Keystone logo
Regatul Unit

Studiu Masterat în Regatul Unit 2024

Studiază în Regatul Unit

Multă lume confundă Regatul Unit cu Marea Britanie, dar de fapt ele nu sunt același lucru. Regatul Unit este un grup unit de țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Aceste patru țări împărtășesc un grup de insule la nord-vest de Europa continentală și sunt unite sub un guvernământ cu o monarhie. Marea Britanie cuprinde doar Anglia, Scoția și Țara Galilor.

În timp ce Regatul Unit are 4 țări diferite, fiecare cu propria cultură și cu dialecte diferite, există un motiv bun pentru care mulți confundă Regatul Unit cu Anglia. Timp de secole Anglia a dominat națiunea cu o monarhie frecvent numită "Regina Angliei". Când lumea se gândește la Regatul Unit, imaginea monarhului este unul din primele lucruri la care se gândește. Regii, reginele, prinții și prințesele Angliei au devenit celebrități internaționale. Regatul Unit este cunoscut și pentru alți idoli culturali precum Davin Beckham, Dr. Who sau The Beatles. Dacă ai vizita UK, ai vrea să mănânci ciocolată decadentă de Cadbury după o masă tradițională de fish and chips și să bei un pahar tare de Guinness.

Oamenii din Regatul Unit sunt cunoscuți ca fiind lideri în arte, dar și în științe și tehnologie. Regatul Unit este locul unde încep de obicei trendurile în modă și unde sunt născuți actori și muzicieni. Londra, centrul tuturor, este adesea numită drept "superputere culturală".

Marea Britanie, și în special Anglia, este cunoscută universal pentru universități de top. Oamenii călătoresc din toate colțurile lumii pentru a studia la una dintre cele mai bune școli, precum Cambridge sau Oxford. De fapt, Marea Britanie are 4 universități clasificate în topul 10 al Clasificării QS a Universităților Mondiale.

Clima în Marea Britanie

Clima în Marea Britanie variază enorm de la o locație la alta. Zonele care sunt în apropiere de Atlantic, precum Irlanda de Nord și Țara Galilor, sunt umede, vântoase și cu temperaturi blânde. Anglia are temperaturi reci, dar nu foarte reci, aproape întregul an și are parte de un număr mediu de ploi. Și zăpada poate apărea, dar asta e neobișnuit.

Costul de trai

Precum clima, costul de trai variază, depinzând de unde te afli în Marea Britanie. Londra, care este un centru cultural și educațional, este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume. Mâncatul în oraș este scump peste tot în Anglia, așa că ar trebui să iei în considerare un cămin studențesc sau apartament care are bucătărie, pentru a mai tăia din cheltuieli.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  628
 • Ponderea utilităților

  83
 • Abonament la internet

  35
 • Transport local

  79

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  8
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  5

Despre Regatul Unit

Învățământul superior în Marea Britanie

Datorită universităților sale excelente, învățământul superior din Marea Britanie este foarte dorit, nu numai de către cetățenii țării, dar și de către oameni din toate colțurile lumii. De obicei studenții merg la universitate la 18 ani. Majoritatea vor urma o școală finanțată de stat pentru studiile universitare, pentru a controla costurile mai bine.

În Marea Britanie prima diplomă universitară e cea de licență. Majoritatea studenților petrec aproximativ 3 ani studiind pentru această diplomă, iar în acest timp ei sunt studenți universitari. După absolvirea unui program de licență, studenții eligibili pot alege să urmeze o educație postuniversitară. Un masterat, care de obicei durează un an, este prima opțiune. Programele de doctorat durează aproximativ 3 ani. Admiterea la programe postuniversitare este foarte competitivă, iar aceste programe nu sunt finanțate de stat.

Pe lângă aceste 3 diplome de bază, studenții din Marea Britanie pot urma și calificări specializate prin diferite administrații și organizații. Aceste calificări specializate pot include Psihologia, Dreptul, Medicina, Pedagogia sau Afacerile.

