Keystone logo
Austria

Studiu Masterat în Austria 2024

Studiază în Austria

Austria este oficial menționat ca Republica Austria, o țară care este considerată punct de vedere politic o republică federală și are o populație de peste opt milioane de cetățeni de oameni. Austria este mărginit pe latura de nord de Germania și Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, pe partea de est, Italia și Slovenia la sud și Liechtenstein și Elveția la vest. Nouă state federale împărțite în districte cuprinde Austria 's 84000 km patrati de teren (33,000 mile pătrate), cu Viena fiind capitala și cel mai mare oras. Un membru al Organizației Națiunilor Unite și Uniunea Europeană, Austria a adoptat euro ca monedă oficială în 1999.

Austria 's climatice

Cele mai multe din Austria se află într-o zonă temperat la rece influențat în vara de vânturile calde venite din Occident.Deoarece majoritatea Austria este umbrită de Alpi, clima este în principal o "alpin " climă - destul de rece in timpul lunilor de iarna (0 la -10 grade Celsius sau 32-15 grade Fahrenheit) și relativ caldă în vara ( 25 la 40 grade Celsius sau 77-100 grade Fahrenheit). În medie, Austria primeste jurul 660 mm (26 inci) de ploaie, zăpadă sau gheață în fiecare an, cu o precipitații cantitate medie lunară de 55 mm, sau aproximativ doi centimetri.

Date esențiale despre Austria

 • Aproape 90 la sută din cetățenii Austriei 's vorbesc germana, urmate de Serbian / Bosnian / Croatian (patru la suta), turcă (doi la sută), Ungaria (o jumătate de procent) și poloneză (o jumătate de procent)
 • Cei mai mulți austrieci care sunt religioși sunt romano-catolici
 • Austriecii Nouăsprezece s-au dat Premiul Nobel pentru medicina, fiziologie, chimie sau fizica. Acest lucru este valabil în prezent ca una dintre cele mai mari numere de atribuire pe cap de locuitor pentru orice țară din lume.
 • Resursele regenerabile de aprovizionare Austria cu peste 60 precent a puterii sale, în primul rând solară și eoliană.
 • La aproape 650 de ani vechime, la Universitatea din Viena este cea mai mare universitate mai veche și Austria 's.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  496
 • Ponderea utilităților

  106
 • Abonament la internet

  33
 • Transport local

  50

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  4

Despre Austria

Învățământul Superior în Austria

Austria oferă educație postsecondary supravegheat și finanțat de Ministerul Federal pentru Știință și Cercetare. Austria 's 11 universități private și 23 de universități de stat a oferi studenților cu o listă completă de programe de studii și de un sistem de învățământ superior, care servește acum masele, mai degrabă decât de elită, așa cum a făcut-o înainte de 1960. Toți elevii de la un moment dat s-au libertatea de a aplica la o universitate publică și majore, în orice domeniu de studiu care doreau, o procedura care sa confruntat recent cu o serie de modificări. Deși Austria încă permite studenții eligibile pentru a majora în mai multe subiecte în același timp, sectorul guvernamental responsabil de sistemul educațional a pus acum restricții în vigoare pentru mai multe domenii de studiu. În prezent, aceste subiecte includ: Psihologie, Biologie, stomatologie, medicină umană, Științe Economice, Jurnalism și Medicină Veterinară.

Începând din 2001, studenții care frecventează o universitate din Austria nu se mai bucură de educație gratuită. Cu toate acestea, studenții din Uniunea Europeană sau Spațiul Economic European (SEE), care au terminat progam gradul lor în suma minimă de timp (trei ani) nu trebuie să plătească pentru educația lor. Alte studenții trebuie să plătească o taxă de € 370 (500 dolari) pe termen lung dacă sunt cetățeni austrieci și € 700 (950 dolari), în cazul în care nu sunt cetățeni austrieci.

Obținerea o diplomă de licență 's în Austria durează de obicei trei ani. Câștigul salarial o diplomă de master sau doctorat în general, durează încă doi-trei ani, în funcție de tipul de subiect și specificațiile în care studentul se înscrie.

Universitățile de Științe Aplicate (Fachhochschulen)

Universitățile de Științe Aplicate diferă de la universitățile tradiționale austriece în care acestea sunt adaptate pentru a se potrivi studenții care doresc să învețe o abilitate practică de cunoștințe academice.Ca un student participa la o Fachhochschule, nu va fi permis să aleagă cursurile la fel de liber ca s-ar putea fi la o universitate academic-orientate. Acest lucru este să se asigure că toți studenții care intră la Universitatea de Stiinte Aplicate absolvent în cele recomandate de trei ani.

