SUMA - Master în materiale durabile

Generalități

6 locații disponibile

Programul de descriere

A fost acordată eticheta EIT în 2016

Provocarea

Materialele constituie fundamentul economiei globale moderne. Ele devin din ce în ce mai relevante pentru trecerea la o societate decarbonising, deoarece acestea permit, printre altele, trecerea la energia regenerabilă, mobilitatea electrică și eficiența resurselor. Cu toate acestea, multe materiale devin critice.

Prin urmare, trebuie să dezvoltăm soluții solide și tehnologii care schimbă jocurile, care permit un flux durabil de materiale.


Soluții materiale durabile cu SUMA

Programul SUMA Master își propune să antreneze inginerii de resurse de mâine în activități de colaborare într-o lume globală, reunind unele dintre cele mai bune programe educaționale în domeniul ingineriei materialelor durabile în Europa. Scopul este acela de a se asigura că tinerii oameni de știință dobândesc un background solid în chimie și fizică, cu competențe pentru proiectarea și adaptarea noilor sisteme materiale pentru funcții specifice și cu o viziune specifică asupra durabilității proceselor și tehnologiilor în domeniul dezvoltării materialelor. SUMA acordă o atenție deosebită inovării, antreprenoriatului și conducerii și adoptă o abordare holistică a paradigmei materialelor prin explorarea designului circular (eco), înlocuirea materialelor, ingineria ciclului de viață și proiectarea economiei circulare, prelucrarea și reciclarea materialelor, fabricarea și inovarea.


Structura programului

Programele de Master în Materiale Durabile (SUMA) sunt programe de doi ani încorporate în programele de inginerie ale universităților participante:

KU Leuven

Maestru de Ingineria Materialelor

Montanuniversität Leoben

Master în materiale durabile

Universitatea din Trento

Master în Materiale și Inginerie de Producție

Grenoble INP

Master în Inginerie Industrială Durabilă

Universitatea din Milano-Bicocca

Maestru în știința materialelor

Există în total 10 piese, fiecare dintre acestea fiind premiat cu eticheta EIT. Fiecare piesă a programului SUMA este alcătuită dintr-un an complet la o universitate de intrare, urmată de un al doilea an la una dintre celelalte universități participante.

Inovație și Antreprenoriat

Ca program maestru marcat de EIT, SUMA recunoaște importanța oferirii posibilității studenților de a explora relevanța economică a soluțiilor de materiale durabile și modul în care acestea sunt practic implementate în cadrul industriilor și societății. Studenții SUMA vor beneficia de cursuri de inovare și antreprenoriat care vor aborda următoarele aspecte:

  • Cursuri care se ocupă de implementarea unei strategii de inovare la nivel de companie și de gestionarea procesului de dezvoltare a produsului și a managementului strategic, a creativității și a procesului de luare a deciziilor pentru dezvoltarea produselor.
  • Jocuri de simulare de afaceri.
  • Mărturiile date de tinerii antreprenori cu privire la rolul ingineriei în demararea companiilor tehnologice spin-off.
  • Studii de caz prezentate de experți industriali și de companie în domeniu.
  • Grupuri mici și proiecte individuale care abordează problemele din lumea reală.


Școala de vară de o săptămână

În fiecare an programele SUMA Master organizează o școală de vară în care toți elevii de pe diferite piese se întâlnesc pentru a învăța de la experți de vârf cu privire la un anumit subiect de materiale sustenabile. În timpul școlii de vară, studenții vor lucra împreună în echipe pentru provocările societale și tehnologice, utilizând conținutul de cunoștințe și lectură de la facultatea de vară specializată. Ediția din 2017 a avut loc la Leuven și a discutat tema "Digitizarea economiei circulare", în cadrul căreia elevii au învățat modul în care Internetul lucrurilor (IoT), analizele de mari dimensiuni și principiile Industry 4.0 pot fi aplicate procesării și reciclării materialelor durabile. Școala de vară SUMA din 2018 a permis studenților să obțină metode de evaluare multi-criterială și să dezvolte inovații de la proiectele de laborator la cele de comercializare și comercializare.


