Programul de masterat în sistemele de bioenergie

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Viitoarea provocare energetică necesită noi surse de energie durabilă și accesibilă.

Utilizarea mai mare a sistemelor de energie regenerabilă disponibile este o modalitate de a răspunde provocărilor privind schimbările climatice, contribuind în același timp la asigurarea disponibilității pentru aprovizionarea cu energie pentru noi toți.

Bioenergia va fi o parte semnificativă a sistemelor de energie curate și fezabile în viitor, iar utilizarea acesteia este în creștere la nivel global. Atunci când se utilizează bioenergia, trebuie să se asigure că este durabil și fezabil. Acest program de master vă oferă abilitățile necesare pentru acest lucru, de la alimentarea combustibililor la recoltare și conversia termică la electricitate și căldură.

În timpul studiilor, veți afla cum diferitele materii prime pot fi convertite în energie electrică și termică și ce cerințe setează combustibilul pentru tehnologie și sistem. În plus, veți afla cum funcționează sistemele de bioenergie ca parte a sistemelor energetice cuprinzătoare. În timpul studiilor, veți afla despre economia și procesele energetice în ceea ce privește sistemele de bioenergie.

În acest program, veți învăța cum să produceți energie în siguranță, economic și folosind tehnologie cu emisii reduse și surse de energie regenerabile. Prin absolvire, veți înțelege beneficiile și dezavantajele diferitelor tehnologii de generare a bioenergiei și veți putea proiecta sisteme de bioenergie la scară mică.

Rezultate de învățare vizate

În acest program, veți învăța cum să produceți energie în siguranță și economic.

După finalizarea acestui program de Master, veți putea:

 • analiza, proiectarea și selectarea proceselor de conversie a energiei pentru diferite aplicații, luând în considerare aspectele tehnologice, economice, de mediu și societale;
 • să aplice și să dezvolte modele matematice pentru rezolvarea problemelor tehnologice energetice;
 • investigarea și proiectarea sistemelor de bioenergie la scară mică;
 • înțelegeți condițiile de utilizare a biocombustibililor (procese și echipamente);
 • participă la planificarea strategică la nivel național pentru creșterea utilizării bioenergiei la nivel național;
 • înțelege și explică beneficiile și dezavantajele diferitelor tehnologii de generare de bioenergie;
 • gestionează și organizează proiecte naționale și internaționale;
 • proiectarea echipamentelor, instalațiilor, proceselor și sistemelor legate de tehnologia energetică;
 • comunică și acționează într-un mediu academic și de cercetare;
 • lucrează ca specialist în tehnologia energetică.

Structura și studii de studii

Programul de Master în Bioenergy Systems este un program de doi ani. Aceasta conduce la gradul de Master of Science în Tehnologie, M.Sc. (Tech.), Care reprezintă 120 de credite ECTS.

Programul include studii de bază și de specializare.

Studiile de bază (16 credite ECTS) includ cursuri despre bioenergie, tehnologie și societate și economie de energie.

Studiile de specializare (minimum 72 de credite ECTS) includ studii obligatorii și alternative:

Studiile de specializare obligatorii (68 de credite ECTS) includ cursuri de inginerie a sistemelor energetice, soluții de tehnologie bioenergetică, economie energetică, cazane cu aburi, mașini de fluid și proiectare de centrale electrice.

Studiile alternative de specializare (4-27 credite ECTS) includ cursuri de încălzire urbană, modelare avansată pentru fenomene de transport, turbine cu abur, tehnologie cu energie regenerabilă, scenarii energetice și proiectarea mașinilor cu fluide.

Teza de master, 30 de credite ECTS, face parte din studiile de specializare. Teza este un proiect de cercetare avansat, care necesită aproximativ șase luni de muncă cu normă întreagă. Studenții o completează în al patrulea semestru.

Studii de diplomă dublă pentru studenții de la LUT

Programul oferă, de asemenea, o posibilitate pentru studii de dublă diplomă. Studenții admiși la programul de dublă diplomă primesc un certificat de diplomă de la două universități după ce au îndeplinit cerințele de grad ale ambelor universități implicate.

Studenții admiși să finalizeze masterul în acest program de master la LUT se pot aplica la programul de dublă diplomă cu Universitatea Politehnică „Peter the Great St. Petersburg”.

Studii de diplomă dublă pentru studenții din universitățile partenere

Studenții universităților partenere sunt capabili să studieze ca studenți de grad dublu la LUT. Studenții admiși la programul de dublă diplomă primesc un certificat de diplomă de la două universități după ce au îndeplinit cerințele de grad ale ambelor universități.

Parteneriatele de diplomă ale programului sunt:

 • Institutul de Inginerie Electrică din Moscova, Rusia
 • Petru cel Mare Universitatea Politehnică din St. Petersburg, Rusia
 • Universitatea de minerit din St. Petersburg, Rusia
 • Tomsk Universitatea Politehnică, Rusia

Perspectivele de carieră

Programul vă oferă acces la cele mai recente informații despre sectorul energiei regenerabile și despre modul în care vă afectează cariera viitoare.

Veți fi instruiți să lucrați în medii internaționale, multidisciplinare și multiculturale.

Sectorul energetic deja expansiv este în creștere la nivel global, dar în plus, se schimbă pentru a răspunde provocărilor globale. Absolvenții noștri au abilitățile de a face față nu numai tranziției, dar și de a fi conducătorii acesteia. Există o nevoie constantă de noi experți cu cele mai noi abilități și înțelegere a tehnologiilor disponibile în prezent și în viitor.

Absolvenții noștri lucrează în multe domenii. Cu toate acestea, cel mai de obicei lucrează în cercetare și dezvoltare, producție de energie și / sau vânzări sau ca ingineri de vânzări, manageri, consultanți și funcționari publici. La nivel global, sectorul energetic este extins și există o mulțime de oportunități de a lucra în companii mari, IMM-uri, instituții guvernamentale sau ONG-uri.

Absolvenții pot găsi poziții de specialitate în, de exemplu, proiectare și dezvoltare de produse, producție și funcționare, management, vânzări și marketing, cercetare și educație, precum și autorități și organizații publice.

De asemenea, veți obține o bază fermă pentru a continua studiile în programele de doctorat.

Cum să aplicați

Vrei să aplici la programul de master în sisteme de bioenergie?

Luati una dintre cele mai importante decizii pentru viitorul dvs. și studiați cu noi - vă promitem că investiția dvs. va fi în valoare.

În fiecare an, un număr mare de studenți din întreaga lume își încep studiile la LUT University .

De ce să nu devii unul dintre următorii care să ni se alăture?

Fii curios. Fii unul dintre noi.

Puteți aplica la acest program de masterat, fie prin procesul de rulare sau de admitere regulat:

 • Admitere regulată: 2 decembrie 2019-22 ianuarie 2020
 • Admitere continuă: 1 octombrie 2019-31 mai 2020
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969.

LUT University is a pioneering science university in Finland, bringing together the fields of science and business since 1969. Citește mai puţin
Lappeenranta , Lahti + 1 Mai mult Mai Puțin