Universitățile austriece private

Din 2001, toate universitățile private trebuie să fie acreditate înainte de a li se permite prin lege să dea de grade academice. Ministerul Federal al Educației, Științei și Culturii are autoritatea de a oferi acreditare. În prezent, 13 de universități private care operează în Austria sunt pe deplin acreditat. Unele dintre acestea includ Universitatea Pace european, Freud Universitatea Sigmund (Viena) și Paracelsus Medizinische Privatuniversität (Salzburg).

Grade academice

Un grad de Magister este primul anumit grad de studenții care finalizează un curs de patru pe șase ani în domeniul științelor sociale, stiinte naturale, umaniste, drept sau economie. Elevii majoring în agricultură sau inginerie va primi o Diplom Ingenieur-la terminarea unui program de grad. Recent, unele universități austriece au început să emită "grade s înainte de Magister, sau de Master " Bachelor s grad.

Medicina este singurul domeniu de studiu în care un student poate câștiga o diplomă de doctorat, după cel puțin șase ani de a participa la o universitate. Multe domenii de studiu, inclusiv in medicina, cer ca elevii scriu si sa livreze o lucrare de cercetare numit un Diplomarbeit, care de obicei medii de cel puțin 100 de pagini.

Universitățile austriece importante

Fondata in 1365, Universitatea din Viena este cel mai faimos dintre universități Austriei 's și oferă trei centre și 15 facultăți, care includ Facultățile de Informatică, Psihologie, Business și Economie, Fizică, Chimie și Matematică. Există, de asemenea, Centrul pentru Biologie Moleculara, traductologie si de stiinta sportului. Alte două universități de top din Austria sunt la Universitatea din Innsbruck și Karl-Franzens-Universität Graz.


Aplicarea la o universitate din Austria

Pentru a aplica ca un student (numit "primul ciclu "), un student ar trebui să aibă un certificat valabil de la școala lor anterioare care să ateste că posedă calificările pentru a introduce o instituție de învățământ superior. Studenții care sunt membre ale SEE trebuie să fi absolvit învățământul secundar superior inainte de calificari pentru a participa la o universitate din Austria.Veți fi, de asemenea, cere să dovedească vă poate vorbi germana și engleza precum și să ia cursuri suplimentare de calificare, dacă este necesar.

Înainte studenții pot aplica pentru un Master 's în Austria, trebuie să fi obținut o diplomă ' s diplomă sau alt grad echivalent cu o diploma 's diplomă în conformitate cu cerințele educaționale austriece.

Unele dintre programele de gradul mai competitive din Austria accepta elevi în funcție de punctul de grad mediile culese de la locul de muncă de studii precedent. Studenții din UE pot converti GPA lor la sistemul austriac folosind EGC (grad Convertor european). Studenții non-europene pot accesa clasele standard de graficul de comparație utilizat de către studenții europeni pentru a calcula AAP lor austriac.

Germana este limba de predare în Austria. Studenții sunt obligați să prezinte o dovadă de cunoaștere a limbii germane prin furnizarea de rezultate primite de la examenele anterioare sau diplome obținute de la a lua cursuri de limba germană.

Asigurare de acoperire de sanatate

Uniunea Europeană și elevii SEE va avea nevoie de cardul lor european de asigurări sociale de sănătate cu ei în timp ce participa la o universitate din Austria. Studenții de peste mări pot obține fie de asigurari austriac publice de asistență medicală sau de asigurari de sanatate de cumpărare de la un transportator privat.

De ce să studieze în Austria?

Oferind o economie extrem de dezvoltat socială de piață, diverse oportunități de angajare și una dintre cele mai înalte standarde de viață din lume, Austria este printre primele 15 cele mai bogate țări din lume. Cu o industrie turistică înfloritoare, repere istorice fascinante și peisaj frumos de munte, Austria rămâne popular cu turiști din Europa și de peste mări, precum și studenții care doresc să urmeze un învățământ superior de la o universitate de prestigiu din Austria.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza de călătorie C ("Schengenvisa"): vă dă dreptul de a rămâne în Austria și în toate celelalte țări Schengen pentru maximum 90 de zile.
 2. Viza D (viza nationala austriaca, Aufenthaltsvisum D) - pentru sejururi de minim 91 de zile pana la maxim 6 luni; nu este necesar dacă sunteți cetățean japonez.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (permis de ședere temporară pentru studenți) - pentru sejururi mai lungi de 6 luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de călătorie C; Viza D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Preț și valută

EUR 71

 • Pentru viza C: 71 EUR
 • Pentru Viza D: 176 EUR
 • Pentru permisul de ședere: 141 EUR

Preturile pot fi modificate.

Cine poate solicita viza?

