Keystone logo
Elveţia

Studiu Masterat în Elveţia 2024

Studiază în Elveţia

Denumit oficial Federația Elvețiană, Elveția se află în Europa de Vest și este marginita de Italia, la vest, Germania la nord, Liechtenstein și Austria la est și Franța la vest. Berna este capitala Elveției, o țară fără ieșire la mare, care constă din 26 de cantoane, sau subdiviziuni teritoriale care diferă ușor în procedurile administrational guvernamentale. Cea mai mare parte a populației Elveția 's (aproape opt milioane de oameni) trăiesc într-o zonă denumită Platoul, unde se află orașe intens populate de la Geneva și Zurich.

Elvetia este renumita ca fiind una dintre cele mai bogate țări din lume. Locuitorii posedă cea mai mare cantitate de active non-financiare și monetare pe individ în comparație cu orice alte cetățenii din lume. În plus, Geneva și Zurich rang în mod constant ca două orașe prezintă cele mai bune standarde de viață, printre toate celelalte orase la nivel mondial.Economie stabilă Elveția 's este atribuită de auto-suficiență prin practici de producție agricole și eficiente care îi permit să exporte cantități mari de produse. Alte domenii care Elveția arată expertiza economică excelentă includ turism, bancar international, transport, biotehnologie și cercetare și dezvoltare.

Elveția 's climatice

La nord de Alpi elvețian Clima este temperat însă influențată de diverși factori de altitudine care implică expunerea la vânt și condiții atmosferice care decurg din plasarea munte. Temperatura medie Elveția 's este de aproximativ 50 de grade Fahrenheit (10 grade Celsius), cu sume rainful fluctuante de la fel de mult ca 67 (170 cm) inci lângă Lugano și mai puțin de 21 (53 cm) centimetri în jurul Valea Ronului.La nord și la vest de Alpi, locuitorii experimenta un climat ploios, oarecum rece, cu temperaturi mai rămas aproximativ 32 de grade Fahrenheit (0 grade Celsius), în iarna și 70 de grade Fahrenheit (21 grade Celsius) în zonele de sud și de sud-est a Alpilor.

Date esențiale despre Elveția

 • Drapelul prezintă o cruce albă pe un fundal roșu aprins. Brate ale crucii sunt puțin mai mult decât lățimea lor.
 • Swiss National Anthem, sau Imnul elvețian, începe cu linia "Radiant în cerul de dimineață, Doamne, văd că Tu ești noaptea ". (Trittst în Morgenrot Daher, Seh 'ich dich în Strahlenmeer)
 • Elveția păstrat propria monedă, francul elvețian, când Europa trece la euro. Monede de unul, cinci, zece, 20 și 50 centime cuprinde alte unități monetare. Franci sunt disponibile într-o singură, două și cinci de franci. Franc "note " vin în zece, 20, 50, 500 și 1000 de franci.
 • Elveția folosește sistemul metric pentru evaluarea greutăți și măsuri
 • Sărbătorile naționale sunt Anul Nou 's, Ziua Muncii pe 1 mai și de Crăciun. Ascensiune, Vinerea, Whitmonday și Lunea Paștelui sunt considerate sărbători religioase

Limbi

Pentru că Elveția se învecinează cu mai multe țări distincte, statul are patru limbi naționale - italiană, germană, franceză și reto-Romansch. Majoritatea cetatenilor elvetieni in primul rand vorbesc germana, în timp ce 20 la suta vorbesc la suta franceză și opt vorbesc italiana. Numeroase dialecte unice pentru anumite cantoane exista, de asemenea.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  1030
 • Ponderea utilităților

  81
 • Abonament la internet

  52
 • Transport local

  84

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  16
 • Bilet de cinema

  21
 • Pint de bere locală

  7

Despre Elveţia

Învățământul Superior în Elveția

Elveția are zece "cantonale " universități, precum și două Institute of Technology, care sunt considerate facitlities federale de învățământ superior. În plus, numeroase colegii sunt răspândite în întreaga țară pentru a găzdui un număr tot mai mare de studenți internaționali și locali. Universități și colegii din Elveția să adere la programul de semestru, cu semestrul de iarnă durează din octombrie până în martie și semestrul de vara continua din aprilie până în iulie.

