Programe de Masterat Populare

Un Masterat reprezintă un studiu de diplomă avansat și este oferit la universități din întreaga lume după completarea unui studiu universitar într-o anumită disciplină. Programele de Masterat durează de obicei unul sau doi ani pentru a fi completate și îi pregătesc pe absolvenți pentru o carieră în domeniul ales. Obținerea unei diplome de Masterat oferă numeroase beneficii profesionale, personale și academice studenților care au absolvit deja un program de licență.

Programele de Masterat sunt disponibile în diferite domenii de studiu, incluzând Arte, Afaceri, Inginerie și Tehnologie, Drept, Științe Umane, Științe Sociale, Biologie și Științele Vieții și Științe Naturale. În fiecare dintre aceste domenii de studiu există mai multe specializări practice în anumite discipline.

Varietatea programelor de Masterat poate fi copleșitoare - nu lăsa asta să te împiedice! Începe-ți căutarea aruncând o privire la cele mai populare Masterate listate mai jos.

Programe de Masterat recent adăugate

Rome Business School

Master în sport și managementul stilului de viață

Decembrie 10, 2018
Cu studenți din peste 140 de țări din întreaga lume, Master Rome Business School

Western Carolina University

Master în Tehnologie

Decembrie 10, 2018
Master of Science în Tehnologie se concentrează pe consolidarea cunoștințelor tehnice și abilitățile de management necesare în lumea noastră tehnologică intensă. Acest program combină abordările calitative și tehnicile cantitative într-un curriculum echilibrat care consolidează abilitățile de rezolvare a problemelor și competențele manageriale.… [+] [-]

Vytautas Magnus University

Master în economie internațională

Decembrie 8, 2018
Economii internationale

Universități în România

Schimbă locația

Masterat

Fie că dorești să îți întărești cariera sau că vrei pur și simplu să înveți mai multe despre profesia ta, un masterat reprezintă o investiție grozavă. Programele de masterat sunt disponibile în aproape orice disciplină academică și, având mii de programe la nivel mondial din care să alegi, cu siguranță vei găsi programul care îți va satisface țelurile educaționale, bugetul și orarul.

Tipuri de Masterate

Deși există unele programe de specialitate precum Masteratul în Inginerie (MEng) sau Masteratul în Cercetare (MRes), majoritatea masteratelor sunt fie un Masterat în Arte sau un Masterat în Științe. Diplomele de Masterat în Arte (MA) sunt de obicei oferite studenților la științe umane, arte plastice, filosofie sau științe sociale. Programele de Masterat în Științe (MSc) se concentrează pe subiecte cantitative precum științe, tehnologie, inginerie sau matematică. Pe lângă cursuri, programele de MSc au și o componentă semnificativă de cercetare ca proiect principal sau teză ce poate fi efectuată individual sau în grup, în funcție de program.

Beneficiile unui Masterat

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale unui masterat este oportunitatea mare de angajare. Unii profesioniști necesită fie un masterat pentru o poziție de început, fie angajează foarte rar oameni care au doar o diplomă de licență. Exemple de astfel de profesii includ statisticieni, asistenți medicali și consilieri școlari.

Alte beneficii ale obținerii unui masterat includ:

  1. Salarii mai mari în unele profesii. De exemplu, Forbes raportează că muncitorii cu un masterat în inginerie electrică sau cu un MBA se pot aștepta la mai mult de 100.000 dolari pe an, la mijlocul carierei.
  2. Competențe și cunoștințe sporite care te vor face mai valoros pentru un angajator și care pot furniza o cale către locuri de muncă cu mai multă responsabilitate în profesia ta.
  3. O viziune mai largă a profesiei care îți permite să comunici mai ușor cu cei din alte organizații.
  4. Construirea unei rețele de profesioniști din rândul colegilor, profesorilor și al absolvenților.
  5. O demonstrație de angajament pentru profesia ta.
  6. Cunoștințele pe care le poți obține în domeniul care te pasionează.

Alegerea unui program de Masterat

În întreaga lume există mii de programe de masterat din care poți alege. Programele de Masterat durează de obicei 1-2 ani pentru studiul academic cu normă întreagă, pe lângă studiul de licență. Studenții cu jumătate de normă au nevoie de mai bine de 2 ani pentru a-și finaliza studiile.

