Keystone logo
Rusia

Studiu Masterat în Rusia 2024

Studiază în Rusia

Federația Rusă este o republică semi-prezidențială, federal care conține 83 de teritorii diferite, cunoscut sub numele de "subiecților federali ". Rusia împarte granițele sale cu numeroase țări, care includ Norvegia, China, Polonia, Finlanda și Coreea de Nord. Aceasta este cea mai mare țară din lume și acoperă o optime din zonele locuibile Pamantului 's, care acoperă nouă zone de timp separate și se întinde pe întreaga regiune a Asiei de Nord.

În prezent, economia Federației Ruse 's este una dintre cele mai prospere din lume, clasament, fiind al șaselea cel mai mare țară dezvoltată în puterea de cumpărare. Acest lucru este atribuit energie extinse și resursele minerale, care au făcut-o una dintre cele mai mari manufacterers de gaze naturale și petrol. Alternativ, Rusia este, de asemenea, cunoscut de a poseda un stoc masiv de distrugere în masă (arme de distrugere în masă) și este unul dintre cele cinci state recunoscute pentru a avea arme nucleare.Federația Rusă este un membru al G8, Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, Consiliului Europei și Organizației Mondiale a Comerțului.

Date esențiale despre Rusia

 • Rusia are un președinte, care este considerat "șeful de stat " și un prim-ministru, care este menționată ca "șeful guvernului ".
 • Guvernul federal este format din trei ramuri: legislativă, executivă și judecătorească.
 • Se estimeaza ca aproximativ 165 de oameni indigneous diferite și grupuri etnice trăiesc în Rusia. Optzeci la suta din populatia Rusiei 's sunt etnici rusi.
 • Rusă este limba vorbită de majoritatea cetățenilor, urmate de Tatar și ucraineană. Rusă este o limbă oficială a Organizației Națiunilor Unite, alături de limbile arabă, chineză, franceză, engleză și spaniolă.
 • Moneda principală în Rusia este rubla.

Rusia 's climatice

Rusia este o bucată enormă de teren care conține mai multe zone îndepărtate, cum ar fi vaste tundrele din Siberia. Rusia de Nord, care include Siberia, are un climat subarctice care oferă ierni grav reci și zăpadă. Moscova și multe alte părți ale Rusiei care nu sunt cuprinse în zonele de nord au climat umed continental cu veri calde de calde și reci, ierni lungi. Tipice iunie, iulie si august temperaturile oscila în jurul valorii de 75 de grade Fahrenheit (24 grade Celsius), dar pot merge la fel de mare ca 90 de grade Fahrenheit (32 grade Celsius) în timpul valurilor de caldura. În timpul iernii, se așteaptă să rămână la temperaturi cu mult sub (32 grade Fahrenheit / 0 grade Celsius) și de multe ori stau sub zero pentru perioade lungi de timp.

Religii în Rusia

Creștinismul ortodox, iudaismul, budismul si islamismul sunt religii cel mai frecvent a avut loc în Rusia.Toate sunt considerate a fi parte din punct de vedere al patrimoniului istoric al țării 's. Cea mai populară sărbătoare religioasă celebrată de către aproape toți cetățenii ruși este Paștele, care se recunosc prin Kulich (pâine de Paști) și paskha, un fel de mâncare care conține brânză și ca o formă de piramidă.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  198
 • Ponderea utilităților

  28
 • Abonament la internet

  6
 • Transport local

  23

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  4
 • Bilet de cinema

  4
 • Pint de bere locală

  2

Despre Rusia

Sistemul de învățământ din Rusia

Deși Rusia oferă educație gratuită pentru toți cetățenii săi, garantate de constituție, admiterea într-o instituție de post-secundar de învățământ superior este extrem de competitiv. Deoarece sectorul guvernamental rus responsabil pentru reglementarea sistemului educațional pune accent puternic pe grade în domenii științifice și tehnologice de studiu câștigului salarial, și studenții care doresc să majore în aceste domenii ar trebui să aibă un talent exceptional pentru acest tip de domeniu de studiu, precum și note excelente în Pentru a fi acceptat într-o universitate din Rusia.