Există trei grade universitare de bază oferite în Elveția: de licență, diplomă și doctorat. Obținerea un "Lizentiat " și o diplomă corespund echivalentul de a obține o diplomă de master SUA 's. Cei mai mulți studenți câștiga o licență și Diploma în termen de patru-cinci ani. Studenții trebuie să câștige aceste două grade înainte de a se putea urmări un doctorat.

Studenții potențiali trebuie să prezinte o cerere la instituția de învățământ superior, la alegerea lor, detaliind domeniul anticipat de studiu. Copii de rezultatele examinării, un curriculum vitae și orice alte grade sau certificate care pot influența acceptarea în școală ar trebui să fie, de asemenea, incluse în pachet. În urma acceptării, elevii vor trebui să contacteze țara lor 's Ambasada Elveției pentru informații cu privire la procedurile de intrare pentru Elveția. În plus, toți studenții vor trebui să furnizeze dovezi de a fi stabil financiar, în timp ce studia la un colegiu sau universitate elvețiană.

Toți elevii trebuie să aibă un certificat recunoscut de stat maturitate sau un alt certificat care este recunoscut ca fiind echivalent cu certificatul de maturitate de universitate la care au fost acceptate. În plus, pentru a avea note excelente, elevii ar trebui să aibă cunoștințe adecvate de limba vorbită în principal Universitatea 's înainte de a aplica la acea universitate.

La sosirea în Elveția, elevii vor trebui să obțină un permis de ședere de la departamentul local de poliție. Ei vor trebui să prezinte un pașaport valabil, scrisoarea de acceptare la universitate și un extras de cont sau un alt document verificarea că dispun de mijloace financiare suficiente în timp ce la școală. Acest permis de ședere va trebui să fie reînnoită în fiecare an, voi participa la o instituție de învățământ superior elvețian.


Universitățile importante elvețiene

Universităților Populare din Elvetia includ:

 • Universitatea din Berna (vorbind în mare parte limba germană)
 • Universitatea din Geneva (vorbind în mare parte franceză)
 • Universitatea din Lausanne (limba franceza)
 • Institutul Federal Elvetian de Tehnologie din Zurich (vorbitoare de limba germană și engleză)

Elveția are, de asemenea, multe colegii private, universități de arte plastice și universități pedagogice, care oferă diplome recunoscute de către Conferința elvețian Miniștrilor cantonale de educație sau EDK.

Scolarizare pentru participarea la o universitate sau colegiu elvețian variază între 2,000 franci elvețieni până la 8000 de franci elvețieni, probabil mai mult în funcție de universitate și de curs de studiu.

Asigurare de acoperire de sanatate

Orice persoană cu domiciliul în Elveția, mai mult de trei luni trebuie să efectueze un fel de acoperire de asigurare de sănătate, fie că este cu sediul în Elveția sau recunoscut de o altă țară. Studenții care sosesc din țări care oferă o acoperire internațională nu poate avea pentru a obține compulsury de asigurari de sanatate Elveția 's.

De ce să studieze în Elveția?

Elveția este bine-cunoscut pentru cercetările inovatoare și de dezvoltare a industriei astfel încât elevii străduise să majore în biotehnologie, genetica, produse farmaceutice si alte de ultimă oră, de sănătate și cariere medicale legate vor găsi învățământ superior elvețian plin cu programe științifice și tehnologice excepționale și. Alternativ, Elvețienii sunt, de asemenea, extrem de respectat de perspicacitate lor financiare și de afaceri. Elevii străduise să urmeze o carieră în sectorul financiar vor descoperi, de asemenea, că universitățile elvețiene oferă programe complete de gradul de majors de afaceri și financiare.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza C – pentru cursuri scurte (școli de vară, școli de limbi străine) care durează până la trei luni.
 2. Viza D – pentru cursuri care durează mai mult de trei luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

viza C; viza D

Preț și valută

EUR 0

Pentru viza de student, cererea este gratuită; cu toate acestea, ar putea exista unele excepții.

Cine poate solicita viza?

Deși Elveția nu este membră a UE, permite cetățenilor UE să urmeze universitatea în țară. Studenții care nu au naționalitate UE/SEE trebuie să contacteze ambasada sau consulatul Elveției din țara lor de origine pentru a solicita o viză înainte de a intra în țară.

Pentru cursuri de până la trei luni – cursuri de vară, școli de limbi străine – este posibil să aveți nevoie de o viză Schengen C pe termen scurt; pentru cursuri mai lungi de trei luni, este posibil să aveți nevoie de o viză națională D pe termen lung.

