Keystone logo
Belgia

Studiu Masterat în Belgia 2024

Studiază în Belgia

Belgia este situată în Europa de Vest, cu frontierele la Marea Nordului, Franța, Germania, Luxemburg și Țările de Jos. Capitala, la Bruxelles, se află în mijlocul țării și este sediul multor organizații europene importante, inclusiv Uniunea Europeană, Comisia Europeană și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). În plus față de ciocolată și bere, Belgia este renumit pentru a avea primul ziar din lume, care a fost tipărită din Anvers.

Climă

Datorită zonei mici Belgia, clima este relativ uniform în întreaga țară. Climatul general este temperat, cu ierni blande si veri racoroase, și o zi tipică este destul de ploioasă și înnorată. Terenul include campii, dealuri, munți și.

Cultură

Belgia este bine-cunoscut pentru Legiunea de activități culturale și sportive disponibile, în special de la Bruxelles. Elevii vor găsi evenimente și locuri de muzică, pictură, teatru, film și alte arte. Multe evenimente cum ar fi concerte și conferințe au redus ratele disponibile pentru studenți.

Costul de trai

Costul de trai pentru elevii din Belgia este relativ scăzut. În plus față de taxele de școlarizare și, elevii se pot aștepta să-și petreacă aproximativ € 800 pe luna pe cheltuielile de trai, cu aproximativ jumatate din care merge pentru locuințe. Indiferent de naționalitate, studenții cu normă întreagă li se permite să lucreze pentru a ajuta la acoperirea costurilor. Studenții din țările din afara Spațiului Economic European (SEE) pot fi necesare pentru a obține un permis de muncă.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  414
 • Ponderea utilităților

  64
 • Abonament la internet

  49
 • Transport local

  49

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  10
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  4

Despre Belgia

Învățământul Superior

Instituțiile de învățământ superior din Belgia oferta de licență, de masterat si de doctorat. Belgia are două tipuri de instituții de învățământ superior:

Învățământul universitar este oferit de universități, și include educația într-o disciplină aleasă, împreună cu cercetarea științifică.
Non-universitar de învățământ superior include atât colegiile universitare și academiile de artă. Colegii universitare pregăti studenții pentru anumite profesii. Academii de artă preda teoria și practica diverse arte.
Multe cursuri de masterat sunt predate în limba olandeză sau franceză, iar unele programe și cursuri sunt predate în limba engleză.

De ce să studieze în Belgia?

Belgia este în inima Europei, doar un tren scurtă plimbare departe de orașe culturale majore, cum ar fi Paris și Berlin. Ca o răscruce de drumuri din Europa, Belgia este cunoscut pentru multiculturalism și atitudinea primitoare față de studenții internaționali.

Institute belgian de învățământ superior sunt recunoscute în întreaga lume, atât de afaceri și comunitățile științifice pentru calitatea lor înaltă. De asemenea, Belgia barci o înaltă calitate a vieții, inclusiv de școlarizare scăzut, de ingrijire a sanatatii excelent și o rețea robustă de transport public.

Universitățile

Belgia are sase universitati care acoperă masterat în toate domeniile de studiu, cum ar fi economie, inginerie, limbi și psihologie.

21 de colegii universitare din Belgia oferă programe de masterat în opt domenii: agronomie, arte aplicate, economie, paramedicale, educație, științe sociale, tehnologie, și de traducere și interpretare.

Belgia are, de asemenea, 17 academii de artă care oferă diplome de master în una din cele patru domenii generale: arte plastice, muzică, artă dramatică, și tehnici de radiodifuziune.

Școlarizare și Programul Durata

Taxele de studiu în 2012-2013 la universități pentru studenții din țările UE este de € 835. Studenții din țările non-UE plătească taxe suplimentare de aproximativ € 2.000 la 4.000 €, în funcție de programul lor de studiu și de University.

Taxele de studiu la colegii universitare și academiile de artă este mai mic. 2012-2013 de școlarizare pentru un program de master este de € 351 în fiecare an, cu excepția ultimului an, care este de € 455. Din nou, taxe suplimentare se pot aplica pentru studenții din țările non-UE. Instituția specifică poate furniza informații cu privire la aceste taxe suplimentare.

