Programul comun de masterat în informatică în domeniul sănătății (MSc)

Generalități

Programul de descriere

Programul de master comun în

Informatică în domeniul sănătății

Programul se adresează studenților interesați de tehnologia informației și doresc să aplice acest lucru în domeniile medicamentului sau al asistenței medicale. Este acordat în comun între Karolinska Institutet și Universitatea Stockholm și veți obține o diplomă comună de la ambele universități.


Informatica pentru sănătate se ocupă de învățarea modului de îmbunătățire a asistenței medicale moderne printr-un management eficient al cunoștințelor și informațiilor despre sănătate. Veți învăța metode pentru a face asistența medicală mai sigură, mai eficientă și de o calitate superioară prin intermediul informațiilor și al managementului cunoștințelor bazate pe computer.


Studenții cu pregătire tehnică încep prin a lua cursuri în științe medicale de bază și organizare și gestionare a asistenței medicale la Karolinska Institutet, în timp ce studenții cu pregătire în domeniul asistenței medicale iau cursuri în științele de bază ale calculatorului și sistemelor de la Universitatea Stockholm. După aceasta, ambele grupuri se alătură pentru a se concentra pe informatica medicală. În cel de-al doilea an, studenții își profilează educația, urmând cursuri elective și finalizează un proiect de licență.

Carieră

Mulți informaticieni în domeniul sănătății funcționează ca manageri de proiect, în timp ce alte profesii comune în domeniu sunt manageri IT, informaticieni clinici, experți în aplicații, analisti de cerințe, specialiști și dezvoltatori de sisteme, designeri de interacțiune, evaluatori și cercetători.

Cine ar trebui să se aplice?

Studenții ar trebui să depună candidatura care au o diplomă de specialitate. sau o diplomă profesională echivalentă cu o diplomă de licență în asistență medicală, biomedicină, tehnologie medicală, științe informatice și sisteme, informatică sau alte subiecte conexe.

De ce să depun o cerere?

Ar trebui să depuneți o cerere dacă doriți să jucați un rol de lider în dezvoltarea asistenței medicale prin utilizarea TIC și dacă doriți să obțineți un titlu comun de la două universități de cercetare de top la nivel mondial.

Mai multe informații despre program:

Credite: 120
Limba: engleză
Durata: 2 ani
Începe: toamna


Citiți mai multe despre acest program
www.ki.se

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of ... Citeste mai mult

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of Social Sciences at Stockholm University and has a strong partnership with The Royal Institute of Technology (KTH). DSV puts great emphasis on providing quality university education through its excellent faculty and its innovative learning environment. Citește mai puţin