Keystone logo
China

Studiu Masterat în China 2024

Studiază în China

Republica Populară Chineză este situat în părțile estice și centrale din Asia, cu frontierele la Oceanul Pacific și în alte 14 țări, inclusiv India, Vietnam, si Coreea de Nord. China este națiunea cea mai populată din lume, cu peste 1,3 miliarde de cetățeni. Acesta este al patrulea cel mai mare țară din lume în termeni de masă teren și geografie diversă include păduri, plaje, munți, deserturi și 7.600 de insule. Modern China amestecuri de 5.000 de ani de istorie, cu înaltă tehnologie și orașe pline de viață. În plus față de industrii importante, cum ar fi electronica, China este unul dintre cei mai mari exportatori agricoli din lume.

Clima din China

Deoarece China este o țară foarte mare, climatice variază semnificativ în locații diferite, de la plajele insorite de munte rece. Cu toate acestea, țara în general, se bucură de o climă tot parcursul anului moderat.Iernile tind să fie rece și uscat, cu temperaturi în sud fiind la fel de mult ca 40 de grade C mai cald decât partea de nord. Veri tind să fie ploios, cu diferențe de temperatură mai mici. Partea de sud-est a țării primește cea mai mare ploaie și nord-vest cel mai puțin.

Cultură

Deși există 56 de grupuri etnice distincte din China, mai mult de 90 la suta din populatie este Han din China. Valorile sociale se bazează pe confucianiste și principiile religioase Tao și cultura de afaceri relațiile valori, mai degrabă decât normele de funcționare rigide.

Chinezii au o istorie lungă și distinct de literatura, muzica, arta, arhitectura, arte marțiale și de moda. Destinații culturale majore includ Orasul Interzis si 798 Art District de la Beijing, Tian Tan Buddha în Hong Kong, și 2000 de ani, Marele Zid.

Bucătăria chineză vine în soiuri nenumărate din diferite regiuni și este considerat a fi una dintre cele mai bune din lume.

Costul de trai

Costul total de trai este foarte scăzut, de la aproximativ $ 200 - $ 400 (SUA) pe lună, în funcție de locație, orașele mai mari sunt în general mai scumpe, dar încă foarte rezonabil. Deoarece puțini cetățeni chinezi masini proprii, transport public, cum ar fi autobuzele și feroviare sunt bine dezvoltate și ieftin de a folosi.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  440
 • Ponderea utilităților

  17
 • Abonament la internet

  13
 • Transport local

  25

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  5
 • Bilet de cinema

  7
 • Pint de bere locală

  1

Despre China

De învățământ superior din China

China are mai mult de 2.000 de universitati si colegii care ofera burlaci, masterat și doctorat. Instituțiile de învățământ superior sunt concentrate în jumătatea de est a țării. China găzduiește în prezent aproximativ 300.000 de studenți internaționali, majoritatea studenților străini sunt din țări din Asia, Rusia, Statele Unite și Franța.

Deși o dată foarte reglementate de către guvern, instituțiile de învățământ superior din China au acum autonomie semnificativă în alegerea programelor academice și structura organizatorică, făcând multe școli mai atractivă pentru studenții internaționali.

De ce să studieze în China?

Mulți oameni obține o diplomă de master 's în China pentru experiențe culturale și lingvistice. În plus, costul pentru un master este mult mai scăzută decât în ​​Europa, Statele Unite, sau chiar cele mai multe țări asiatice.China a bine-privit programe de masterat în discipline cum ar fi inginerie, știință, economie și administrarea afacerilor, precum și programe unice în domenii cum ar fi limba chineză și arte marțiale. Deși programele de gradul cele mai master necesită competență în China, multe programe sunt acum oferite în limba engleză, mai ales pentru disciplinele de inginerie și de afaceri.

Universitățile

Reformele recente ale guvernului și investițiile s-au mutat trei școli din China în top 200 ca fiind clasificate de clasament Academic de universități din lume (ARWU) - Universitatea din Beijing, Shanghai Jiao Tong University, si Universitatea Zhejiang. China a stabilit ARWU de a folosi ca un punct de reper pentru evaluarea calității de institute din China de învățământ superior.

Studiile universitare de masterat sunt disponibile intr-o gama larga de discipline, cum ar fi medicina, management, economie, inginerie, filosofie, drept, educație, istorie, științe naturale și științe chiar militare. Pentru cei interesați de studierea studii lingvistice și culturale în primul rând China, unele instituții oferă programe speciale pentru studenții internaționali, cum ar fi limba Beijing și Universitatea de Cultura.

Școlarizare și Programul Durata

Taxele de școlarizare și, în general, a alerga aproximativ 1.000 dolari - 2000 dolari pe semestru în dolari SUA, în funcție de școală și programul de studiu. Programe de masterat dura 2-3 ani (4-6 semestre), pentru a finaliza. De inginerie și tehnice de grade necesita de obicei 3 ani de studiu.

Anul universitar

Anul universitar se bazează pe două semestre, toamna și primăvara.Semestrul de toamnă începe în luna septembrie și se termină la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie și semestrul de primavara se desfasoara in perioada februarie-iunie.

Oportunități post-universitare

Multe universități chineze încă se luptă din efectele Revoluției Culturale și doar aproximativ 30 la suta din profesori de colegiu au grade avansate. Ca urmare, există multe oportunități de angajare pentru persoanele cu grade avansate pentru a preda în China. Absolvenți de master non-chineze vor fi, de asemenea, foarte căutat de companii din întreaga lume care fac afaceri cu China.

