Keystone logo
Finlanda

Studiu Masterat în Finlanda 2024

Studiază în Finlanda

Marginita de Norvegia, Rusia și Suedia, Finlanda este cea mai puțin populată țară a Uniunii Europene, dar este cea mai mare opta în masă teren în comparație cu alte țări din Europa. Peste două milioane de oameni locuiesc în "capitala lui de la Helsinki, care este, de asemenea, Finlanda 'Finlanda centrul financiar, politic, cultural și educativ s. Aproape 70 la suta din toate companiile străine au stabilit operațiunile de bază în zona Helsinki.

Finlanda este o țară bogată și locul în mod constant ca unul dintre primele cinci țări din lume în ceea ce privește nivelul de trai, stabilitatea economică și a sistemului educațional. Deoarece sistemul său cuprinzător de asistență socială oferă amplu oportunități educaționale excelente pentru toată lumea, precum și asistență medicală și alte beneficii oferite o societate extrem de impozitate, economia Finlandei 's rămâne prosperă, datorită capacității sale de a da tuturor o șansă în realizarea potențialului lor ca un membru viabil al societății finlandeze.În plus, Finlanda este o țară pașnică, care nu se cheltuiesc sume mari de impozite pe produse militare, care îi permite să-și petreacă mai mult pe bunăstarea cetățenilor săi.


Date esențiale despre Finlanda

 • Finlanda are 19 maakunta, sau regiuni, care sunt supravegheate guvernamental de către consiliile regionale, care reprezintă un forum de cooperare pentru municipalități fiecare regiune 's.
 • Fiecare maakunta are centre de dezvoltare economică și ocuparea forței de muncă de stat care gestionează administrarea de Silvicultură, agricultură, muncă și afaceri pescuit în regiune.
 • Finlanda are aproape 190.000 de lacuri si 180.000 de insule pentru elevi si turisti de a explora. Acesta conține, de asemenea, al patrulea cel mai mare lac din Europa - Saimaa.
 • Pădurile de mesteacan, pin si molid acoperă 86 la sută din Finlanda, un factor care contribuie la țară fiind cel mai mare producator de lemn din Europa.
 • Oamenii care locuiesc în cea mai nordică zonă a experienței Finlanda 73 zile de soare perpetuu în timpul verii și de 51 de zile de 24 de ore pe timp de noapte în timpul iernii.
 • Ca o democrație parlamentară, Finlanda are un prim-ministru care este politician cel mai influent. Alternativ, presedintele Finlandei 's este considerat "șeful de stat ". Cetățenii din Finlanda sunt autorizate să voteze și candida în alegerile prezidențiale, parlamentare și municipale, precum și alte alegeri ale Uniunii Europene.
 • Ca membru al UE, Finlanda utilizează euro ca monedă principală, care a înlocuit de mărci de peste un deceniu în urmă.

Informații limba

Limbile oficiale ale Finlandei sunt finlandeză și suedeză. Suedeză este vorbită în principal în zonele de coastă, precum și în sud, vest și regiunea Aland. Limbajul semnelor și finlandeză Romani finlandeze sunt, de asemenea, recunoscut de țara 's constituție. Nouazeci la suta din populatia Finlandei 's vorbesc finlandeza. Studenții interesați în studierea în Finlanda ar trebui să fie conștienți de faptul că în timp ce Finlanda este un limbaj non-indo-europene și este foarte diferit de alte limbi vorbite în Europa, în primul rând datorită sintaxa ei - ea are 15 de cazuri diferite substantiv, pronunții neobișnuite și non-tradiționale structura gramatica.

Finlanda 's climatice

Pentru că Finlanda este suficient de aproape de Oceanul Atlantic, se confruntă cu un flux continuu de căldură produsă de către Gulf Stream.Finlanda este, de asemenea, mai cald decât în ​​țările vecine din cauza influenței moderate a Mării Baltice, împreună cu mii de lacuri interioare interacționează cu Gulf Stream umiditate. Cu toate acestea, Finlanda are ierni foarte reci, foarte zăpadă care tipic vedea temperaturi cufunda la -20 grade Fahrenheit (-30 grade Celsius), cu zăpadă de stabilire pe teren din noiembrie până în aprilie. Cele mai calde zile Finlanda 's apar în luna iulie, atunci când cetățenii se încălzi în soarele cald și 90 de grade Fahrenheit (35 grade Celsius), temperatura.

Religia în Finlanda

Aproximativ 75 la sută dintre finlandezi fac parte din Biserica Evanghelică Luterană a Finlandei. 25 la sută nu au nici o afiliere religioasă sau se consideră protestantă, romano-catolici sau evrei.

