Studii de masterat (al doilea ciclu): Limbi și literatură

Generalități

Programul de descriere

La Departamentul de Limbi și Literaturi, oferim o mare varietate de cursuri la nivel de master. Puteți lua cursurile separat sau ca parte a unui masterat. Cursurile sunt adesea împărțite în module mai mici, de exemplu, 7,5 credite sau 15 credite, deci dacă doriți să efectuați studii cu normă întreagă, trebuie să aplicați pentru mai multe cursuri. Cu toate acestea, gama de cursuri pentru subiecți variază.

Educația la nivel de absolvent cuprinde unu sau doi ani de studii cu normă întreagă (60 sau 120 de credite, c) și poate conduce la o diplomă de master (un an sau doi ani).

Nu există un program stabilit pentru a ajunge la un grad, în schimb, puteți alege diferite cursuri și, de asemenea, între specializarea literară și lingvistică.

Există totuși premisele pe care trebuie să le îndepliniți înainte de a vă putea aplica eseul sau teza de Master. Pentru a afla care sunt cursurile aplicabile care semestru și cum le puteți combina într-o anumită măsură - contactați consilierul pentru studii și carieră.

Departamentul de Limbi și Literaturi acordă o valoare foarte mare cercetării și predării, încercând în același timp să ofere un mediu de învățare suportiv. Personalul nostru dedicat și cu experiență, împreună cu elevii noștri talentați, asigură un mediu dinamic atât pentru studenții, cât și pentru absolvenții de studii postuniversitare.

Elevii de limba engleză la SPL explorează literatura de limbă engleză, culturile de limbă engleză, lingvistica engleză și scrierea / vorbirea academică printr-o serie inovatoare și stimulatoare de sub-cursuri care combină practica gândirii critice, angajamentul analitic și conștientizarea culturală.

Cursurile noastre în literatura de specialitate au numeroase focus-uri: autorii majori, perioadele istorice, genurile, teoriile și metodele critice, precum și perspectivele culturale și multiculturale asupra studierii limbilor.

Cursurile noastre de instruire în limba oferă instruire în structura limbii alese (de exemplu, gramatică și fonetică), precum și o introducere în vasta gamă de bursă în lingvistică (pe teme precum analiza discursului, sociolingvistică, achiziția limbilor, printre altele).

Cursurile noastre de scriere și de vorbire oferă cursuri de nivel înalt, concentrate în limba engleză, care nu numai că ajută studenții să-și îmbunătățească competența lingvistică de bază, dar și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare generală, competența retorică și conștientizarea stilistică.

Suntem cunoscuți pentru viziunea noastră largă asupra disciplinei și înțelegem că studiul limbilor să cuprindă mai mult decât o prezentare tipică a textelor literare formale, standard și canon de limbi. Cursurile noastre iau o abordare mai pragmatică și mai modernă și includ o gamă largă de stiluri media și limbaj variate, inclusiv, dar fără a se limita la, limba engleză, literatura și cultura, așa cum se întâlnește în versurile de film, televiziune, muzică și alte fenomenele culturii populare.

Aspectele legate de egalitate ar trebui luate în considerare în conținut, literatură, predare și evaluare. În plus, cursurile ar trebui să facă studenții conștienți de problemele dezvoltării durabile din punct de vedere ecologic, economic, cultural și social.

Rezultatele învățării

După finalizarea cu succes a cursului, elevul ar trebui să poată:

Cunoștințe și înțelegere

 • controlează problemele centrale, conceptele și teoriile din domeniul cercetării limbajului și comunicării interculturale;

Competență și abilități

 • să precizeze și să formuleze pe cale orală și în scris formularea problemei într-un domeniu delimitat în domeniul limbajului și comunicării interculturale;
 • să identifice o metodă adecvată pentru a studia o problemă specifică în domeniul lingvistic și comunicării interculturale;

Judecată și abordare

 • să analizeze și să reflecte critic asupra proceselor lingvistice care împiedică, contribuie sau influențează în orice alt mod asupra comunicării interculturale.

Procesul de aplicare

Procesul de aplicare conține doi pași:

1. O aplicație la program care începe toamna 2020 trebuie făcută pe site-ul web al aplicației naționale.

Termenele limită:

 • Toți studenții internaționali sunt sfătuiți să aplice înainte de 15 ianuarie. Cu toate acestea, cererile dintr-o țară membră a UE pot fi depuse cel târziu la 15 aprilie.

2. Cel de-al doilea pas este să ne trimiți lucrarea finalizată și să treacă teza de licență (în format pdf). PDF-ul trebuie să menționeze în mod clar numele dvs. și numele universității în care ați absolvit. Trimiteți teza și așteptați o confirmare că am primit teza dumneavoastră.

Termenele limită:

 • Membri care nu sunt membri ai UE - 1 martie Procesul de evaluare va fi finalizat până la jumătatea lunii martie.
 • Studenți dintr-o țară membră a UE - 9 iunie. Procesul de evaluare va fi finalizat până la sfârșitul lunii iunie.

cerinţe

Cerința de admitere la curs este o diplomă de licență (sau 180 de credite, inclusiv o cesiune individuală de 15 credite la nivel avansat) sau gradul echivalent străin.

Cerințe de limbă

Studiile de masterat se bazează pe cursuri oferite în limba engleză, prin urmare există cerințe specifice de limbă pentru a asigura nivelul cunoștințelor în limba engleză. Studenții internaționali vor trebui să-și verifice cunoștințele de limba engleză. Este necesar engleza 6.

Următoarele grupuri de elevi îndeplinesc cerințele lingvistice fără o evaluare suplimentară:

 • Elevii cu diplomă de licență de la o universitate suedeză
 • Elevii cu diplomă de licență dintr-o țară în care se desfășoară învățământul superior în limba engleză

Următoarele grupuri de elevi trebuie să-și verifice cunoștințele despre limba engleză:

 • Elevii cu diplomă de licență în care teza este scrisă într-o altă limbă decât limba engleză sau suedeză
 • Elevii cu diplomă de licență dintr-o țară în care învățământul superior este ținut într-o altă limbă decât limba engleză

3 motive pentru a studia acest program

 • Un mediu interdisciplinar
 • Participați la un mediu internațional de cercetare
 • Alegeți module de curs potrivite pentru fundal și obiective academice și profesionale

Perioadele de aplicare

Perioada de aplicare principală pentru studenții străini este de la mijlocul lunii octombrie până la 15 ianuarie pentru toate programele începând din toamnă.

Taxe de școlarizare

Elevii care sunt cetățeni ai țărilor din afara UE / SEE sunt, în general, obligați să plătească taxe de școlarizare. Taxele de școlarizare nu se aplică cetățenilor UE / SEE. Pentru informații despre taxele de școlarizare, vă rugăm să ne contactați.

Aspectele legate de egalitate ar trebui luate în considerare în conținut, literatură, predare și evaluare. În plus, cursul ar trebui să îi facă pe studenți conștienți de problemele dezvoltării durabile din punct de vedere ecologic, economic, cultural și social.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The arts provide insight and understanding – Faculty of Humanities in Gothenburg. We devote ourselves to research and education with a focus on how we as humans relate to our own lives, to other peopl ... Citeste mai mult

The arts provide insight and understanding – Faculty of Humanities in Gothenburg. We devote ourselves to research and education with a focus on how we as humans relate to our own lives, to other people, to the unfamiliar and to history. Citește mai puţin