Programele de masterat sunt de 1 an (60 credite) sau doi ani (120 credite), în funcție de domeniul de studiu. În plus, studenții care au deja o diplomă de master poate obține o diplomă de master complementar, cu un minim de 60 de credite într-o profesie de specialitate.

Anul universitar

Anul universitar cuprinde trei termeni. Primul termen începe la jumătatea lunii septembrie și se până la sfârșitul lunii decembrie, urmate de examene în ianuarie. Al doilea termen începe la începutul lunii februarie și se execută, deși la mijlocul lunii mai, urmate de examene de la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Al treilea termen trece peste vara. Elevii care nu reușesc examenele le-ar putea relua în timpul unei sesiuni care se execută de la mijlocul lunii august la mijlocul lunii septembrie.

Oportunități post-universitare

Studenții străini care obțin o diplomă de master în Belgia poate lucra pentru o companie belgiană, după absolvire. Cu toate acestea, dreptul la muncă nu este automată, astfel încât elevii să verificați legile în vigoare în cazul în care se oferă o poziție. La un nivel minim, elevii pot fi necesare pentru a obține un permis de muncă, acest lucru este valabil pentru studenții din UE, cât și țările non-UE.

Studenții care doresc să-și continue studiile lor pot fi admiși la un program de doctorat și să se alăture unei echipe de cercetare, după obținerea de gradul lor de masterat în Belgia.

Obligativitatea vizelor

Studenții din țările UE / SEE-membre nu au nevoie de viză pentru a studia în Belgia. Elevii din alte țări pot cere o viză, cu toate acestea, ca și cerințele variază pentru fiecare țară, viitorii studenți trebuie să contacteze Ambasada Belgiei sau consulat în țara lor de origine.

De Asigurari de Sanatate

Elevii nu sunt membre ale UE care nu au asigurare de sanatate din tara lor de origine, care acoperă un sejur în Belgia sunt obligate să adere la un "Mutuelle" de a primi beneficii de ingrijire a sanatatii. Studenții din țările UE trebuie să aibă un card european de asigurări de sănătate din țara lor de origine; această carte le permite să se alăture unui Mutuelle în aceleași condiții ca și un cetățean belgian.Costurile de asigurare de sănătate de aproximativ 50 € pe trimestru pentru fiecare persoană și trebuie să fie plătite pe durata studiului.

Sfaturi

Deoarece franceză și olandeză sunt limbile de alegere pentru instruire în Belgia, viitorii studenți pentru programul de unele master poate fi obligată să treacă un examen de competență lingvistică olandeză sau franceză. Pentru cerințe specifice, studenții trebuie să solicite instituției de care sunt interesați în participarea. Cele mai multe instituții oferă instruire limba suplimentar pentru elevii care au dificultăți cu limba de predare.

Deși costul de a studia în Belgia este scăzut, există încă multe burse și subvenții disponibile pentru studenții de la programele de master care au nevoie de asistență suplimentară.

Cerințe pentru Viză

Pentru resortisanții din afara UE/SEE/Elveția care doresc să studieze în Belgia pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza D (viza nationala de lunga sedere)

Preț și valută

USD 200

Vă puteți aștepta să plătiți 200 USD sau mai mult pentru procesarea cererii dvs. de viză. Taxele pot fi modificate.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean UE/SEE/Elveția, nu aveți nevoie de viză pentru a studia în Belgia. Cu toate acestea, ar trebui să fiți înscris la o universitate sau o instituție de învățământ superior recunoscută ca ocupație principală în Belgia, să aveți suficiente fonduri pentru a acoperi cheltuielile în timp ce studiați în Belgia și să aveți o asigurare de sănătate adecvată.

Dacă sunteți cetățean dintr-o țară din afara UE/SEE/Elveția, cel mai probabil va trebui să solicitați unul pentru a vă înscrie ca student la învățământul superior acolo pentru o perioadă mai mare de trei luni. Studenții din unele țări (cum ar fi SUA) nu au obligația de a obține o viză pentru Belgia dacă șederea lor nu depășește 90 de zile.