Sarbatori oficiale

Legi ale Parlamentului stabilesc "sărbători oficiale ce includ Anul Nou ' Finlanda s, Paște, Crăciun, Bobotează, Tuturor Sfinților ' Day și Ziua vară.May Day și Ziua Independenței sunt considerate sărbători laice.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  441
 • Ponderea utilităților

  38
 • Abonament la internet

  20
 • Transport local

  60

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  15
 • Pint de bere locală

  7

Despre Finlanda

Învățământul Superior în Finlanda

Politehnica (mentionat ca UAS, sau uiversities de științe aplicate) și universitățile sunt cele două sectoare cuprinzând sistemul Finlanda 's de învățământ superior. În timp ce universitățile să promoveze în mod explicit studii academice bazate pe cercetare, cum ar fi programe biomedicale și psihologice, Politehnica oferi studenților cu educația de tip destinat pentru a le oferi abilitățile necesare pentru a obține locuri de muncă la absolvire. Puteți câștiga doar un post-Master 's sau doctorat la o universitate.

UAS 's oferă studenților accesul la diverse specializări care oferă licență și de master de grade la finalizarea. Este nevoie, în general, un student la politehnica între trei și cinci ani pentru a câștiga o diploma 's de la o UAS și încă doi-trei ani pentru a câștiga un Master ' s grad. În plus, Finlanda 's universitățile politehnice au multe programe care sunt disponibile în limba engleză, împreună cu un Master câteva ' s programe, care sunt, de asemenea, disponibil în limba engleză.

Admiterea în instituțiile finlandeze de învățământ superior se bazează pe un elev 's GPA câștigat în timp ce în liceu sau de a lua o universitate "examen de admitere propriu s. Aceste examene diferă de la alții, în care acestea nu sunt concepute pentru a testa un elev 's capacitatea de a memora informații sau "ghici " răspunsul la o întrebare alegere mutiple. În schimb, întrebări cu privire la un finlandez intrare examen de testare abilități analitice și gândire critică prin implementarea întrebări tip eseu tip mai scurte.

Studenții care absolvent de la o universitate politehnică se pot aplica la o universitate pentru a urma o 's diplomă de master. Un absolvent de Politehnică trebui să ia studii suplimentare la universitate, în scopul de a menține nivelul de educație experienta de absolvenți de universitate.

Sistemul de scolarizare Finlanda 's

Finlanda 's Ministerul Educației fonduri de învățământ superior, astfel încât cetățenii din Finlanda nu trebuie să plătească taxe de școlarizare atunci când participă la o politehnică sau universitate.Acest lucru este valabil și pentru studenții internaționali, în cele mai multe cazuri. De exemplu, programele de masterat unele 's grad pot fi asociate taxele de școlarizare pentru studenții care nu sunt membre ale SEE sau UE. Cu toate acestea, elevii participa la o instalație sau Universitatea Politehnica va trebui să cumpere cărți și alte materiale de curs, precum și să plătească pentru propriile cheltuielile de trai. Costul Finlanda 's de viață este similar cu alte țări ale Uniunii Europene.

Vize și permise de ședere Student

Dacă luați un examen de admitere în Finlanda, veți avea nevoie de o viză, care vă permite să păstrați un maximum trei luni. Ca un student grad studiază în Finlanda, care nu este cetățean UE sau SEE, va trebui apoi să aplice pentru un permis de ședere elev. Pentru mai multe informații, contactați țara dumneavoastră 's ambasada finlandez pentru a afla cum de a obține un permis de ședere elev. Puteți vizita, de asemenea, site-ul web al Serviciului de Imigrație finlandez pentru a determina ceea ce aveți nevoie pentru a aplica pentru acest permis.

Fiți conștienți de faptul că, la momentul când se aplică pentru un permis de ședere elev, vi se va cere să prezinte dovada că vă puteți sprijini în timp ce trăiesc în Finlanda. În prezent, studenții internaționali trebuie să demonstreze că au acces la 6000 € pe an sau 500 € pe lună pentru a acoperi minim cheltuielile de trai. În dolari SUA aceasta echivaleaza cu aproximativ 600 de dolari pe lună sau 7000 dolari anual.

De ce de studiu în Finlanda?

Pe lângă faptul că Finlanda plateste pentru cele mai multe, dacă nu toate taxele de școlarizare, unicitatea culturii finlandeze, apropierea de alte câteva țări fascinante și a țării 's accent pe îmbunătățirea continuă a calității sistemului de învățământ superior face Finlanda unul dintre cele mai bune locuri pentru a câștiga o diplomă în lume.

Cerințe pentru Viză

 1. Viză de scurtă ședere - pentru vizite de maximum 90 de zile. Este posibil să aveți nevoie de viză, de exemplu, dacă sunteți invitat să susțineți un examen de admitere în Finlanda sau dacă participați la un curs sau un schimb care durează mai puțin de 90 de zile.
 2. Permis de ședere pentru studii - un permis de ședere temporară pe termen lung care se acordă de obicei pentru un an la un moment dat. Dacă veniți în Finlanda pentru o perioadă de schimb de studenți care depășește trei luni sau dacă ați fost admis la un program de studii complete, trebuie să aplicați pentru acesta.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de scurtă ședere; Permis de ședere pentru studii

Preț și valută

EUR 330

Taxele pentru permisul de ședere pentru studii în Finlanda pentru cererea pe hârtie sunt în prezent de 330 EUR; și 300 EUR pentru o cerere electronică.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean nordic sau UE/SEE, nu aveți nevoie de viză sau permis de ședere în Finlanda. Cu toate acestea, trebuie să vă înregistrați reședința la Migri dacă șederea dumneavoastră în Finlanda depășește 90 de zile (6 luni pentru cetățenii nordici). În plus, dacă șederea dumneavoastră în Finlanda durează mai mult de un an, ar trebui să vă înregistrați în sistemul de populație finlandez.