În plus față de alocarea de fonduri pentru taxele de școlarizare studenților, Rusia plătește, de asemenea, studenții de peste mări o bursă mică și oferă cazare gratuită pentru ei. Țara a eliminat, de asemenea, o mulțime de birocrație, care utilizate pentru a preveni sau intarzia studenți străini de la participarea la o universitate din Rusia.Acum, că sistemul de aplicare este mult mai simplificat, elevii care au participat la universități americane, germană, daneză, chineză, italiană și japoneză va experiență minimă pentru a exista probleme în ceea ce privește transferul de la o universitate din Rusia.

Rusia este în prezent în proces de schimbare a modelului său tradițional de învățământ superior gradul de unul care este mult mai compatibil cu grade universitare de tip occidental. În 2003, Rusia a semnat Declarația de la Bologna, care a deschis calea pentru ca guvernul să adopte o lege care eliminat vechiul model de gradul său, de cinci ani de la una care seamănă cu sistemul de calitate US - diplomă de licență de patru ani, urmat de un stapan 's grad. Cu toate acestea, gradul de postdoctorat păstrează încă modelul tradițional, Uniunea Sovietică, care a fost înființată în urmă cu aproape 90 de ani. Practic, doctori în Rusia sunt definite și a câștigat în funcție de adâncimea de un elev 's realizările personale în cercetarea științifică (Doktor nauk, sau doctor în științe) sau de cercetare academică.

Universitățile populare rusești

Cele mai mari și mai vechi universitati din Rusia sunt Petersburg Universitatea de Stat din Sankt și Universitatea de Stat din Moscova. În timpul anilor 2000, Guvernul a inițiat un program care a stabilit "federale " universități prin fuziunea instituțiilor de învățământ superior care existau deja și alocarea de fonduri speciale de finanțare a acestora. Unele dintre aceste universități noi includ Kazan Volga Federal University, Siberian Federal University și Universitatea Federal de Nord-Est.

Prezent la o universitate din Rusia

Având în vedere că majoritatea universităților rusești preda cursuri în limba rusă, elevii ar trebui să aibă cel puțin o cunoaștere rudimentară a limbii înainte de a aplica la o universitate. Este obligatoriu pentru toți studenții străini să ia un curs de limba rusa, ca parte a curriculum-ului lor, cu excepția cazului în care pot dovedi că nu au nevoie de ea.

Studenții internaționali pot lucra part-time în timp ce inscrisi intr-un program de grad. Fiți conștienți de faptul că angajatorii din studenții internaționali trebuie să aibă o autorizație specială care arată că ei au voie să angajeze studenți străini înainte ca elevii pot lucra legal pentru ei.

Aplicarea la o universitate din Rusia necesită depunerea următoarelor documente:

 • Formularul de cerere indicând domeniul dorit de studiu
 • Copie legalizată de o diplomă sau alt certificat de învățământ indicând elevul este eligibil pentru a se înscrie într-un program de învățământ superior
 • Un certificat de sănătate autorizate și copie a unui rezultat HIV test de sange emis de către o societate de asigurări de sănătate, care este acreditat de către consulatul rus
 • Copie legalizată a unui certificat de naștere
 • 4 x 6 fotografii tip pașaport și mijlocii (includ cel puțin șase dintre aceste fotografii)

De ce să studieze în Rusia?

Sistemului de învățământ superior Rusia 's este riguros, competitivă și recunoscut la nivel global pentru a grade sale, care au ridicat în mod constant UNESCO și rating OMS. Pentru a atrage în mod special studenților internaționali, universitățile din Rusia oferă 100 de concesii Taxa de scolarizare la suta, precum si burse generoase. În plus, Rusia este o țară fascinantă, diversă și influent istoric, care oferă studenților străini o multitudine de experiențe noi și îmbogățirea.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza de student rusă - Valabilă pentru studii în orice colegiu sau universitate rusă sau pentru orice cursuri de scurtă durată.
 2. Viză umanitară rusă – Pentru cei care călătoresc în Rusia pentru a se angaja în cercetări post-doctorale sau pentru a participa la seminarii academice. Valabil până la un an pentru scopuri, inclusiv cele legate de știință sau cultură. (VĂ RUGĂM SĂ REȚINȚI: Toate informațiile suplimentare se referă la viza de student rus.)

