Spania

Studiu în Spania

Învățământul Superior

Spania nu utilizează spațiul european al învățământului superior (EHES) și împarte grade în trei etape:

  • Grade Grad - studii universitare de licență
  • Universitare de masterat grade - studii superioare
  • Diplomele de doctorat - studii postuniversitare


Universități spaniole oferă, de asemenea, "master neoficiale" numite Maestrias. Aceste grade implică, de obicei 1-2 ani de studiu și să se concentreze pe studii practice pentru profesiile de specialitate.

Înainte de a aplica pentru studii postuniversitare, în plus față de un student studenți grad sunt, de obicei, de asteptat sa aiba 2-3 ani de experiență de lucru în domeniul lor.

Studenții străini care doresc să studieze în Spania trebuie să treacă Selectividad, spaniole examenele de admitere la facultate. Aceste examene sunt disponibile de două ori în fiecare an, în mai multe țări. Odată ce un student prospectiv a trecut examenele, se pot aplica direct la orice universitate din Spania.


De ce de studiu în Spania?

Institute spaniol de învățământ superior au crescut rapid în ultimele două decenii. Ca urmare, multe școli au facilități foarte moderne, care încorporează tehnologii avansate în mediul de învățare.La nivel de master, diplome de MBA și alte grade de afaceri conexe sunt deosebit de populare și sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea lor înaltă.

Spaniolă corp student international este multi-cultural, cu 31 la sută provenind din America Latină și un alt 5 la suta din America de Nord. Studiile se desfășoară în limba spaniolă, limba maternă pentru mai mult de 400 de milioane de oameni. Elevii care nu sunt deja competenți în limba spaniolă ar putea dori să ia în considerare participarea la un curs de instruire în limba spaniolă înainte de a începe studiile de masterat lor. Instituțiile spaniole oferă o mare varietate de cursuri pentru învățarea limbii spaniole, de la o lună cursuri de imersiune timp de cursuri universitare complete.

 

Universitățile

Spania are 81 de universități, aproximativ 50 sunt publice, iar restul sunt private. Universitățile sunt situate în întreaga țară și toți studenții internaționali de bun venit pentru ambele universitare si postuniversitare si studii universitare.Elevii pot obține o diplomă de master de la toate disciplinele universitare din Spania, inclusiv artelor și științelor umaniste, științe, științe medicale, științe sociale, drept, inginerie și arhitectură.

Universități spaniole sunt recunoscute pentru calitatea lor, cu cinci universități care apar în primii 400 de școli clasate de 2012-2013 de ori mai mare Mondial pentru Educație University Rankings . Aceste școli se numără Universitatea Autonomă din Barcelona, ​​la Universitatea din Barcelona, ​​la Universitatea din Valencia, la Universitatea Politehnica din Valencia, și la Universitatea din Vigo.

 

Școlarizare și Programul Durata

Taxele anuale de școlarizare la o universitate privată sunt aproximativ 6.000 €. Programele de masterat nevoie de 60-120 de credite, care in mod normal dureaza 1-2 ani universitari. De asemenea, este necesară o teză de 6-30 credite cu o apărare publică.

 

Anul universitar

Cele mai multe instituții începe anul universitar în octombrie și termina în luna iunie. Majoritatea școlilor au două semestre, cu examene de la sfârșitul fiecărui semestru.

 

Oportunități post-universitare

Având în vedere situația economică actuală, în Spania, ocuparea forței de muncă post-universitare în Spania este mai puțin probabil decât înainte. Cu toate acestea, angajatorii din întreaga lume dețin diplomă de master obținut de la o universitate din Spania în ceea ce privește ridicat.

Absolventi ai programelor de master poate dori, de asemenea, să ia în considerare follow-on de muncă într-un program de doctorat sau aplica pentru poziții de cercetare la centrele de cercetare recunoscute oficial.

 

Obligativitatea vizelor

Studenții străini din statele membre UE, Norvegia, Islanda, Liechtenstein sau Elveția, nu sunt obligate să aibă vize.Toate celelalte studenții internaționali care vor sta pentru mai mult de 90 zile trebuie să se aplice pentru o viză de student pe termen lung. Viitorii studenți trebuie să se aplice pentru o viza de la Consulatul spaniol sau ambasada în țara lor de origine.

Pentru a obține o viză de student, studenții trebuie să furnizeze dovada de programul lor de studiu, împreună cu un certificat medical, un certificat de solvabilitate pentru perioada de studii, precum și un certificat de cazier judiciar din țara lor de reședință pentru ultimii cinci ani.

 

De Asigurari de Sanatate

Studenții internaționali sub 28 de ani sunt eligibile pentru un plan de elev de asigurări de sănătate. Elevii mai mari de 28 pot utiliza sistemul național de sănătate, care garantează servicii pentru toți rezidenții legali în Spania.

 

Sfaturi

Spania nu utilizează euro pentru moneda și toate majore carduri de credit internaționale sunt acceptate la cele mai multe magazine.

Bacșișul este o practică comună în baruri, restaurante, hoteluri, și taxiuri.Sfaturi sunt, de obicei, aproximativ 5-10 la sută din prețul total.

Studenții care doresc să conducă o mașină în Spania trebuie să aibă un permis de conducere internațional, cu excepția cazului în care sunt de la un stat membru al UE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.

Despre Spania

Spania este o țară europeană situată în Peninsula Iberică, în regiunea mediteraneană, ceea ce face o punte între Europa și Africa. Această țară are o istorie culturală îndelungată și bogată și se mândrește cu o mare varietate de teren, inclusiv plaje, pășuni, munți, și zonele deșertice, cum ar fi. Cunoscut pentru artă, muzică, bucătărie și alte activități culturale, Spania este, de asemenea, un lider în dezvoltarea energiei regenerabile, în special în domeniile de energie solară și eoliană. În plus, Spania are un scop de a înlocui un milion de masini cu vehicule electrice până în 2014. Spania produce, de asemenea, aproape jumătate din măsline din lume.

 

Climă

Spania are una dintre cele mai calde climate din Europa. Deși țara experiențele toate cele patru anotimpuri, climatul general este foarte ușoară, cu temperaturi de iarna de multe ori ridicându-se la 15 grade C în timpul zilei. Temperaturile din Madrid sunt, de obicei, 25-36 grade C în timpul verii și 9-15 grade C în timpul iernii.

 

Cultură

Cultura spaniolă subliniază arte și preparate sănătoase inspirate de alimente mediteraneene, cum ar fi uleiul de măsline. Spaniola castiliana este limba oficială, dar multe alte dialecte spaniole sunt, de asemenea, recunoscute în întreaga țară. Identități regionale sunt foarte puternice în unele părți ale țării.

Viața de noapte spaniolă este cunoscut pentru continuarea bine în dimineața următoare. O seară tipic ar putea începe cu cina și băuturi sau un film, urmat de o excursie la un bar sau disco. Există multe discoteci toată noaptea și cluburi de după-oră în care festivitățile poate continua în ziua următoare.

 

Costul de trai

Spania are una dintre cele mai mici costuri de trai în Europa, cu chirie și hrană costa aproximativ 800 € pe lună. Pentru a ajuta cu defraying cheltuieli, studenții internaționali li se permite să lucreze până la 20 ore pe săptămână.