Keystone logo
Ţările de Jos

Studiu Masterat în Ţările de Jos 2024

Studiază în Ţările de Jos

Țările de Jos este situată în nord-vestul Europei cu frontierele la Marea Nordului, Belgia si Germania. În plus față de lalele și mori de vânt, țara este renumit pentru digurile sale - aproximativ o cincime din terenurile din Olanda este sub nivelul mării și a sistemului de dig extins păstrează inundații la golf. Haga, unul dintre cele mai mari orase din Olanda, este gazdă la Curtea Penală Internațională și multe alte curți și tribunale internaționale. Industrii de vârf include transportul maritim, pescuit, comerț și servicii bancare. Artisti olandezi notabile includ Vincent van Gogh și MC Escher.

Climă

Olanda are un climat maritim moderat. Verile sunt relativ rece, cu maxime medii de vară, aproximativ 23 de grade C în august și minime medii de iarnă în jurul valorii de 0 grade C în luna februarie. Ploaia poate fi de așteptat în aproximativ jumatate din zile in fiecare luna, si zapada se produce aproximativ 25 de zile în fiecare iarnă.

Cultură

Deși olandeză este limba oficială a Țărilor de Jos, majoritatea cetățenilor olandezi vorbesc engleza. Olandezii sunt bine-cunoscute pentru a avea o societate deschisă, care încurajează inovația și cuprinde mai multe culturi. În plus, Olanda are o rată a criminalității foarte scăzută.

Costul de trai

Costul de trai este relativ scăzut în Țările de Jos, în comparație cu multe din vestul Europei și țările din America de Nord. Elevii vor găsi, de asemenea, o primire călduroasă și reduceri în numeroase restaurante, teatre, muzee și. În plus, Olanda este extrem de elevi bicicletă-friendly și mulți vor găsi ei nu au nevoie să utilizeze transportul public.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  611
 • Ponderea utilităților

  70
 • Abonament la internet

  40
 • Transport local

  79

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  10
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  5

Despre Ţările de Jos

Învățământul Superior

Olanda oferă de licență, masterat, doctorat și de grade. Grade sunt oferite în două mari categorii:

1. Programe de cercetare-orientate spre universități de cercetare. Universități de cercetare includ instituții cu ambele programe generale și cele care se specializează în domenii precum inginerie si agricultura.

2. Programe profesionale de învățământ superior de la Stiinte Aplicate universități. Universități cu programe de științe aplicate pregăti studenții pentru a lucra în anumite profesii, cum ar fi artele plastice sau educația.

Toate programele de masterat necesită o diplomă de licență pentru admitere. Este nevoie de o diplomă de licență de la un program de cercetare-orientate pentru admiterea la un program de cercetare-orientate la nivel de master, cu toate acestea, solicitanții cu o diplomă de licență de la un program de Stiinte Aplicate pot fi admise în cazul în care îndeplinesc cerințe suplimentare.

De ce studia în Olanda?

Studierea în Țările de Jos oferă o valoare remarcabilă printr-o combinație de școlarizare scăzut, universități de top-notch, și un stil de viață multicultural care cuprinde studenții internaționali. În 2012, universitățile olandeze a avut loc 12 din primele 200 de poziții în Times Higher Education Mondiale University Rankings .

Deși elevii care vorbesc limba olandeză ar putea prefera sa se inscrie intr-un program de predat în limba olandeză, multe programe în Țările de Jos sunt predate în limba engleză. Studenții străini sunt binevenite și se completează până aproximativ 13 la suta dintre elevii din țară. În plus, unele instituții oferă programe concepute special pentru studenții internaționali. Orice instituție olandeză care recrutează studenți internaționali trebuie să adere la un cod de conduită care acoperă consiliere și selecție a acestor elevi.Cele mai populare programe de studii pentru studenții internaționali sunt în economie, inginerie, științe sociale și limbi.

Universitățile

Olanda are 13 de universități de cercetare, 39 de universități de științe aplicate, și alte 14 instituții. Trei universitati de cercetare specializat în tehnologie și o universitate de cercetare, Wageningen, specializata in agricultura. Universitățile primi finantare din diferite surse, inclusiv subvenții guvernamentale, de școlarizare, taxele, și contracte cu organizații din afara.

