Msc în gestionarea integrată a resurselor de apă, cu accent pe Orientul Mijlociu și regiunea Africa de Nord

Generalități

Programul de descriere

MSc în Managementul resurselor de apă integrate

cu accent pe Orientul Mijlociu și Africa de Nord Regiune
O cooperare între Universitatea din Iordania și TH Köln (Universitatea de Stiinte Aplicate)

Tendințe globale actuale, cum ar fi populației și creșterea economică, precum și schimbările climatice exercită o presiune crescândă asupra resurselor de apă la nivel mondial, care stau la baza producției de alimente, alimentari cu apa urbane și industriale și hidroelectrică. Este nevoie de experți care să înțeleagă că mai multe probleme de management al resurselor de apă pot fi rezolvate decât printr-o abordare holistică luând în considerare atât probleme tehnice și socio-economice ale utilizării resurselor. Acești experți ar trebui să aibă, de asemenea, cunoștințe de practicile de finanțare a proiectelor și cooperarea internațională.

Pentru proiectele bilaterale dintre Germania și țările arabe nu este nevoie de experți a fi familiarizat cu cultura, limba și politica de ambele părți și sunt calificați în comunicarea interculturală.
Master »IWRM« are drept obiectiv de a forma astfel de experți și de a promova conceptul de IWRM în contextul cooperării germano-arab.

Ce oferim?

 • cursuri și vizite în teren tehnice privind cele mai noi concepte și tehnologii de gospodărire a apelor
 • de viață și de învățare într-o țară arabă și în Germania
 • obținerea de sfaturi din prima mana de la profesioniști de înalt nivel și antreprenori în sectorul apei arabă și germană
 • în domeniul managementului de proiect și calificările de conducere
 • informații cu privire la practici și proiecte de cooperare internațională
 • burse

Ce așteptăm?

În scopul de a va participa ar trebui să

 • fi extrem de motivați să învețe și să lucreze într-un (germană-arab) mediu bicultural
 • au un fundal profesional sau academic legat de sectorul de apă
 • să fie fluent în limba engleză (TOEFL 550 sau IELTS Band punctul 6)
 • fi dispus să aibă acces la poziții de conducere în viitor

Care sunt perspectivele tale?

 • excelente oportunități de carieră în cooperarea internațională și asistența pentru dezvoltare
 • de lucru pentru societățile arabe sau germane în extinderea sectorului de afaceri "gestionarea apei"
 • poziții de conducere în sectorul de apă public și privat
 • devin parte a unei rețele german-arab de excelență în IWRM

Academicienii

Obiectiv

Obiectivul general este de a educa experți în domeniul Managementului Resurselor Integrat al Apei, care sunt ridicate la cerere pentru poziții de lider în sectorul de apă și sunt capabili de a gestiona proiecte complexe pentru instituții și companii internaționale care operează în regiunea arabă.

Grup țintă

Studentul ideal dacă deține cel puțin de o diplomă de licență și are o anumită experiență de lucru într-o instituție sau societate în sectorul apei. El sau ea ar trebui să fie fluent în limba engleză și să aibă bune abilități de comunicare. În plus, participanții ar trebui să fie foarte motivați să contribuie la rezolvarea crizei de apă și la dezvoltarea în regiunea arabă, în general. Mai mult, participanții ar trebui să aspire să facă o carieră în sectorul apei internaționale. Participanții pot proveni dintr-o varietate de medii: inginerie, științe naturale, economie, științe sociale.

Predare conținutul și scopurile

Studiile acoperă o perioadă de patru semestre. Primul și cel de-al doilea semestru au loc în Köln, al treilea semestru din Amman. Al patrulea semestru este dedicat tezei de master. Conceptul didactic este format din două componente: o tehnică și socială. Componenta de tehnică oferă participanților relevante și până la cunoștințele actualizate necesare pentru a lua decizii la o gestionare durabilă a resurselor de apă. Componenta socială este la fel de importantă și are ca scop dotarea participanților cu abilități de comunicare, interculturale și manageriale necesare pentru a prelua funcții de conducere în sectorul de apă și de a lucra eficient în cadrul cooperării internaționale. În clasă, metode moderne de predare ar trebui să fie aplicate, cum ar fi învățarea bazată pe probleme, interactive de predare, cartografiere conceptul și învățarea bazată pe calculator.

