Keystone logo
Polonia

Studiu Masterat în Polonia 2024

Studiază în Polonia

Polonia se află în centrul Europei și are frontiere comune cu Marea Baltică, Germania, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina, Belarus, Lituania și Rusia. Cea mai mare parte a țării este plat, dar două lanțuri muntoase sunt situate în partea de sud. Polonia este acasa, la peisaje naturale spectaculoase și arhitectură frumoasă, care include castele, palate, biserici de lemn și arene moderne de sport. Moneda poloneză folosește zlotul, PLN abreviat.


Climatice în Polonia

Datorită locației sale centrale, Polonia are veri calde și ierni foarte reci, care includ zăpadă. Temperaturi de vară în cea mai mare parte din gama țării 2-30 grade C. Media de iarna temperaturile variază de la 3 grade C în nord-vest până la -8 grade C în nord-est.

Cultură

Cea mai mare parte a vieții poloneze populației din zonele urbane, precum și obiceiurile poloneze și tradițiile sunt un amestec de culturi atât de Est și de Vest.Aproape 300 de festivaluri de arte avea loc în țară în fiecare an, inclusiv de teatru, film și muzică, muzică, în special jazz. Poporului polonez sunt foarte prietenos și mesele sunt considerate sărbători. Mese poloneze au o mare varietate de legume, cartofi și carne.

Costul de trai

Costul de a trăi în Polonia, este relativ redus, aproximativ 1200-2500 PLN (aproximativ € 300-600) pe lună, cu excepția școlarizare. Student dormitoare costa in jur de 400-600 PLN și apartamente comune a alerga 1000-1600 PLN pe lună.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  363
 • Ponderea utilităților

  79
 • Abonament la internet

  13
 • Transport local

  27

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  7
 • Bilet de cinema

  6
 • Pint de bere locală

  3

Despre Polonia

Învățământ superior din Polonia

Sistemul modern polonez de învățământ superior utilizează standard de trei etape de grade: de licență, masterat și doctorat. Studiile universitare de masterat sunt acordate ca Master of Arts (MA), Master of Science (MSc), sau Magister. Există, de asemenea, mai multe diplome de master echivalent, inclusiv Maestru de Artă, master Inginer, și Maestrul Inginer Arhitect. Toate instituțiile de învățământ superior din Polonia folosi Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS).

Institute de învățământ superior din Polonia sunt împărțite în universitate-tip și non-universitar de tip. Cursuri Universitatea de tip la nivel de master sunt mai teoretice, iar absolvenții primesc o "diplomă de finalizare a studiilor uniforme la nivel master." Cursuri non-universitar de tip sunt considerate cursuri "complementare", care au cerere mai practice, și absolvenții primesc o "diploma de finalizare a studiilor Magister nivel complementare."

De ce de studiu în Polonia?

Instituțiile de învățământ superior din Polonia ofera programe de studii mai mult de 200 de master în limba engleză. Programe sunt disponibile într-o gamă largă de discipline academice, inclusiv științe agricole, arta, inginerie, afaceri, limbi, științe naturale și științele sociale. Cele mai populare discipline sunt de inginerie (aproape 70 de programe) și de afaceri (aproape 50 de programe). Unele programe sunt de asemenea disponibile în limba germană.

Instituțiile poloneze sunt bine privite în întreaga lume atât pentru educație și cercetare. Două instituții poloneze, Jagiellonian University și Universitatea din Varșovia, sunt printre primele 400 de universități din lume ca evaluat de Times Higher Education Mondiale University Rankings .

Universitățile

Polonia are aproximativ 500 de universități și alte instituții de învățământ superior. Aproximativ o treime din instituțiile de învățământ superior sunt publice, iar cele două treimi rămase sunt private. Polonia salută studenții internaționali și a crescut semnificativ numărul de studenți străini în ultimii ani. În 2012, țara a găzduit mai mult de 24000 de studenti din 141 de tari, cu cel mai mare număr provenind din Ucraina, Belarus, Norvegia, și SUA. Majoritatea studenților străini în Polonia studiu de economie, afaceri, medicina si tehnologia.

Instituțiile de învățământ superior din Polonia au tendința de a se specializa și sunt împărțite într-o mare varietate de categorii, inclusiv: Universitatea, Universitatea Tehnică, Academia de Agricultură, Academia de Studii Economice și așa mai departe. În total, există 15 de tipuri diferite de institute.

Școlarizare și Programul Durata

Studenții polonezi înscriși în program full-time primesc de școlarizare gratuit la instituțiile de stat. Unii studenți străini pot studia, de asemenea, la nici un cost, cu toate acestea, toți ceilalți trebuie să plătească de școlarizare de 2.000 € pe an pentru programele de master.

Programe în mod normal ultimele de 1,5 la 2 ani de master, cu toate acestea, de grade Master pot necesita 2.5 ani de studii dincolo de licenta. În plus față de cursuri, elevii din cele mai multe discipline trebuie să completeze o teză sau proiect și-l apăra înainte de a primi diplomă de master.

Anul universitar

Anul universitar are două semestre, fiecare încheierea cu o perioadă de examinare. Semestrul de toamna se desfasoara in perioada octombrie până la mijlocul lunii februarie și semestrul de primavara se execută de la mijlocul lunii februarie până în iunie.

Oportunități post-universitare

Cetățenii UE pot lucra pentru orice companie din Polonia, după absolvire, fără un permis de muncă. Studenții non-UE pot căuta locuri de muncă și, odată ce acestea sunt oferite un loc de muncă, se poate aplica pentru un permis de muncă. Trei categorii de locuri de muncă nu au nevoie de un permis de muncă: profesor universitar, CEO-ul de o unitate de o companie multinațională poloneză, și corespondent de presă.

