Masterat de cercetare în științele de gestionare

Generalități

Programul de descriere

Management Science Research Maestru

Universitatea Paul Cézanne Aix-Marseille

Master de cercetare în Management Science University Paul Cézanne - Aix-Marseille pregăti în cele mai bune condiții de acces la un program de doctorat care îndeplinește cerințele căutare internațională; permite să urmeze o cale academic la profesia de cadru didactic universitar și cercetător. De asemenea, conduce la poziții de înaltă responsabilitate în domeniul consiliului, precum și poziții de conducere în organizațiile naționale și internaționale.

Construcția acestui Master, cu o mână de cercetare metodologică de bază esențial în Management Science, precum și alte cursuri de specialitate, poate satisface așteptările organizațiilor și de cercetare.

Structura și conținutul instruirii

Învățăturile de bază: baze metodologice de cercetare (3) Semestrul

  • Metodologie și cercetare proiectare
  • Metode de cercetare calitative
  • Analize cantitative de date calitative
  • Analiza datelor
  • Seminar de conștientizare a diferite specialitati, poduri cu Masters profesionale (metode statistice și econometrice, provocările majore ale managementului public, management internațional tendințe majore de cercetare).

Lecții specifice pentru fiecare specialitate (Semestrul 4)

- Specialitatea Management financiar - IAE Aix

- Specializarea Managementul resurselor umane și a strategiei de organizare - IAE Aix

- Specializarea Marketing - IAE Aix

- Specializarea Internațional de Management - FEA

- Public de Management de specialitate - IMPGT

Cartea de cercetare

Memoria este conceput ca un proiect de cercetare în sine. Prin urmare, trebuie să fie coerentă, completă și să demonstreze capacitatea studentului de a construi un aspect relevant și riguros punerea în aplicare a metodologiei de cercetare asociate cu acesta. Memoria cuprinde astfel o problemă de interes și, o analiza a literaturii, ipoteze de cercetare empirică și studiu de teren. Studentul (e) într-o poziție de cercetător care lucrează sub supravegherea unui director tezei, în scopul de a ajunge la un posibil publicații științifice. Memoria este susținut oral în fața unui juriu format din doi membri ai facultatilor.

Examen oral

Grand oral utilizat pentru a evalua gradul de cunoaștere și capacitatea candidaților de a prezenta, într-un mod sintetic și educaționale, un subiect legat de specialitatea lor. Prin urmare, se propune candidaților un subiect care va fi, în timp limitat, după pregătirea de o prezentare orala, înainte complet format din doi membri ai facultatilor.

Evaluare

Sistemul de evaluare favorizează înțelegerea conceptelor și metodologiilor de Științe de Management, precum și capacitatea de a le expune.

La sfârșitul programului, elevii trebuie:

* Maestru metodele de bază de cercetare management, calitative și cantitative,

* Cunoaște cele mai recente progrese în domeniul său de specializare,

* Au făcut muncă de cercetare riguroasă, ca parte a scurta sale,

* A fi capabil, în timpul Grand orale, construi și de a dezvolta o discuție la nivel înalt a unei teme de cercetare de management.

Cerințele de admitere

Intrarea în cercetare Master - Științe Management (M2) necesită o diplomă de bacalaureat nivel 4. Majoritatea solicitanților sunt la antrenament tradițional în Management și Economie (universități și Grandes Ecoles). Maestru de cercetare este, de asemenea deschis pentru studenții de la diferite discipline (scoala de inginerie, sociologie, matematică, filosofie, drept, științe politice, etc.), precum și aplicarea lor este încurajată.

Aplicație de recrutare (teste TAGE MAGE sau GMAT, TOEFL, TOEIC sau IELTS, DELF / DALF pentru candidații non-francofone - TCF 4 sau echivalent -, diplome, scrisori de recomandare și motivație și de testare) și interviu juriu.

Gradul (e) necesar: Master sau Diploma Bac + 4 sau mai multe (240 ECTS) sau echivalent (diplomă străină VAE ...).

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Citeste mai mult

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Citește mai puţin