Suedia

Studiu efectuat în Suedia

Învățământului superior în Suedia

Suedia este un lider mondial în învățământul superior, cu trei școli în top 100 la nivel mondial în 2010, ca fiind clasificate de clasament Academic de universități din lume . Există trei niveluri de programe de învățământ superior - licență, masterat, doctorat și cercetare sau. Suedez fonduri guvernamentale aproximativ 80 la suta din costul de învățământ superior.

 

De ce studiu efectuat în Suedia?

Aproximativ 600 programe de masterat sunt predate în limba engleză și în jur de 30.000 de studenți internaționali a studia în Suedia în prezent.

Universități suedeze încuraja creativitatea, inițiativa personală și gândirea independentă. Mediul academic este relaxat, cu relații informale între studenți și instructori. Elevii lucrează deseori în grupuri mici și să petreacă mai puțin timp cu instructori.În plus, multe programe de masterat partener cu industria pentru a oferi experiențe din lumea reală care îmbunătățesc studii academice.

 

Universitățile

Suedia are 14 de universități de stat și 20 de colegii universitare publice, precum și mai multe instituții independente, cum ar fi Stockholm School of Economics. Există multe școli specializate, cum ar fi Institutul Regal de Arte și Institutul Regal de Tehnologie.

 

Școlarizare și Programul Durata

Schimb de studenți suedeză, Elveția, UE / SEE și nu plătesc nici o taxă. În 2011, universitățile au început de încărcare de școlarizare pentru studenții din alte țări. Fiecare instituție își stabilește propriile școlarizare, aproximativ SEK 80.000 de 140.000 pe an. Studii de masterat în arte poate fi mult mai mare.

Guvernul suedez a instituit două programe de burse pentru elevii care au nevoie de asistență financiară.Un program este pentru studenții din țările în curs de dezvoltare și acoperă atât de școlarizare și cheltuielile de trai. Alt program este pentru alți elevi cetățeni ai altor state și acoperă doar de școlarizare.

Un an de studiu cu normă întreagă este echivalent la 60 de ore de credit compatibile cu Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS). Există două opțiuni pentru o diplomă de masterat:

 

1. "Masterexamen", care are nevoie de 2 ani și 120 de ECTS, gradul poate fi acordat numai de către universități și institute de cercetare.
2. "Magisterexamen", care necesită doar 1 an și de 60 ECTS, gradul poate fi acordat de către toate instituțiile de învățământ superior.

 

Lungimea programului depinde de disciplină academică și instituția care oferă gradul.

 

Anul universitar

Anul universitar este format din două semestre, fiecare aproximativ 20 de săptămâni în lungime.Semestrului de toamnă se execută de la sfârșitul lunii august, prin mijlocul lunii ianuarie și semestrul de primavara se execută de la mijlocul lunii ianuarie până în iunie.

 

Oportunități post-universitare

Întreprinderile valoare inovatoare gândirea, experiența practică și abilități de lucru în echipă, care absolvenții instituțiilor suedeze posedă. Studenții străini sunt binevenite să rămână în Suedia după absolvire în cazul în care pot găsi de lucru, în special în zonele în care există lipsa forței de muncă, cum ar fi inginerie și de contabilitate.

 

Obligativitatea vizelor

Majoritatea studenților cetățeni ai altor state care intenționează să stea mai mult de trei luni trebuie să obțină un permis de ședere înainte de a ajunge în Suedia. Costurile permis de ședere 1.000 SEK și nu este rambursabil, în plus, studenții nu ar trebui să se aplice pentru permisul până când nu au fost acceptate de studii full-time și plătit pentru primul termen.Elevii de planificare sejururi de mai puțin de trei luni necesită doar o viză. Cerințele specifice variază în funcție de țară.

Non-nordice studenții din UE / SEE pot locui în Suedia pentru mai mult de trei luni, fără un permis de ședere, dar trebuie să se înregistreze cu consiliul de Migrație în termen de trei luni de la sosirea și demonstra dovada de studii de învățământ superior, de asigurări de sănătate, și cheltuielile de trai.

 

De Asigurari de Sanatate

Nordic, UE / SEE și studenții elvețieni trebuie să se înregistreze pentru asigurări de sănătate din țara lor de origine și de a obține un card european de asigurări sociale de sănătate. Suedia are, de asemenea, beneficii medicale reciproce cu unele țări, astfel încât elevii ar trebui să verificați pentru a vedea dacă acestea pot beneficia de acest beneficiu inainte de a cauta alte asigurări.

Elevii din alte țări sunt eligibili pentru beneficiile pentru sanatate suedeze în cazul în care au drept de ședere în Suedia, pentru mai mult de un an pentru a studia.Acest beneficiu nu este automată, studenții trebuie să se înregistreze la biroul lor și impozitelor locale în beneficiul poate dura mai multe luni pentru a stabili. Studenții care stau mai puțin de un an trebuie să obțină propria asigurare de sanatate, cu toate acestea, multe universități au programe de low-cost pentru studenți.

 

Sfaturi

Studenții străini care au nevoie de un permis de ședere ar trebui să planifice șederea lor bine în avans, deoarece procesul poate fi foarte lungă.

Deși Suedia este membru al UE, țara încă mai folosește coroane (SEK) pentru valută. Carduri de credit populare, cum ar fi Visa, MasterCard și Eurocard sunt acceptate pe scară largă în întreaga țară.

Despre Suedia

Suedia este situată în Europa de Nord și este marginita de Marea Baltică și Marea Nordului Finlanda, Norvegia și. Suedia este bine-cunoscut pentru literatură, filme, moda, si un sistem universal de ingrijire a sanatatii. Speranta medie de viata pentru femei este de 83.5 ani pentru bărbați și 79.5 ani, care este printre cel mai lung din lume. Industrii majore includ lemn, minereu de fier, telecomunicații, auto, si produse farmaceutice.

 

Clima în Suedia

Suedia are o clima relativ ușoară. În Stockholm, temperatura medie a lunii ianuarie este de -3 grade C, iar temperatura medie in iulie este o rece 17 de grade C. Deși Stockholm primește doar aproximativ 6 ore de lumina in ianuarie, 18 ore pe zi sunt normale în timpul verii.

 

Cultură

Cultura suedeză se învârte în jurul anotimpurile.Suedezii au un stil de viață foarte activ și petreacă timpul zilei în vara participa la sporturi în aer liber, teatre in aer liber si festivaluri de muzică. Serile întunecate în timpul iernii atrage oamenii la activități de interior, cum ar fi filme. Suedezii sunt, de asemenea, renumit pentru promovarea modului de viață durabil, cu accent pe alimente ecologice, haine ecologice, reciclarea, gestionarea deșeurilor, și conservarea energiei.

 

Costul de trai

Cheltuieli minime lunare pentru un student (excluzând taxele de școlarizare și) va fi de aproximativ 7.000 de coroane suedeze (aproximativ 700 euro), mai ales pentru hrană și cazare. Studenții sunt obligați să demonstreze Consiliului suedez pentru migrație, care au fonduri suficiente pentru a trăi în Suedia. Valorile actuale pe lună timp de zece luni în fiecare an sunt SEK 7300 pentru student, SEK 3.500 pentru un soț, și SEK 2.100 pentru fiecare copil. Aceste sume pot fi reduse pentru studenții care pot demonstra că au cazare gratuită.Studenții sunt, de asemenea, permisiunea de a lucra în timp ce ei sunt la școală.

Școli

Școli și Universități în Suedia

Școli și Universități Online în Suedia