Studiul în Marea Britanie îți poate oferi beneficiul unei diplome oferite de una dintre cele mai prestigioase școli din lume. Țara valorifică educația, iar tu vei trăi în mijlocul gânditorilor și cercetătorilor extraordinari. Dacă programul tău de studiu acordă o atenție puternică asupra cercetării, atunci studiul în Marea Britanie îți va putea oferi oportunitatea de a te alătura unor programe excelente de cercetare.

Taxe de școlarizare

Dacă vrei să studiezi în Marea Britanie, e important să înțelegi costurile. În anul universitar 2012/2013, programele universitare din Anglia costau maxim £9,000 pe an, costul mediu fiind de £6,000. Programele postuniversitare costă mai mult decât cele universitare, dar ele variază foarte mult de la o școală la alta. Studenții din afara Angliei au plătit de la £5,000 la £20,000 pe an pentru școlarizare.

A absolvi cu o diplomă din Marea Britanie îți poate deschide multe uși spre oportunități de angajare. Datorită faptului că aceste universități sunt atât de prestigioase oriunde în lume, vei avea și oportunitatea de a te angaja în locații internaționale, dar și în interiorul Marii Britanii, dacă vrei să te stabilești aici.

Asigurarea de Sănătate

Marea Britanie oferă un sistem național de sănătate numit National Health Service. Studenții care urmează cel puțin 6 luni de cursuri în această țară se pot califica pentru tratament gratuit sau finanțat în Marea Britanie. Cei care sunt cetățeni EEA sau care deja locuiesc în Marea Britanie se califică automat pentru serviciile NHS, indiferent de durata studiilor în Marea Britanie.

Obținerea unei vize pentru Marea Britanie

Tipurile de vize de studii în Marea Britanie:

 • Nivelul 4 General - Această viză se aplică la adulți cu vârsta de peste 17 care vin in Marea Britanie pentru a studia.

 • Vizitator Student - Această viză se aplică tuturor studenților care urmează un curs scurt și care nu doresc să lucreze pe perioada șederii.

 • Viitor Student - Acest viză se aplică pentru studenții care trebuie să urmeze anumite pregătiri finale înainte de la începe nivelul 4 general.

Sfaturi

Ține minte în timp ce te pregătești pentru a studia în Marea Britanie că mai multe universități sau programe specifice pot fi foarte competitive. Trimite-ți aplicația devreme pentru a-ți asigura un loc și aplică la mai multe școli pentru a-ți îmbunătăți șansele de a fi acceptat. Caută cazare la preț acceptabil în apropiere de universitate sau în campus și pregătește-te pentru opțiunea de a împărți un apartament sau o garsonieră cu încă o persoană pentru a-ți maximaliza investiția financiară. Cu aceste sfaturi vei putea studia în Marea Britanie cu minime complicații, profitând de o țară cu o moștenire educațională bogată și cu o reputație internațională în producerea de absolvenți de calitate.

Cerințe pentru Viză

Viza pentru studenți de nivel 4 (general) a fost înlocuită cu așa-numita „Rută pentru studenți”. Ruta pentru studenți este noua viză pentru studenți a Regatului Unit, care va fi disponibilă și pentru cetățenii SEE, care, înainte de Brexit, nu aveau nevoie de viză pentru a studia în Marea Britanie.

Traseul studenților (cu vârsta peste 18 ani)

Traseul pentru studenți pentru copii (cu vârste între 4 și 17 ani, care a înlocuit Viza pentru studenți pentru copii de nivel 4)

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Traseul studenților

Preț și valută

GBP 348

Taxele actuale pentru viza de student din Marea Britanie sunt:

 • 348 GBP dacă aplicați din afara Regatului Unit.
 • 475 GBP dacă solicitați extinderea sau trecerea la o viză de student din interiorul Regatului Unit.

Cine poate solicita viza?

