Programul de masterat în dezvoltarea produselor alimentare
University of Turku
Informatie cheie
Locația campusului
Turku, Finlanda
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 12.000 / per year *
Termen limită de aplicare
22 Jan 2025
Cea mai devreme dată de începere
Aug 2025
* gratuit pentru cetățenii țărilor UE/SEE sau Elveția, pentru cetățenii țărilor din afara UE/SEE 12.000 EUR/an universitar
Introducere
Descoperiți toate programele de studii de la University of Turku
Experiență nordică în alimente naturale
Programul de Master în Dezvoltarea Alimentară este conceput pentru a vă oferi o înțelegere a conexiunilor dintre diferitele aspecte și funcții ale alimentelor. O atenție deosebită este acordată influenței diferiților factori asupra compoziției, proprietăților senzoriale și efectelor asupra sănătății alimentelor la nivel molecular. Aplicarea metabolomicei alimentare și a metodelor biotehnologice moderne în cercetarea alimentară și dezvoltarea alimentelor este o parte importantă a curriculumului. Curriculumul acoperă, de asemenea, diverse aspecte ale siguranței alimentelor și ale legislației și legislației alimentare europene.
Prin intermediul programului, veți obține educație și calificare pentru a lucra în calitate de expert, de exemplu în autoritățile alimentare.
Discutați cu studenții actuali pentru a afla despre viața studențească din Turku
Excelență academică și experiență
Unitatea de Chimie și Dezvoltare a Alimentelor este un element esențial al forței de bază a științei și tehnologiei alimentelor în Finlanda. Unitatea are un profil internațional de vârf în cercetare privind:
- Chimia și biochimia lipidelor alimentare și a metaboliților secundari.
- Baza moleculară a calității alimentelor și proprietățile de promovare a sănătății ale alimentelor, cu un accent special pe culturile din nord și resursele sălbatice.
- Semnificația climatului nordic ca factori care influențează calitatea recoltelor.
- Cercetare în dezvoltare alimentară și inovare tehnologică pentru utilizarea durabilă și adăugarea de valoare a resurselor alimentare.
Cu un record bine stabilit la nivel internațional în cercetarea fructelor, uleiuri și grăsimi, lapte uman și lapte de vacă, Unitatea și-a extins cercetarea în alte resurse alimentare, cum ar fi cerealele, legumele și ciupercile. Cercetarea vizează, de asemenea, noi resurse alimentare pentru securitatea alimentară viitoare, o dietă sănătoasă și creșterea afacerilor.
Scopul final este de a sprijini un bio-viitor durabil bazat pe știință de vârf la nivel internațional. Metabolomica alimentară de ultimă oră, țintită și nedirecționată, este un instrument important pentru cercetare. Pe lângă științele de bază, cercetarea Unității include un unghi puternic aplicat susținând cercetarea și inovarea în industria alimentară.
Doriți să primiți mementouri de termen limită, invitații la evenimente și sfaturi o dată pe lună pe e-mail?
Abonați-vă la Buletinul informativ al Viitorului cu UTU trimis de Serviciile de Admitere ale University of Turku .
Admitere
Curriculum
Structura programului
Masterul în Dezvoltarea Alimentară este un program de doi ani în valoare de 120 ECTS. Gradul este compus din următoarele module de studiu:
- Dezvoltarea alimentelor (20 ECTS)
- Științe alimentare (20 ECTS)
- Teză de master în tehnologie și studii suport (40 ECTS)
- Subiect minor (20 – 25 ECTS)
- Alte studii (20 ECTS), inclusiv studii obligatorii de limbi străine (2-7 ECTS)
Teză de master și subiecte
Proiectul final care vizează teza de master în tehnologie se bazează pe un proiect de cercetare independent, experimental, într-un laborator. Lucrarea de cercetare se realizează sub îndrumarea unui supervizor. Rezultatele obținute la proiectul de cercetare vor fi prezentate în cadrul unui seminar de master folosind proceduri comune cunoscute în cadrul întâlnirilor științifice. Teza de master va fi scrisă pe baza rezultatelor lucrării experimentale și a unei revizuiri a literaturii relevante.Exemple de subiecte de teză:
- Compoziția acizilor grași triacilglicerol și nivelurile de expresie ale genelor de biosinteză înrudite în semințele și pulpa fructelor de pădure de cătină (Hippophaë rhamnoides) în curs de dezvoltare
- Efectele drojdiei de vin asupra compoziției chimice a vinului de coacăze negre – antociani și alcooli
- Dezvoltarea maionezei pe bază de lupin (Lupinus angustifolius L)
- Optimizarea unei metode UHPLC pentru analiza cafestolului și kahweolului în diferite tipuri de cafea
- Contribuția senzorială a compușilor fenolici glicozilați
Rezultatul programului
Descrierea competențelor
În programul de master în dezvoltare alimentară veți:
- Învățați să înțelegeți fenomenele și conceptele legate de științele moleculare ale alimentelor și diferitele relații dintre acestea.
- Obține cunoștințe teoretice puternice asupra temelor dezvoltării alimentelor și le poți aplica în practică.
- Aflați metodele utilizate în dezvoltarea alimentelor și cum să le aplicați în scopuri de cercetare și dezvoltare de produse.
- Obțineți cunoștințe despre cum să căutați, să aplicați și să creați informații.
- Obțineți capacitatea de a lua decizii justificate pe baza informațiilor pe care le-ați obținut în mod critic.
- Dobândiți experiență în munca în viața reală în proiecte academice și industriale în cercetarea și dezvoltarea alimentară.
- Obțineți abilități pentru a lucra într-un rol responsabil, ca parte a echipelor multidisciplinare și multiculturale.
Burse și finanțare
Galerie
Oportunități de carieră
Opțiuni de muncă
Programul vă oferă competență pentru a face față provocărilor din cercetarea și dezvoltarea industriei alimentare și a mediului academic. Prin program, veți obține, de asemenea, educație și calificare pentru a lucra ca expert în autoritățile alimentare și alte funcții conexe din societate.
Studenții care absolvesc programul pot funcționa, printre altele, ca:
- Manager R&D
- Manager al calitatii
- Cercetător
- Dezvoltator de produse
- Antreprenor
- Coordonator
- Specialistul în produse
Carieră în cercetare
De asemenea, diploma de master vă oferă eligibilitatea pentru studii științifice postuniversitare - diplome de doctorat și de licență. În Turku, puteți aplica pentru un post la University of Turku Graduate School (UTUGS ) . Școala Absolventă este formată din programe de doctorat care acoperă diverse discipline.
Împreună cu programele de doctorat, Școala Universitară oferă cursuri de doctorat sistematice și de înaltă calitate. UTUGS își propune să pregătească experți cu înaltă calificare, cu abilitățile necesare atât pentru carierele profesionale în cercetare, cât și pentru alte posturi de expertiză.