Portugalia

Studiu în Portugalia

Învățământul Superior în Portugalia

Portugalia oferă educație politehnice și de tip universitar, care este furnizat de universități private sau publice, institute universitare sau institute politehnice. Universitățile operate de guvernul admite elevii printr-un sistem competitiv numit numerus clausus, sau "restricții de inscriere ". Studenții trebuie să treacă examenele pe care le testa pe teme specifice și de a primi note minime înainte de a li se permite prin lege să se aplice la universități. Criteriile de admitere pentru mai multe programe universitare si postuniversitare de gradul predate în universitățile publice sunt în general mai exigente și selective decât criteriile așteptate de Politehnica sau universitățile private.

Sistemul de învățământ superior portughez este extrem de cercetare-orientate dar politehnice oferă studenților șansa de a câștiga de grade în domenii profesionale, cum ar fi psihologie, drept, economie, medicina si stiinte naturale.Grade cuprindă educațional, tehnologic, inginerie și carierele de arte liberale sunt furnizate de către ambele instituții politehnice si universitati. Toate facilitățile publice și private de învățământ superior nu poate funcționa decât dacă acestea au fost recunoscute de către Portugalia 's Ministério da Ciência, Tecnologia e Ensino superior (Ministerul Științei, Tehnologiei și Învățământului Superior).

Studenții străini care doresc să participe la o universitate portugheză va avea nevoie de echivalentul unei diplome de Ensino Secundári, care este similar cu un american diplomă de liceu, precum și indică rezultatele testelor de examen de admitere documentația. Pentru că Portugalia este parte a Uniunii Europene și aderă la Procesul de la Bologna, elevii primind indicații licență 's (Licenciatura), masterat ' s (mestrado) și doctorat (Doutoramento) de grade, care sunt comparabile cu cele din SUA și cele mai multe din Europa.

Student obligativitatea vizelor

Elevii Uniunii Europene nu au nevoie de viză pentru a studia în Portugalia, deși studenții din UE ar putea avea nevoie pentru a arăta că se pot susține înainte de a li se permite să înceapă cursuri la o universitate portugheză. Alternativ, studenții non-UE vor trebui să obțină o viză de student, dacă au de gând să rămână în Portugalia pentru mai mult de trei luni. Actele necesare pentru a începe procesul de solicitare a vizei include un pașaport valabil, de cerere completat, o fotografie tip pașaport, scrisoarea de acceptare universitate, copie a itinerariul de călătorie și de bilete de avion, dovada de asigurari de sanatate si extrasele de cont sau altă dovadă a studentului 's financiare starea.

Învățământul superior nu este gratuit în Portugalia, dar burse și alte ajutoare financiare pot fi disponibile pentru studenții pot beneficia. Costul mediu al taxelor de școlarizare anuale pentru licență 's și de Master "programe de licență este de aproximativ 1300 dolari la 1800 dolari SUAde dolari, sau 950 la 1300 de euro. Diplome de doctorat costa semnificativ mai mare.

Ce studiu în Portugalia?

Cu sistemul de învățământ superior Portugaliei 's tot mai mare accent pe tehnologie și cercetare în domeniul spațiului, biotehnologie și regenerabile resurse, studenții care sunt interesați în urmărirea carieră în aceste industrii vor găsi că universitățile portugheze au mai mult de oferit decât multe alte instituții. În plus, țară Portugalia 's este punct de vedere geografic și climatic divers, oferind munți pitorești, pășuni frumoase și mile de coastă pentru elevi de a experimenta și de a explora.

Despre Portugalia

Portugalia este o Republică, în sud-vestul Europei adiacent la Peninsula Iberică și mărginită de Spania la est și la nord și Oceanul Atlantic la sud și vest. Portugual deține suveranitatea asupra Madeira și Azore arhipelagurile și este numit după Porto, țară 's doilea oraș ca mărime. Un membru al Uniunii Europene și listat de mare pe HDI, sau Indicele Dezvoltării Umane, Portugalia este o țară pașnică, globalizată care face parte, de asemenea, la Națiunile Unite, Uniunea Latină, NATO și Organizația Statelor Ibero-american.

