Keystone logo
Republica Cehă

Studiu Masterat în Republica Cehă 2024

Studiază în Republica Cehă

Republica Cehă este situată în Europa Centrală și de Est are o istorie culturală bogată și stilul de viață. Țara este fără ieșire la mare și are granițe cu Austria, Germania, Polonia și Slovacia. Deși Republica Cehă este un membru al UE, moneda este coroana cehă (CZK). Această țară este, de asemenea, un membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Republica Cehă este deosebit de bine cunoscut pentru o lunga istorie de a produce instrumente muzicale de înaltă calitate, inclusiv instrumente de suflat, Piane, orgi de conducte și instrumente cu coarde; branduri celebre se numără Amati, Petrof, Reiger-Kloss și Strunal.

Republica Cehă are o cultură bogată a artelor, inclusiv operă, filme, dans și teatru. Elevii vor găsi, de asemenea, multe muzee fascinante și grădini frumoase și parcuri pentru a vizita în timpul lor liber. Celebre specialități din bucătăria cehă includ supă cu tăiței cu găluște de ficat, mușchi friptura cu sos de smântână, gulaș și brânză prăjită.

Climă

Climatul general este moderat și toate cele patru anotimpuri au loc în Republica Cehă. Temperaturile medii a alerga de la un minim de -4 grade C in ianuarie la un nivel record de 24 de grade C în iulie. Zonele din apropierea lanțuri muntoase de frontieră sunt mult mai rece.

Costul de trai

Costul de trai în Republica Cehă este mult mai mică decât cea mai mare din Europa de Vest. Cheltuieli lunare, excluzând orice taxele de școlarizare sau, va fi de aproximativ US $ 350 la US $ 750. Studenții internaționali trebuie să obțineți un card international de student (ISIC), înainte de a pleca din țara lor de origine, acest card poate fi folosit pentru o mare varietate de reduceri la restaurante, teatre, muzee, concerte, și servicii de transport.

Studenții străini pot lucra pentru a suplimenta veniturile lor, dar trebuie să aibă un permis de muncă.Permisul de muncă nu este necesară în cazul în care studentul este de sub 26 de ani și lucrează mai puțin de 7 zile calendaristice consecutive sau 30 de zile Total într-un an.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  405
 • Ponderea utilităților

  94
 • Abonament la internet

  22
 • Transport local

  21

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  7
 • Bilet de cinema

  8
 • Pint de bere locală

  2

Despre Republica Cehă

Republica Cehă are cea mai veche instituție de învățământ superior din Europa Centrală, Universitatea Charles. Situat în Praga, școala a fost înființată în 1348.

Cehia învățământ superior modernă folosește structura ciclul trei de licență, de masterat si de doctorat. Instituțiile de învățământ superior sunt împărțite în universități și non-universități. Non-universități oferă, de obicei, doar diplome de licență, în timp ce universitățile oferă programe de studiu la toate nivelurile de grad și discipline academice.

Republica Cehă are 26 publice, 2 de stat, iar 44 de instituții private de învățământ superior. Cele două instituții de stat sunt școli specializate, conduse de către Ministerul Apărării și Ministerul de Interne.Luate împreună, cele școli oferă diplome de master într-o gamă largă de discipline, inclusiv arhitectura, istoria artei, sculptura, teatru, studii teologice, inginerie, tehnologia informației, chimie, fizică, științe naturale, afaceri, științe sociale, silvicultură, educație, și multe altele. Multe instituții private se concentreze pe domenii specifice de studiu, cum ar fi de afaceri.

De ce să studieze în Republica Cehă?

Republica Cehă are o lungă tradiție de educație de înaltă calitate și de cercetare, în special în domeniul științei, ingineriei și medicină. Studenții internaționali vor găsi un mediu primitor, în prezent, mai mult de 37.000 de studenți străini studiază la școli cehe.

Multe programe sunt acum oferite în limba engleză și alte limbi în afară de Cehia. În plus, Mater of Business Administration (MBA) de grade sunt în creștere în popularitate, cele mai multe programe de MBA utilizează o abordare studiu de caz.


Școlarizare și Programul Durata

Prin lege, de școlarizare este gratuit pentru toate naționalitățile la toate instituțiile publice de învățământ superior din Republica Cehă. Unele taxe se aplică, cum ar fi de admitere, extinderea studiilor dincolo de data inițială, studii efectuate în plus față de planul inițial un student, și taxele pentru a studia într-o altă limbă decât Caech.

Instituțiile private stabili propriul lor de școlarizare și taxe, iar acestea de obicei variază de la US $ 2.000 la US $ 15.000 în fiecare an.

Programe de masterat poate dura oriunde de la unu la trei ani. Programe de masterat sunt foarte teoretice și studenții sunt obligați să ia un examen de stat finală și apere o teză într-un forum public.

Anul universitar

Datele de începere exacte sunt stabilite de către instituțiile individuale, dar cele mai multe începe anul universitar în luna octombrie. În plus, cele mai multe instituții împart în anul universitar în două iarnă și de vară semestre de 20 săptămâni, fiecare incluzând o perioadă de instruire de 15 săptămâni, cinci saptamani de examene, și o vacanță. O vacanță de două luni este, de obicei, adoptate în iulie și august.

Oportunități post-universitare

Există multe oportunități pentru ocuparea forței de muncă în Republica Cehă după obținerea o diplomă de master pentru toți studenții, indiferent de naționalitate. O treime dintre directorii de companii din Republica Cehă sunt străini. Deși de afaceri este tot mai desfășoară în limba engleză, elevii care s-au realizat studii în limba cehă sau sunt deja competenți în Cehă va găsi un avantaj în obținerea de locuri de muncă.