Oricine intră în țară pentru studii trebuie să solicite o viză de student dacă intră după 1 ianuarie 2021. Aceasta include cetățenii UE/SEE care anterior nu aveau nevoie de viză pentru a intra în Regatul Unit pentru studii. Va trebui să atingeți 70 de puncte în Sistemul bazat pe puncte, care măsoară dacă îndepliniți cerințele pentru a studia în Marea Britanie. Aceasta include:

 • Ați fost acceptat într-o instituție aprobată?
 • Aveți resurse financiare pentru a vă finanța șederea în Marea Britanie?
 • Ești priceput în engleză?
 • Cursul dumneavoastră îndeplinește cerințele cursului?

Cei care vor absolvi o instituție de învățământ britanică până și după vara 2021 vor putea aplica pentru viza postuniversitară, permițându-le să lucreze/căută de lucru în Marea Britanie timp de până la 2 ani.

Unde puteți face cererea?

Centrul de solicitare a vizelor din Regatul Unit / Online

Puteți solicita o viză de student în Regatul Unit la centrul de solicitare a vizei din Regatul Unit din țara dvs. de origine. Puteți găsi o listă a centrelor de solicitare a vizelor din Marea Britanie din întreaga lume aici: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

De asemenea, puteți solicita o viză de student din Regatul Unit online prin intermediul site-ului web al Serviciului de Vize și Imigrare al Ministerului de Interne din Regatul Unit. Puteți începe aici: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

website:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Cum se face cererea?

Pentru a obține o viză de student în Regatul Unit, mai întâi va trebui să fiți acceptat la un curs. Pentru majoritatea cursurilor, va trebui, de asemenea, să dovediți că înțelegeți limba engleză la nivelul cerut.

Procesul de solicitare a vizei de student din Regatul Unit diferă ușor în funcție de tipul de viză de student din Regatul Unit pentru care solicitați.

Pentru cererea dvs. de viză de student în Regatul Unit, va trebui să furnizați următoarele:

 • pașaport sau act de identitate de călătorie
 • dovada că vă puteți acoperi cursul și costurile de trai
 • dovada consimțământului părintelui sau tutorelui dacă aveți sub 18 ani
 • dovada de acceptare la curs
 • dovada plății suprataxei de sănătate

În funcție de țara dvs. de origine, este posibil să aveți nevoie și de un test de tuberculoză.

Când ajungeți în Regatul Unit, poate fi necesar să vă înregistrați viza de student din Regatul Unit la poliție. Ar trebui să primiți informații despre dacă trebuie să vă înregistrați cu autocolantul pentru viza de student din Regatul Unit sau scrisoarea de la Ministerul de Interne al Regatului Unit. De asemenea, va trebui să solicitați un permis de ședere biometric dacă stați în Regatul Unit mai mult de 6 luni.

Când trebuie să aplicați?

Puteți solicita o viză de student cu până la 6 luni înainte de începerea cursurilor. Timpul de procesare a vizei de student din Regatul Unit variază în funcție de locul din care aplicați, dar, în general, veți primi o decizie în termen de 3 săptămâni dacă aplicați din afara Regatului Unit și în termen de 8 săptămâni dacă aplicați în Regatul Unit.

Durata vizei generale de student depinde de durata cursului dvs. și puteți solicita prelungirea acestuia dacă doriți să rămâneți în Marea Britanie pentru a lucra sau pentru a urma studii ulterioare. Viza de student Copil este valabilă pe durata cursului, până la maximum 6 ani, și poate fi prelungită. Durata vizei de student pe termen scurt nu poate depăși durata cursului dumneavoastră și nu poate fi prelungită.

Timp de procesare

3 Weeks

Oportunități de lucru

Studenților internaționali li se permite să lucreze cu studii în Marea Britanie, în anumite condiții. Tipul de muncă pe care o poți face va depinde de ceea ce înveți și dacă vei lucra în timpul perioadei școlare sau în pauze.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Principalele motive pentru refuzul vizei de student sunt:

 1. Documente lipsă sau incorecte;
 2. Nerespectarea cerințelor financiare;
 3. Format incorect de document.