Obligativitatea vizelor

Toți studenții internaționali au nevoie de viză. Există două tipuri de vize pentru studenți, vizei de studii (X-viză), care este pentru programe care durează mai mult de șase luni, și Visa Business (F-viza) pentru programele de mai puțin de șase luni. Procesul de solicitare a vizelor durează 2-4 săptămâni.În unele cazuri, elevii au voie să ajungă în China, cu o viză turistică și apoi converti în vizei de studii.

De Asigurari de Sanatate

Universitățile oferi asigurari de sanatate pentru aproximativ 100 de dolari (SUA) pe an. Studenții trebuie să aibă un examen medical curent înainte de a putea începe să studieze, pe care le pot obține în țara lor de origine sau după sosirea în China. Examinarea în China costă aproximativ 100 de dolari (SUA).

Sfaturi

Moneda chineză este numit Renminbi, abreviat RMB. Unități RMB sunt în Yuan, de asemenea, numit uneori Jiao și Fen. Utilizarea de valută străină în China este interzisă, dar băncile și multe hoteluri oferă servicii de schimb valutar.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, JCB si carte sunt carduri de credit singurele acceptate în prezent în China.

Limba oficială în China este de Standard Mandarin, care se bazează pe dialectul mandarin vorbit în Beijing.Cu toate acestea, doar 70 la sută din populație vorbește mandarină ca prima limbă și multe dialecte regionale distincte lor există în întreaga țară.

Viitorii studenți internaționali ar trebui să lucreze cu ambasada chineză din țara lor pentru a asigura toate imigrarea și alte cerințe de intrare sunt îndeplinite înainte de a călători în China.

Cerințe pentru Viză

 • Viza X1 - eliberată celor care merg în China pentru a studia mai mult de 6 luni.
 • Viza X2 - eliberata celor care pleaca in China pentru a studia pentru o perioada mai mica de 6 luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student (Viza X1; Viza X2)

Preț și valută

Taxa de solicitare a vizei de student variază în funcție de naționalitatea dvs., de numărul de intrări necesare, de țara în care aplicați și dacă doriți un serviciu expres. Taxele pot fi în jur de 30 USD până la 150 USD.

Cine poate solicita viza?

Orice student străin care intenționează să studieze în China va trebui să obțină viza de student din China (viza X). Această viză este acordată acelor studenți care au fost deja acceptați pentru admitere de către un institut de învățământ recunoscut din China.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau Consulatul Chinei sau la misiunea diplomatică chineză

Puteți depune formularul de cerere de viză la Ambasada sau Consulatul Chinei sau la misiunea diplomatică chineză din țara dumneavoastră de origine. În cazul în care nu puteți veni personal pentru depunere, o puteți trimite printr-o agenție de turism sau o agenție de vize pentru depunerea în numele dvs. Rețineți că cererile trimise prin poștă nu sunt acceptate de majoritatea ambasadelor sau consulatelor chineze.

website:

Cum se face cererea?

Puteți descărca formularul de viză de aici: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Completați formularul de cerere de viză cu atenție și exactitate pe computer. Luați o imprimare a formularului de cerere completat și semnați-l. Rețineți că o imprimare a formularului de cerere este esențială, deoarece formularele scrise de mână nu sunt acceptabile. Rețineți că modificarea sau corectarea nu este permisă pe formularul tipărit.

Următoarele documente trebuie depuse la Ambasada sau Consulatul Chinei:

 1. Pașaportul original cu cel puțin șase luni de valabilitate rămasă și pagini goale de viză și o fotocopie a paginii de date a pașaportului și a paginii foto dacă este separată.
 2. Un formular de cerere de viză completat cu o fotografie color de pașaport recent făcută (capul gol, fața completă) pe un fundal deschis.
 3. Dovada șederii legale sau a statutului de rezidență (aplicabilă celor care nu solicită viza în țara de cetățenie)
 4. Original și fotocopie ale scrisorii de admitere emise de o școală sau de alte entități din China.
 5. Original și fotocopie a „Cererii de viză pentru studii în China” (Formular JW201 sau Formularul JW202).

După sosire: deținătorii de viză X1 trebuie să se înregistreze la Biroul de Securitate Publică (PSB) local în termen de 30 de zile de la sosirea în China și să solicite un permis de ședere temporară în China de la PSB local. Deținătorii X2 vor rămâne în China în perioada indicată pe viză și nu este necesar ca aceștia să solicite permisul de ședere temporară.

Când trebuie să aplicați?

Solicitați o viză de student cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data planificată a călătoriei pentru a acorda suficient timp pentru ca procedura de aplicare să fie finalizată la timp pentru a vă înscrie la curs. Timpul normal de procesare este de 4 zile lucrătoare. Dacă doriți să vă ridicați viza mai devreme, serviciul expres și serviciul de urgență sunt disponibile la un cost suplimentar.

Viza X1 este eliberată în mod normal pentru intrări multiple, cu o valabilitate de până la 5 ani. Viza X2 este de obicei eliberată pentru o singură intrare cu valabilitate de până la 6 luni.

Timp de procesare

4 Days

Oportunități de lucru

Studenților străini li se permite să lucreze cu fracțiune de normă în China. Universitatea ar trebui să emită o scrisoare de consimțământ; unitatea/compania angajatoare trebuie să emită o Certificare; Secția de poliție va marca apoi pe viza dumneavoastră „Munca cu normă parțială; Studiu cu fracțiune de normă”.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Iată câteva lucruri importante pe care nu ar trebui să le faceți atunci când solicitați o viză de student în China:

 • Nu încercați să trimiteți formularul de cerere de viză de student trimițându-l prin poștă, deoarece nu va fi acceptat.
 • Nu prezentați documente false pentru viza de student.
 • Nu ascundeți și nu denaturați faptele în cererea dvs. de viză.