Polonia

De studiu în Polonia

Învățământ superior din Polonia

Sistemul modern polonez de învățământ superior utilizează standard de trei etape de grade: de licență, masterat și doctorat. Studiile universitare de masterat sunt acordate ca Master of Arts (MA), Master of Science (MSc), sau Magister. Există, de asemenea, mai multe diplome de master echivalent, inclusiv Maestru de Artă, master Inginer, și Maestrul Inginer Arhitect. Toate instituțiile de învățământ superior din Polonia folosi Sistemul European de Credite Transferabile (ECTS).

Institute de învățământ superior din Polonia sunt împărțite în universitate-tip și non-universitar de tip. Cursuri Universitatea de tip la nivel de master sunt mai teoretice, iar absolvenții primesc o "diplomă de finalizare a studiilor uniforme la nivel master." Cursuri non-universitar de tip sunt considerate cursuri "complementare", care au cerere mai practice, și absolvenții primesc o "diploma de finalizare a studiilor Magister nivel complementare."

 

De ce de studiu în Polonia?

Instituțiile de învățământ superior din Polonia ofera programe de studii mai mult de 200 de master în limba engleză. Programe sunt disponibile într-o gamă largă de discipline academice, inclusiv științe agricole, arta, inginerie, afaceri, limbi, științe naturale și științele sociale. Cele mai populare discipline sunt de inginerie (aproape 70 de programe) și de afaceri (aproape 50 de programe). Unele programe sunt de asemenea disponibile în limba germană.

Instituțiile poloneze sunt bine privite în întreaga lume atât pentru educație și cercetare. Două instituții poloneze, Jagiellonian University și Universitatea din Varșovia, sunt printre primele 400 de universități din lume ca evaluat de Times Higher Education Mondiale University Rankings .

 

Universitățile

Polonia are aproximativ 500 de universități și alte instituții de învățământ superior. Aproximativ o treime din instituțiile de învățământ superior sunt publice, iar cele două treimi rămase sunt private. Polonia salută studenții internaționali și a crescut semnificativ numărul de studenți străini în ultimii ani. În 2012, țara a găzduit mai mult de 24000 de studenti din 141 de tari, cu cel mai mare număr provenind din Ucraina, Belarus, Norvegia, și SUA. Majoritatea studenților străini în Polonia studiu de economie, afaceri, medicina si tehnologia.

Instituțiile de învățământ superior din Polonia au tendința de a se specializa și sunt împărțite într-o mare varietate de categorii, inclusiv: Universitatea, Universitatea Tehnică, Academia de Agricultură, Academia de Studii Economice și așa mai departe. În total, există 15 de tipuri diferite de institute.

 

Școlarizare și Programul Durata

Studenții polonezi înscriși în program full-time primesc de școlarizare gratuit la instituțiile de stat. Unii studenți străini pot studia, de asemenea, la nici un cost, cu toate acestea, toți ceilalți trebuie să plătească de școlarizare de 2.000 € pe an pentru programele de master.

Programe în mod normal ultimele de 1,5 la 2 ani de master, cu toate acestea, de grade Master pot necesita 2.5 ani de studii dincolo de licenta. În plus față de cursuri, elevii din cele mai multe discipline trebuie să completeze o teză sau proiect și-l apăra înainte de a primi diplomă de master.

 

Anul universitar

Anul universitar are două semestre, fiecare încheierea cu o perioadă de examinare. Semestrul de toamna se desfasoara in perioada octombrie până la mijlocul lunii februarie și semestrul de primavara se execută de la mijlocul lunii februarie până în iunie.

 

Oportunități post-universitare

Cetățenii UE pot lucra pentru orice companie din Polonia, după absolvire, fără un permis de muncă. Studenții non-UE pot căuta locuri de muncă și, odată ce acestea sunt oferite un loc de muncă, se poate aplica pentru un permis de muncă. Trei categorii de locuri de muncă nu au nevoie de un permis de muncă: profesor universitar, CEO-ul de o unitate de o companie multinațională poloneză, și corespondent de presă.

Absolvenții de programe de masterat în Polonia poate, de asemenea, rămâne pentru programele de doctorat și de cercetare în cazul în care sunt admise la un program academic.

 

Obligativitatea vizelor

Elevii din țările membre UE / EEA nu au nevoie de viză, dar au nevoie de un permis de ședere temporară. Studenții cetățeni ai altor state trebuie să aibă o viză de student, care poate fi obținută de la Ambasada Poloniei sau consulatul în țara lor de origine.Cu toate acestea, această viză este doar bun timp de trei luni, astfel încât elevii care necesită un sejur mai lung trebuie să se aplice pentru un permis de ședere care se referă la durata studiilor lor. Elevii trebuie să contacteze Biroul de Relatii Internationale de la Universitatea lor de asistență în vederea obținerii permisului de ședere.

 

De Asigurari de Sanatate

Este necesar de asigurări de sănătate pentru toți elevii. Studenții din UE pot utiliza cardul lor european de asigurări sociale de sănătate pentru a obține servicii medicale. Polonia are, de asemenea, acorduri bilaterale cu Regatul Unit, Suedia și Slovacia, care dă dreptul cetățenilor de a obține asistență medicală gratuită.

Studenții din țările cetățeni ai altor state ar trebui să cumpere de asigurări de sănătate din țara lor de origine sau imediat după sosirea în Polonia. În cazul în care elevii nu au asigurare de sanatate, ei vor trebui să plătească pentru serviciile medicale.

 

Sfaturi

Polonia se mandreste în limba poloneză, și cursuri de studiu polonez în țara abundă. Studenții care nu sunt deja competenți în limba poloneză ar trebui să ia în considerare completarea studiilor lor cu limba de instruire, mai ales dacă acestea sunt în vedere oportunitățile de angajare în Polonia, după absolvire. Multe cursuri in Polonia sunt destinate începătorilor și sunt predate în timpul lunilor de vară sau chiar on-line. Cursuri de specialitate s-au axat pe polonez pentru afaceri sunt de asemenea disponibile.

Despre Polonia

Polonia se află în centrul Europei și are frontiere comune cu Marea Baltică, Germania, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina, Belarus, Lituania și Rusia. Cea mai mare parte a țării este plat, dar două lanțuri muntoase sunt situate în partea de sud. Polonia este acasa, la peisaje naturale spectaculoase și arhitectură frumoasă, care include castele, palate, biserici de lemn și arene moderne de sport. Moneda poloneză folosește zlotul, PLN abreviat.


Climatice în Polonia

Datorită locației sale centrale, Polonia are veri calde și ierni foarte reci, care includ zăpadă. Temperaturi de vară în cea mai mare parte din gama țării 2-30 grade C. Media de iarna temperaturile variază de la 3 grade C în nord-vest până la -8 grade C în nord-est.

 

Cultură

Cea mai mare parte a vieții poloneze populației din zonele urbane, precum și obiceiurile poloneze și tradițiile sunt un amestec de culturi atât de Est și de Vest.Aproape 300 de festivaluri de arte avea loc în țară în fiecare an, inclusiv de teatru, film și muzică, muzică, în special jazz. Poporului polonez sunt foarte prietenos și mesele sunt considerate sărbători. Mese poloneze au o mare varietate de legume, cartofi și carne.

 

Costul de trai

Costul de a trăi în Polonia, este relativ redus, aproximativ 1200-2500 PLN (aproximativ € 300-600) pe lună, cu excepția școlarizare. Student dormitoare costa in jur de 400-600 PLN și apartamente comune a alerga 1000-1600 PLN pe lună.

Școli

Școli și Universități în Polonia

Școli și Universități Online în Polonia