebuie să treacă Selectividad, spaniole examenele de admitere la facultate. Aceste examene sunt disponibile de două ori în fiecare an, în mai multe țări. Odată ce un student prospectiv a trecut examenele, se pot aplica direct la orice universitate din Spania.


De ce de studiu în Spania?

Institute spaniol de învățământ superior au crescut rapid în ultimele două decenii. Ca urmare, multe școli au facilități foarte moderne, care încorporează tehnologii avansate în mediul de învățare.La nivel de master, diplome de MBA și alte grade de afaceri conexe sunt deosebit de populare și sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea lor înaltă.

Spaniolă corp student international este multi-cultural, cu 31 la sută provenind din America Latină și un alt 5 la suta din America de Nord. Studiile se desfășoară în limba spaniolă, limba maternă pentru mai mult de 400 de milioane de oameni. Elevii care nu sunt deja competenți în limba spaniolă ar putea dori să ia în considerare participarea la un curs de instruire în limba spaniolă înainte de a începe studiile de masterat lor. Instituțiile spaniole oferă o mare varietate de cursuri pentru învățarea limbii spaniole, de la o lună cursuri de imersiune timp de cursuri universitare complete.

Universitățile

Spania are 81 de universități, aproximativ 50 sunt publice, iar restul sunt private. Universitățile sunt situate în întreaga țară și toți studenții internaționali de bun venit pentru ambele universitare si postuniversitare si studii universitare.Elevii pot obține o diplomă de master de la toate disciplinele universitare din Spania, inclusiv artelor și științelor umaniste, științe, științe medicale, științe sociale, drept, inginerie și arhitectură.

Universități spaniole sunt recunoscute pentru calitatea lor, cu cinci universități care apar în primii 400 de școli clasate de 2012-2013 de ori mai mare Mondial pentru Educație University Rankings . Aceste școli se numără Universitatea Autonomă din Barcelona, ​​la Universitatea din Barcelona, ​​la Universitatea din Valencia, la Universitatea Politehnica din Valencia, și la Universitatea din Vigo.

Școlarizare și Programul Durata

Taxele anuale de școlarizare la o universitate privată sunt aproximativ 6.000 €. Programele de masterat nevoie de 60-120 de credite, care in mod normal dureaza 1-2 ani universitari. De asemenea, este necesară o teză de 6-30 credite cu o apărare publică.

Anul universitar

Cele mai multe instituții începe anul universitar în octombrie și termina în luna iunie. Majoritatea școlilor au două semestre, cu examene de la sfârșitul fiecărui semestru.

Oportunități post-universitare

Având în vedere situația economică actuală, în Spania, ocuparea forței de muncă post-universitare în Spania este mai puțin probabil decât înainte. Cu toate acestea, angajatorii din întreaga lume dețin diplomă de master obținut de la o universitate din Spania în ceea ce privește ridicat.

Absolventi ai programelor de master poate dori, de asemenea, să ia în considerare follow-on de muncă într-un program de doctorat sau aplica pentru poziții de cercetare la centrele de cercetare recunoscute oficial.

Obligativitatea vizelor

Studenții străini din statele membre UE, Norvegia, Islanda, Liechtenstein sau Elveția, nu sunt obligate să aibă vize.Toate celelalte studenții internaționali care vor sta pentru mai mult de 90 zile trebuie să se aplice pentru o viză de student pe termen lung. Viitorii studenți trebuie să se aplice pentru o viza de la Consulatul spaniol sau ambasada în țara lor de origine.

Pentru a obține o viză de student, studenții trebuie să furnizeze dovada de programul lor de studiu, împreună cu un certificat medical, un certificat de solvabilitate pentru perioada de studii, precum și un certificat de cazier judiciar din țara lor de reședință pentru ultimii cinci ani.

De Asigurari de Sanatate

Studenții internaționali sub 28 de ani sunt eligibile pentru un plan de elev de asigurări de sănătate. Elevii mai mari de 28 pot utiliza sistemul național de sănătate, care garantează servicii pentru toți rezidenții legali în Spania.

Sfaturi

Spania nu utilizează euro pentru moneda și toate majore carduri de credit internaționale sunt acceptate la cele mai multe magazine.

Bacșișul este o practică comună în baruri, restaurante, hoteluri, și taxiuri.Sfaturi sunt, de obicei, aproximativ 5-10 la sută din prețul total.

Studenții care doresc să conducă o mașină în Spania trebuie să aibă un permis de conducere internațional, cu excepția cazului în care sunt de la un stat membru al UE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.

Cerințe pentru Viză

Pentru studenții din afara UE/SEE sau Elveția care doresc să participe la un schimb de studenți, să efectueze cercetări sau formare sau să lucreze ca stagiar neremunerat sau voluntar în Spania pentru mai mult de trei luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de student (tip D)

Preț și valută

EUR 160

Prețurile pentru o viză de student în Spania sunt în jur de 160 EUR. Taxa de solicitare a vizei poate fi modificată în orice moment.