Profiluri profesionale după absolvire

Esti student care este:

  • Interesat de științele pământului, minerit, științele materialelor și ingineria?
  • Motivat să exploreze legătura dintre tehnologia materialelor și factorii ei de mediu și socio-economici?
  • Obiectivul de a deveni antreprenorial și a începe propria companie?
  • Motivat să colaboreze îndeaproape cu industria și să studieze provocările de vârf?

Programul SUMA Master își propune să pregătească oameni de știință cu o pregătire solidă în chimie și fizică, cu competențe pentru proiectarea și adaptarea noilor sisteme materiale pentru funcții specifice și cu o viziune specifică asupra durabilității proceselor și tehnologiilor în domeniul dezvoltării materialelor.

Principalele oportunități de angajare sunt în industriile și centrele de cercetare din Europa, care lucrează la dezvoltarea și producerea de materiale funcționale pentru aplicații avansate și tehnologie de vârf.

Absolvenții pot începe o carieră în calitate de lideri viitori în poziții de responsabilitate în gestionarea proceselor de producție avansate, a proceselor de producție și a protocoalelor de calificare a materialelor în firmele de înaltă tehnologie, diagnosticarea și analiza materialelor în industriile și centrele de cercetare, proiecte în domeniul științei materialelor și inovării tehnologice.


cerinţe

În general, toți studenții ar trebui să aibă o diplomă de licență sau o diplomă de licență (sau un echivalent), precum și dovada de competență în limba engleză.

Candidații trebuie să îndeplinească criteriile de admitere ale programelor de masterat ale ambelor instituții partenere ale pieselor alese. Consultați site-urile web universitare de intrare pentru informații despre cerințele de admitere.


Perioada de aplicare

Cererea pentru programul SUMA este un proces în mai multe etape.

Solicitanții trebuie să se înregistreze pe site-ul SUMA: www.master-suma.eu

Pentru informații privind termenele de înregistrare / aplicare pentru universitățile de intrare, vă rugăm să verificați următoarele:

KU Leuven

www.kuleuven.be/english/application/instructions

Montanuniversität Leoben

starter.unileoben.ac.at/en/3489/

Universitatea din Trento

offertaformativa.unitn.it/en/lm/materials-and-productionengineering/applying

Universitatea din Milano-Bicocca (UNIMIB)

www.unimib.it/unimib-international/bachelor-and-masters/how-enroll


Taxe

Tarifele variază în funcție de programul și țara de origine.

Taxele totale pentru studenții din SEE variază de la 77 până la 5 500 de euro.

Taxele totale pentru studenții din afara SEE variază între 600 și 12 000 EUR.

Vizitați www.master-suma.eu pentru detalii


burse de studiu

Pentru studenții care încep din septembrie 2020, sunt disponibile burse EIT-Label de la EIT RawMaterials de 13.500 EUR per student. Pentru informații despre cum vor fi acordate burse EIT-Label și cine este eligibil, vă rugăm să contactați direct universitatea coordonatoare: master-suma@kuleuven.be

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

EIT RawMaterials is initiated and funded by the EIT (European Institute of Innovation and Technology), a body of the European Union. The EIT Label is a certificate of quality that is awarded only to e ... Citeste mai mult

EIT RawMaterials is initiated and funded by the EIT (European Institute of Innovation and Technology), a body of the European Union. The EIT Label is a certificate of quality that is awarded only to excellent educational programmes at the Master and Doctoral level. As a student of an EIT RawMaterials Labelled programme, you’ll be part of the largest European raw materials partnership – with more than 120 core and associate partners and 180 project partners from over 22 European countries coming from higher education, research institutions and industry. As an EIT Label student, you will have the opportunity to become part of this committed partnership as well as champion and contribute to the EIT RawMaterials objective of finding new, innovative solutions to secure the sustainable supply of raw materials across the value chain – from exploration, mining and extraction, to mineral processing, recycling and developing circular economy strategies. Citește mai puţin
Espoo , Delft , Bordeaux , Grenoble , Liège , Metz , Luleå , Ghent , Alsike , Leuven , Leoben , Trento , Milano + 12 Mai mult Mai Puțin