Cetățenii țărilor membre UE și SEE, precum și cetățenii elvețieni, nu au nevoie de vize pentru Austria. Cu toate acestea, atunci când stau în Austria mai mult de 3 luni, ei trebuie să solicite un „"Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"" care este o confirmare a înregistrării la biroul de imigrare în termen de 3 luni de la intrarea în Austria.

Ceilalți străini trebuie să solicite un permis de ședere în scop de studii (Aufenthaltsbewilligung Studierende) la autoritatea reprezentativă a Austriei înainte de intrarea în Austria după primirea notificării de admitere.

Unde puteți face cererea?

Autoritatea reprezentativă a Austriei (ambasada, consulatul general)

Trebuie să solicitați o viză de student în persoană la autoritatea reprezentativă a Austriei (ambasada, consulatul general) înainte de a călători în Austria.

website:

Cum se face cererea?

Toți solicitanții de viză trebuie să se prezinte personal la ambasada/consulatul Austriei. Documentele care trebuie depuse pentru înregistrare includ:

 1. Un formular de cerere complet completat și semnat (disponibil de la autoritatea reprezentativă; poate fi descărcat și de pe Internet)
 2. Pașaport valabil (ar trebui să fie valabil pe toată durata șederii dumneavoastră în Austria)
 3. Fotografie color la dimensiunea pașaportului (între 3,5 x 4,5 cm și 4,0 x 5,0 cm)
 4. Certificat de nastere
 5. Certificat de bună conduită (dacă este disponibil)
 6. Asigurare de sanatate
 7. Notificarea admiterii instituției de învățământ din Austria
 8. Dovada mijloacelor financiare suficiente pentru a-și acoperi costurile de trai cu 12 luni în avans (pentru studenții cu vârsta de până la 24 de ani: 426,57 EUR/lună; pentru studenții cu vârsta peste 24 de ani: 772,40 EUR/lună (aceste sume includ chiria pentru cazare de până la 239,15 EUR în 2009), de exemplu: carte de economii/cont în Austria / declarație de garanție a unei persoane care locuiește în Austria/Cecuri de călătorie
 9. Dovada cazarii (contract de inchiriere, contract de cazare cu o casa studenteasca).

În Austria, este obligatoriu să vă înregistrați la autoritățile municipale (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) în termen de trei zile lucrătoare de la intrarea în țară.

Când trebuie să aplicați?

Pentru vizele pe termen scurt (viza D): Acordați 15 zile pentru procesare. În mod ideal, cererile de viză ar trebui depuse cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte de plecare, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de plecare.

Pentru vize pe termen lung: Cererea ta de viză va fi trimisă în Austria și decizia trebuie așteptată în țara de origine - prin urmare cererea trebuie depusă cu cel puțin 3 luni înainte de sosirea intenționată în Austria. Perioada generală de procesare pentru un permis de ședere este de trei până la șase luni până când veți primi o decizie din partea autorității austriece.

Numai titlurile de ședere (permisele de ședere (Aufenthaltsbewilligung) și permisele de stabilire (Niederlassungsbewilligung) pot fi reînnoite în Austria. Trebuie să solicitați o reînnoire înainte de expirarea permisului inițial. Până la luarea unei decizii privind reînnoirea, puteți – chiar și după expirarea permisului dumneavoastră inițial – rămâneți în Austria.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

Cetățenii statelor UE, precum și Liechtenstein, Islanda, Norvegia și Elveția, nu au nevoie de un permis de muncă pentru a lucra în Austria. Dacă se acordă permisul de muncă, acești studenți nu sunt restricționați în ceea ce privește amploarea muncii lor, adică munca lor permisă nu se limitează la muncă sezonieră sau muncă cu venit minim (geringfügige Beschäftigung). Una dintre cerințele pentru permisul de muncă este ca postul vacant să nu poată fi ocupat de șomeri înscriși la serviciul de ocupare a forței de muncă.

Studenții din țări non-UE și Croația sunt supuși Legii care guvernează angajarea cetățenilor străini și necesită un permis de muncă (Beschäftigungsbewiligung). Studenții care sunt cetățeni ai țărilor terțe primesc un permis de muncă pentru până la 10 ore pe săptămână dacă studiază în programe de licență, studenții de la programele de masterat pot lucra cu permis de muncă până la 20 de ore pe săptămână. Este posibilă angajarea cu normă întreagă pentru perioadele în care nu au loc cursuri. Permisul de muncă trebuie solicitat la serviciul de ocupare a forței de muncă (Arbeitsmarktservice, AMS) de către angajator cu cel puțin 6 săptămâni înainte de începerea angajării și este valabil numai pentru un anumit loc de muncă cu angajatorul specific.

Ore pe săptămână

10

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.