Cine poate solicita viza?

Cetățenii din UE/SEE sau Elveția nu au nevoie de viză de student, indiferent de durata șederii lor în Spania. Studenții UE/SEE/Elveția nu au nevoie de viză pentru a locui în Spania, dar vor trebui să se înregistreze la autoritățile locale și să obțină un certificat de rezidență.

Cetățenii tuturor celorlalte țări necesită o viză de student dacă intenționează să stea și să studieze mai mult de 90 de zile în Spania. Această viză este acordată acelor studenți care au fost deja acceptați pentru admitere de către un institut de învățământ recunoscut din Spania.

Unde puteți face cererea?

consulatul sau ambasada Spaniei

Puteți solicita o viză de studiu la consulatul sau ambasada Spaniei din țara dvs. de origine.

website:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Cum se face cererea?

Înainte de a putea aplica pentru o viză de studiu, trebuie să găsiți un curs sau un program la o instituție recunoscută oficial din Spania. Apoi, va trebui să obțineți o confirmare oficială de la organizație care să precizeze că ați fost acceptat la curs sau program, sub forma unui certificat sau a unei scrisori de acceptare. Odată ce aveți acest lucru, puteți contacta ambasada sau consulatul Spaniei din țara dvs. de origine și puteți solicita o viză de student.

Exact ceea ce este necesar poate varia de la consulat la consulat, dar, în general, va trebui să vă prezentați pașaportul, precum și următoarele:

 • detalii despre studiul, formarea sau cercetarea pe care o veți face în Spania, inclusiv orele de studiu pe săptămână (cel puțin 20);
 • dovada că aveți asigurare medicală;
 • un certificat medical care să confirme că nu aveți nicio boală care ar impune să fiți în carantină;
 • dovada că aveți fonduri pentru a vă sprijini pe durata șederii dumneavoastră în Spania (de exemplu, detalii despre bursă, o bancă spaniolă care prezintă fonduri suficiente sau scrisoare de la părinți/tutori care își asumă întreaga responsabilitate financiară);
 • informații despre locul în care veți locui;
 • un certificat de cazier judiciar eliberat în ultimii cinci ani de autoritățile relevante din țara dumneavoastră de origine.

Dacă stați în Spania mai mult de șase luni pentru a studia, trebuie să solicitați un permis de ședere pentru studenți în termen de 30 de zile de la intrarea în Spania. Aplicați pentru aceasta la Oficiul local pentru străini (Oficina de Extranjeros) sau la o secție de poliție. Cardul este valabil un an și îl puteți reînnoi în fiecare an timp de cinci ani atâta timp cât vă continuați studiile.

Când trebuie să aplicați?

Va trebui să solicitați viza între două și trei luni înainte de a intenționa să călătoriți în Spania pentru a avea timp să procesați cererea.

În general, o viză de student în Spania este acordată pentru întreaga durată a cursului de studii. Vă puteți reînnoi viza de student pentru a vă extinde studiile sau pentru a urma un nou curs de studii în Spania. Nu încercați să depuneți cererea pentru viză de student cu mai mult de patru luni înainte sau cu mai puțin de 7 săptămâni înainte de data plecării, altfel cererea nu va fi acceptată.

Dacă studiile dumneavoastră în Spania durează mai mult de șase luni, trebuie să solicitați un permis de ședere pentru studenți care durează un an. Permisul de ședere pentru studenți trebuie reînnoit în fiecare an.

Timp de procesare

Oportunități de lucru

Permisul de ședere spaniol vă dă dreptul să lucrați fie cu normă parțială, fie într-o poziție temporară, atâta timp cât nu folosiți banii câștigați pentru a vă întreține cât timp vă aflați în Spania. Ai voie să lucrezi până la 20 de ore pe săptămână în timp ce studiezi, atâta timp cât nu interferează cu studiile tale. Firma care te angajează va trebui să obțină un permis de muncă pentru tine de la Oficiul pentru Străini. Contractul dumneavoastră de muncă nu poate depăși durata vizei de studii.

Dacă veți efectua un stagiu ca parte a cursului pentru care v-a fost acordat permisul de ședere, nu aveți nevoie de un permis de muncă.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Iată câteva dintre motivele pentru care o viză de student în Spania poate fi refuzată:

 • Acțiuni penale trecute sau actuale
 • Explicație insuficientă pentru scopul și circumstanțele șederii planificate
 • Mijloace de subzistență insuficiente
 • Asigurare de călătorie invalidă
 • Lipsa de a prezenta dovada de cazare
 • Situație nefavorabilă a vizei Schengen - Nerespectarea în prealabil a limitărilor Vizei Schengen (de exemplu, ședere în depășire în Spațiul Schengen, nerespectarea itinerariului de călătorie prezentat – prin omiterea pentru a rămâne în principal în țara principală de destinație din Spațiul Schengen și așa mai departe).