Programul de masterat în științe fizico-chimice: Astronomie și fizică spațială

Generalități

Programul de descriere

utu.fi/degrees

De la Soare la Supernovee, Stele Neutron, Găuri Negre și Galaxii!

Programul de masterat în științe fizice și chimice - astronomie și fizică spațială cuprinde o gamă largă de subiecte, de la fizica soarelui și a sistemului solar, la structura și evoluția stelară și galactică, precum și subiecte în astrofizica și cosmologia cu energie ridicată.

Pista de astronomie și fizică spațială include o fundamentare solidă în aspectele teoretice, precum și oferirea de oportunități pentru studii observaționale (de exemplu, a supernovelor sau a găurilor negre); grupul fizicii spațiale efectuează cercetări experimentale, teoretice și computaționale asupra fenomenelor de energie înaltă din spațiul apropiat de Pământ.

Structura programului

Structura este modulară. Toate modulele au 20 ECTS. Fiecare pistă de specializare are două module obligatorii care conțin materialul principal al câmpului. În plus, există un modul tematic care poate fi ales dintre celelalte module oferite în cadrul acestui program sau alte programe la University of Turku . Al patrulea modul este format din cursuri alese în mod liber și un curs obligatoriu de limbă și cultură finlandeză (5 ECTS). De asemenea, este necesară o teză de master (30 ECTS) pe lângă seminar, stagiu și lucrări de proiect (10 ECTS), ale căror detalii depind de specializare. Vezi figura de mai jos, faceți clic pe imagini pentru a mări.


Exemple de module diferite în diferite specializări sunt:

Puteți înlocui lucrarea proiectului participând la un proiect Capstone (15 ECTS) organizat de Departamentul Tehnologiilor Viitoare. Recomandăm acest lucru pentru acei studenți care își propun să lucreze în industrie după absolvire.

Cursurile teoretice vor acoperi aspectele fizicii și astrofizicii plasmei, procesele radiative și cosmologia, hidrodinamica și magnetohidrodinamica, spectroscopia astrofizică și mediul interstelar, precum și structura și evoluția stelar.

Modulul de metodologie acoperă tehnici de observație, metode de analiză a datelor, detectoare și metode numerice. Aici veți lua cursuri în metodele de astrofizică observațională, metode statistice și de simulare, procesare de semnal și imagine, analize de timp și transformări Fourier, tehnologie spațială și detectoare de radiații și particule.

Sunteți liber să alegeți modulul tematic dintre cele oferite la facultate sau să luați un subiect minor adecvat, chiar unul oferit de alte facultăți. Modulele tematice oferite de acest program includ biomateriale, materiale electronice, modele și materiale funcționale. Subiecte minore posibile sunt, de exemplu, informatică, matematică, chimie, creare de afaceri și inovație. Cu toate acestea, pentru modulul tematic, cursurile de specialitate în astrofizică și fizică spațială sunt foarte recomandate.

Cursurile de specialitate în astrofizică și fizică spațială vă vor oferi o înțelegere mai profundă a ex. Aici puteți selecta subiectele care susțin teza de master.

În celălalt modul de studii, puteți alege orice cursuri doriți din întreaga ofertă a universității, pe lângă cursul obligatoriu „finlandez pentru străini”. Este recomandat să iei mai multe cursuri de informatică, modelare și fizică teoretică, în funcție de preferințele tale.

Excelenta academica

Scopul educației de master este să vă sprijine pentru a deveni un expert independent care poate evalua informația critic, planifica și executa proiecte de cercetare pentru a găsi noi cunoștințe și pentru a rezolva problemele științifice și tehnologice independent și ca parte a unui grup.

Teza de masterat

Programul de masterat cuprinde o componentă a tezei obligatorii (30 ECTS), care corespunde unei șase luni de muncă cu normă întreagă. Teza trebuie să fie redactată ca un raport bazat pe o combinație a unei revizuiri a literaturii și a unui proiect de cercetare original care formează cea mai mare parte a tezei.

Teza este un proiect de cercetare realizat independent, dar proiectul va fi realizat sub îndrumarea cercetătorilor de top din domeniu la University of Turku . Este de așteptat ca elevul să fie încorporat într-un grup activ de cercetare sau o echipă experimentală, oferind astfel oportunități excelente de a discuta rezultatele și de a schimba idei într-un cadru de grup.

Exemple recente de titluri de teze în astronomie și fizică spațială sunt:

 • Declinul fluxului în timpul exploziilor termonucleare de raze X: analiza ratei de descompunere folosind metoda indicelui de putere dinamică
 • Limitările de masă și rază pentru stele de neutroni din modelarea formei pulsului
 • Observații în infraroșu aproape de supernove cu telescopul optic nordic
 • Populația de supernove și progenitorii lor în galaxii starburst
 • Studii fotometrice ale tranzitelor exoplanetelor de stele din clusterul deschis M44
 • Studii polarimetrice asupra stelelor binare: cazul HD 4809
 • Variabilitatea polarizării optice și a fluxului de raze gamma în jeturi blazar
 • Polarizarea liniară a BL Lacertae JO 287 la 21 cm
 • Razele gama de energie foarte mare care emit studiul populației BL Lac
 • Un studiu statistic al analizei dispersiei de viteză a erupțiilor de particule solare
 • Proiectarea, construcția și testarea prototipului unui instrument de particule simple pentru un zbor în spațiu
 • Modelarea fluențelor de particule energetice solare folosind observații de la evenimentele de la nivelul solului
 • Calibrarea și simulările răspunsului SIXS-P la particulele energetice
 • Transportul particulelor încărcate energetic în rezervoare în spatele undelor de șoc conduse de CME
 • Instrumente pentru observarea atomilor neutri energetici în spațiu

Piste de specializare

Programul de masterat în științe fizice și chimice are patru piese. O scurtă descriere a acestei piese de specializare este prezentată mai jos. Puteți găsi informații mai detaliate despre piesele de pe site-ul specific al fiecărei piese făcând clic pe linkurile de mai jos.

