Pantheon sorbonne maestru în economie (psme)

Generalități

Programul de descriere

Un program personalizat pentru Studenții internaționali care doresc să studieze economia la Sorbona. Programul PSME este un prim an de studii postuniversitare (Diplome Universitaire), care oferă cursuri de economie predate în limba engleză, Împreună cu cursuri intensive de limbă franceză. Cursurile Economics corespund unui program complet de cursuri predate în primul an de studii postuniversitare, la nivelul nivelului M1 din cadrul Sistemului Academic European de la Bologna. Teza care trebuie pregătită pentru sfârșitul primului an corespunde unui MSc. teză. Cursurile de limba franceză sunt destinate să pregătească studenții PSME să se înscrie în Al doilea an al studiilor de masterat (Nivel M2, MPhil.) În franceză. PSME se poate aplica programelor obișnuite de M2 ​​oferite de Universitatea din Paris cu clase în limbile franceză și engleză. Prin urmare, foști studenți PSME care ajung la nivelul anului 2 pot accesa unul dintre cele mai cuprinzătoare programe M2 existente în Franța, care includ mai mult de 100 de cursuri diferite, structuri în aproximativ 20 de programe specializate.

Obiective

Creat în 2007, Master Panthéon Sorbonne în economie întâlnește o provocare triplă:

 • Instruiește vorbitori de limba engleză internaționali în domeniul economiei la nivel de masterat și în limba franceză.
 • Pregătiți elevii pentru o specializare suplimentară în programele de masterat de anul II din Franța (Ex. Panthéon Sorbonne și Școala de Economie din Paris, Scoala de Economie din Toulouse) sau în altă parte a Europei (Ex. London School of Economics).
 • Construiți o rețea la nivel mondial de persoane cu înaltă educație, cu spirit deschis, cu experiență în diferite domenii ale economiei.

Principalele oportunități de carieră

Cei mai mulți studenți PSME finalizează un al doilea an specializat de studii postuniversitare oferite la Universitatea înainte de a începe cariera lor. Cei care finalizează studii ulterioare în al doilea an sau care urmează cursuri de formare continuă într-un doctorat dețin funcții de înalt nivel în sectorul public sau privat.

Unii studenți aleg să-și găsească locul de muncă direct după PSME și dețin posturi precum Consilier economic, Analist, asociat, ofițer, consultant sau director în agenții guvernamentale, bănci sau în sectorul privat sau public.

Procesul de selecție

Vorbitori englezi internaționali

1 noiembrie-1 mai : CV, scrisoare de motivație, 2 scrisori de recomandare, transcrieri academice, diplomă de licență, un certificat de limba engleză pentru vorbitori de limbă non-nativă, o copie a pașaportului, formularul de cerere PSME descarcabil la adresa psme.univparis1.fr.

Acceptăm aplicațiile prin intermediul CEF și Campus France.

Elevii francezi

Licență în economie + certificat de limba engleză, CV, scrisoare de motivație, 2 scrisori de recomandare, transcrieri academice, formularul de cerere PSME.

 • Toți elevii ar trebui să verifice psme.univ-paris1.fr pentru procedurile de până la data și scorurile acceptate de testare.
 • Unii studenți pot fi rugați să transmită un interviu.
 • Cererea trebuie făcută electronic și pe hârtie.

Pregătire academică

 • Elevii cu diplomă de licență în domeniul economiei sau în domenii conexe cu cursuri și cunoștințe substanțiale în economie și matematică.
 • Profesioniști cu o experiență de cel puțin 2 ani care se străduiesc să își consolideze experiența inițială sau sunt interesați de o schimbare de carieră.

Feluri principale

Cursuri de bază

 • Microeconomie
 • Macroeconomie
 • Crestere economica
 • Economie teorie și aplicații
 • Principiile de Finanțe
 • Globalizarea și economia europeană
 • Dezvoltare și de tranziție Economie
 • Economia muncii
 • Economie Politică
 • organizare industrială

Limbă

 • Franceză / chineză

Disertație

Principalii parteneri

Universitatea Fudan (Shanghai, CN), Universitatea de Afaceri Internaționale și Economie (Beijing, CN), Centrul de Economie din Sorbona, Campus France Companiile și organizațiile în care lucrează absolvenții: OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) , Comisia Europeană, Parlamentul European, Banca Centrală Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Banca Agricolă a Chinei, Total, BNP Paribas, HSBC, Educație: Acces.

Diverse

A ceremonia de absolvire Și anuale Întâlnire cu absolvenții Are loc în toamnă. Mai multe evenimente de networking și alumni se desfășoară pe tot parcursul anului, incluzând un eveniment caritabil anual în primăvară. În calitate de student al Universității Paris 1 Panthéon Sorbonne, aveți ocazia să participați la numeroase conferințe la nivel înalt și la evenimente speciale găzduite la Universitatea și alte instituții din Paris.

disertație

Elevii selectează un subiect de cercetare în legătură cu proiectul lor profesional și aleg un consilier printre profesorii programului.

Teza de masterat trebuie să fie făcută până la sfârșitul anului universitar.

informatii suplimentare

 • Cadre didactice : în principal cadre universitare și unii profesioniști.
 • Durata cursului : 588 ore, 60 ECTS, septembrie până în iunie.
 • Stagiu opțional : 3 luni min sau 6 luni cu jumătate de normă, fără credit.
 • Locul de predare : Maison des Sciences Economiques (Paris 13), Sorbona (Paris 5) sau Panthéon (Parisul 5).
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

With eight hundred years of excellence to build on, the University Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a descendant of the Faculty of Law and Economics of the Sorbonne, is one of the most famous and largest un ... Citeste mai mult

With eight hundred years of excellence to build on, the University Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a descendant of the Faculty of Law and Economics of the Sorbonne, is one of the most famous and largest universities in France. Citește mai puţin