Înainte de a te decide asupra unui program de masterat, ar trebui mai întâi să afli ce disciplină vrei să studiezi și ce alte discipline asemănătoare ar mai trebui să iei în considerare. Prima alegere poate părea evidentă, dar diploma anume pe care o dorești poate că nu e oferită la un program care se potrivește nevoilor tale. De exemplu, dacă îți plac afacerile, poate ar trebui să iei în considerare urmarea unui program în finanțe, economie și resurse umane, pe lângă managementul afacerilor.

Odată ce îți restrângi câmpul dorit sau domeniile de studiu, următoarea întrebare ce trebuie răspunsă este dacă vrei să studiezi cu normă întreagă sau part time. Studiile full time îți permit să te concentrezi pe educație și îți oferă cele mai multe opțiuni, dar poate va trebui să șă te muți și să renunți la munca cu normă întreagă. Studiile part time oferă mai multă flexibilitate, dar poate îți va fi greu să termini un program în timp ce lucrezi cu normă întreagă. De exemplu, dacă programul tău preferat oferă cursuri în timpul zilei, vei avea nevoie de un loc de muncă ce îți va permite să faci o pauză în timpul zilei pentru a merge la cursuri. Asigură-te că iei în vedere toate avantajele și dezavantajele studiului full time versus cele ale unui studiu part time înainte de a lua o decizie, incluzând pierderea în venit dacă alegi să studiezi cu normă întreagă.

Multe programe de masterat oferă și alte formate decât cel setat în sala de clasă. Programele online și la distanță devin tot mai populare și durează de obicei cam la fel de mult pentru a fi terminate ca și masteratele tradiționale. Totuși, programele online nu sunt pentru toată lumea. Ele necesită de obicei mai multă auto-disciplină, lipsa beneficiilor de networking și contactul personal apropiat pe care le primești de la programele tradiționale.

Care sunt durata tipică și costurile unui masterat?

În timp ce unele programe de masterat durează doar două semestre, cea mai obișnuită durată a unui program de masterat este de doi ani, iar unele pot dura chiar și șase ani. Totul depinde de domeniul tău de studiu și de numărul de cursuri pe care le urmezi în fiecare semestru.

Costurile obținerii unui masterat variază mult de la țară la țară. ÎN unele țări, precum Norvegia și Finlanda, învățământul universitar este, în general, gratuit - inclusiv masteratele. Majoritatea programelor de masterat din Statele Unite costă în jur de 20.000 dolari până la 30.000 dolari, dar programele de la școlile de prestigiu pot cu ușurință dubla această sumă. Dacă deja muncești cu normă întreagă, angajatorul tău poate va vrea să te ajute în acoperirea costurilor unui program, dacă acesta este legat de locul de muncă. În plus, pe lângă economiile personale, nu uita de împrumuturi, granturi și burse. Unele granturi și burse sunt alocate în mod specific pentru studiile postuniversitare.

Oportunități de carieră cu un Masterat

Biroul American de Statistică a Muncii raportează că cea mai rapidă creștere a locurilor de muncă până în 2020 se estimează în profesiile care necesită un masterat, incluzând domeniul sănătății și cel al serviciilor sociale. De exemplu, atât profeisa de terapeut de familie, cât și cea de consilier de sănătate mentală necesită un masterat.

Totuși, chiar dacă profesia aleasă de tine nu necesită un masterat, opțiunile tale profesionale pot fi limitate fără unul. De exemplu, multe profesii precum cele în știința calculatoarelor sau cele în inginerie preferă supraveghetori, manageri și experți tehnici care au un masterat. Alte profesii care oferă un tratament preferențial candidaților care dețin o diplomă de masterat includ asistența medicală, învățământul, economia, muzica și arta.

Obținerea unei diplome de masterat poate fi o experiență plină de satisfacții. Vei obține cunoștințe, îți vei spori capacitatea de a contribui profesiei tale, îți vei face prieteni noi și contacte profesionale și îți vei mări oportunitățile de carieră. Indiferent care sunt interesele tale, cu mii de programe de masterat disponibile în întreaga lume, vei găsi cu siguranță ceva care să se potrivească nevoilor tale.