Statele Unite ale Americii

Studiu in Statele Unite ale Americii

Învățământul superior în Statele Unite ale Americii

Învățământul superior în SUA este renumit la nivel mondial. Deși taxele de școlarizate pot fi mari, există multe planuri de ajutor financiar incluzând împrumuturi, burse sau finanțări. Oamenii călătoresc adesea în SUA în căutarea diferitelor opțiuni de învățământ superior.

A studia în SUA îți poate oferi o experiență bogată cultural și social, dar și o abordare deplină și bine conturată a educației pe care nu o poți găsi nicăieri altundeva. SUA oferă un meniu întreg de educație superioară care îi pregătește pe studenți pentru viața de după colegiu, astfel încât ei să poată aleagă atât să rămână în SUA, cât și să se întoarcă în țara natală după completarea studiilor.

Unele dintre cele mai prestigioase universități din SUA includ Harvard, Yale și Stanford, dar există multe alte universități în fiecare stat care oferă un curriculum variat și cursuri specializate de studiu în diferite domenii. de exemplu, UCLA în Los Angeles este cunoscută pentru programul lor excelent de cinematografie, dar Stephen Spielberg și George Lucas au studiat la Universitatea Statului California. Acesta e un foarte bun exemplu că nu trebuie să urmezi o școală de elită pentru a primi o educație bună.

 

Construcția unui an universitar

Anul universitar din SUA începe de obicei toamna, la sfârșitul lunii august, dar unele semestre pot începe mai devreme. Unii ani academici sunt împărțiți în 2 semestre, altele în 4, iar unele în 3 trimestre. Este important pentru studenții internaționali să aibă totul la un loc înainte de a veni în SUA. Asigură-te să verifici aplicația și data de începere cu universitatea ta.

 

Taxele de școlarizare și durata de studiu

Taxele de școlarizare variază de la o universitate la alta, așa că verifică asta cu școala pe care vrei să o urmez. Durata unui program poate de asemenea să varieze, depinzând de tipul de program. De exemplu, licența CNA durează doar aproximativ un an și jumătate, pe când Pre-Law durează de cele mai multe ori aproximativ 3-4 ani.

 

Posibilități de studiu pentru studenții internaționali

Studenții internaționali pot alege dintr-o varietate de cursuri și cariere pentru a-și spori oportunitățile de învățământ și de avansare în carieră după întoarcerea în țara natală. Există de asemenea și multe grupuri de studenți internaționali în campusurile școlilor din SUA.

O diplomă de învățământ superior din SUA le permite studenților să continue căutarea de cunoștințe în afara studiilor obligatorii și le permite să caute o carieră avansată în afara sistemului domestic de învățământ și să fie capabili să lucreze în cercetare sau dezvoltare.

 

Vize de studiu

Vizele de studiu sunt obligatorii, iar ele trebuie să fie actualizate imediat după sosire. Află dacă ți se cere  o viză F-1 sau M-1 - asta depinde de fiecare curs de studiu în parte. Ambasada SUA este cel mai bun loc de contactat pentru a afla această informație. De obicei există informații și pe site-ul școlii, unde sunt explicate detalii legate de vize pentru respectiva școală. Poți contacta și biroul de admitere sau biroul studenților internaționali pentru a afla mai multe informații.

 

Despre Statele Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii este localizată în emisfera nordică în America de Nord, la sud de Canada și la nord de granița cu Mexic. Este compusă din 50 de state: 48 de state continentale, plus Alaska și Insulele Hawaii.

SUA este cunoscută pentru multe libertăți, incluzând libertatea de exprimare și cea religioasă, dreptul de a urma un stil de viață care este independent de guvernământ sau de constrângerile legii, atât timp cât sunt respectate și drepturile celorlalți. Este fondată pe Constituția Americii și este susținută de Declarația de Independență semnată în 1776, care a declarat SUA stat independent de Marea Britanie. SUA este cunoscută pentru o varietate educațională universitară, o cultură bogată, artă și legi care respectă omul de rând. Oamenii care vin în SUA trebuie să respecte legile, dar vor găsi o populație deschisă, primitoare față de toate naționalitățile și față de toți cei care caută oportunități în interiorul granițelor sale.

Clima

Clima in SUA este foarte diversificată. Sud-estul are o climă fierbinte de deșert, foarte caldă vara și cu nu mai puțin de 60°F (16 °C) iarna. Nord-vestul pacific are o climă temperat oceanică, cu toamne umede și ierni uscate și cu primăveri și veri răcoroase. Partea central-nordică, central-vestică și New England au o climă continentală umedă. Aici există patru anotimpuri puternice cu veri fierbinți și însorite și cu ierni înzăpezite, iar temperaturile pot varia de la -20°F( -29°C) iarna, la 90°F (32°C) vara. Câmpia de Sud și Coasta atlantică au o climă umedă temperată cu veri lungi și fierbinți și ierni răcoroase. În final, partea de sud-est are o climă caldă sub-tropicală cu temperaturi de la 30 la 50°F (-1 la 10°C) iarna, și de la 70 la 90°F (21 la 32°C) vara.

Societatea și costul de trai

Societatea din SUA este la fel de diversificată precum țara însăși. Nu există un sistem de clase sociale, deși unii s-ar putea să nu fie de acord cu asta, ținând cont de prezenta economie. Există mulți antreprenori și indivizi bogați care au făcut o avere și există și muncitori în fabrici care fac un salariu minim pe economie. 

Costul de trai a crescut in SUA în ultimii ani, dar variază, depinzând de statul în care te afli. Costul de trai în California este mult mai ridicat decât cel din Arkansas, de exemplu. Mult depinde și de zona statului în care locuiești. Există multe diferențe de la stat la stat, dar toate au avantaje și dezavantaje. 

SUA este o țară minunată cu multe libertăți pentru cei care aleg să studieze și să locuiască aici. Studiul în SUA oferă multe oportunități palpitante.

 

 

Asigurarea de sănătate

Studenții pot fi eligibili pentru a se alătura unui plan de asigurări de sănătate studențești sau să își găsească un plan de asigurare privat. În timp ce costurile asigurării de sănătate sunt foarte ridicate, există o varietate de planuri de sănătate din care să alegi de la companii de asigurare. Este important să fii sigur că ești asigurat înainte de plecare, deoarece costurile de sănătate pot deveni foarte scumpe pentru un student internațional dacă nu ai asigurare. Multe informații pot fi cu ușurință găsite online, iar estimările gratuite sunt la îndemână. Uneori anumite școli oferă planuri pe care le poți urma pe perioada de școlarizare. Vorbește cu școala ta pentru a afla dacă aceasta îți poate oferi o asigurare cu universitatea, înainte de a pleca. Poate fi parte din taxele de școlarizare sau e posibil să trebuiască să plătești în plus pentru ea.