După aprobarea constituției sale actuale, în 1976, Portugalia a fost de operare ca o republică democratică cu Lisabona, în calitate de capitală și cel mai mare oras. Adunarea Republicii, Președintele Republicii, Guvernul și primul-ministru sunt Portugaliei 's cele patru instituții guvernamentale primare. Similar cu SUAși Europa, Portugalia are mai multe partide politice de care cetățenii aleg candidații și alege. Cele două partide dominante sunt Partidul Social Democrat și Partidul Socialist, cu Partidul Ecologist și Partidul Comunist portughez a acumulat în mod regulat aproximativ zece la sută din voturi la fiecare alegere.

Date esențiale despre Portugalia

  • Portugalia a deschis cea mai mare fabrică de energie solară din lume în anul 2006, în orașul de Alentejo.
  • În afară de Portugalia și Brazilia, portugheză se vorbește și în Guineea Ecuatorială, Angola, Mozambic și Capul Verde.
  • Studenții care aleg să câștige o diplomă în Portugalia vor dori să vadă cel mai lung pod existent în Europa - de Gama Podul Vasco - care se întinde pe aproximativ 11 mile, sau 17.3 km și traversează râul Tagus apropiere de Lisabona.
  • Luptele cu tauri rămâne legal în Portugalia.
  • Portugalia este acasa, la aproape 11 de milioane de persoane, cu o treime populației care trăiește în Lisabona și Porto.
  • Coimbra, Portugalia este acasa, la una dintre cele mai vechi universități Europa 's, la Universitatea din Coimbra, care a fost înființată în 1290 AD
  • Datorită influenței grele de catolicism, Portugalia ar putea fi una dintre țările cele mai conservatoare Europa 's în ceea ce privește normele sociale și de idei. Legalizarea avortului în 2007 a fost extrem de controversat și doar a trecut printr-un referendum.
  • Portugheză mananca mai mult pește decât orice alt popor din lume.


Portugalia 's climatice

Portugalia ofera mediteranean, de stepă și climate semi-aride și prezintă unele dintre cele mai mari temperaturi din Europa. Vizitatorii bazinul râului Guadiana lângă granița Spaniei 's poate usca la temperaturi de vara ajunge la fel de mare ca 100 de grade Fahrenheit (38 grade Celsius). Cu toate acestea, zăpada cade în mod regulat între lunile octombrie și mai în regiunile din nordul și centrul Portugaliei 's, cu temperaturi de iarnă medie de 25 de grade Fahrenheit, sau -9 grade Celsius.

Portugalia 's valutar

Fiind un membru al Uniunii Europene, moneda principală Portugalia 's este euro și de Banco de Portugal reprezintă o componentă semnificativă a SEBC (Sistemul European al Băncilor Centrale). Cea mai mare parte a Portugaliei 's financiare și organizațiilor de afaceri se bazează în Porto și Lisabona "zone metropolitane lui.

Din 1974 's Revoluția Garoafelor, Portugalia a fost încercarea de a se adapta la economia globală evoluează rapid prin schimbarea modelului economic anterior consumului public la unul care pune accentul pe investiții private, exporturile și inovații tehnologice. Ca urmare, industriile tradiționale, cum ar fi pantofi, lemn, îmbrăcăminte și plută au luat o bancheta din spate la servicii de afaceri. În prezent, Portugalia este suferință, printr-o recesiune severă, care a fost sprijinită financiar de către un program de ajutor din partea UE în valoare de aproximativ 78 miliarde de euro. Economiștii cred că cele mai grave ani de Portugalia 'recesiunea este de peste și că țara ' rata șomajului s ar trebui să înceapă în scădere în 2014.