Scolarizare, Programul Durata și Anul universitar

De școlarizare pentru un student UE este de aproximativ 1.800 € la 12.000 € pe an, în funcție de tipul de program și de școală. Tarife pentru studenții non-UE sunt în jur de 8.000 € la 20.000 € pe an.Deși programe de masterat toate olandez oferă o valoare excelentă, olandezii sunt deosebit de cunoscute pentru expertiza lor în energie durabilă, managementul apei, și Art & Design.

Un program de master de cercetare-orientate necesită 60-120 de ore de credit, care durează 1-2 ani pentru a finaliza. Inginerie, agricultură, matematică, și științele nevoie de toate de 120 de programe de credit-hour/2-year. Grade de cercetare sunt acordate fie ca un Master of Science sau un Master of Arts.

Artă Aplicată și grade științifice necesită, de asemenea, 60-120 de ore de credit, în funcție de disciplină academică. Gradul acordat este specific de specialitate academice, cum ar fi un Maestru de Arhitectura.

O oră de credit în general, durează 28 oră pentru a finaliza, iar anul academic este de 42 săptămâni lung. Un student full-time completează în mod normal 60 oră de credit într-un an universitar.Anul universitar normal, este format din două semestre, cu semestrul de toamna rulare din septembrie până în ianuarie sau februarie și semestrul de primavara de funcționare din februarie până în iunie.

Oportunități post-universitare

La absolvire, toți elevii primesc o diplomă care indică gradul lor, precum și o descriere a cursului de studiu, astfel potențialii angajatori din țara de origine un student international poate înțelege gradul. În plus, toți studenții internaționali pot rămâne în Țările de Jos până la un an după absolvire pentru a căuta locuri de muncă. Nu există restricții privind oportunitățile de angajare în cursul anului respectiv. Absolvenții sunt, de asemenea, încurajate să aplice pentru programele de doctorat sau poziții de cercetare.

Regimului de vize și permise de muncă

Studenții din UE nu au nevoie de viză, dar trebuie să fie înregistrate la autoritățile de imigrare olandeze (IND) de către instituția gazdă și de a informa consiliul local. Studenții din țările non-UE trebuie să aibă un permis de ședere care este valabil timp de 12 luni și poate fi prelungit. Institutia gazda elevului ar trebui să se aplice pentru această autorizație după sosirea studentului.

De Asigurari de Sanatate

Toți studenții internaționali trebuie să aibă un fel de asigurări de sănătate, care pot fi furnizate de către țara lor de origine. Cu toate acestea, oricine care devine angajat în Țările de Jos ar trebui să se înscrie în asigurări olandez de sănătate publică. Permise de muncă nu sunt necesare pentru studenții din țările UE, dar sunt necesare pentru alți studenți internaționali.

Sfaturi

Universități de top din Olanda sunt foarte competitive, astfel încât viitorii studenți ar trebui să verificați cerințele de admitere devreme pentru a vă asigura că sunt eligibile. Programele în limba engleză cer elevilor din țările în care engleza nu este limba maternă să demonstreze competență prin TOEFL sau un alt test de limba engleză acreditate.

Cerințe pentru Viză

MVV (Permis provizoriu de rezidență) – o viză de intrare.

VVR (Permis de ședere) - dacă intenționați să rămâneți în Țările de Jos mai mult de trei luni, în plus față de viza de intrare, va trebui să solicitați și un permis de ședere (VVR) – o carte de identitate care reprezintă viză de studiu.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

MVV (Permis de ședere provizoriu); VVR (Permis de ședere)

Preț și valută

EUR 311

În prezent, costă o taxă nerambursabilă de 311 EUR pentru a procesa o cerere de MVV și permis de ședere în scopul studierii în Țările de Jos. Taxele sunt revizuite de două ori pe an și pot fi modificate la jumătatea anului.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean al unui stat membru UE sau SEE sau Elveția, nu aveți nevoie de viză de student sau permis de ședere pentru a rămâne în Țările de Jos.