Grad

Participanții primesc o diplomă de Master of Science în comun »Integrat managementul resurselor de apă", eliberat de Universitatea din Köln de Științe Aplicate și Universitatea din Iordania.

Burse de studiu

Persoanele interesate pot aplica pentru unul din numărul restrâns de burse. Participanții selecționați din Germania pot primi o bursă în timpul șederii lor în țările arabe. Participanții selecționați din țările arabe și DAC-listă pot primi o bursă în timpul întreaga lungime a cursului.

Conținut

Studiile acoperă o perioadă de patru semestre. Primul și cel de-al doilea semestru au loc în Köln, al treilea semestru din Amman. Al patrulea semestru este dedicat tezei de master.

Programul este format din module de bază, cum ar fi "Managementul resurselor de sisteme naturale", "Resurse Economie Naturale și Guvernare", "Cooperare și Dezvoltare Internațională" și "Proiect și Business Management", cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu asupra managementului apei, economie, management de proiect și contextul regional și instituțional. În plus, participanții selectați zece opționale de specialitate legate de teme de management al apei subliniind situația specială și experiențele din regiunea germană sau arabă.

Al patrulea semestru se va concentra pe pregătirea tezei de master. Stagii de cercetare și rămâne predominant într-o țară arabă, dacă este posibil, împreună cu o instituție locală sau societate, să garanteze orientarea practică a cercetării de master. studenții arabi ar trebui să aibă posibilitatea de a realiza cercetare în Germania, în cazul în care finanțarea este asigurată. Tutorii să acorde o atenție deosebită că cunoștințele dobândite în primele trei semestre se aplică în proiectele individuale.

vizite în teren
vizite în teren joacă un rol important deoarece expunerea la proiecte reale și a instituțiilor relevante este de cea mai mare importanță, în scopul de a îndeplini obiectivele programului de master.

Proiecte
În modulul "Proiectul I - III", elevii vor avea posibilitatea de a aplica noile cunoștințe primite în modulele de bază sau de specialitate la un studiu de caz interdisciplinar.

Participanții trebuie să provină din medii tehnice sau manageriale diverse. Proiectele echipei ar trebui să fie legate de proiecte reale vizitate în timpul călătoriilor pe teren sau a proiectelor propuse prin intermediul altor parteneri ai rețelei.

Aplicare

Termenul limită de aplicare este determinată de situația și cerințele dumneavoastră.

 • Aplica pentru burse DAAD (numai țările DAC-List)
  • Termen: 30.09. în fiecare an, pentru a începe studiul în anul următor.
  • Cererile trebuie să prezinte copie greu de ITT ( citeste mai mult)
 • aplicatii externe pentru același an
  • Perioada de aplicare: de la 01.02 până la 31.03 în fiecare an
  • Cererile trebuie să fie prezentate în copie digitală a ITT
 • cererile germane pentru același an
  • Perioada de aplicare: de la 01.05 până la 10.06 în fiecare an
  • Cererile trebuie să fie prezentate în copie digitală a ITT

Vă rugăm să urmați instrucțiunile din platforma respectiva aplicatie on-line. Următoarele documentelor de aplicare trebuie să fie prezentate în format digital. Vă rugăm să furnizați aplicației digitale ca un singur fișier pdf și de a organiza documentele în următoarea ordine:

 1. Formular de aplicare
 2. curriculum vitae (sub formă de tabel, în limba engleză)
 3. document care să dovedească mai mare calificare de admitere în învățământul
 4. certificat de absolvire
 5. academic record de studii universitare
 6. dovezi de competență în limba engleză
 7. o scrisoare de motivație care explică de ce el / ea ar dori să studieze în program (1 pagină)
 8. o idee de cercetare referitoare la programul de master (2 pagini)
Ultima actualizare Dec 2016

Despre facultate

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgr ... Citeste mai mult

The Institute for Technology and Resources Management in the Tropics and Subtropics (ITT) at the TH Köln (University of Applied Sciences) aims to enable people of various technical and cultural backgrounds to better solve the complex issues related to environmental problems with an interdisciplinary and intercultural approach at the graduate and postgraduate level. Citește mai puţin