Obligativitatea vizelor

Toți studenții internaționali au nevoie de vize pe termen lung, pentru a studia în Republica Cehă. Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul deCZ / mvcren / articol / informatii-de-școli-și-students.aspx "> Ministerul de Interne vize de studii. pe termen lung poate dura 3-4 luni pentru a obține, astfel încât elevii trebuie să planifice în consecință.
De Asigurari de Sanatate

Elevii din țările membre UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția pot folosi cardul european de asigurări sociale de sănătate furnizate de către țara lor de origine pentru a obține servicii medicale.

Elevii din alte țări nu au dreptul la asigurare de sănătate publică și trebuie să cumpere de asigurari de sanatate comerciale, care acoperă cel puțin 30.000 € valoare de ingrijire. Elevii cu privire la sejururi pe termen lung sunt obligați să prezinte dovada plății primei.

În plus față de asigurările de sănătate, toate spitalele importante accepta carduri de credit sau numerar ca plată pentru tratament.

Sfaturi

Există multe organizații studențești din Republica Cehă dedicat pentru a ajuta studenții internaționali.Aceste organizații includ Rețeaua de studenți Erasmus și Asociația Internațională pentru Schimburi de Studenți pentru experiență tehnică ( IAESTE ).

Elevii nu competenți în Cehă va găsi multe cursuri în Republica Cehă pentru a le ajuta. Deși aceste cursuri necesita de obicei o taxă suplimentară, unele sunt acoperite de burse. Institutul de Limbă și studii pregătitoare oferă mai multe cursuri pentru elevii cu deficiențe lingvistice, inclusiv cursuri intensive și cursuri on-line.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza pe termen scurt - pentru sejururi de pana la 90 de zile
 2. Viza pe termen lung - pentru sejururi de peste 90 de zile.
 3. Permis de ședere pe termen lung în scop de studiu - pentru studenții care sosesc pe o perioadă mai mare de un an.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student

Preț și valută

CZK 2500

Taxa actuală de viză pentru o viză de student în Republica Cehă este de 2.500 CZK (aproximativ 98 EUR). Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Studenții din țările UE/SEE și Elveția nu au nevoie de viză pentru a studia în Republica Cehă. Studenții din UE au, totuși, o obligație de raportare după sosirea lor dacă șederea intenționată în Republica Cehă este mai mare de 30 de zile. În această situație, în termen de 30 de zile de la intrarea în Republica Cehă, trebuie să vă declarați prezența la Departamentul de Poliție Externă.

Studenții din țări din afara UE trebuie să solicite o viză de student.

Unde puteți face cererea?

Ambasada/Consulatul Republicii Cehe

Aplicați pentru viza de student la Ambasada/Consulatul Republicii Cehe din țara de reședință.

website:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Cum se face cererea?

Mai întâi va trebui să fiți acceptat într-o instituție de învățământ din Republica Cehă. Școala/programul trebuie să fie acreditat de Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din Republica Cehă. Dacă nu este acreditat, atunci trebuie să aplicați pentru viza în alte scopuri.

Vizele pentru prima dată trebuie solicitate (și obținute) înainte de sosirea lor în Republica Cehă – este interzisă călătoria în Republica Cehă fără aceasta.

Următoarele documente sunt necesare în principal pentru a primi o viză de student sau un permis de ședere:

 • formular
 • scrisoare de acceptare pentru studii
 • pașaport și fotografii valabile
 • dovada resurselor financiare pentru ședere (de exemplu, sub forma unui extras de cont bancar sau a confirmării de a fi beneficiar al unui grant)
 • confirmarea cazarii garantate
 • asigurare internationala de sanatate valabila
 • rezumat din Registrul cazierului judiciar

Toate documentele (cu excepția documentului de călătorie și a extrasului bancar) trebuie să fie în limba cehă. Traducerile în limba cehă trebuie verificate oficial.

În timpul depunerii cererii, se poate organiza un interviu cu solicitantul. O înregistrare scrisă a interviului poate face parte din cerere. O înregistrare va fi înscrisă în limba cehă și va fi semnată de solicitant și ofițerul Consulatului care va conduce interviul. În cazul în care nu înțelegeți ceha, puteți aduce cu dvs. un interpret pentru a traduce documentul scris.

Când trebuie să aplicați?

Întreaga procedură de obținere a vizei pentru studii poate dura până la 60–90 de zile, așa că este recomandat să solicitați viza cu mult timp înainte.

Viza pe termen lung durează până la 6 luni. Se pot face extensii. Permisul de ședere pe termen lung în scopul studiului este valabil un an.

Timp de procesare

90 Days

Oportunități de lucru

Nu există restricții privind angajarea studenților care provin din țările UE sau SEE. Nu este nevoie de permis de muncă și acești lucrători au același statut juridic ca cetățenii Republicii Cehe.

Studenții din afara UE/SEE sunt obligați să obțină un permis de muncă. Există totuși câteva excepții:

 • nu au nevoie de permis de muncă în cazul în care desfășoară activități pe teritoriul Republicii Cehe în cadrul stagiilor de schimb pentru studenți și tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior
 • nu au nevoie de permis de muncă dacă sunt studenți până la vârsta de 26 de ani și nu lucrează mai mult de 7 zile calendaristice consecutive sau un total de 30 de zile într-un an calendaristic
 • nu au nevoie de permis de angajare dacă au obținut studii profesionale secundare sau terțiare sau studii profesionale terțiare într-un conservator în conformitate cu Legea educației din Cehia.

În alte cazuri, trebuie să solicitați un permis de muncă. Poate fi depusă personal sau de către o altă persoană pe baza unei procuri scrise la orice birou regional local al Serviciului Public de Ocupare. Permisul eliberat este supus unei taxe administrative de 500 CZK.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.