Cetățenii din afara UE, SEE sau elvețieni au nevoie de un permis de ședere pentru a rămâne în Țările de Jos mai mult de 90 de zile – pentru o perioadă mai scurtă, aveți nevoie doar de viză de turist. Sunt două documente de care aveți nevoie. În cele mai multe cazuri, veți avea nevoie de un permis de ședere provizoriu (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) pentru a călători în Țările de Jos. În plus, veți avea nevoie de un permis de ședere (VVR) pentru a rămâne în țară.

Cetățenii câtorva țări sau persoane în anumite circumstanțe sunt scutiți de a solicita un VVR. Puteți citi mai multe despre asta aici: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Unde puteți face cererea?

instituție de învățământ

Instituția de învățământ trebuie să solicite în numele dvs., așa că trebuie să o contactați pentru detalii despre procedură. Dacă nu, cereți ajutor contactând biroul internațional (sau dacă sunteți cercetător, departamentul de resurse umane) al instituției dumneavoastră gazdă.

website:

Cum se face cererea?

Procedura de solicitare a vizei este inițiată de universitate de îndată ce studentul este admis oficial în programul de studii.

Documentele necesare pentru cererea de viză sunt enumerate în scrisoarea trimisă de universitate potențialilor studenți. De obicei, sunt necesare următoarele documente:

 • o copie a primei pagini (pagina de identitate) a unui pașaport valabil;
 • dovada că te poți întreține financiar;
 • fotografii suplimentare la dimensiunea pașaportului (dimensiune: 35 mm x 45 mm, vezi cerințele IND în.pdf);
 • dovada taxelor de școlarizare și a plăților pentru cererea de viză;
 • dovada cazarii amenajate pentru cel putin 1 an universitar (10 luni);
 • pentru studenții chinezi, poate fi necesar un certificat NESO.

Dovada valabilă a autosuficienței financiare a candidatului poate fi demonstrată după cum urmează:

 • O scrisoare de la instituția olandeză gazdă care menționează taxa de stagiu sau bursa pentru stagiar.
 • O scrisoare de admitere de la universitatea olandeză care oferă detalii despre bursa pentru studenți, scutirea de școlarizare sau bursa.
 • Extrasul dvs. de cont bancar la o bancă internațională, indicând suficiente fonduri pentru a plăti cheltuielile propuse în Țările de Jos.

Când trebuie să aplicați?

Timpul de procesare pentru cererea de viză de student în Țările de Jos este de obicei de o lună, deși uneori poate dura până la 3 luni.

Permisul de ședere se eliberează pe durata programului de studii al unui student plus 3 luni, până la maximum 5 ani. Dacă studentul dorește să finalizeze un curs pregătitor, durata acestuia se va adăuga la durata vizei. Dacă durata studiului va dura mai mult de 5 ani, permisul de ședere poate fi prelungit cu încă un an.

Există o altă condiție atașată valabilității VVR. Acesta rămâne valabil cu condiția ca studentul să obțină 50% din credit pe toată durata cursului.

Absolvenții de studii superioare sau universitare (diplome de licență, master sau doctorat) pot solicita un an de orientare pentru permisul de absolvent în termen de trei ani de la absolvire. Acest lucru vă oferă un an pentru a vă căuta un loc de muncă, timp în care puteți lucra fără restricții sau fără a fi nevoie ca un angajator să dețină un permis de muncă pentru dvs.

Timp de procesare

1 Month

Oportunități de lucru

Tuturor studenților internaționali li se permite să lucreze împreună cu studiile lor.

Pentru studenții din afara UE și din afara SEE, este necesar un permis de muncă pentru a lucra. Acest permis trebuie să fie obținut de către viitorul angajator în numele dvs. Chiar și cu acest permis de muncă, studenții pot lucra doar pentru un număr limitat de ore, adică 10 ore pe săptămână. Li se permite să lucreze cu normă întreagă în lunile iunie, iulie și august.

Studenții din UE, SEE (cu excepția Croației) și Elveția nu au nevoie de un permis de muncă.

Ore pe săptămână

10

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.