Absolvenții de programe de masterat în Polonia poate, de asemenea, rămâne pentru programele de doctorat și de cercetare în cazul în care sunt admise la un program academic.

Obligativitatea vizelor

Elevii din țările membre UE / EEA nu au nevoie de viză, dar au nevoie de un permis de ședere temporară. Studenții cetățeni ai altor state trebuie să aibă o viză de student, care poate fi obținută de la Ambasada Poloniei sau consulatul în țara lor de origine.Cu toate acestea, această viză este doar bun timp de trei luni, astfel încât elevii care necesită un sejur mai lung trebuie să se aplice pentru un permis de ședere care se referă la durata studiilor lor. Elevii trebuie să contacteze Biroul de Relatii Internationale de la Universitatea lor de asistență în vederea obținerii permisului de ședere.

De Asigurari de Sanatate

Este necesar de asigurări de sănătate pentru toți elevii. Studenții din UE pot utiliza cardul lor european de asigurări sociale de sănătate pentru a obține servicii medicale. Polonia are, de asemenea, acorduri bilaterale cu Regatul Unit, Suedia și Slovacia, care dă dreptul cetățenilor de a obține asistență medicală gratuită.

Studenții din țările cetățeni ai altor state ar trebui să cumpere de asigurări de sănătate din țara lor de origine sau imediat după sosirea în Polonia. În cazul în care elevii nu au asigurare de sanatate, ei vor trebui să plătească pentru serviciile medicale.

Sfaturi

Polonia se mandreste în limba poloneză, și cursuri de studiu polonez în țara abundă. Studenții care nu sunt deja competenți în limba poloneză ar trebui să ia în considerare completarea studiilor lor cu limba de instruire, mai ales dacă acestea sunt în vedere oportunitățile de angajare în Polonia, după absolvire. Multe cursuri in Polonia sunt destinate începătorilor și sunt predate în timpul lunilor de vară sau chiar on-line. Cursuri de specialitate s-au axat pe polonez pentru afaceri sunt de asemenea disponibile.

Cerințe pentru Viză

 • Viză de tip C – o viză Schengen pe termen scurt.
 • Viză de tip D – o viză națională pe termen lung eliberată pentru până la un an.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

viza de tip C; viza de tip D

Preț și valută

USD 160

Taxa de aplicare pentru o viză de student în Polonia este de aproximativ 160 USD. Taxele pot fi modificate.

Cine poate solicita viza?

Studenții din țările Uniunii Europene nu au nevoie de viză pentru a studia în Polonia. Cu toate acestea, când ați ajuns în Polonia, trebuie să solicitați o viză temporară de studiu la biroul local al Voievodului.

Studenții din afara Uniunii Europene trebuie de obicei să solicite o viză de student înainte de a intra în Polonia. Există, totuși, o serie de țări care nu respectă această cerință. Puteți verifica dacă țara dvs. este pe listă aici: http://www.msz.gov.pl

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau consulatul Poloniei

Ar trebui să solicitați o viză de student la ambasada sau consulatul polonez din țara dvs. actuală de reședință.

website:

Cum se face cererea?

Odată ce obțineți admiterea la universitatea selectată, vă vor trimite documentele adecvate pe care le veți folosi pentru a obține viza de student. Ar trebui să solicitați o viză de student la cea mai apropiată ambasadă sau consulat polonez. Acestea sunt documentele pe care vi se poate cere de obicei să le furnizați:

 • O cerere de viză a Poloniei, semnată și completată, pentru studenți.
 • Pașaport care trebuie să fie valabil cel puțin trei luni după ce intenționați să părăsiți Polonia.
 • Fotocopie după cartea națională de identitate.
 • Scrisoare oficială de la universitatea sau colegiul din Polonia unde intenționați să studiați.
 • Un scurt CV sau CV.
 • Toate certificatele și diplomele tale anterioare.
 • Dovada că cunoașteți limba în care doriți să studiați.
 • Dovada că ești suficient de puternic financiar pentru a-ți suporta cheltuielile de educație și de trai în Polonia.
 • Certificat de asigurare de sănătate care este acceptat în Europa.
 • Două fotografii mărimea pașaportului.
 • Plătiți taxa de solicitare a vizei
 • Dovada de cazare în Polonia.

Toți studenții trebuie să își legalizeze șederea în Polonia prin aplicarea unui permis de ședere temporară. Acest lucru trebuie făcut la scurt timp după sosirea în Polonia. Universitățile vă vor ajuta cu procedurile de aplicare. Un permis de ședere temporară vă dă dreptul de a rămâne și de a lucra în Polonia.

Când trebuie să aplicați?

Procesarea cererii pentru viză de student poate dura, de obicei, aproximativ 15 zile. Cu toate acestea, timpii de procesare variază în funcție de țară și de tipul de viză pentru care solicitați. Asigurați-vă că aplicați cât mai curând posibil.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră.

Timp de procesare

15 Days

Oportunități de lucru

Studenții internaționali au dreptul de a lucra în timp ce studiază în Polonia, atâta timp cât sunt înscriși într-o instituție de învățământ. Sunt permise 20 de ore de muncă în timpul studiilor, precum și 3 luni de muncă cu normă întreagă în timpul vacanțelor. Munca cu normă întreagă este permisă deținătorilor de card de rezidență.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.