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student rus; Viză umanitară rusă

Preț și valută

Taxele necesare pentru viza de student rus variază în funcție de țara care a eliberat pașaportul studentului și dacă optați pentru serviciu standard sau expres. De exemplu, costurile vizei de student ruse pentru un cetățean al Regatului Unit încep de la 165 GBP. Cu toate acestea, rețineți că taxa dvs. de solicitare nu va fi rambursată dacă cererea dvs. pentru o viză de student este refuzată sau respinsă din orice motiv.

Cine poate solicita viza?

Cetăţenii din majoritatea ţărilor străine vor avea nevoie de viză pentru a studia în Rusia. Cetăţenii din ţările Comunităţii Statelor Independente (CSI) nu au nevoie de viză: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan plus regiunile autonome Abhazia şi Osetia de Sud. Dacă sunteți cetățean al Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kârgâzstanului sau Ucrainei, nu aveți nevoie de viză, dar aveți nevoie de un pașaport valabil. Dacă sunteți cetățean al Abhaziei, Azerbaidjanului, Moldovei, Osetiei de Sud, Tadjikistanului sau Uzbekistanului, puteți veni în Rusia pentru a studia fără pașaport sau viză.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau consulatul Rusiei/centre de vize autorizate

Pentru cetățenii țărilor care au nevoie de viză pentru a intra, va trebui obținută o viză de student rus înainte de a călători în Rusia. Trebuie să aplicați prin Ambasada sau consulatul Rusiei din țara dvs. de origine. Există, de asemenea, centre de vize autorizate în unele țări.

website:

Cum se face cererea?

Înainte de a aplica, trebuie să fiți acceptat la un curs la o universitate, astfel încât să puteți obține o invitație oficială pentru a veni în Rusia pentru a studia. Odată ce ai o invitație, aceasta este valabilă trei luni. Apoi, pentru a solicita viza de student rusă, trebuie să vizitați ambasada sau consulatul Rusiei din țara dvs. de origine și să prezentați toată documentația necesară. Vă rugăm să rețineți: trebuie să vă înregistrați viza în termen de șapte zile de la intrarea în Rusia. În cazul vizelor pentru studenți, în mod normal, invitația (Universitate sau Colegiu sau Școală de Limbă sau Institutul) este cea care asigură înregistrarea vizelor studenților. După finalizarea înregistrării, vi se va furniza o dovadă a înregistrării vizei, pe care trebuie să o păstrați cu atenție până la ieșirea din țară.

Pentru a aplica pentru o viză de student în limba rusă, trebuie să trimiteți un formular de cerere de viză completat, pașaport național original (și copia primei pagini), o fotografie standard, mandat de plată, scrisoare de invitație originală de la organizația gazdă din Rusia, original certificat negativ de testare a sângelui HIV (SIDA) (nu mai vechi de 3 luni). Pașaportul național trebuie să fie valabil nu mai puțin de un an și jumătate.

Când trebuie să aplicați?

Puteți începe procesul de solicitare a vizei cu 45 de zile înainte de data planificată a sosirii în Rusia. Timpul de procesare poate fi lung, de la două până la cinci săptămâni. Viza de student este eliberată inițial pentru 90 de zile, dar poate fi prelungită până la un an și apoi reînnoită după aceea pe durata studiului.

Timp de procesare

5 Weeks

Oportunități de lucru

Dacă aveți o viză de student rus, veți avea nevoie de un permis de muncă de la Serviciul Federal de Migrație (FMS), cu excepția cazului în care această muncă este efectuată în timpul vacanței sau la instituția sau organizația în care studiați. Vi se va elibera un permis de muncă numai dacă sunteți student cu normă întreagă la o universitate acreditată de stat și aveți cel puțin 18 ani. Permisul vă va permite doar să lucrați în domeniul sau profesia prevăzută în permis și în orașul sau regiunea universității dumneavoastră. Costul unui permis de muncă pentru cei cu viză de studiu rusă este de 3.500 RUB (60 USD). Dacă părăsești cursul universitar, permisul de muncă va fi anulat și nu vei mai putea lucra în Rusia.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Dacă prezentați documente false pentru viza de student sau ascundeți sau denaturați fapte în cererea dumneavoastră. Vi se poate refuza intrarea în Rusia cu o viză de student dacă sunteți seropozitiv.