Master specializat în proiectare industrială pentru arhitectură

Generalități

Programul de descriere

Viitorii designeri, arhitecți și ingineri se vor confrunta cu marile provocări ale sectorului de proiectare și construcții în continuă schimbare la nivel local și global, în ceea ce privește concurența, dezvoltarea și modernizarea.

Aceștia vor fi capabili să dezvolte idei noi în domeniul imobiliar, prin proiectarea de soluții care să încorporeze componente de construcție avansate și să afișeze modele inovatoare de dispunere. În special, domeniul de interes se referă la clădiri și evenimente temporare, reconversia clădirilor și proiectarea componentelor clădirii.

În această perspectivă, Masterul specializat în proiectare industrială pentru arhitectură are ca scop:

  • Combinați competențele multidisciplinare pentru a crea programe avansate.
  • Implicați companiile și profesioniștii pentru ca experiența educațională să fie cât mai practică posibil.
  • Consultați activele culturale și economice italiene pentru a îmbogăți competențele de proiectare.
  • Învață cum să dezvolți concepte extrem de inovatoare, bazate pe instrucțiuni de proiectare date de companii reale.
  • Oferiți un mediu multicultural pentru a spori înțelegerea problemelor globale.

Obiective

Programul este conceput pentru a instrui profesioniști cu abilități de proiectare aplicate la proiectarea de produse industriale care pot interacționa sau integra cu mediul construit sau componente ale macrosistemelor din ce în ce mai industrializate, cum ar fi clădirile.

Scopul programului este de a combina cunoștințele provenite din două sectoare de excelență din Italia: proiectarea și producția de componente pentru industria construcțiilor, domenii care sunt deja recunoscute la nivel internațional la cel mai bun nivel, dar care pot găsi oportunități de dezvoltare suplimentare, atât în Italia. și în străinătate.

Aspectul potrivit căruia țara noastră are o tradiție de înaltă calitate în fabricarea de elemente finisate pentru construcție este deosebit de interesantă, de exemplu în domeniul materialelor de construcție (cărămizi, agregate etc.) și acoperiri (obiecte din ceramică, mozaicuri etc.), precum și există companii excelente în producția de structuri și sisteme. Prin urmare, programul oferă abilități de proiectare industrială bazate pe calitatea de proiectare / producție italiană care poate fi aplicată pe piața internațională. Profesioniștii instruiți în acest program vor putea gestiona complexitatea de proiectare a produsului industrial pentru mediul construit, în raport cu includerea sa în clădire, în companii din diferite sectoare productive care includ producția unei game largi de componente de construcție, ușoare. și prefabricare grea, produse de construcție pentru plicuri pentru construcții, sisteme de instalare și echipamente funcționale ale mediului construit. Studenții pot lucra în companii sau firme de proiectare și inginerie care cer interacțiunea lor cu lumea afacerilor. Educația oferită de acest master include desfășurarea de prelegeri, seminarii, exerciții și ateliere.

Descrierea postului și evaluarea finală

Studenții vor deveni designeri experți, cu cunoștințe teoretice combinate cu experiențe semnificative aplicate industriei construcțiilor și manager de produse, cu o atitudine multidisciplinară puternică, implicate în dezvoltarea de noi produse și includerea lor în mediul construit.

Cerință de admitere

Masterul de specialitate ID4A este destinat absolvenților de proiectare industrială, inginerie și arhitectură care doresc să-și extindă educația și să dobândească abilități într-o zonă de proiect specializată.

Masterul de specialitate este rezervat candidaților cu o diplomă universitară sau o diplomă universitară (veche diplomă de sistem italian) sau un licențiat sau un master în științe (nou grad de sistem italian) în discipline politehnice. În ceea ce privește candidații care au absolvit străinătatea, vor fi luate în considerare titluri de studiu echivalente în instituțiile de învățământ respective.

Este necesar un nivel bun de engleză.

Procedura de admitere

Pentru a participa la procesul de selecție, formularul de cerere trebuie completat online în următoarele termene:

  • Pentru cetățenii italieni / străini cu calificare obținută în Italia în 8 august 2020.
  • Pentru cetățenii extra UE din 8 iulie 2020 .

Taxe și taxe

Costul total al Master este de 12.000 fără TVA conform art. 10 Dpr 633/72.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Citește mai puţin