Dacă nu sunteți cetățean al UE/SEE, veți avea nevoie de obicei de o viză sau un permis de ședere pentru studenți. Pentru care ar trebui să aplici, depinde de durata șederii tale în Finlanda.

Unde puteți face cererea?

Online / Ambasada sau consulatul Finlandei

Puteți începe cererea dvs. de permis de ședere pentru studenți online la Enterfinland.fi, dar în acest proces este necesar să vizitați personal ambasada sau consulatul Finlandei. O cerere de permis de ședere pentru studenți finlandezi nu poate fi procesată până când solicitantul nu vizitează ambasada, indiferent dacă cererea a fost depusă electronic sau la ambasada însăși.

website:

Cum se face cererea?

Pentru a aplica pentru viză de student sau permis de ședere în Finlanda, trebuie să îndepliniți următoarele condiții:

 • Trebuie să furnizați scrisoarea oficială de acceptare emisă de universitatea finlandeză gazdă.
 • Pașaportul dvs. trebuie să aibă o valabilitate care depășește cu cel puțin 3 luni durata vizei sau a permisului de ședere pentru care solicitați.
 • Pașaportul dumneavoastră trebuie să fi fost eliberat în ultimii 10 ani.
 • Trebuie să aveți o copie a formularului de cerere completat și semnat.
 • Trebuie să faceți dovada capacității dumneavoastră financiare pentru a vă întreține financiar pe toată perioada de studiu în Finlanda și pentru transportul de întoarcere. În prezent, un student trebuie să aibă un minim de 560 EUR pe lună pentru a rămâne în Finlanda. Aceasta înseamnă că studentul trebuie să aibă un minim de 6720 EUR pe an pentru cheltuielile sale în Finlanda.
 • Trebuie să furnizați o declarație recentă a situației financiare de la banca dvs. care să arate că aveți cel puțin 6720 EUR în contul dvs. bancar. Rețineți că studenții care urmează cursuri de licență în Finlanda trebuie să aibă fonduri pentru un an la un moment dat. Studenții de schimb trebuie să aibă fonduri pentru întreaga durată a șederii lor în Finlanda. În cazul în care nu aveți suma menționată mai sus în cont, trebuie să furnizați dovezi scrise că ați primit o bursă sau ați fost selectat pentru beneficii care urmează să fie oferite de institutul dvs. de învățământ. Rețineți că extrasele bancare ale părinților unui solicitant sau un cont comun sau comun nu vor fi acceptate pentru viza de student sau permisul de ședere în Finlanda.
 • Trebuie să furnizați dovada că ați obținut o asigurare medicală și medicală valabilă care acoperă întreaga durată a șederii dumneavoastră în Finlanda.
 • Trebuie să fii într-o stare bună de sănătate fizică și psihică și să fii ferit de orice fel de boală contagioasă.
 • Nu trebuie să aveți antecedente penale.
 • Nu trebuie să fi fost refuzată anterior intrarea în Finlanda.
 • Intenționați să părăsiți Finlanda la sfârșitul șederii autorizate.

Când trebuie să aplicați?

Timpii de procesare a unei vize de student finlandeze variază, le puteți verifica aici: http://migri.fi/en/processing-times

Un permis de ședere pentru studenți este de obicei acordat pentru un an la un moment dat. După primul an în Finlanda (în timp util înainte de expirarea permisului anterior) ar trebui să solicitați o prelungire a permisului de ședere pentru studenți de la Migri. Puteți utiliza serviciul electronic Enter Finland și în acest scop. De asemenea, este de remarcat faptul că, atunci când solicitați un permis prelungit, când permisul inițial este pe cale să expire, trebuie să vă aflați în Finlanda când depuneți cererea.

Timp de procesare

Oportunități de lucru

Dacă lucrezi împreună cu studiile, orele tale de lucru sunt limitate. Puteți lucra doar pentru o medie de 25 de ore pe săptămână în timpul trimestrului universitar. Numărul de ore de lucru nu este limitat la nivel săptămânal. Aceasta înseamnă că îți poți ajusta programul de lucru săptămânal pe parcursul trimestrului universitar, atâta timp cât lucrezi în medie 25 de ore pe săptămână.

Puteți lucra fără restricții în momentele în care instituția dvs. de învățământ nu oferă instruire, adică în timpul sărbătorilor de vară și de Crăciun.

De asemenea, vă puteți finaliza teza într-o companie sau puteți participa la cursuri practice. În aceste contexte, programul de lucru nu este limitat.

Ore pe săptămână

25

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.