Înainte de a putea aplica pentru a obține o viză de student belgian, va trebui, în general, să fiți acceptat într-un curs sau program de studii de către o universitate sau instituție de învățământ belgiană recunoscută.

Studenții din Republica Populară Chineză trebuie să obțină un certificat de evaluare academică eliberat de Centrul de Evaluare Academică (APS) înainte de a fi autorizați să se înscrie într-o instituție de învățământ superior din Belgia. Acest certificat APS este necesar pentru a obține o viză de student pentru Belgia. Examenul constă într-o evaluare tehnică a diplomei dumneavoastră și un interviu.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau consulatul Belgiei

Ar trebui să solicitați viza de student la ambasada sau consulatul Belgiei din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

Înainte de a aplica pentru o viză de student pentru Belgia, trebuie mai întâi să fiți acceptat la un curs la o instituție de învățământ acreditată și să plătiți taxele de înregistrare (aceasta va fi rambursată dacă cererea dvs. de viză este respinsă). Dacă sunteți un student internațional, va trebui să contactați cea mai apropiată ambasadă sau consulat belgian din țara dumneavoastră. Ambasada vă va ajuta să determinați dacă aveți nevoie de viză de student și vă va ghida prin aplicarea vizei.

Pentru cererea dvs. de viză de student, vi se poate cere să furnizați următoarele:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada că ai un loc la o instituție recunoscută;
 • copii ale certificatelor de studii;
 • detalii despre curs;
 • dovada de fonduri suficiente pentru a vă acoperi costurile de trai, de studii, de îngrijire medicală și de repatriere (617 EUR pe lună pentru anul de studiu 2015-2016);
 • un certificat medical;
 • dovada că nu ai antecedente penale dacă ai mai mult de 21 de ani.

Pentru a vă dovedi acceptarea la o instituție recunoscută, puteți furniza unul dintre următoarele:

 • confirmarea oficială de înregistrare la program;
 • o atestare care indică că aveți acces la studiile anticipate;
 • dovada înscrierii dumneavoastră la examenele de admitere.

De asemenea, vi se poate cere să furnizați o scrisoare care să sublinieze de ce v-ați ales cursul, de ce doriți să studiați în Belgia și cum vă va beneficia acest lucru. În plus, vi se poate cere să demonstrați o anumită competență lingvistică în limba în care va fi predat cursul.

În termen de opt zile de la sosirea dumneavoastră în Belgia, trebuie să vizitați birourile locale ale administrației municipale/primăria (maison comunale/gemeentehuis) pentru a solicita permisul de ședere și pentru a fi înregistrat în registrul populației străinilor.

Când trebuie să aplicați?

Pentru o viză de studii de lungă ședere, este recomandat să vă programați la ambasadă cu cel puțin două luni înainte de plecare. Pentru o viză de scurtă ședere, faceți o programare cu cel puțin 3 săptămâni înainte de plecare.

Durata vizei de student depinde de durata cursului. Puteți solicita reînnoirea permisului de ședere anual, cu aproximativ 30 până la 45 de zile înainte de data expirării acestuia.

Timp de procesare

2 Months

Oportunități de lucru

Dacă ești un student străin înscris într-o instituție de învățământ din Belgia și ai un permis de ședere valabil, poți lucra până la 20 de ore pe săptămână în timpul perioadei de curs, atâta timp cât nu interferează cu studiile tale. Va trebui să obțineți un contract scris pe durată determinată de la angajator, care este cunoscut sub numele de „contract de muncă pentru studenți”, și un permis de muncă de tip C. În caz contrar, puteți lucra în timpul vacanțelor oficiale universitare fără a fi nevoie de un permis de muncă belgian.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dumneavoastră de viză poate fi respinsă dacă aveți antecedente penale sau dacă ați fost deportat din UE. Un alt motiv de respingere este dacă documentele care dovedesc că vei fi student lipsesc sau nu sunt complete.