Studenții specializați în astronomie și fizică spațială pot alege dintre trei linii de studii: astrofizică teoretică, astronomie observațională și fizică spațială. Veți dobândi cunoștințe despre diverse fenomene astrofizice și fizica plasmei, de la sistemul solar la stelele neutronice și la galaxii și cosmologie. Veți obține, de asemenea, experiență practică cu tehnici de observație, instrumentare spațială, metode numerice și analiza seturilor de date mari.

Alte piese:

Descrierea competenței

Gradul de Master of Science oferă abilitățile de a lucra în mai multe tipuri diferite de poziții în domenii precum cercetare și dezvoltare, educație și management și industrie. Specializările în astronomia și fizica spațiului oferă analize de date și abilități de programare foarte bune și astfel mulți absolvenți au trecut la cariere de succes în sectoarele de date și finanțe mari.

În timpul programului de master în astronomie și fizică spațială, veți studia fizica plasmei și hidrodinamică, procese radiative, astrofizică cu energie mare și fizică solară, galaxii și cosmologie, spectroscopie astrofizică, radio astronomie și astronomie cu raze X și raze gamma, tehnici numerice și programare, metode statistice și detectoare de particule și fotoni. Veți efectua exerciții practice în tehnici de observație, instrumentare spațială și analiza seturilor de date mari. Veți putea, de asemenea, să utilizați de la distanță facilități moderne de observație și să participați la construirea de instrumente calificate în spațiu. Puteți alege dintre trei linii: fizica spațială, astrofizica observațională și astrofizica teoretică. Aceste studii vă vor pregăti pentru o carieră în cercetare și dezvoltare în industrie sau pot duce adesea la studii de doctorat.

Opțiuni de muncă

Perspectivele de angajare la niveluri relativ superioare sunt excelente pentru cei instruiți în științele fizice și chimice. Datorită domeniului larg de aplicare al programului, abilitățile și cunoștințele dezvoltate ca parte a acestei educații la University of Turku oferă multe oportunități de angajare în diferite domenii.

Mulți dintre absolvenții noștri aleg să-și continue studiile, urmând studii de doctorat în Finlanda sau în alte țări europene (de exemplu, Belgia, Estonia, Germania și Norvegia). Alții au obținut locuri de muncă în industria software și în industria de înaltă tehnologie, de exemplu.

Carieră în cercetare

Gradul de master oferă eligibilitate pentru studii științifice postuniversitare. Diplomele postuniversitare sunt doctorate și licențe.

Rețineți că, în Finlanda, studiile de doctorat nu suportă taxe de învățământ, iar doctoranzii primesc adesea fie un salariu, fie o subvenție pentru a-și acoperi cheltuielile de viață.

Cerințe de intrare

Cerințe generale de admitere

Cerinta generala

Ești solicitant eligibil pentru studii de nivel de master dacă:

 • aveți o diplomă de prim ciclu recunoscută la nivel național - în mod normal o diplomă de licență - de la o instituție acreditată de învățământ superior,
 • gradul dvs. corespunde la cel puțin 180 ECTS (credite europene) sau la trei ani de studii cu normă întreagă,
 • gradul dvs. este într-un domeniu relevant pentru programul de masterat la care solicitați. Vă rugăm să verificați pagina programului pentru cerințe detaliate de grad.

Cerințe de limbă

Solicitanții trebuie să aibă abilități excelente în limba engleză și un certificat care să dovedească aceste abilități. Vă puteți indica abilitățile de limbă, luând unul dintre testele de limbă engleză recunoscute internațional.

Solicitanții trebuie să atingă rezultatele testelor minime necesare pentru a fi considerate eligibile la University of Turku . Nu se vor face excepții.

Cerințe de admitere specifice traseului

Gradul anterior al solicitantului pe baza căruia este în căutarea admiterii la programul de masterat în științe fizice și chimice trebuie să se afle într-un domeniu relevant de studiu. Domeniile relevante ale studiilor anterioare pentru pista de astronomie și fizică spațială sunt

 • Astronomie
 • Fizică sau
 • asemănător

Puteți aplica la unul dintre cele patru domenii de specializare oferite la programul de masterat în științe fizice și chimice. Prin urmare, este foarte important să alegeți pista care este aproape de câmpul de gradul anterior.

Evaluarea aplicațiilor

Anual, 20 de studenți sunt admiși la programul de masterat în științe fizice și chimice. Decizia de admitere se va baza pe:

 • Relevanța gradului (diplomelor) acordat (e) de solicitant,
 • Suma, relevanța și notele cursurilor din gradul (gradele),
 • Rezultatul testului de limbă,
 • Scrisoarea de motivație,
 • Răspunsuri posibile la întrebările opționale incluse în cerere,
 • Posibilă experiență relevantă de muncă,
 • Interviu posibil.

Este posibil să aveți un singur studiu de licență sau master chiar la Facultatea de Științe și Inginerie. Prin urmare, atunci când acceptă un loc de studiu oferit, studentul va pierde orice BSc anterior. sau MSc. studiază chiar la Facultatea de Științe și Inginerie.

Aici veți găsi mai multe informații despre

Ultima actualizare Sept 2019

Despre facultate

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees wi ... Citeste mai mult

The University of Turku (UTU) is an international research university located in Southwest Finland in the Student city of Turku. We are an active academic community of 25,000 students and employees with over 100 different nationalities. Citește mai puţin
Turku , Windhoek , Rauma + 2 Mai mult Mai Puțin