Nu puteți veni în Elveția cu o viză turistică de trei luni și o schimbați într-un permis de ședere pentru studenți după ce ați ajuns în Elveția. Astfel, chiar dacă sunteți scutit de a avea nevoie de viză de intrare, cum ar fi cetățenii din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Malaezia sau Singapore, va trebui totuși să solicitați un permis de ședere înainte de a ajunge dacă intenționați să rămâneți mai mult decât 90 de zile.

Toți studenții internaționali, inclusiv cetățenii UE/AELS, vor trebui să solicite un permis de ședere la un birou de înregistrare a rezidenților în termen de 14 zile de la sosirea lor în Elveția.

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Elveției

Va trebui să solicitați o viză prin intermediul ambasadei sau consulatului Elveției din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

Când ați primit confirmarea acceptării de către o universitate elvețiană sau o școală privată, va trebui să contactați ambasada Elveției din țara dumneavoastră pentru informații despre formalitățile de intrare în Elveția. Va trebui să faceți dovada că aveți mijloace financiare adecvate pentru a vă întreține în timpul studiilor.

Va trebui să completați un formular de cerere și să trimiteți documente justificative în franceză, germană sau engleză, așa că poate fi necesar să vă traduceți documentele.

Pentru vizele Schengen C pe termen scurt, documentația include:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada resurselor financiare adecvate pentru a vă acoperi costurile în timp ce vă aflați în Elveția;
 • asigurare de sănătate/accident;
 • confirmarea cursurilor rezervate, inclusiv taxele plătite;

dacă ai sub 18 ani, certificat de naștere și autorizație de călătorie dacă vei veni singur în Elveția sau copii ale vizelor părinților, dacă aceștia vor fi însoțitori.

Pentru o viză D pe termen lung, documentele vor include:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada resurselor financiare adecvate pentru a vă acoperi costurile în timp ce vă aflați în Elveția, fie că sunteți dumneavoastră sau un sponsor, cum ar fi copii ale extraselor bancare sau o scrisoare de la bancă;
 • dovada asigurării de sănătate care include acoperirea pentru accidente;
 • scrisoare de motivare care descrie motivul pentru care doriți să veniți în Elveția pentru a studia și modul în care acest lucru va fi benefic pentru cariera dumneavoastră;
 • confirmarea înscrierii la o instituție de învățământ elvețiană recunoscută;
 • confirmarea taxelor de curs plătite;
 • CV-ul tau;
 • copii ale certificatelor și diplomelor de studii anterioare;
 • o scrisoare semnată care confirmă că vei părăsi Elveția la sfârșitul cursului.

De asemenea, vi se poate cere să susțineți un test de limbă pentru a vă asigura că veți putea urma lecțiile.

Dacă doriți să urmați studii postuniversitare, va trebui să prezentați dovada că ați fost admis la un curs postuniversitar și că aveți calificările corespunzătoare, mijloace financiare suficiente și un loc unde să locuiți.

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să programați o întâlnire la ambasada sau consulatul Elveției din zona dumneavoastră de îndată ce primiți scrisoarea de acceptare de la instituția de învățământ elvețiană. Ar trebui să programați programarea pentru un interviu pentru viză cu 6 luni înainte de începerea studiilor, dar nu mai târziu de zece săptămâni înainte de plecare.

Timpul de procesare pentru cererile de viză de scurtă ședere este de 10-15 zile; și opt până la zece săptămâni pentru vizele de lungă ședere.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră. Permisul de ședere se acordă pentru un an și poate fi reînnoit.

Timp de procesare

10 Weeks

Oportunități de lucru

Puteți lucra cu fracțiune de normă până la 15 ore pe săptămână la termen și cu normă întreagă în timpul vacanțelor, dar numai după ce ați locuit în Elveția timp de șase luni.

Dacă dețineți deja o diplomă de master de la o universitate străină și vă aflați în Elveția, lucrând pentru universitatea sau institutul dvs. elvețian, nu trebuie să așteptați șase luni, dar puteți începe să lucrați imediat. Angajatorul tău va trebui să obțină un permis de muncă pentru tine. Va trebui să vă mențineți statutul de student cu normă întreagă și să demonstrați că continuați să faceți progrese în studii.

După absolvire, studenții străini pot rămâne în Elveția timp de șase luni pentru a-și căuta de lucru.

Ore pe săptămână

15

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.